Jump to content

USB boot no Linpus uz Windows 8.1


sanfrancisko
 Share

Recommended Posts

Tika iepirkts Acer V5-572 ar preinstalētu Linux Linpus. Uztaisīju bootable USB (kompim CD-ROM nav) ar Windows 7USB/DVD download tool. Ieslēdzot kompi un ieejot BIOS, izmēģināju visus USB portus un devaisus no kuriem primāri iebūtoties (USB FDD, USB HDD un USB CD-ROM), bet nekas nenotiek, atmet uz sākumlapu un izmet "error 22: no such partition". Varētu būt vaina zibatmiņā? Jo BIOSā visiem USB devaisiem rāda tikai, piemēram, USB HDD: , nevis USB HDD: "fleša nosaukums", it kā viņš to USB nemaz neredzētu. Ieejot BIOSā caur F12 redz tikai HDD uz kura ir Linpus.

 

P.S. bootable flash ar Windows 8.1 64bit (legāls) tika taisīts uz 32bit Windows 7 (lai to izdarītu vajadzēja ielādet bootsect.exe). Varbūt tur ir vaina?

P.S.S zibatmiņa ir 4gb, google saka, ka priekš Windows 8 bootable USB vajag 8gb, bet man sanāca ielikt arī četros

Labots - sanfrancisko
Link to comment
Share on other sites

Un kas notiek, nevis čakarējoties BIOSā, bet startējoties spaidot attiecīgo taustiņu (nezinu, kas tavai kastei, bet manai F8) lai tiktu pie izvēlnes no kā tieši boototies. Protams, tam dzelzim fiziski jābūt pieslēgtam.  Fleška, pat ja nav bootabla, tad ir jāredz. Ja ne - tad gan jārok dziļāk.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Microsoft

Kādā citā kompītī ir iespēja pārbaudīt zibatmiņu? Man bija tā, ka nopērkot Acer arī nekas nerādīja, bet paspaidot SATA mode, fantastiskā veidā flash iebūtojās, nezinu kādā sakarā vispār :D   Principā, ja prioritāte ir likta uz usb, tad tam vajadzētu bez problēmām lādēt iekšā. 

Nekad neesmu instalējis ar windows 7  usb/dvd tool, bet vai tad ar viņu var instalēt win 8? Varbūt pamēģini wintoflash?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...