Jump to content

Double-blind tests priekš foruma audiofilu publikas?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

 

 

skuju ziepes tev. tur nav atkariigs no aareejaa em piesaarnjojuma. konkreeti viens kjiiniesju telefona laadeetaajs piekakaas tev tiiklu ekselenti, mhhh
 

 

Pilnībā Tev piekrītu par impulsu barokļiem- man kompis Lenovo, ja pieslēdzu pie pastiprinātāja DAC pa taisno, skanēja daudz sliktāk, salīdzinot ar skaņu caur USB /SPIDF interfeisu. Draugs , tehnisks cilvēks un ar pieredzi dator lietās atklāja, ka adapters man ir neoriģinālais, kaut kāds ķīniešu "analogs". Tad nu nopirku oriģinālo Lenovo un viss nostājās savās vietās- USB interfeisu pagaidām noliku malā.

    Kad atnesu uz mājām šo troķšņu mērītāju konstatēju, ka traucējumu līmenis dzīvokļa rozetēs daudz zemāks kā darbā, bet,kad pieslēdzu veco kompja tīkla adapteri, tas traucējumu  līmenis pieauga par kādām 250 vienībām. Toties pieslēdzot oriģinālo tas palika nemainīgs. 

  Jaunnedēļ būšu Pierīgā, privātmājā, paķeršu līdzi mērītāju aun tad ziņošu, ir tur mazāk to traucējumu vai nav.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    50

  • JJP

    39

  • RudeWolf

    60

  • Luke

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ne īsti par topika tēmu, bet par cik tieši šeit apgrozās viss audiofīļu zieds, jautāšu šeit.

 

Kur Rīgā var vest remontēt tādu zvēru kā Thule AV100S - tipa šāds: http://app.audiogon.com/listings/processors-thule-sphere-av-100s-7-1-a-v-class-a-amplified-processor-rare-find-new-in-box-out-of-b-2012-09-04-home-theater-06478

 

Aparāts nav mans (ne tuvu nav mana cenu klase), bet man iekrita tā laime/nelaime atrast kur viņu remontēt.

 

Sūdzības - fons tuNbās :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

nu nu, aķis jau nav nekas veselīgs dzīves telpā + tur ar savas problēmas....

Paņem želejnieku. nekas tur neizdalās utml. Pie tam šitie labi tur spriegumu, t.i. pie sēšanās spriegums krīt strauji pie noteikta izlādes līmeņa, līdz tam krīt salīdzinoši maz.

 

 

 

Thule
Šie taču jumtu bagāžniekus ražo :)
Link to comment
Share on other sites

Ju - kā jau teicu, moped ņe moj. Uz ātro sagūglēju, ka minētā mopēda ražotāji ir beiguši savu eksistenci (vismaz zem Thule Audio nosaukuma) šaisaulē, un minētais mopēds jauns maksāja neta 3000, ne ta 5000 USD, vārdu sakot priekš manis - kosmosu :)

Link to comment
Share on other sites

nu tik nevajag aizmirts, ka šis ir tipa "virtual class A" - tipa parasts AB pastūzis  pastūzis ar korekciju/nobīdi - vai sauc to kā gribi...service manuālsi ja nebūs...nāksies palauzīt galvu :)

Link to comment
Share on other sites

nu ar galvas lauzīšanu it kā grūtības nav novērotas, ir eksōtiskāki krāmi caur viņa rokām izlaisti :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

jā es tos nosaucu par plāceņiem...nu un tie der tiem, kam daudz naudas un vajag mazu verķi ar lielu jaudu..bet tāpat vidēji labs vai labs AB klases paztūzis mērās 5x labāk par šo jo īpaši  pie jaudām no 1 - 50W kas vairumam ir ikdienā pilnīgi pietiekoši, par to kosmosu kas viņus pirks ? Nākotnē, kad D klase būs atkosta, tie mētāsies par kapeikām visās malās.ja nebūs nobeigušies, jo remontēt diezin vai kāds ņemsies.apmm kā mūsdienu televizorus, laptopus uc  krāmus. a veco labo traņu dzelzi varēs īzī pacelt no miroņiem pat bez servisu manuāļiem.


piem normunda DIY pastūzim thd ir reizes 5 labāks ( ja skatos stereophile mērījumus) pie 1, 10 un 50W...un pie 100 ar iespējams, ja būtu tik jaudīgs.protams thd nav panaceja , bet es nosliektos par labu AB klasei.


bet tā ja paskatās vēsturi - pirmie traņu ampi skanēja baisi, kad tiko parādījās, bet tos tak ar pārdeva par kosmosu...un tas pats ar d klasi,,,attīstība gan iet uz priekšu, pilnīgis skeptisks neesmu, gan jau varbūt  paliks ikdienā baudāma tā D klase...a šis verķis atgādina franču auto - viss sabāzts ko vienn var,,,jautājums vai pircēji atzīs to,,,tas arī parādīs koncepta dzīvotspēju.

Link to comment
Share on other sites

bija tāda lietas :D nē nu kā viss vienā labs+ zagļiem neinteresants- liec kur gribi, bet neremontējams gan :D  tas tā atkāpei.


protams ārzemju saiti dzied slavas diezmas tam all in one aparātam, tikai piemin ka mikrodinamika un nianses nav,,,bet kopumā jā - lielā hallē ar lielām tupām tumbām - kā reiz tāds plācenis derēs. Interesanti cik tad šādi LV notirgoti > ? 1-2 gadā > ?

Link to comment
Share on other sites

Es to pastiprinātāju par plāceni nezākāšu, jo tas pēc plāceņa neizskatās - tas izskatās pēc vannas istabas svariem. Lai būtu kā būdams, bet nopietniem klausītājiem (lasi - slimniekiem, kā mums) tas nekādi neder. Ok, tas skanēs brīnumlabi, vecene būs laimīga, jo pazudušas ir gandrīz visas tās biesmīgās kastes, bet tu pats pēc gada vai diviem ko darīsi? Vot čota kaut kas nebūs labi, bet ko mainīt? Ok, vari ar vadiem blēņoties, bet ar kastēm burvība ir tajā, ka tās var visādi samainīt un jūsmot par izmaiņām. Bet te - DAC, priekša un jaudinieks vienā kastē.

 

Kam to vajag?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nu tas arī, ne nu gan jau varēs pie ražotāja moduļus pamainīt vai softu pāršūt..bet tiem kas neidziļinās - tas derēs- all in one + bezvadu fīčas neko vairs nevajag,,ja vēl ābola supports - vispār laime zemes virsū .


kaut kāda analoģija ar mūsdienu smart tv  - it kā viss ir - bet principā nelietojama xnja

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet tiem kas neidziļinās

 

A viņi sapratīs, kāpēc tādu kāpīti jāloba? Moš labāk Samsung ieliekto saundbāru? 

Link to comment
Share on other sites

lielāko ties tā arī ir,,,āda glauna kinozāle, bij tāda sony ar stikla tumbiņām, vai kas tāds..cik esmu manījis, nu labi ir gurmāni, kuriem dārgas , kvalitatīvas sistēmas - bet tādu maz...dārgu auto ir vairāk, tos vis redz :D 

Link to comment
Share on other sites

nu par austiņām - rudewolf specs :) es gan nespēju iedomāties turīgu audifīlu ar dārgajām ausīm sēžot pie ausu stiprekļa..vai ļotenē iponu klausoties ar tādām...mūsu tirgos vajg kā LV mbl katalogs priekš krievijas - glancēts papīrs, zelta burti, aparātiem zelta kloķi - tad aizies krievzemē komplektā ar zelta zobiem :D 

Link to comment
Share on other sites

Izskatās jau labi tas Nighthawk, nosaukums gan atsit astoņdesmito gadu bojevikus. Bet nu ar "nav dižas austiņu klausīšanās pieredzes" netiksi no manis vaļā - klāj vaļā, ko dzirdēji!

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

ok, te ar palabots jo nav tēmā

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Kas bik uzjautrina, tad aprakstot visus austiņu skaistumus nav minēts NEVIENS cipars par pašu austiņu parametriem :D Nez, var jau būt sevišķi audiofīliskiem izstrādājumiem tas nav vajadzīgs...

Link to comment
Share on other sites

nu gan jau uzrakstīs ciparus - jūtību etc,,,bet ņemot vērā, ka nav masveida produkts + izstrādes izmaksas, + mārketingu + peļņu - domāju vilks pie 2K eur :D Ticu, ka skan labi.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Cipari neko tāpat daudz nedos. Tik cik jutību, kā Oskars teica, un pretestību. FR tāpat neviens neraksta pareizu.

Link to comment
Share on other sites

Cipari būs nedaudz vēlāk, pirms CES, kur šim austiņām jau paredz balvu par inovācijām un eko draudzīgumu. No skaņas viedokļa man tās šķita visai komfortablas, nebija vēlēšanās tās uz reiz raut no galvas nost. Speciāla pastiprinātāja arī nebija, tā bija iepazīšanās ar prototipu un atsevišķām detaļām. Piemēram membrāna - paņemot pirkstos un paberzējot mailāra mebrānu skaidri dzirdams tāds kā sauss asums, turpretī no celulozes  mebrānas nekā tāda nav. Droši vien gumijas piekare arī dos savu pienesumu.

  Korpuss izgatavots ar 3D printeri no "šķidrās koksnes". Izskatās feini tas materiāls, pirmajā brīdī nevar saprast, kas tas īsti ir. Ne ta plastiks, ne ta koks.

Cena varētu būt ap 500-600 EUR 

Link to comment
Share on other sites

Nu jācer, ka tiešām cena nesasniegs 4 ciparu skaitli. 500EUR vēl būtu paceļami īstam ausu fanam.

Link to comment
Share on other sites

"šķidrās koksnes"

Principā celuloze, MDF vai tml. bet priekš tāda izstrādājuma jau tā nevar rakstīt, vajag smukāk.

Redz difuzorus raksta, ka taisa no celulozes, tur gan pielikts klāt BIO. Interesanti, no kā vēl celulozi var iegūt, ja ne no dabīgiem materiāliem, t.i. tā paša "šķidrā koka".

Krieviem (PSRS laikā) arī bija jau vismaz vienas "ausis" ar biocelulozes skaļruņiem (parasti papīra platjoslinieki). 

Mārketings te rullē, tas fakts.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Juri, Tu kā parasti esi ļoti erudīts un ārstē pēc fotogrāfijas.

   Kad taustīju to detaļu, man gan prātā neienāca kā tā ir PSRS (krievu) laiku celulozei līdzīgs materiāls.

http://www.nbcnews.com/id/28283260/ns/technology_and_science-innovation/t/greener-alternative-plastics-liquid-wood/#.VGRRVjTkcoA

  Man tas atgādināja ko līdzīgu ebonītam. Skaļruņa materiāls gan bija atpazīstams. 

 

Kārtējo reizi tavs posts tukša pļāpa par mārketingu (kaut kā neticās, ka no tā tu ko sajēdz). Var būt labāk par auto audio komentē.

Link to comment
Share on other sites

Medium-density fibreboard (MDF) is an engineered wood product made by breaking down hardwood or softwood residuals into wood fibres, often in a defibrator, combining it with wax and a resin binder

 

Škidrā koka ražošana - By mixing that discarded lignin with fibers and wax, Tecnaro, a spin-off German company, has refined a technique for producing plastic-like pellets.

Ok te vēl lignums (šķiet latviski tā tas saucās) tiek piejaukts kā papildus saistviela. Šķiedras iespējams smalkākas. Bet principā gandrīz tas pats. Jā, vēl tiek sablīvēts vairāk utml. Un tur tas materiāls tiek minēts kā revolucionārs. Lai gan to jau labu laiku izmanto autobūvē (tas NBC raksts jau arī ir 6 gadus vecs). Jā, droši vien, austiņu būvē tas ir tiešām pirmo reizi. Tas ir tikai pliks mārketings. Loģiski, ka bez tā nevar. Un kāpēc es te sacepos. Par to, ka liela daļa tās ausis nopirks tikai dēļ tiem smukajiem nosaukumiem, nevis dēļ tā, ka tas, iespējams, tiešām skan labi. Cilvēks jau to vien salasīsies, un nebūs vairs objektivitāte skaņas novērtējumā.

 

Tāpat, viņi tur pie vada vēl piemin, ka tas taisīts no kaut kāda viņu īpašā "red cooper". Nu nez, kapars tā kā vienmēr bijis sarkanos toņos, ja tik nav apsūbējis. Bet nu iespējams, es jau kaut ko atkal nesaprotu.

Link to comment
Share on other sites

Tā īsti nav, lignīns kaut kas darvai vairāk līdzīgs, ar apmēram 30% koksnes šķiedru piejaukumu. Jā, bet no tāda nebalināta kādreiz taisīja brūno tualetes papīru.

Link to comment
Share on other sites

un sarkanais varš ir analogs sarkanajam dzīvsudrabam kuru visi tirgoja/pirka/varēja dabūt 90-tajos :D

Link to comment
Share on other sites

Tagad tak ir simts un viens kosmiskais kompozītmateriāls un, ja vajadzēs, tad tas varēs pēc skata atgādināt koku. Galvenais, lai ir gana blīvs, Bet nu par Nighthawk varam tikai minēt, kas un kā. Izskats ir pat ļoti ok un 500-600EUR nav slikts cipars, it īpaši, ja ņem vērā to, cik spēcīgi pēdējos gados visi ceļ premium klases austiņu cenas. Bet tā - galvenais, lai skan. Ar biocelulozes draiveri gan var būt problēmas, jo austiņām tomēr parasti ir jāsēž tuvu ādai, kas izdala mitrumu un tas draiverim var nepatikt. Sony savulaik bija baigās superausis uzbūvējuši ar tādām koka kapsulām, kas izskatās pēc Buratino krūtīm. Long story short - arī tur bija biocelulozes vēl kaut kāda īpašāka paveida draiveri, kas ar laiku sāka pelēt.

Link to comment
Share on other sites

Rekur tāds padomijas ausis. Man bija tieši tādā krāsā. Kā skanēja, sen jau vairs neatceros, nebija arī baigi kritiski. varēja gan skaļi iegriezt, varēja arī kā datorskandas izmantot.

779133464.jpg

 

rekur saturs

inside.jpg

 

Šamiem difuzori nepelēja.

Link to comment
Share on other sites

Padomijā pats labums bija ortodinamiskās ausis. Vēl tagad diezgan augstu kotējas dažādu modinga entuziastu vidū.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

 

 

jā es tos nosaucu par plāceņiem...nu un tie der tiem, kam daudz naudas un vajag mazu verķi ar lielu jaudu..bet tāpat vidēji labs vai labs AB klases paztūzis mērās 5x labāk par šo jo īpaši  pie jaudām no 1 - 50W kas vairumam ir ikdienā pilnīgi pietiekoši, par to kosmosu kas viņus pirks ? Nākotnē, kad D klase būs atkosta, tie mētāsies par kapeikām visās malās.ja nebūs nobeigušies, jo remontēt diezin vai kāds ņemsies.apmm kā mūsdienu televizorus, laptopus uc  krāmus. a veco labo traņu dzelzi varēs īzī pacelt no miroņiem pat bez servisu manuāļiem. piem normunda DIY pastūzim thd ir reizes 5 labāks ( ja skatos stereophile mērījumus) pie 1, 10 un 50W...un pie 100 ar iespējams, ja būtu tik jaudīgs.protams thd nav panaceja , bet es nosliektos par labu AB klasei.

Oskar, kuru AB klasi Tu ieteiktu Hypex Ncore moduļu vietā, kas mērīsies labāk vai vismaz līdzvērtīgi?

Link to comment
Share on other sites

no gatavajiem nezinu ko pat ieteikt  :) no moduļiem - var kaut ko līdzīgu kā normundam - piem. LME draver mikrene + traņu čupa izejā, tas risinājums ir gana labs. Un jaudīgs, ja vajag. Tāda shēma tiek bieži izmantota arī dārgos pastūžos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kuru AB klasi Tu ieteiktu Hypex Ncore moduļu vietā, kas mērīsies labāk vai vismaz līdzvērtīgi?

 

Ko saki par šo

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...