Jump to content

Reboot loop ar jaunu psu


Andis
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

 

Paziņa uzticēja man savu veco darba zirgu mazai apkopei. Bija konkrēta sūdzība - dators restartējas. Par cik jau iepriekš biju ņēmis to kasti pie sevis, un jau tolaik man nepatika tas psu, likās, ka problēmas sakne jau atrasta. Figu! Sākumā vispār slēdzu iekšā un nevarēju tikt pat līdz postam, nekādu beepu, led gaismas IR, ventilatori arī strādā, bet bez dzīvības pazīmēm. Kādu stundiņu cītīgi papētīju, paraustīju vadus un tiku pie bildes. Slēdzam, slēdzam un bams, pie Windows ielādes novēroju minēto problēmu. Tikko kā dators sāk šo ielādi, viņš restartējas, tas pats arī bija safe mode utt.. Pārbaudīju HDD (100% darba kārtībā), GPU (super), Rami šancē, viss iet, nu nav kam piesieties. Šodien ieķeru no-brand Tecnoware štoļi!? barokli 420w (skaidrs, ka uz to varu necerēt), bet nu priekš tā config'a (vecs Celeron D, 2 gb DDR1 400mhz ramiņi, 8600gt), neko īpaši vairāk arī nevajag.

 

Nomainu, slēdzu iekšā - atkal!! Pacietības mērs pilns, lieku XP disku un pārinstalēju, galvenais, ka viss setup's gāja smuki, arī BIOS uzstādījumi konfigurējas smuki un nekas nerestartējas, bet tiklīdz kā nonāku līdz ielādei - atkal restartējas. Lieku iekšā diagnostikas disku (Hirens Boot CD), mēģinu palaist Parted Magic, nekā, dators norestartējas, mēģinu palaist Mini Xp, atkal restartējas. Kaut kādas DOS programmas mierīgi laižu bez problēmām.

 

Un tātad, viss ir iztestēts, nevaru saņemties noņemt savu barokli un piemest tai kastei, bet secinājumus varbūt jau varam izdarīt?

 

a) Jaunais baroklis ir lūznis;

b) Plate ir metama (short out);

 

Kādi ierosinājumi?

Labots - Andis
Link to comment
Share on other sites

Plate ar kuru tiek strādāts - 915P-A7 Combo, Biostar ražojums. Pašam kādreiz bija BS plate, likās tīri ņemama (no aizmugures). :D

Kondiķi uz plates pa smuko, nevienam nekas nav atkāries/pārkāries vai cita kaite. Es gan redzēju 3 mazas švīciņas, laikam kāds ar kaut ko asu ir centies noņemt GPU pirms manis, jo tur tā ļipa ir nolūzusi un ar pirkstu nevar to karti nemaz tik viegli izņemt. Divas no viņām pat nav uz celiņiem, trešā, nu bļin, labi, ja blakus mazliet tam celiņam un čut ne čut pieskarās, bet arī ne jau konkrēti nošvīkāts. Par cik pats neesmu elektroniķis un tajās lietās ņehera nerubīju, ir grūti spriest, taču vizuālā inspekcija neko sliktu neparāda.

 

Tika mēģināts tikt pie BSOD koda, netiku. :D Restarts occured arī pēc tam, kad mēģināju atslēgt restartus pie kļūdām ar F8 podziņu.

 

Tā plate arī tāda reti pretīga un aizvēsturiska. Grūti piemeklēt ss'ā citu. Mētājas man viens divkodolnieks E2180, 8600GT jācenšas pārstādīt uz donoru (kura nav), jāpiemeklē ar vecajiem DDR 400 RAM slotiem tādu plati. Jāskatās arī, ko īpašniece teiks, iespējams, jācenšas iztirgot pa detaļām visu, ko varu, un ieķert citu - lietotu. Šeit laikam tas kritiskais punkts būs - plate, nekas cits man vairs nenāk prātā. Turklāt, tas šrots reizēm mēdz nepostot, pāris reizes pa restart iežmiedzam un aiziet.

 

Turklāt, arī tajā pašā ss'ā astronautu bataljons apgrozās.

Labots - Andis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pārbaudīju GPU (super)

 

kā tieši pārbaudīji un pēc kā secināji, ka super? otrs kandidāts mātesdēlis

Link to comment
Share on other sites

Ramiem izskrēju cauri ar MemTest86+, pilnai laimei pat ieliku divus citus DDR ramus (tas pats stāsts).

Ar GPU atkal ir tā, ieliku savā kastē un skatījos kā uzvedīsies. Tiku līdz darbavirsmai, vienīgi nepaspēju draiverus lejupielādēt un uzmest, bet tik un tā it proves the point, ka GPU šancē. Jo tur jau arī uz pārinstalētas kastes nebija nekādu draiveru vairs, lai XP kaut ko mestu sejā.

 

Nenovēroju arī nekādus slavenos artefaktus.

Labots - Andis
Link to comment
Share on other sites

Tiku līdz darbavirsmai, vienīgi nepaspēju draiverus lejupielādēt un uzmest, bet tik un tā it proves the point, ka GPU šancē

 

Galīgi neprovē, jo viņa tiek darbināta kā standart vga adapter, kamēr neesi pieinstalējis draiverus un piešķīlis kaut vai to pašu furmark uz vismaz pusstundu, par nekādu super nevar būt ne runas. Kā arī artefakti nav vienīgais apliecinājums kartes galam, nemaz nerunājot par defaulto vga draiveri, kur viņiem nemaz nav iespējas izpausties :sarkasms:

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

mēģinu palaist Parted Magic, nekā, dators norestartējas, mēģinu palaist Mini Xp, atkal restartējas. Kaut kādas DOS programmas mierīgi laižu bez problēmām.

 

 

 

Izskatās, ka restarts notiek tiklīdz kompis aiztiek cietni. Provē jamo cietni atvienot, un tad būtoties no kāda Live CD.

Labots - Nain
Link to comment
Share on other sites

Biedr, Nain, arī tas tika mēģināts. Atvienoju visas liekās iekārtas, DVD'ška, HDD, bet rezultāts viens un tas pats. Brīnos, ka XP pirmo daļu setup'am varēju iziet, failus nokopēt, bet procedūra pēc RR, kad Windows sāk savu ieladi, vairs nav pieejama. Tiešām izbrīnīts esmu par to, ka arī nekādas Linux distribūcijas nevar iebootot, jo pie to ielādēm kompis restartējas. Gribētos jau ticēt, ka GPU vaina, bet nav. Vai otrādāk - PSU.

 

Tur gadījumā nebija kaut kas saisībā ar kaut kādu 5v rail'u, kurā pie strāvas svārstībām, sistēma restartējas?

 

Vēlāk piemeklēšu Linux'u uz LIVE CD palaist bez HDD. ;)

Labots - Andis
Link to comment
Share on other sites

Vēl labāk, atvieno visu nost, atstājot vienu RAM`u (ja ir divi) un GPU (ja ir iebūvētā, slēdzies caur to), un tad mēģini būtoties no Live USB.

Ir divas reizes redzēt ko līdzīgu. Vienā gadījumā pie vainas bija gļukains PSU, bet otrā, savukārt, cietais disks sazin kāpēc sāka konfliktēt ar CD lasītāju. Gļuks tika atrisināts pieslēdzot vainīgo cietni pie cita kompja, pārkopējot datus un formatējot. Pēc formatēšanas disks konfliktus pārtrauca.

Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

 

 

mēģinu palaist Mini Xp, atkal restartējas

vienam vecam lapsim līdzīgu problēmu ir izdevies atrisināt- paskaties vai cmos baterija nav beigta (joka pēc nomaini, ja ir pret ko), ticamība maza, bet varbūt nostrādā.

Link to comment
Share on other sites

Atgriežos atpakaļ ar jaunākajiem novērojumiem.

 

Tātad, vispirms, MetalOxygen, cmos baterijas maiņa nelīdzēja, diemžēl.

 

Tecnoware baroklis tika izravēts no operējamā un ielikts citā kastē - DZĪVĪBA. Viss ielādējās un strādāja, tātad PSU vainu uzreiz slēdzam ārā.

 

Ņēmu nost operējamajam HDD un DVD, atstāju vienu Ram'u. Ar Yumi uztaisīju bootojamu Hirenu, sliktākais ir tas, ka dators vai nu restartējās vai nokārās pie Yumi loga. Tur ir tāds kā taimerīts, kurš pēc 30 sekundēm izvēlās automātiski, arī tas bija nokāries.

 

Nu ko, esam izslēguši jau HDD un PSU vainu. Varbūt sūdīgi būšu notestējis GPU? Sāk likties, ka mēs esam nonākuši arī pie galējā varianta - beigtas mātenes. Savādi, BIOS šancē perfekti, Mini XP pats par sevi restartējas tiklīdz parādās tas loading logs ar Windows logo, Parted Magic gadījumā pie dekompresācijas. Man vairāk nav variantu. Rīt datoru stiepšu pie pazīstama cilvēka, kurš pelna šajā nozarē, varbūt spēs sadakterēt plati. Vai arī tirgošu ārā pa daļām un mēģināšu viņai nopirkt citu.

 

Bet varbūt vienkārši jāpamēģina plati izrakt ss'ā un ramus nopirkt klāt kādus DDR2. Tas man būtu pat vienkāršāk.

 

Es neesmu aizdomājies par CPU, jo likās, ka ar to mezglu viss ir kārtībā. Varbūt tas dod galus ārā?


Tika pārlodēti četri kondensatori uz plates, problēma atrisināta. Mokas ir galā. Fū. :)

Viss atkal šancē.

Labots - Andis
Link to comment
Share on other sites

Trāpīji simtniekā. ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...