Jump to content

Double-blind tests priekš foruma audiofilu publikas?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

Vai ir iespēja paklausīties MBL kānebūt?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    50

  • JJP

    39

  • RudeWolf

    60

  • Luke

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

 

Vai ir iespēja paklausīties MBL kānebūt?

 

nu jādodas pie Ričarda uz Miera ielas salonu, ja ir doma par iegādi... 

Link to comment
Share on other sites

Nedomaju,ka kādam,kurš spējīgs iegādāties MBL būtu vairāk par pieciem rakstiem šajā forumā... :grin:

Domāju paklausīties un pačolēt...


Tātad,jo vairāk rakstām jo nabagāki mēs paliekam!  :grin:

Link to comment
Share on other sites

Man vislabāk patīk, ka audio kompim par vairākiem kilo iekšā ir viens no sūnainākajiem SSD diskiem, ko visi e-veikali savulaik meta pakaļ.

Link to comment
Share on other sites

ssd tad vēl būtu nekas, mani vairāk mulsina, ka pie šāda uzsvara uz ūber lineāro barokli tāpat tiek lietots vēl viens dc-dc pārveidotājs un tā dzese izskatās uzmontēta ļoti aizdomīgi - tiem heatpaipiem būtu jābūt tiešā kontaktā ar čipu, nevis caur radiatora alumīnija kluci

Link to comment
Share on other sites

Cik tad tas atoms karst... Pietiktu ar pieklājīgu low profile radiatoru un būtu labi. Varbūt drusku underclock vajadzētu.

Link to comment
Share on other sites

tik ļoti nooptimizējuši linuxi, ka atoms ar stock dzesi vienkārši izkūst...

da lāb... heatpaipi tur smukuma pēc uzlikti - redz kā mums te viss skaisti un profesionāli... ar lineāro barokli... errmmm....

Link to comment
Share on other sites

nu jā man mini itx atoms mierīgi dzesējas ar pasīvu 5x7 cm radiatoriņu +-

Link to comment
Share on other sites

Par to disku leiti kā reiz uz zoba pavilka vairāki, pirmām kārtām, ja nemaldos, vismaz divu MBL komplektu īpašnieks. Uz to leitis vienkārši atbildēja, ka nabadzīgi dzīvojot un labākam neesot vēl varējis nopelnīt. :D Bet nu vispābā es tam leitim jautāju arī par tiem diskiem vai obligāti ir jātērējas priekš SSD un vai tad viņš dzird atšķirību starp SSD un SATA. Viņš esot speciāli klausījies SSD vs SATA. Atšķirību neesot sadzirdējis. Tā kā, es viņa vietā vispār būtu nopircis kaut kādu 1T satinieku un miers..

Tajā JJP ieliktajā bildē, diemžēl nav redzams viss tās kastes saturs, ibo zem tās restes, uz kuras ir cietais disks, ir kā minimums vēl viens trafs un vismaz viena pcb priekš barošanas, ja nemaldos (neorientējos).

Par tiem radiatoriem bija pats pirmais ko pajautāju- tb, kāda hu1a pēc tām kastēm vajadzēja radiatorus. Atbilde ļoti vienkārša- tiem ķīneizeriem, no kā jams pircis, kastes esot bijušas tikai ar radiatoriem. (!) (nu bik jocīgi vispār tas arī man likās..) Tā nu jams pats atzina, ka tam procim 100 gadus tur to dzesi tādu nevajag, bet nu, lai tas radiators kaut kā izietos, tad laikam pielicis.. :D Tik pat labi mani jau arī interesētu, ko jams tajā DACā ar tiem radiatoriem dzesē.. :D

Link to comment
Share on other sites

Nu DACā var dzesēt šuntregulatorus un A klases izejas pakāpi. Tāpat jau arī nereti pats čips makten karst.

Link to comment
Share on other sites

idiots kas mēģina saklausīt starpību starp ssd un parastu hdd... idiots... pašā saknē par saviem vārdiem - IDIOTS

 

!

 

Tā kā, es viņa vietā vispār būtu nopircis kaut kādu 1T satinieku un miers..

Tu laikam neesi sapratis, ka lietuviškas audio piderasam ir no svara arī startēšanās ātrums, tā kā ar savu mistisko 1T (tas kāds kvalitātes zīmols 1T,2T...nT?) vari durt taisni un paklausīties dēlīšus, akmentiņus.

 

 

 

Viņš esot speciāli klausījies SSD vs SATA.

Ja man kāds ko tādu pateiktu tajā pasākumā - es nekavējoties pamesto to vietu uz visiem laikiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tu laikam neesi sapratis, ka lietuviškas audio piderasam ir no svara arī startēšanās ātrums

Es tik daudz esmu vismaz sapratis, ka lietuvišķas audio piderass startējas no Compact Flasha, kas tur uz mātenes uzsprausts, atšķirībā no IDIOTIEM, kas pat to nesajēdz. :D

Link to comment
Share on other sites

un kādā veidā tas tieši ietekmē skaņas kvalitāti? zem CF ir palikta kāda sava veida 'berzu tāss, kas mīkstina skanējumu? un Tu pats esi idEJots ja piedalies tādos "klausīšanās pasākumos"

Link to comment
Share on other sites

Nu, pāķi no Tukuma, labāk pastāsti mums IdeJotiem kā tas SSD disks ietekmē Linuka startēšanās ātrumu! Nu, slabo??

Pie viena pastāsti nu ko tad klausās gudrie džeki no Tukuma! Mēģināšu minēt- S90, vai varbūt boombox panasonix??

Link to comment
Share on other sites

kā tas SSD disks ietekmē Linuka startēšanās ātrumu

 

 

Ko? Tu kādreiz pie datora arī esi bijis klāt un redzējis kaut ko vairāk par skaņas piesūcinātiem dēlīšiem, akmentiņiem un vazelīna burkām kuras tie klausītas tādos un tamlīdzīgos pasākumos? :o Atvečaj svolač!!

 

Tici vai nē - savu mūžu s90 neesmu dzirdējis :>

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

Atkal panesas "komplimentu" apmaiņa, no kuras maz jēgas. Labāk pastāstiet man nejēgam ,nu kapēc ražotāji nepārdod savus izstrādājumus jau komplektā ar to elektrības štepseli-ulučsizaizeru? Parastais vads gan nāk jau komplektā. Kapēc ražotāji uzreiz neliek savu CD atskaņotaju uz uberkrutajām piramīdām? Kapēc komplektā nenāk starpbloku vadi jau "pieskaņoti" tieši konkrētajiem modeļiem? Vai tad tiešam inženieri tik stulbi un to nesaprot? Tik daudzi klausītāji-amatieri saprot un "dzird" , bet profiņi  neražo iekārtas ar ulučsizaizeriem, kurus patērētāji tā slavē. Kautkā jocīgi vai ne? Baigi velk uz kautkādu sazvērestības teoriju :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Da ne uz ko tas nevel. Normāls marketings. Padomā pats, cik maksās piemēram miljonā eksmplāru saražotiem autiņiem ielikt normālu auto galvu.

Nu teiksim uz $50, nevis $15, kā tas parasti ir. Tie būs lieki 50 ļimoni. Kurš ražotājs to atļausies? Un patiesībā normāliem ļaužiem tak tāpat visu rāda,

viss skan, bumsī un mirgo. Tad kāpēc pārcensties? Mūsdienās ikvienu dzelzi projektē no tā gala, ka pasaka, cik tam sss.. būs jāmaksā, un tad piemeklē

detaļas un risinājumus. Tas arī viss. Rada, skan un strādā? Būs labi. Napatīk, skrien pērc pēc gada vai diviem jaunu mēslu. Ražotājs laimīgs, pircējam

 ar orgasms no jauna mēsla mājās. Un tā uz riņķi. Un viss bumbās.

Link to comment
Share on other sites

Tu visu pareizi stāsti, bet tas attiecas uz masu patēriņa aparatūru. Biezajos audiosalonos tak piedāvā Hi End verķus pa lielām naudām un tie nu galīgi nav masu produkts. Rūpnieciski, nevis amatier līmenī uz ceļgaliem,saražot kaut tos pašus tīkla vadus ar ulučšizaizeru būtu daudz lētak  un kopējā iekārtas cena būtiski nepieaugtu. Lai arī cik krutas komponentes liktu tīkla vadā, pie sērijveida ražošanas, tās vienalga ir kapeikas. Tas pats attiecas uz vadiem. Ir tak starpība vai pirkt 5m vada, vai kilometru, sagriezt gabalos un nokomplektēt pastiprinātāju. Tipisks piemērs it datortehnikā HDMI vads. Tas bodē maksā bargu maudu, bet ražotāji ar to komplektē katru monitoru un nesatraucas par izmaksām. Īstenība jau tā drāts ne štrunta nemaksā, tikai jāiepērk milzu partija. Var jau teikt, bez HDMI vada monitoru nevarēs ieslēgt, bet bez starpbloku vada arī pastiprinātājs nedarbosies. Protams, uz ķēķa radiouztvērēja pa desmit jevrikiem, vai golfiņa radioaparātu ražotājs taupa katru centu, bet mēs tak te runājam par Hi End, kur nauda nav galvenais.

Link to comment
Share on other sites

Mani gan vairāk ieinteresēja JJP apgalvojums, ka linux neskan. Windows skan? Kurš? MacOS skan? Ja win skan, vai skan arī JAVA, vai tikai DotNet? Un C? Un C++ ?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Mani gan vairāk ieinteresēja JJP apgalvojums, ka linux neskan.

 

Torni, man nepatika kā pie manis skan Linux, un šis leiša variants bija kas līdzīgs, pēc skanējuma. Arī viņš , tas čalis no LT saprot, ka kaut kas nav tā kā gribētos, no skaņas viedokļa. Viņam ir uz kā un ar ko salīdzināt, kaut vai tas pats meitners (http://www.meitner.com/ma-1.html).

It kā viss ir, bet pietrūkst smalkuma, sajūta , ka kaut kas ir nogriezts.

 

Mēs šo kompi un DAC,dienu iepriekš, salīdzinājām ar šo: http://www.mcintoshlabs.com/us/Products/pages/ProductDetails.aspx?CatId=cdplayers&ProductId=MCD1100

 

secinājums- brīnumi nenotiek :(


 

 

vai skan arī JAVA, vai tikai DotNet? Un C? Un C++ ?
- kas tie tādi? :)- tumša bilde priekš manis...es vairāk par vadiņiem :) 

 

 

piedāvā Hi End verķus pa lielām naudām un tie nu galīgi nav masu produkts. Rūpnieciski, nevis amatier līmenī uz ceļgaliem,saražot kaut tos pašus tīkla vadus ar ulučšizaizeru būtu daudz lētak  un kopējā iekārtas cena būtiski nepieaugtu.

 

Didzi- līdzīgu jautājumu uzdevām tam Nordost cilvēkam - tā esot kabeļu ražotāju politika- nepiesaistīties aparatūras ražotājiem zem saviem brendiem.

   Arī man, vadu tirgotājam, svarīgi draudzēties ar visiem aparatūras zīmoliem, piemeklējot labāko variantu konkrētam aparātam un konkrētam lietotājam. 

  Bet ir ražotāji, kuri pārdod aparatūru komplektā ar augstvērtīgiem kabeļiem, piemēram Linn, bet ne par lētu naudu ! 

Link to comment
Share on other sites

Es vēlreiz atkārtošu jautājumu - ja mēs paņemam kādu no biezā gala datoriem, kaut vai kādu SONY Vaio vai MacBook Pro, nu tā, ap 3-4k USD, vai tu apgalvo, ka uz šā datora spēlējot 24/96 FLAC vai PCM caur labu USB kabeli un normālu DAC (nav svarīgi kādu) izmantojot Linux skanēs sliktāk, kā visu to pašu darot no MacOS X vai Win 7 vai 8?

Link to comment
Share on other sites

Uz manas sistēmas skanēja savādāk un man nepatika. Pamēģināju Jriver un beigu beigās paliku pie pierastā foobar2000. Kā būs uz Tavas vai kāda cita sistēmas, nezinu un neko neapgalvoju. Gaumes lieta. Salīdzinot klausīto datoru+DAC ar 1100 makintošu ,atskaņojot parastos CD, datorsistēma zaudēja. Apmēram tā.

Link to comment
Share on other sites

Torņis, ko Tu tur nesaprati? :p Cilvēks teica- paklausījās vienu Linuku- nepatika, paklausījās otru- arī nepatika. No tā izsecināja, ka droši vien Linux neir ruļevoj. Kas tur nav skaidrs? ;)


Es savukārt gribu pajautāt- vēl pagājušogad iepirku divus Airport Expresus. Nu tagad beidzot savilku vadus, pieslēdzu tos aparātiņus, norūtoju Memopad planšeti, lai varētu iejūzot airplayu. Spotifais skan, viss tā kā kedās, bet nu tagad domāju- a nez cik airplays ir hiendiski? :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

nez cik airplays ir hiendiski?

 

Piepumpē istabu ar Nordost gaisu un būs daudz labāk. 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

a44rX4A_460s_v1.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ju, es pirms gada uz viena sava stacionārā pīšļa WinXP speciāli apgreidoju uz Win7 tāpēc, ka kāds forumietis (vairs neatceros kurš- šķiet vai nu Inspektors Caps vai JDat) teica, ka WinXP neskanot. A šodien nedaudz iegooglēju, a te viens džeks raksta, ka nav ne maz tik vienkārši: http://habrahabr.ru/post/115092/

Vēl meklētājā ierakstīju vāŗdiņus "windows vs linux sound quality" un ko tik nevar izlasīt- vieni saka, ka viss ir atkarīgs no tā cik labi uzrakstīti draiveri, cits saka, ka no tā, cik labi kompis velk, cits- ka rullē tikai alsa un pārējais sūkā, cits saka, ka jāmeklē pavecāks Linux kernelis utt., utjp. lauž visu lasīt..  :D

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

 

 

viss ir atkarīgs no tā cik labi uzrakstīti draiveri

Šitas tiešām varētu būt iemesls, bet ne jau pati OS vainīga.

Link to comment
Share on other sites

Ju, pieņemot, ka, gan WinXP, gan Win7 abas ir OS, vai Tu, lūdzu, nevarētu pakomentēt manā iepriekšējā komentā norādītajā linkā rakstīto? Kā darbojas Linux skaņas apakšsistēma lauž meklēt..

Link to comment
Share on other sites

Es jau ar neesmu tāds spečkus. Bet principā, ja lieto ASIO, kas ir vienīgais ceļš priekš jebkuras OS, tad nekas jau tāpat nemainās.

Link to comment
Share on other sites

Pārdomas no laukiem, jums jau pilsētniekiem viss ir, bet mēs jau te kā mākam, ja mākam, tad maucam.

Es jau arī došu padomu „audiodraugiem”, ka ar „netīriem” lodāmuriem nedrīkst lodēt pareizo aparatūru, jo no nepareizā lodāmura vada rodas parazītiskās vibrācijas uz lodāmura gala 50hz, piedevām ar nepareizām harmonikām, kā rezultātā alva netiek vienmērīgi uzklāta uz nesošajiem elementiem un vēl dziestot veido nevienmērīgus slāņus (un tā roka, kas to lodāmuru tur, arī ir ētera būtne, kaut gan, kas ir cilvēciskais faktors, tas ir sīkums).

Jo ja savienojuma vadi nes tādu enerģiju, ko tad lai saka, par aparātu iekšējiem lodējumiem, it sevišķi, par vietām kur tek maģiskais signāls, kurš ir jau iepriekš ir izbaudījis Linux, XP vai pat Win7 OS darbības kroplības.

Man kā jaunam iesācējam nav īsti skaidrs, vēl viens liels aspekts, Linux neskan, Ok to es saprotu, bet tagad savā lauku būdā sēžot nesaprotu, kura tad versija?

Jā, un varbūt tas aparāts uz Atom bāzes neskan tādēļ, ka viņš vienkārši ir nosalis pie tādiem radiatoriem (max TDP 10W ir sliktākajam modelim, vidēji labi ja 5W), šis radiators jau varētu mierīgi kādu i7 vilkt, varbūt elektroni gurst, varbūt sildīt vajag. Kaut gan šeit nostrādā intelekta trūkums, pie trīs klašu izglītības jau ir grūti spriest par supervadītāju ietekmi uz elektronu plūsmu.

Un vēl esmu ļoti satraukts par rakstīto, HDD vēl es varētu dabūt, man pat viens ir 1.2 GB no 1996. gada strādājošs, bet te saka, ka SSD skanējums, varētu būt labāks, laikam atkal tas elektronu ātrums.  Bet kur tad, tādu brīnumu ņemsi, būs jāatņem dēlam kāda gotiņa, un jāpērk nost, ja jau skaņu dot!

Lūdzu saprast mani pareizi, kā māku tā maunu!  :shok:

 

P.S Ja nu kādu apvainoju, piedodiet, lūdzu skatieties manu izglītības līmeni!  :)

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Ieleja – mums te bija pāris nesaskaņas, lai tas arī paliek. Bet domāju, ka Tu būsi palaidis garām to galveno domu, ka no OS mainās skaņa, nevis no softa, kas dekodē to Flac, Wav, vai nedod dievs MP3. Un ne jau skaņas kartes ir vainīgas, ar iebūvēto detaļu trokšņu līmeņim un citiem mazsvarīgiem faktoriem.

Jā, jaunībā, fizikas stundās gulēju, nogulēju siltos kabeļus un aukstās temperatūras, lai iegūtu supervadamību, tagad nesaprotu, ko tad ar elektroniem jādara, jāsilda vai jādzesē, lai par SSD viņi skrietu labāk un skaņa būtu labāka?

Izlasīju par USB kabeļiem, vispār šokā, ko tagad darīt, zem 100 eur, nevar lietot, ja tā, tad manas bērnības filma Жил-был пёс, tagad jāskatās ar kropļotu skaņu?  :spruce_up:

Bērnību nedrīkst pievilt, kāda tad būs mūsu nākotne?  :sorry:

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Tas, ka man nav gaismas tuneļa galā, es to jau zinu, noziedzies esmu, pret audiodraugiem, par neticību, sildītam elektronam! Bet arī tagad Tev Ieleja – būs pasūtīts velns ar kaut ko sildītu, pieņemsim ar ferīta gredzenu, vai Tu zini, ka viņi mierīgi var turēt 1000 grādus?  :shok: 

Link to comment
Share on other sites

Nevar nepiekrist D_L. Bet nu piebildīšu.

 

Par to "testu" kas pāris lapas agrāk aprakstīts - tas nav nekāds tests bet reklāmas akcija. Lai varētu runāt par vismaz kaut kādu objektivitāti, testam ir jābūt aklam (nav jāzina kas skan) vismaz priekš klausītājiem! Un vēl labāk ka arī priekš tā kas testus izveic (dubult aklais tests) Vadītājs saka "paklausieties kā pipelizators uzlabo skanējumu"! Un cilvēks klausās, mēģina atrast atšķirību un arī atrod jo zemapziņā tic ka verķis pa vairākiem simtiem eur takš nevar nestrādāt. 

 

Par šo bija labs tests parādīts pa vienu no pseido zinātniskajiem tv kanāliem. Paņēma 3gab pilnīgi vienādas bikses, bet ielika katru savā maisiņā un iedeva grupai cilvēku novērtēt viņu kvalitāti pasakot ka pirmās maksāja 100 usd, otrās 50, trešās 20. Tikai pāris cilvēki neatrada nekādas atšķirības. Pārējie ar pārliecību apgalvoja, kā tām pa 100usd ir kvalitatīvāks audums, precīzākas šuves, utt, utjp. Te arī izskaidrojums kāpēc cilvēki dzird ka visādi pipelizatori uzlabo skaņas kvalitāti. 

Fakti ir tādi ka aklā testā uz kvalitatīvas audio sistēmas 95% cilvēku nespēj atšķirt kvalitatīvu mp3 no cd skanējuma. Kaut gan šajā gadījumā atšķirības ir viegli konstatēt ar mēraparātiem.

 

Un par to uberoverpraisoto pc labāk vispār neizteikšos... Ja nav kur naudu likt, takš aizbrauc ceļojumā uz Jaunzēlandi piemēram.... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Fakti ir tādi ka aklā testā uz kvalitatīvas audio sistēmas 95% cilvēku nespēj atšķirt kvalitatīvu mp3 no cd skanējuma.

 

Fakti ir tādi, ka 95% cilvēku nekad savā mūžā nav dzirdējuši kvalitatīvu audio sistēmu. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

 

 

95% cilvēku nekad savā mūžā nav dzirdējuši kvalitatīvu audio sistēmu.

 

Tas procents varētu būt vēl sliktāks.

 

Bet te mēs atduramies pret jautājumu, kas ir kvalitatīva audio sistēma ? Prasās definīciju, kas tas ir, no kā sastāv un cik maksā ?

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja mēs runātu auto pasaules analoģijās, tad 95% tautas nemaz nepārvietojas ar auto, bet kaut kādiem zāles pļāvējiem, nerunājot par lietotiem Opeļiem, Golfiem vai A4. Daži, kā es, ir iegādājušies (analoģijās) palietotu E klases Mersi, bet līdz jaunai S klasei man patālu, par Bentlijiem, Rolsiem vai Jagiem nerunāsim - tādu cilvēku ar attiecīgas klases audio aparatūru  LV ir apmēram tikpat, cik attiecīgo braucamrīku :)

Link to comment
Share on other sites

Es jau nesaku, ka visiem jānirst hājendā - vienkārši, runājot mašīnu analoģijās, vairumam tā pieredze drīzāk ir trīsriteni, kam trūkst divi riteņi.

 

Plazma par kEUR ir norma, bet tunbas?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...