Jump to content

Double-blind tests priekš foruma audiofilu publikas?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    50

  • JJP

    39

  • RudeWolf

    60

  • Luke

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

audio_spoks

Cienot Didzi kā normāli un tehniski domājošu cilvēku, te tomēr gribās teikt, ka humors ir no sērijas - smejamies par stāstītāju. Nu kāds ir pacūkājies par lielisku filmu, konkrēti Mr. Nobody, un pielicis vēl sazin ko klāt. Laikam jau kremt Goblina lauri. Tikai kaut kā uz Goblinu te nevelk un nedavelk. Bet nu tas tā IMHO. Gan jau tūlīt atskries impotentais no astes atrāvies štrilics un sāks kaifot.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Tīra pārdevēja domāšana. Man liekas, ka pareizāk būtu saprast, kas skan labāk - A vai B, salīdzinot abus ar C un D, kuri man jau ir.

 

 

"Pareizāk"?

 

No sākuma vajag testu, vai vispār (skaļruņu, starpbloku, barošanas) vadi ir atšķirami.

Salīzināt tumbas, domāju, nav nekādas jēgas. Tas, ka dažādas tumbas /daci/ pastiprinātāji skan atšķirīgi, visiem skaidrs.

 

Kas Tev patīk vai nepatīk, domāju, nevienu šeit īpaši neinteresē. (No offence)

 

Nekāds velosipēds nav jāizgudro, double-blind testing metodikas noteikti jau ir pietiekami izstrādātas un atrodamas internetā.

 

 

Nu, kurš organizēs pasākumu?

Labots - qsi
Link to comment
Share on other sites

Diemžēl es neesmu pārliecināts, ka kādam mājās ir tāda references sistēma, ar ko uzrādīt gaidītās atšķirības. Kā jau bildām kopā ar Normundu - testam jāizstrādā precīzu metodiku par to, ko centīsimies noskaidrot. Savādāk sanāk, ka kāds labvēlis tagad savā hatņikā saaicinās baru būta skeptiķu (jo būsim godīgi - parasti šaubās tie, kam šādu references akustisko sistēmu nav) un tad viņi kopistiski šim pierādīs, ka viņa lolotā sistēma ir patiesi sūķīga un par to pašu piķi varēja viskautko foršāku nopirkt.

 

Lai organizē tie, kam vajag pierādīt. Es būvēju un klausos, jo tas man rada izmaiņu laimes daudzumā. Tā kā mana apziņa ir melna kaste, tad pārējiem pasažieriem nāksies ticēt, ka es nemeloju un patiesībā neesmu nelaimīgs kretīns, kurš dvēs'les tukšumu mēģina aizlodēt ciet.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Neviens neko neorganizē, es, gluži kā Rūdis, kaut ko knibinu un esmu visnotaļ apmierināts ar dzīvi. Man gan ir daži ezotēriski aparāti mājās, bet tas nemaina būtību - mēness gaismā vilktos sūdraba vadus nelietoju...

Link to comment
Share on other sites

Rudem sanāk rakstīt :D Jā es ar laikam pievienojos, ka vajag metodiku + zināmu hārdvēri tam testam. Bet pašam nav laikam tāda iekāriena īslaicīgi salīdzināt - jo katrā vietā skan savādāk ...protams paliek subjektīvi atmiņā kaut kāda sistēma, kura skan "ūber" - bet vai izdosies tās sajūtas restaurēt pie sevis ? nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Lai organizē tie, kam vajag pierādīt. Es būvēju un klausos, jo tas man rada izmaiņu laimes daudzumā. Tā kā mana apziņa ir melna kaste, tad pārējiem pasažieriem nāksies ticēt, ka es nemeloju un patiesībā neesmu nelaimīgs kretīns, kurš dvēs'les tukšumu mēģina aizlodēt ciet.


 

Gada citāts :sorry:

Link to comment
Share on other sites

Long John

 

 

Lai organizē tie, kam vajag pierādīt

 

 

Pilnīgi piekrītu!

Pārsvarā jau šādi testi reāli ir vajadzīgi dārgā gala tehnikas tirgoņiem, lai uzskatāmi pierādītu dajebkuram (galvenokārt blondam)  pircējam, ka tas viņu super izstrādājums tiešām ir vērts tā piķa, ko par viņu prasa, kā arī dažiem indivīdiem ar saasinātu pašapziņu (sava kraņķika pastaipīšanai). :superstition:

 

Pārējie lietotāji "vulgaris" vai nu paši labi zin un saprot, kas kuram vajadzīgs un kur to par optimālām naudiņām var nopirkt, vai nu vienkārši apzināti pērk to maksimāli iespējamo, ko par savu budžetu var atļauties (kā es, piemēram).    

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nevajag nekādu nenormālo reference sistēmu.

Starpblokiem/ tīkla vadiem pietiek ar parastām, diezgan neitrālām austiņām ar labu detalizāciju un  vidēji neitrālu pastipinātāju. Un pat nevajag speciāli gatavot kaut kādas īpašas telpas.

Ja, piemēram, atšķirību skanējumā nevarēs izjust uz austiņām, tad par atšķirībām uz tumbām vispār nav jēgas runāt.

 

RudeWolf

Tu varbūt nemaz neapzinies, cik Tavu apziņu ietekmē placebo un dažādi expectations.

Labots - qsi
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

p.s. tiikla vadi ietekmee skaneejumu starpbloku vadi ietekmee skaneejumu usb, hdmi vadi VAR ietekmeet skaneejumu skandu vadi ietekmee/var ietekmeet [es te tupa par mm2 nerunaaju] klucishi var ietekmeet.   jautaajums - shejienes speciem [alja] zinaatniskais pamatojums interesee? tiesa gan, prasiis shaadas/taadas priekszinaashanas..

Nu bet tak davai , goņī šurp to zinātnisko pamatojumu , priekšzināšanas ir un tauta pēc tādiem pamatojumiem ir izslāpusi . Ja nav laika rakstīt , linki arī būs labi .

 

P.S. Par klausīšanos - nepiesakos , stipras šaubas māc , ka kaut kādas atšķirības sajutīšu . 

Link to comment
Share on other sites

kevins

 

 

man slikta dzirde

 

 

tad par atšķirībām  vispār nav jēgas runāt.
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
(labots)

Atliek tikai uzgriezt audiorastiem muguru, un voalā atpederējuši tevi ausī ka vien skaties - atkal tik ātri un neuzkrītoši esam aizslīdējuši no tēmas, ka prieks.

 

Paga, paga - es neko nesakos piedāvājies organizēt - tieši otrādi, piedāvāju foruma lielākajiem balamutēm un pārcenoto audio aksesuāru  targošiem aizstāvēt savu atlikušo godu, samesties demo tehnikai un vietai, un uztaisīt prezentācijas pasākumu, uz kuru mēs - zemākā plebeju, kuriem ziloņi visu dzīvi bradājuši pa ausīm, šķira varētu aiziet un pavērot jūsu ar putām uz lūpām aizstāvēto 1000+ dolāru/metrā vadu apbrīnojamo pārākumu. Patiesībā pat labāk - ņemot vērā, ka pēc jūsu sacītā mēs vispār neko no skaņas nesajēdzot, un tikai īsti profi varot novērtēt sildīto vadu pilnīgi drastiski atšķirīgo skanējumu, es piedāvāju jums pašiem apsēsties un veikt blind testu, kurā demonstrējat spēju ne vien atšķirt dažādu zīmolu vadus, bet kaut vai atšķirt vadu par 1000$ no dzivdzīslu vada, kas pirkts Depo par 20 santīmiem.

 

Īsāk sakot - es esmu izpildījis savu pilsoņa un patērētāja pienākumu, un virtuāli iesitis ar cimdu pāri pa seju un metis dvieli JJP un pārējo foruma audiorastu lauciņā - es, un daudzi citi, kam zajeb*l lasīt to neiedomājamo dir*anu jūsu tekstos un jūsu pārdoto kabeļu ražotāju mājaslapās, grib redzēt pierādījumus. Patiesībā tā dirš*na ir tik nopietna, ka es apsveru ideju palūgt šai lietai pieķerties savu studiju biedru, kas pašlaik sēž siltā krēslā patērētāju tiesību aizsardzības birojā, un labprāt gribētu pakustināt pakaļu, lai parādītu sava kantora noderību sabiedrībai - viena paraugprāva pret audiorastu pesteļošanu būtu kā reiz vietā...

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

kevins

 

 

kevins, ko Tu vēlējies pateikt?

 

to ka saakumaa tev ir mega viedoklis par teemu, ka neko mega jau nevajag, bet beigaas izraadaas, ka nemaz neesi gatavs neko sadzirdeet. .... kaarteejais tukshais numurs, kursh ir gatavs citus pamaaciit, bet pats nemaz nemeegjina neko paklausiities, jo suudiigas ausis tachu ......

Link to comment
Share on other sites

Tornis

Piepe pavisam piepē sagājis. Kāds PTAC? Ja cilvēks saka, ka dzird, ka kāds vads ir labāks, tad viņš dzird. Kā tu to nomērīsi? Kādu PTAC ekspertīzi izsauksi? Ja es saku, ka mans Marantz skan labāk par tavu Kenwood, kā tu tur patērētāju tiesības taisies pievilkt?

Link to comment
Share on other sites

Mr.Vilks

shis atgadina cinu ar gejiem,kad cilveki ar sudiem sauja izskatas vel bedigak neka pashi varaviksnes milhotaji...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
(labots)

Torni - labrīt, palasi tor murgus, kas tiek rakstīti par šiem produktiem viņu mājaslapās - ja tiek apgalvots, ka produkts pret konkurentu X esot acīmredzami (dzirdami) labāks, un turklāt tas izgatavots no materiālu uzskaitījuma un apstrādes tehnoloģijām, par kurām diemžēl neviens cits izņemot vadu ražotāju kopijraiteri nav nekad dzirdējis, ir taču reiz jānovelk strīpa, līdz kurai var karināt makaronus.

 

Kā tagad atceros lasot par vadiem ar nerūsējošā tērauda konektoru, kurā esošie elektroni "ilgstoši pakļauti elektromagnētiskajam laukam, lai samazinātu dabīgos zemes magnētiskā lauka radītos traucējumus". Bļ*d, ņeržai magnētiskās premabilitātes koeficients ir 1.004, kāda vēl elektronu kārtošana?!

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Tornis

Arnold, es esmu kaut kā apveltīts, nejauši, ar vairākām augstākajām izglītībām, viena no tām ir fizika, iegūta pie tam ne Pētera Stučkas vārdā nosauktajā, bet daudz lielākā universitātē. Protams, ka es līksmi ķiķinu, lasot visas tās penteres par čūsku eļļu un tml. Tak ar PTAC tur nav nekāda sakara, jo vērtējot pēc tādas mērauklas, es jebkuru produktu slavinošu tekstu varu vilkt pie PTAC. Kaut vai "bauda braukt!". Un ja nu man riebjas braukt? Pie tam, tieši kā fiziķis es varu piekrist tēzei, ka jebkurš vads ietekmē skanējumu, atkarībā no tā materialiem un uzbūves. Te ir jautājums tikai jāskata no mērījumu teorijas - vei mērījumu kļūda un ietekme uz sistēmu nav lielāka par vada ienestajām izmaiņām?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nu te gan jāsaka, ka, kopš tēmas sākšanas, JJP ir organizējis vismaz vienu vadu klausīšānās pasākumu. A pierādīt kādam kaut ko? Vai JJP to vajag? Vai tāpēc Arnolds Piepe pēkšņi ies pie JJP pirkt dārgos vadus? Atvainojiet, tie kam interesē nopirkt, kā arī tiem, kam interesē pārliecināties ir sadzirdama atšķirība vai nav, to ir izdarījuši. A tiem, kam interesē pad1rst, to darīs joprojām.

A kas attiecas uz reliģiju, imho, ateisms arī ir reliģija. Man ir viens čomaks, kam vadu lietā ir līdzīgs viedoklis kā Didzim. Vienreiz aizgāju pie JJP paklausīties vadus, paņēmu viņu līdz. Nestāstīšu sīkumos to, ka viņš pa visam noteikti sadzirdēja vadu skanējuma atšķirību, atpakaļ ceļā bija kluss, bet jau tuvu viņa mājām sāka vāvuļot par leišu barošanas vadiem, ka, par smuki bizītē sapītiem vadiem plēst vairākus simtus ir krāpšana, ja tādus pašus var uztaisīt pats mājas apstākļos. Tā mūsu saruna beidzās, kad es viņam atcirtu: "Uztaisi!". Lieki piebilst, ka tagad viņam pa visam noteikti ir piemirsusies šī vadu demonstrācija.

A par uzpūstajām cenām, mani interesē, cik Arnolda Piepes prāt varētu maksāt mobīlais telefons, ja tādus pirktu ne vis katram pirskolniekam, par pieaugušajiem nerunājot, bet gan, teiksim 0.1% iedzīvotāju labākajā gadījumā? Nu un, protams, nemainītu ik pa pāris gadiem max?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

 

 

cik Arnolda Piepes prāt varētu maksāt mobīlais telefons, ja tādus pirktu ne vis katram pirskolniekam, par pieaugušajiem nerunājot, bet gan, teiksim 0.1% iedzīvotāju labākajā gadījumā?
 Redz - es kā reiz esmu inženieris, kas būvē industriālos darbagaldus pēc pasūtījuma, kas cenās sākas no pusmiljona zaļo un uz augšu - es labāk par daudziem citiem zinu, ko nozīmē būvēt sarežģītas un dārgas iekārtas pāris eksemplāros. Zinu, kā veidojas un cik ātri uzaug BOM šādos gadījumos. Bet tu zini, kur ir atšķirība starp šiem agregātiem un tiem overpraisotajiem vadiem? Tāds, ka mani automāti kaut ko sniedz - paātrina kādam izgatavošanu, veic cilvēkam neiespējamas  operācijas, pārbauda sarežģitu elektroniku, utt. 

 

Saprotiet taču vienreiz - ja audiofilu kabeļus tirgotu ar sloganu - "mūsu kompānijai smukākais vads no visiem", es pat aci nepamirkšķinātu un muti neatvērtu - man pašam mājās ir daži subjektīvi neglīti mākslas darbi, kas sievai iepatikušies, un par kuriem nolikta milzu nauda, bet tā ir māksla, par kuru nestrīdas. Taču kad kāds šādu mākslu pārdod stāstot, ka tā dara visu, tajā skaitā vēl ārstē vēzi, tas jau ir ārpus jebkurām robežām. 

 

Un tas, ka fiziskas likumus deformējošas īpašības piedēvē koka gabaliem zem vadiem? Un, bļ*d, akmentiņiem, ko nober istabas stūrī lai kosmosa enerģijas traucējumus uz tehniku mazinātu?! Paskaidrosi šo lietu, a?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Arnold, es baidos, ka līdz koka klucīšiem un akmentiņiem, kas nobērti istabas stūrī, te no forumiešiem nav ticis ne viens, JJP ieskaitot. Tā kā nemāku komentēt un neesmu neko par to tēmu lasījis. Pieņemu, ka koka klucīši var atsaistīt vadu no kaut kā..

Mani personīgi nosacīti uz šo brīdi varētu interesēt tā sauktie "zvaniņi" (liekas, ka tādi bija), ko izkar pa istabas stūriem, kas, iespējams, rezonē vai dara kaut ko citu, kas "piedod gaisu" telpās, kurās ir pārāk dauz paklāja, dīvāna un mēbeles, kas noēd subjektīvo skanējumu, vai kaut kas līdzīgs, bet, protams, ne jau par 19k.. (lūdzu uztvert šo kā joku, vismaz pagaidām) :D

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Mr.Vilks

viss ir vienkarshak,pipes k-gs neka jums skiet,20%no audioaparaturas vertibas ieguldam vados un nekadu problemu...nemoki savu pauri,piepi,un mums nebus jalasa tavi pustraka grafomana piezimes...komunikacija tada,ka jadod pa muti,nevis argumenti...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

constrig
· Hidden by kevins, Marts 1, 2014 - spams
Hidden by kevins, Marts 1, 2014 - spams

Esi To darījis!

Link to comment
Mr.Vilks
(labots) · Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
variet sarunāt tikšanos un ļaut kādam to nofilmēt?

ja filmeshos katru reizi,kad klopeju kadu idiotu,klushu par kaskadieri vai Holliwudas aktieri,bet ta ka man profesija jau ir...............

P.S.ja tomer izdomashu filmeties, nemshu ari tevi blakus piepim,lai man sanak pilns sitiens...

Labots - Mr.Vilks
Link to comment
Arnolds Piepe
· Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams

Vilk - tu tiešām esi debils, vai tikai izliecies? Katru reizi, kad kāds pasaka, ka tava pļūtīšana beztēmā nevienu neinteresē, skrien dot pa muti? Es šitos mutes bajārus zinu - ar vārdiem Rīgā, ar darbiem Anglijas noliktavās.. Gribētu redzēt, kā tu vecam pensim ībli dauzi, un pēc tam tupi tiesas zālē un tuptūzī līdz pastarajai dienai.. :D Klauns.

Link to comment
Mr.Vilks
· Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams

 

 

Es šitos mutes bajārus zinu

tu mani negativi ietekmeji(par to uz tiesu neskrieshu :))raksti reti jeli un par neko un man ari panesas,ko debilu uzrakstit(nu es vismaz rakstu ar smaidu uz lupam,nevis putam)...

 

 

Gribētu redzēt, kā tu vecam pensim ībli dauzi

tas,ka esi vecs,pustraks penzis,sapratu,bet tas nenozime,ka var d....skalak par citiem

P.S.neka personiga,vienkarshi smiekligi

Link to comment
Long John
(labots) · Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
komunikacija tada,ka jadod pa muti

 

Komunikācijas līmenis gan vairāk vedina uz aizdomām (rekomendācijām) , ka autoram jāmaina niks uz "kucēnu", un avatarā jānomaina teksts uz "может быть, когда нибудь, будет пес".... :yahoo:  

Labots - Long John
Link to comment
Gestapo
· Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams

 

 

es neko nesakos piedāvājies organizēt

Karoče, tu māki tikai klavieri bakstīt, kārtējais "estuliņunuzreiz" balamute :>  

Link to comment
· Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams
Hidden by kevins, Marts 2, 2014 - spams

Tautai manāmi paģirains rīts.

Abas patērētāju puses tik strīdās, bet tirgotāji ieņirdz, un tā tam būs būt.

Link to comment

Atvainojos par oftopiku, bet par tēmu man īpaši nav ko piebilst, esmu jau ntās reizes izteicies.

 

Var būt kāds var man izpalīdzēt un pārtulkot šo  tekstu (no viena patenta apraksta), bet tādā tehniski pareizā un, tai pat laikā, saprotamā latviešu valodā. 

 

A conductor includes a central element having a length, a plurality of insulated strands disposed about the central element in at least first and second concentric layers, a layer of a dielectric material having a velocity of propagation disposed around the plurality of insulated strands. Each of the plurality of insulated strands has a conductive element and a layer of insulative material disposed around the conductive element and a length approximately equal to an inverse of the velocity of propagation of associated dielectric materials multiplied by the product of the length of the central element and the number one hundred. - See more at: 

http://www.patentbuddy.com/Patent/7674973

Link to comment
Share on other sites

Athlons

da wtf?... gudri termini savirknēti bezsakarīgā teikumā, vēl nenozīmē, ka tur tiešām kas svarīgs aprakstīts...

Link to comment
Share on other sites

osscar

Te nu piekrītu atlonam - teksts - tāds nekāds :D Tipa uzrakstīts  daudz, bet demagoģija un bezsakarība, tas par to anglisko sviestu.

Link to comment
Share on other sites

Es gan, diemžēl, nezinu, kura skola ir nosaukta Stučkas vārdā, tik ļooti labi atceros, ka reiz mani ļooti viduvējās angļu valodas dēļ nepaņēma vienā citā skolā, kam ar Stučku pa visam noteikti nav ne kāda sakara. Otro un trešo reizi iestāties tajā skolā, pretstatā daudziem citiem, ne maz nemēģināju.

Taču, par spīti tam, pretēji iepriekšējiem komentētājiem, vēlos apgalvot, ka no gudriem bezsakarīgi savirknētiem terminiem tur nav ne smakas, ibo tur pa lielam ir vienkārši labā angļu valodā aprakstīts tas, ko var ieraudzīt ilustrācijā, kas apskatāma tajā mājas lapā.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

 

 

Taču, par spīti tam, pretēji iepriekšējiem komentētājiem, vēlos apgalvot, ka no gudriem bezsakarīgi savirknētiem terminiem tur nav ne smakas

Nu nevar taču gribēt sazin ko no štepseļu un pagarinātāju tirgoņiem, kuru izglītība labākajā gadījumā beidzas ar Kandavas sovhoztehnikumu, un varbūt (tikai varbūt) Kronvalda bulvāra faķi. Taču palasīties šo uzpūtīgo kadru muldēšanu un argumentāciju (neesošo) ir tiešām smieklīgi. Darbā un nekur citur izcelties nevar, tad nu sprēgā šeit un mētā krutos džekus.

Link to comment
Share on other sites

Sasodīts, par Porsche aizmirsi piebilst, ka tavi vadi, rozetes un pagarinātāji ir Porsche uz pārējo foruma plebeju fona!!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...