Jump to content

Windows 7 Ultimate vs Microsoft Windows Server 2012


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Jāpārinstalē viena kastīte, tad nu štukoju, ko likt virsū - jāizvēlas viens no diviem iekš subj. minētajiem. Dzelziski kaste ir serveris - normāls dēlis, kurā var līdz ūkai stūķēt iekšā milzīgus atmiņas daudzumus, tas tā kā WS par labu. No otras puses - 8GB šobrīd ir virsū, šaubos, ka apgreidošu. Funkcionāli kastīte ir 99% failu serveris - gan inetam, gan lokāli. Bet - lokāli ir pāris lietotāju grupas, un cauri. Nekādas mega super duper jūzeru tiesību un resursu menedžēšana man nav vajadzīga, tādēļ visādi dhcp, eksčeindži u.c. serveri tur virsū nebūs, tā kā bez WS varētu iztikt. W7 par labu arīdzan tas, ka šancēju uz tādas, tātad pārzinu, un visu ko gribu - bez problēmām uzstellēšu. No otras puses - WS security augstāks? Uz kā vispār šitas 2012 serveris ir bāzēts - uz W7 vai W8? Kauču kā ātrumā nemanu...

Vārdu sakot - vajag impulsu kādam par labu, kādam no variantiem. Es jau sliecos par labu W7 :), bet tas tā - vairāk iesūnošanas dēļ.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc tieši Ultimate, nevis Pro vai Enterprise? Failu serverim pat ar Linux pietiek, bet tā.. es laikam arī liktu windows 7.. jo windows 8(8.1) par zaļu vēl. un kā jau minēji, tad pēc servera fīčām vajadzības nav.

 

Windows Server 2012 ir bāzēts uz Windows 8.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Ultimate tāpēc, ka viņš ir :) Tobiš - te nav žuļiciskie varianti. Vēl ir "Microsoft Windows Server 2008 R2 with SP1". Ta gan izvēle no trim OS, bet es tā uz to jaunāko acis metu..

Kauču arī nu jau cik gadus unix mašinērijai kerneli un tam pietuvinātas lietas developēju, bet tas man ir un paliek tikai no komandrindas lietojams rīks. Nevienu grafisko interfeisu šamajiem nepanesu kā sugu. A še - tomēr nākas krietni falus dzenāt, kārtot, meklēt, un te nu mans mīļais Total Commander iraid tam tūlis numur viens :)

Nu, laikam jau būs pie vecā labā W7 jāpaliek, nav ko vipendrīties, kā krievi saka...

Link to comment
Share on other sites

versatile

Kas iegādāts, to liec.

Ja ir tas jaunais, liec to - ja jau nav nekas tik mega sarežģīt un svarīgs, būs vieglāk pie jaunā pierast.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu, pēc tādas loģikas - visi trīs jākrāmē virsū :) Ar to pierašanu... nu, vai vajag - es tomēr neesmu adminis, un zināmā mērā varu atļauties stagnēt. Man vairāk tā doma par serveri pavilka ar to, ka security līmenis tiek slavēts (vot, sazin gan, kas ar to konkrēti tiek domāts :).

Link to comment
Share on other sites

Windows darbstacijām kernelis ne ar ko neatšķiras no servera. 

Atšķirības ir fīčas kas ir pieejamas serveriem bet nogrieztas darbstacijām. Un protams cena.... Ja BSA noķer sods krietni savādāks ;)

Tā ka security būs identisks. 

 

 

Ja nav vajadzīgas specifiskās servera fīčas, tad liec vien darbstaciju.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

nevertell

Windows 2012 Serveris būs labākais variants, iemācīsies lietot ko jaunu. Itkā jau varbūt tev neko daudz nevajag, bet tieši Serveris ir tas, kas no 8 windowsu derivatīviem ir izdevies.

Link to comment
Share on other sites

Win7 kaa failu serveris gan nav diezko eerts.
Reizeem pats no sevis paarsleedzaas no Home/Work network uz Public network. Ja tiem abiem shaareeshanas uzstaadiijumi atshkiras, tad shaares kljuust nepieejamas.
Plus veel, lai shaareeshana kautcik normaali straadaatu, arii regjistri jaalabo - viens bija LargeSystemCache un iesp.  veel kaads parametrs.
Un protams arii shaares lietotaaju skaita ierobezhojums uz windows 7.

Windows serverim taadu probleemu nav.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

 

 

Ja BSA noķer sods krietni savādāks
Nu, manam kantorim bsa iet ar līkumu :) Mēs i tik lieli Microsoft koriši, ka darbiniekiem pat mājās katram tiek uzsaukts os, office un visas programmas, kas reāli darbam vajadzīgas un uz darba kompja ir - nu, uz to laiku, kamēr kantorī šancē, gan :)

Nu, tad laikam tomēr jāpaspēlējas būs ar serveri... Vēl gan bišķi laiks ir - pāris dienas vēl ņemsos ar Lielo Ikgadējo Datu Backupošanu :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...