Jump to content

Double-blind tests priekš foruma audiofilu publikas?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

http://www.connexelectronic.com/documents/LME49810_Audio_Amplifier_Module.pdf

 

kaut kas tāds . šis gan uz BJT , bet ir arī draiveris priekš Mosfetiem


vai :

 

http://www.aussieamplifiers.com/modules.htm


jā tas ar izskatās labs ko rude ielika, vismaz mērījumi ir ok pat ļoti


ieteiktu paklausīties normunda pastūžus - tad saprastu vai der :)

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    50

  • JJP

    39

  • RudeWolf

    60

  • Luke

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jaunībā trūkuma spiests un daudz brīvā laika pieejamībā uzmargoju "ausis" no diviem Selgas skaļruņiem. Lai cik dīvaini nebūtu, grūtākais bija nevis kapsulu un polsteru izgatavošana, bet gan tās stīpas, kas uz galvas notur un piespiež pie lutausīm tos monstrozos darinājumus.

Link to comment
Share on other sites

Visvieglāk ir uztaisīt šupuļtīkla tipa iekārto konstrukciju, kur stīpa ir tikai mehāniskajai slodzei un galva turās uz parastas auduma lentas. A ļa šādi - 

 

SR-303.jpg

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Oskar un Rūdi, paldies par ieteikumiem. Tas čehu kantoris tāds ļoti interesants. HYPA 17 gatavs jaudinieks maksā apmēram tikpat, cik Hypex Ncore NC400 divu kanālu pašizmaksa. :)

Ja pareizi atceros, tad Normunds savus stiprekļus taisīja A klasē. Pie viņa biju klausīties, un atceros, ka vidu un augšu skanējums man ļoti patika. 

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Iespējams, ka kļūdos, bet vismaz atceros, ka viņš savā Linkwitz skandu projekta tēmā minēja par to, ka konkrētie LME paredzēti A klasē, savukārt cits modelis, kuru viņš neizmantoja, AB klasei.


Te viens no HYPA 17 moduļiem monoblokus uztaisījis: http://audiotweak.net/2014/10/26/diy-200w-cost-no-object-power-amplifier-monoblocks-finished-at-last/

Link to comment
Share on other sites

ierspējams, k aviņš runāja par pašu to driveru mikreņu īpatnībām. bet ok, lai ir kā ir, neesmu tās pēdējā laikā baigi pētījis. viņam bija LME49811 driveris. Bet tā jau ir , kā saki - vēl korpusi, barokļi...tāpat cipars salas''ies, un jo gribēsie slielāku jaudu - jo lielāks  cipars.


mono bloki imho nepraktiski, ja nav kaste kur viens radiators gar sānu....ekeonommiski izdevīgāk tad dual mono vienā kastē likt. Cik tev tos kanālus vajag ? domāju, ka divkanālu verķim kādi 60-70Eur par korpusu + kādi 70 Eur par barokli - tas uz 2x100W @ omi tā uz aci.


http://www.ebay.com/itm/NEW-DIY-BZ4309-Full-Aluminum-Enclosure-power-amplifier-box-dual-heatsink-chassis-/321580133679?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item4adfab6d2f

 

šis gn varētu būt biku overkils priekš 100W, bet nu ideja tāda.


vai tādahttp://www.ebay.com/itm/DIY-new-2412B-Full-Aluminum-Enclosure-mini-AMP-case-power-amplifier-box-chassis-/321548090687?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4addc27d3f

 

šitās gan labāk ņemt no aliexpress - nebūs DHL un muita.


monobloku varianti:

 

http://www.ebay.com/itm/unilateral-heatsink-full-aluminum-case-DIY-enclosure-edge-on-or-stand-chassis-/261625958369?pt=DE_TV_Video_Audio_Verst%C3%A4rker_Teile&hash=item3cea1f4fe1

Link to comment
Share on other sites

nCore konstrukcijas izmaksas būs nesalīdzināmi zemākas, kā arī ir iespēja izmantot simetriskās ieejas. HYPA gan mani priecē ar zemajiem kropļojumiem un to, ka AB klases blusas jau visiem zināmas.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Vai tad zemākas? Hypa 17 gatavs 2 kanālu amps, pārrēķinot uz eur, man sanāca mazliet virs 1K. Augšējām joslām man stabili pietiktu ar Hypa 10, kas gatavi 2 kanaliem maksā ap 800EUR.

Man ir doma par 6 kanāliem. Subjiem var atstāt kaut ko lētāku. Un jā, gribētos balansētās ieejas.

Labots - Darkheart
Link to comment
Share on other sites

normundss

 

 

Iespējams, ka kļūdos, bet vismaz atceros, ka viņš savā Linkwitz skandu projekta tēmā minēja par to, ka konkrētie LME paredzēti A klasē, savukārt cits modelis, kuru viņš neizmantoja, AB klasei.

Runa ir par draivera mikreni, kuras izeja darbojas A klasē, nevis pastiprinātāja gala pakāpe.  Ja ir vēlēšanās un vajadzība, var jau arī tos pašus LME draiverus apkārt ar A klases gala pakāpi un balansēto ieeju.

 

Vispār jau ja tie 6 pastūži katrs dzenās tikai vienu atsevišķu skaļruni bez pasīviem filtriem, tad 100W uz kanālu nav vajadzīgi.

Link to comment
Share on other sites

nu jā korekti būtu darbināt draiveru a klasē, nezināju, ka dažas lme  nav a klasē piekrītu - 100w varētu būt par daudz. Tev liekas kaut kas ap 50-70W bija ? kā ikdienā nesilst baigi ne ? 

Link to comment
Share on other sites

Hmm, ar sešiem A klases pastiprinātājiem, IMHO, varētu mēģināt labi "ietaupīt", pārejot uz Latvenergo elektrības patēriņa tarifu "Izdevīgais"! :)

Link to comment
Share on other sites

nu ja ņem kādus 20-30W  2 takts a klases pastūžus  biku zem pus kW aizies :D var apkuri mazāk lietot,,ir dzirdēts ka usa kaut kādos štatos grasījās a klasi aizligt - tagad modē eko un zaļais 

Link to comment
Share on other sites

viņam tas gan laikam vārāk eksperimenta dēļ- jo tāpat ar 1,2A tur vairāk par 20W A klasē neizspiedīsi...+ 32V barošana ar tad nav vajadzīga ( ok jamam tur sanāk pirmie 20W a klase, tad aisiet AB līdz kādiem 50W ) . mietrīgi ar 24V pietiktu - un priekš kam tad tik daudz traņu paralēli...nu var protam sbiku pacelt V un ieregulēt miera strāvu tā lai pirmie 10W A klas'eun pēc tam aiziet AB. kaut kā tā.


bet ceļot V siltuma izkliede uz trani aug un jāgriež mazāk Ampēri....tapēc tajos ala A klases marantzos bija slēdzis - pārslēdzot A klasi - piemetās zemākas V barošana izejai.


ja vajag sildītājus - tad es domātu par šiem :D

 

http://www.firstwatt.com/pdf/art_f5_turbo.pdf

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pagājušajās brīvdienās Varšavā notika ikgadējais HFI Show.

Hmz, vai tik tas nebija tas shows, uz kuru es arī biju gribējis aizbraukt, bet Tu aizmirsi man par tā tuvošanos atgādināt? :p

Link to comment
Share on other sites

Darkheart
ja vajag sildītājus - tad es domātu par šiem   http://www.firstwatt...rt_f5_turbo.pdf

Tas ar manām zināšanām un prasmēm nav paveicams. Ir jāizšķiras par labu Ncore vai tiem čehu LME. Žēl, ka nevar dzīvē abus variantus blakus salīdzināt. Laikam būs jāiet uz Unisonu paklausīties to jauno uz Ncore bāzēto NAD stereo ampu (cerams viņiem tur viņš ir uz vietas), lai aptuveni saprastu, kā Ncore skan.

Labots - Darkheart
Link to comment
Share on other sites

tas f5turbo liekas arī kitos tika pārdots, bet nu ok. Iemet atsauksmi, kā pašam patika vai ne NAD :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

"This is also aimed at audiophiles, manufacturers, and reviewers alike. Sometimes this industry seems like it’s wound so tight that it’s gonna strip the gears. Breathlessly awaiting word about the One True Recording on the Grand New Contender. Reacting angrily about any perceived slight to your Favorite Company or Grand Idea (see Pono…reviewers going insane about the negative reviews and ranting on mainstream sites did not help us, sorry.) Bickering about what is the One True DAC or One True Amp. Belittling other people’s opinions when they don’t match yours. None of this does us any good. Sit back, push the keyboard away, and take a deep breath. Go listen to some good music. Pet the dog. Play ball with your kids. Go on a vacation. Polish the car. Work on the house. And let the audio world turn. You may find it better when you come back."

 

Šis patiesībā man patika visvairāk. Kur vien esmu gājis uz kādiem klausīšanās seansiem, stāv bariņš veču ar sarauktiem viepļiem un visaugstākajā nopietnībā lūr tukšumā starp divām skandām. Pamēģini tik iespurgties par kaut ko, jo šī tak ir dzīļu melomānija! Dekādes pavadītas meklējot patieso papīra skaļruni, Sibīrijas sniegi pārvarēti ejot pēc pareizā padomju militāristu papīreļļas kondiķa un Nevadas tuksnesis vagots, lai dabūtu adatu no līkā kaktusa. Tā ir ērmīga aizraušanās - domāju, ka to nenoliegs neviens un izlikties, ka tā nav ir muļķīgi!

Link to comment
Share on other sites

kā tur bija šurika piedzīvojumos - grex smejatsa nad bolnim celovekam :D


kāda starpība vai bariņš stāv un blenž starp tumbām vai uz mašīnas motortelpu ar atvērtu vāku :D tur tak ar liek magnētus uz trubām un saka, ka mazāk tēr''e un labāk brauc :D

 

p.s. Kondensatori eļļā gan mani neuzrunā. Rīt vakara lodēšu kārtējo audiofīlu aparātu - lampu otl austiņu stiprekli, maketa izskatā. Visas detaļas ir, simulators padarbināts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kā tur bija šurika piedzīvojumos - grex smejatsa nad bolnim celovekam

 

Smieties un priecāties var un vajag. Audiospitālīgajiem vajag turēties kopā, jo par spīti visiem ķīviņiem mūsu mērķis tomēr ir viens - maksimāls baudījums no mūzikas klausīšanās. Galvenais neiedomāties, ka kādam ir galējā taisnība un saprast, ka mūzikas baudījums notiek galvā, nevis telpā/tumbās/DACā.

 

 

 

Rīt vakara lodēšu kārtējo audiofīlu aparātu - lampu otl austiņu stiprekli, maketa izskatā. Visas detaļas ir, simulators padarbināts.

 

Vo, sākās... Nu bet Oskar, prieš ko austiņām vajag pastiprinātāju? Cik viņam vati? 

Link to comment
Share on other sites

ne vienmēr, bet dažreiz vajag. jo īpaši ja zema /augsta impedence un jutība nav tā lielākā.

ES samērīju, kas nāk ārā sony resīveram no ausu izejas - 8mV dc offsets un tāds spektrs , ka bail , pat bez ieejas signāla - viss vienās svītrās ar amplitūdu - 80db.

Vienīgais, kurš labi mērās - emu izejas amps, bet tas tam  arī paredzēts, bet domāju ka 300 omi jau viņam būs grūti pacelt.

 

Man doma, ka lampinieks būs mazjaudīgs - viņš vairāk domāts 150 - 600 omu ausīm - tad var riktīgu swingu izkačāt. ar 32 omi bez trafa būs pagrūti izspiest par 1.5 V izejā, bet tas būs ļoti pietiekoši manām klausīšanās manierēm. Man vidēju ar 99db ausīm sanāk 15 - 30 mV rms izejā. Jā klausos traņu pastūzi , bet tam nav kropļojumi pie šāda izejas līmeņa, a lampai smuka 2H ar - 90db . Vispār simulatorā izskatās 0.02% thd pie 30mV rms izejā. cik būs maketā - grūti pateikt.


un tur sanāk dillema, iregulēt lampu parametru st'alai THD mazāks pie mazas jaudas, bet zaudēt max jaudu. Vai atkal panākt max jaudu izejā, bet zaudēt kvalitāti pie zema signāla. Salodēšu tad jau varēs paskatīt, kas un kā.


jā un izejas trafi ausīm ar dāždiem tinumiem 32, 50, 150 300, 600 omi - maksā - khm..sākot no 140 EUR :D

 

pasimulēju visādas shēmas SRPP u.c. beigās vislabāk teorētiski darbojas A.Ciuffoli variants - ieejā triodes pakāpe , kura draivē katoda atkārtotāju no 2 triodēm paralēli, kurām miera strāva katrai apm. 20-25mA. Doma izmantot ieejā 6sn7 (vai 6H8C, vai 6cg7 vai 6n1p, vai 6n23p) un izjā 6N6P kurai jaudas gana, turklāt man šīs ir siekiem...un jā izejā jāliek kondensators..kā jau SE. 


jā un pie kādi 2% thd domājams būs 70mW@38 omi. Manām ausīm max jauda teorētiskā - 1500mW, bet nu tas jau izklausās pēc sviesta, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē :D


un 160mW pie 300 omi @ 0.9% thd.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Mjā, es patiesībā neerdzu baigo jēgu kačāt zemomīgās ausis no lampām, ja vien nav super dārgs trafs galā vai masīvi daudz paralēlo lampu. īstenībā es jau sen arī būtu kādu lampinieku uzbūvējis, ja man būtu ausis, ko šis optimāli spētu dzenāt.

 

Tā kā, jāgaida, kad man būs HD800 vai kad saslimšu ar Stax...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...