Jump to content

Vai varat ieteikt būvkonstrukciju specu veciem pamatiem


Saulii
 Share

Recommended Posts

Dots: tēva iesākti pamati pie Gaiziņa, pēc viņa nāves 23 gadus nostāvējuši zem klajas debess; beidzot radusies iespēja kaut ko darīt tālāk. 
Pamatus lika viņš pats, tie ir labi. Sarkanos ķieģeļus mūrēja kaut kādi darboņi jau vēlāk - haltūrīgi. 
Man jautājums ir - vai ir vērts saukt būvinženieri vai uzreiz visu sarkano ķieģeļu daļu jaukt nost? 
Augšējiem pārseguma paneļiem ir izrūsējusi armatūra; tie laikam 100% jārauj nost. Vai arī nē? Vai tikpat slikti varētu būt pārsegumi virs pagraba? Pagraba daļa (no pamatu blokiem) izskatījās pat sakarīga. 
Te bildes no šodienas: 
http://fotki.lv/lv/Saulii/930278/
Sarkanie ķieģeļi ir Kupravas; dažas iekšsienas 1 ķieģeļa platumā ir no kaut kāda gaišāka strīpaina ķieģeļa, tās sabrukušas (ķieģeļi sadalījušies). 
Biju ar pilnu pārliecību, ka viss jānojauc un jāsāk no jauna, bet šodien izlodājot tās ārsienas izskatījās diezgan stipras. 
Zinu, ka racionāls un lētāks arguments būtu visu pamest, bet šis ir emocionāls darbs un jāsaved iespējamā kārtībā. 
Paldies par jebkuru racionālu padomu vai būvspeciālista ieteikšanu jau iepriekš!

Labots - Saulii
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Lētāk laikam uzmūrēt visu no jauna! Nekā ceriga pēc bildēm spriežot!


Redz tev tā ir tāda emocionāla lieta... nu tad būvinženieris būs tavs draugs!

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

 

 

bet šodien izlodājot tās ārsienas izskatījās diezgan stipras
Es pieļauju, ka maksimas konstrukcijas ar izskatījās stipras...
Link to comment
Share on other sites

imho nekā krimināla tur nav. Paneļus var "pielabot" (nedomāju, ka tie paneļi ir uz sabrukšanas robežas)  un ārsienu vizuālo tāpat uzlabot - siltināt + apmest, kur nepieciešams - remontēt . Demontēt un aizvākt būvgružus tāpat būs izmaksas. Tā tak privāt māja nekas tur nesabruks. Ja pat vecos pamestos saliekamā dz.betona pamestos cehos ierīko veikalus un noliktavas un nost nejauc.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es domāju, ka nevajag būvkonstrukciju specu, lai noteiktu, ka sasprēgājošo sarkano ķieģeļu siena, kura tiešām draņķīgi uzmūrēta, ir nekam nederīga. Lētāk būs nojaukt un uzbūvēt jaunu no normāliem materiāliem. Tie sarkanie ķieģeļi mūsdienas ir viens posts, jo tiem izturība ir nekāda, kā arī papildus ir kārtīgi jāsiltina, kas praktiski izmaksās tikpat, cik uzsliet prastākā gāzbetona sienas. Protams, ja sienas nekam neder, tad pārsegums arī jājauc nost.

 

Tad kad spēsi apmaksāt visas nojaukšanas izmaksas, tad var domāt tālāk, jo to gruvešu kaudzi kaut kur jāliek un viens cilvēks ar āmuru un lomiku to demontēs ļoti ilgi. 

 

osccar, reanimēt var ēkas, kurām jumts bija virsū. Bez jumta 10 gados ēka pārvēršas līdz nepazīšanai. 20 gados jau vieni gruveši sanāk.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Par sienām - tur viss ir skaidrs - jājauc nost bez variantiem...

Par nojaukšanu - tur vajag ekskavatoru un vai nu būvgružu konteinerus ar ko izvest uz svalku (pārstrādi) vai ar pašizgāzēju sabērt kādā bedrē un aprakt.

Link to comment
Share on other sites

Ķieģeļi ir starpsienu, ārsienām nederīgi. Esošie izdrupuši. Pārsedzēm nepietiekams balsta laukums, vismaz vienai ailei pārsedzes nav. Paneļiem konstruktīvais stiegrojums atsegts, nesošais visticamāk sarūsējis.

Ķieģeļu sienas nojaucamas līdz pamatiem, virs pamatiem jābetonē vismaz 10 cm monolīta, stiegrota josla, uz kuras jābūt hidroizolācijai divās kārtās un tad var domāt par nesošo sienu izbūvi.

 

stroi inž., M.sc.

Link to comment
Share on other sites

Man ir ĻOTI līdzīga situācija. Pamati 90.gados uzmūrēti un darbi apstājušies. Mūrēja tētis un vectētiņš. Pagājušo gadu arī sāku visu savest kārtībā un celt māju. Mēs ar tēti pabeigsim. Novēlu arī Tev pabeigt. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Būvgružus gan nevajag vest uz izgāztuvi. Tos var pielietot piemēram iebrauktuves izveidei.

 

Protams ka var! Ja viņi tiek drupinātājā sadrupināti un sasijāti pa frakcijām. Savādāk vienkārši "ideāls" ceļiņš sanāks ar puskieģeļiem nobērts :D

Nē nu var jau arī ar kuvaldu dauzīt  un caur sietu sijāt. Bet nu domāju ka šajā gadījumā lētāk būs nopirkt šķembu.

 

Laoding, ja māja ilgus gadus stāvējusi bez jumta, tad stipri jāpadomā vai vērts uz bojātām konstrukcijām ko būvēt tālāk. Oki, ja priekš pārdošanas ta varbūt. Bet priekš sevis..... Sienas sastāda salīdzinoši nelielu mājas izmaksu daļu. Uzbūvēsi otro stāvu, jumtu, saliksi mēbeles, uz jumta sasinigs sniegs.... Un ja tie vecie ķieģeļi neturēs slodzi sāks plaisāt un nonāks lejā kāds pārseguma panelis piemēram..... Super vai ne? 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ronalds_,

 

Biedram loading ir tikai pliki pamati. Protams, tur arī stipri jāvērtē, kad uzbūvēti, cik kvalitatīvi, kāds ir pašreizējais stāvoklis. Ja pamati ir būvēti no lētākā betona, kurš jau ir saplaisājis, tad nekas labs tur nebūs. 

 

Pašlaik čoms plāno turpināt māju, kurai palikuši pliki mūri bez jumta vismaz 10-15 gadus (neviens precīzi nezina) un šobrīd ar arhitektu pārtaisa projektu. Būda būvēta no gāzbetona un siltināta no ārpuses un jāsaka, ka stāvoklis ir pietiekami labs. Būveksperts arī novērtēja, ka var bez nojaukšanas projektu turpināt. Arī pamatiem un nesošām konstrukcijām nav nekāda vaina, jo daļēji 2. stāva griesti mitrumu aizturēja. 

 

Tāpēc ir svarīgi, cik kvalitatīvi kas tika taisīts. 90 gadu nepabeigtās ķieģeļu būdas ir nojaucami grausti.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

10 gadus bez jumta stāvējis gāzbetons? jūtu līdzi cilvēkiem, kas tajā mājā dzīvos.

Link to comment
Share on other sites

Vismaz man Ytong pārstāvis kad pirku blokus savai mājai vairākkārtīgi uzsvēra ka sienas nekādā gadījumā nedrīkst palikt uz ziemu bez jumta. Gāzbetons uzsūc ūdeni kā švamme, Pēc tam ziemā ūdens sasalst bojājot blokus. Iesaka pat vasarā darbus beidzot sienas apsegt lai nesalīst. Sākumā mēģināju, bet tas nav reāli. Bez tam vasarā silti - cik pa vienu dienu samirkst pa otru izžūst...  Man pāris bloku atgriezumi nostāvēja pie mājas divas ziemas  neapsegti - un jau pietika lai viņi būtu apdrupuši un šur tur saplaisājuši. 

 

Kaut kā negribās ticēt ka gāzbetona sienas 10 gadi stāvot bez jumta var būt normālā stāvoklī..... Var jau būt ka vismaz sākotnēji bija sasegts.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
ronalds_

Tas, ka tā gāzbetona siena ir piesūkusies ar ūdeni, ir fakts. Ja kāds izvēlējās šo ceļu iet, lai dara un sienas žūs ne vienu vien gadu.

 

Tos mūrus es arī redzēju un pa to ēku staigāju - ir redzētas daudz sliktākas ēkas ar visu jumtu.  Tie gluži nav pa pusei uzcelti mūri, bet gan gatavas sienas, kuras nekur neredzēju saplaisājušas iekšpusē. Tomēr tā ārējā siltinājuma kārta daudz deva un mūris nav deformējies pa šiem gadiem. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Oki, ja priekš pārdošanas ta varbūt. Bet priekš sevis.....

 

Tas tā latviešu mentalitātē, ja pārdaošanai tad jau citam uzgrūst problēmas vai pat nāvi ir OK? 

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, jautājums par siltinājumu. Ar ko tās sienas ir siltinātas?

 

Vasarā siltināju savu hatu ar ISOVER fasādes plāksnēm. Protams ka bija atgriezumi. Pēc dabas esmu slinks, uz daži vēl joprojām mētājās. ;) Apskatīju kāds izskatās isover fasādes vates gabals pāris mēnešus zem lietus nostāvējis. Nja... nekā no sākotnējā tur nav... Cik zinu, tad fasādes vate tiek līmēta ar līmi kurai nepatīk ūdens.... 


 

 

Tas tā latviešu mentalitātē, ja pārdaošanai tad jau citam uzgrūst problēmas vai pat nāvi ir OK? 

 

Es tā nekad nedarītu! Bet nu ņemot vērā kas tika pārdots....  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...