Jump to content

Double-blind tests priekš foruma audiofilu publikas?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    50

  • JJP

    39

  • RudeWolf

    60

  • Luke

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

Īstenībā kompjūteristiem perfektā sistēma būtu Kef x300a.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Rolls Royce un Bentley jau nu gan nevajag likt blakus ar Jaguar, jo pēdējais ir vienkārši labs parasto mirstīgo auto, kurš, starpcitu, tagad kopā ar Land Rover pieder indiešu Tata Motors.

 

Fakts ir tāds, ka lielākajai tautas daļai audiosistēma ir Lažitek datorpļerkšķi, kaut kāda "kinozāle" vai labākajā gadījumā "mūzikas centrs". Ja salīdzina ar tiem, tad S-400 tiešām ir labu labās. Ja tautā katram būtu vismaz S-90, tad tas būtu jau ļoti labi! Tieši tādas akustikas ir tās, kam būtu jāatbilst vidusmēram, bet realitātē vidusmērs klausās kaut kādu plastmasas graboņu.

 

Par to Linux datoru tur nav daudz ko komentēt - idiotisms tiešām nav ārstējams. Jautājums par tēmu - kas ir tā baltā PCI-E karte un kā tas dators tika savienots ar DAC vai pastiprinātāju? Gudri *irst par to kā Linux neskan te var, bet pateikt, kas ar ko tika savienots jeb ko patiesībā cilvēki klausījās, jau neliekas būtiski...

 

Īstenībā kompjūteristiem perfektā sistēma būtu Kef x300a.

Vai mazākam budžetam Behringer MS40 ar S/PDIF arī ir tīri OK. :)

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

 

 

kas ir tā baltā PCI-E karte

 

izskatās pēc šīs, ko es iesākumā biju noturējis par dc-dc pārveidotāju, kurš parasti nāk komplektā tai streacom kastei, lai varētu nobarot no ārējā ķieģeļa

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Skaidrs - tātad tam "audio datoram" ar audio nav nekāda sakara, jo tajā nav nekā audio specifiska. Skaņu veido tikai un vienīgi DAC, pie kura tas pieslēgts.

 

 

 

A šodien nedaudz iegooglēju, a te viens džeks raksta, ka nav ne maz tik vienkārši: http://habrahabr.ru/post/115092/ Vēl meklētājā ierakstīju vāŗdiņus "windows vs linux sound quality" un ko tik nevar izlasīt- vieni saka, ka viss ir atkarīgs no tā cik labi uzrakstīti draiveri, cits saka, ka no tā, cik labi kompis velk, cits- ka rullē tikai alsa un pārējais sūkā, cits saka, ka jāmeklē pavecāks Linux kernelis utt., utjp. lauž visu lasīt..

Viss tas ir tirliņu bara, kuri neko nesajēdz, murgi. Un arī tas Habrahabr raksts ir pilnīgi auzās. Tur nav jēgas pat labot, jo katrs otrais teikums ir nepatiess, nepareizs vai vismaz neprecīzs. Gala beigās no tā visa izdarītie secinājumi ir absolūtās nulles vērtībā. Un jā - nepareizi!

Link to comment
Share on other sites

Vai mazākam budžetam Behringer MS40 ar S/PDIF arī ir tīri OK.

 

Nav par sīciņu tas bubinātājs? Mani arī drusku baida, ka Bēringers skanēs riktīgi asi kā lētam studijas monitoram pienākas. Tā protams, tīri subjektīva baile, bet esmu redzējis daudzus, kas arī baidās no asajām augšām. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

baidās

tiem kas ko baidaas, ir domaata masu produkcija.

Link to comment
Share on other sites

Caps varētu pastāstīt, kāpēc vispār ir kaut kas jāizvēlas no bēringera, kurš ir vispārzināms copy-paste ražotājs no dajebkādiem citu atzītu kompāniju modeļiem ar maksimālu konstrukcijas budžeta limitāciju

Link to comment
Share on other sites

150 bakši par dac+20w pastūzis+plaukta akustikas (nez kas viņām par skaļruņiem iekšā ja pietiek ar tādu jaudu šādā konstrukcijā, gan jau kādi fostex platjoslinieki :sarkasms:)? tiešām tici, ka tur kaut kas labāks par lažitek? lažitek vismaz pats māk konstruēt un ražot pieklājīgas klavieres un peles, bēringer ko?

Link to comment
Share on other sites

Nez, cik tas DAC's ir labāks par vidējo iebūvēto skaņas karti mūsdienu datoros. Jautājums arī, kā Bēringers sacentīsies ar to pašu Microlab Solo 6c.

 

Tas, ka MDF kaste skanēs labāk par pārkausētām apinīša pudelēm ir skaidrs.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

nnoname, tiešām domā, ka mūsdienās budžeta mazjaudīgs pastūzis ir kaut kāda baigā māka, ko kaut kur ir jākopē? Datasheetā par velti gatavs jau ir! A vot DEQ2496 jau ir jāmāk uzkonstruēt...

 

Katrā gadījumā elektronikas fons ir daudz mazāks kā Lažitek un līdzīgajiem, arī Microlab. Un nav vajadzīgi sildītie vadi, lai savienojums nešņāktu! :D Tas arī ir pareizas integrācijas labums - pie tā paša budžeta labāki rezultāti. T.i. DAC iekš pastūža, nevis datora vai atsevišķi.

Link to comment
Share on other sites

Saki, ka datora ventilatori šņākuli nenoēdīs? Bet jā, lielā mērā nākas piekrist. Pie nosacījuma, ka par spīti visam Behringer arī nēšņāks.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Tādā budžetā vispār nešņācošu iekārtu nav, bet tām MS40 vismaz, izmantojot S/PDIF, fons ir mazāks kā visām tām ar analogajām ieejām. Protams vidējā antiņa komplektēts dators ar 17 skaļiem ventilatoriem un nepareizu dzesēšanu var būt arī skaļāks, bet tam paziņam, kurš pēc tirgus izpētes paņēma MS40, dators arī ir ar galvu veidots. Vēl gan gribētos piebilst, ka datora trokšņi galīgi nav līdzīgi šņākoņai un viens otru saprāta robežās neizslēdz - būs dzirdami abi.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums tev, Cap kā modernu audiorisinājumu zinātājam - vai D-klase ir apskates vērta jaudas pastiprinātājiem skaļruņiem ar sarežģītu pretestības līkni. Citiem vārdiem sakot - vai ir jēga izvēlēties pastiprinātāju ar ICEpower 250A tipa D klases moduli klasiskas AB klases vietā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ne visu Behringer kopē. Piemēram, DEQ2496 analoga nemaz nav

varbūt arī nekopē, bet alternatīvas nav tālu jāmeklē... http://www.dbxpro.com/en-US/product_families/feedback-suppression ir ko izvēlēties...

nemaz nerunāsim par BSS procesoru iespējām, lai arī tās regulējamas tikai caur pc, kas gan nevarētu būt baisa problēma... vienkārši, cits piegājiens...

Rude, ICEpoweram uz ātru roku neatradu darbības frekvenci, bet pieņemu, ka pietiekami augsta un, līdz ar to, audio spektrs ir pietiekami tīrs...

pēc parametriem it kā jau baigi ok... ne hi-ends :mrgreen: bet pat ļoti hi-fi... un D-klase ir tolerantāka pret sarežģītu slodzi... labojiet, ja smagi kļūdos... :)

Link to comment
Share on other sites

Icepoweram norādīts, ka darbības frekvence ir diapazonā no 60-480khz. Es drīzāk domāju, vai pie slodzes pretestības krituma nebūs izmaiņas AFR. Vai arī tas ir raksturīgi zemā gala risinājumiem?

Link to comment
Share on other sites

ir redzēti D klases ampi, kuriem aizmugurē kā lampiniekam, var pārslēgt ar slēdzīti atkarībā  - kādas pretestības akustika.


http://www.stereophile.com/content/nad-m2-direct-digital-integrated-amplifier-measurements

 

te var redzēt par ko Rude runā.


baigi sīki nepētīju, bet taviem kefiem sākot no 5K impedence kādi 6 omi...tātad atkarībā no pastūža, domāju, ka kaut kāds kāpums /kritums augšās būs noteikti domājams.

Link to comment
Share on other sites

tev AFR nepatīk  laikam vairāk ?  Par thd nneņemos spriest, D klasi tur nevar tā pa vienkārši samērīt dēl tās  slēgāšanās F izejā...jāklausās uz konkrētajām TuNbām. Cik es esmu klausījies D  - man augšas nu galīgi nepatika, bet tas subjektīvi un varbūt setups nebija pareizs. Pagaidām D klases nav manā saimniecībā...skatos, kā tur lietas virzās.

Link to comment
Share on other sites

Nu ir vēl tādi D-klases varoņi kā Hypex Electronics, kas sola gāzt kalnus. Viņiem tas galvenais kadrs Bruno Putzijs ir šādus tādus palagus sarakstījis par D klasi, ieskaitot laikam arī disertāciju vai maģistru.

 

Ir viņiem šāds modulis, kas stereo konfigurācijā kopā ar barošanu un kasti/minimālām ekstrām varētu pavilkt uz 1200EUR. Par to pašu cenu var uzbūvēt ļoti kvalitatīvu AB klases stiprekli. Tiesa, tas būs vismaz divas reizes smagāks, lielāks un mīlīgāks Latvenergo.

Link to comment
Share on other sites

Nu tas autors  jau ir gudrs onka, liekas netā var RU valodā vienu viņa grāmatu atrast. kaut kur man viņa ir  "pieseivota".  Nu jā par tādām naudām jau jebko var uzbūvēt :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pievienots Vakardien, 21:53 RudeWolf, http://www.xlam.org..../behringer-ms40  

 

kas tas par gāzienu no 1.5 kHz, tiem "studijas monitoriem"? te pat sildīts USB vads no Nordost nepalīdzēs :)


Par tiem D klases pastiprinātājiem runājot, būtu jāizmanto iespēja paklausīties Devialet, kurš izlikts Audiostars salonā, šķiet 110 modelis. Pagājušo reizi nesanāca, jo bija jāņem vērā ciemiņu vēlmes Nordost demonstrēšanas setapam.

 

Varam saorganizēt, dažādu skandu pieslēgšanu pie Devialet, būtu interesanti paklausīties kādas, kurām impedance nokrīt tā pamatīgi. Tā kā Audiostars sortimentu tik labi nepārzinu, var būt kāds var ko ieteikt ?

Link to comment
Share on other sites

Maniem LS50 Kefiem krīt līdz kādiem 3 omiem. Jautājums, vai tā izmaiņa būs jūtama, jo kritums reāli ir tikai zemo vidu diapazonā. Tur tad vajag kādu no planārajiem skaļruņiem, kam 2 omi ir nominālā pretestība.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
RudeWolf

Kefs nesen interesantas bildes bija iepostējis - KEF X300

 

10373786_725282134182229_349602918374458

 

10305073_725282147515561_188624276124021

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Par Minheni citā forumā bija viedoklis, kuram, apskatot bildes no tās dažos resursos, varu piekrist 100%:

 

 

Going by the pictures, quite an incredible range of kit, but it always amazes me how horrendously ugly some of the ridiculously high end and expensive stuff is - especially speakers.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Jep, mani arī neķer tas organiskais dizains. Vēl jau pastāv otrs grāvis - klasiskā kaste a la Harbeth un citi, kas uz BCC monitoru lauriem guļ - ir tak dažādas iespējas izrēķināt simts reizes labāku korpusu nekā to kasti! To labi parāda KEF ar saviem LS50 un Blade sēriju. Pēc LS50 es reti kuru "kasti" varu paklausīties.

 

Tas, ko vairāk gan gribētos redzēt ir labi vidējā gala skaļruņi kā piem. Q-Acoustics.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

nnoname

Lūk Harbeth gan neaiztiec, kamēr neesi paklausījies, viņi ne uz kādiem lauriem kāreiz neguļ, Alan Shaw ir viens no krutākajiem vīriņiem, kurš cērt zivi par akustikām

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Aiztikšu gan! Es nešaubos, ka Harbeth skan ļoti pieklājīgi, bet vai patiešām pa visiem šiem gadiem nav izdomāta labāka skaļruņa korpusa forma kā paralēlskaldnis? Cik zinu, tad akustiskie viļņi iebilst.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Ar open baffle / baffle-less skandām gan tai šovā pašvaki, vismaz pēc tām 600+ bildēm spriežot.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka
Cik zinu, tad akustiskie viļņi iebilst.

Cik nu ir lasīts, tad nepretendējot uz absolūto patiesību - vispār jau vidējiem un augstajiem toņiem pie kājas, kropļojumi kastes formas dēļ nav vērā ņemami. Bišķi jūtamāki kropļojumi kantainas kastes dēļ ir basiem, optimālā forma varētu būt sfēra. Bet - "paceļas" praktiskas dabas jautājumi - sfēra vienkārši ir neoptimāls "sadzīves priekšmets", kauču - aizņem daudz vairāk vietas. Ieguvums kvalitātē, pēc visa spriežot, nav tik būtisks, lai tā izvirstu :)

P.S. Sfēriski skaļruņi taču eksistē :)

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Pa lielam, imho, var runāt gan par iekšējo kastes formu, gan par ārējo kastes formu. Pieņemu, ka Rudewolf ir domājis vairāk par iekšējo kastes formu, bet nu, pa lielam, apskatot kasti ārēji ne vienmēr var viennozīmīgi spriest par to, kāda tā kaste reāli varētu būt no iekšpuses, jo daudzi (hiend) ražotāji ne tikai bāž kastēs sinteponus, porolonus, voilokus, etc, bet arī bieži vien maina iekšējo kastes formu, lai mazinātu atstarojumu un stāvviļņu veidošanos tajā: http://www.humblehomemadehifi.com/Concertino_01.jpg

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Kā ar atstarojumiem no priekšējā paneļa ārpuses? Man liekas, ka tur gan prasās liekumu.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

 

 

vispār jau vidējiem un augstajiem toņiem pie kājas, kropļojumi kastes formas dēļ nav vērā ņemami. Bišķi jūtamāki kropļojumi kantainas kastes dēļ ir basiem

Cik atceros, tad tieši otrādi, t.i. iespaids ir tur, kur viļņa garums ir samērojams ar kastes izmēriem, apkārt esošajiem elementiem un tml.

Tāpēc jau pīkstuļus reizēm liek kaut kādā speciālā apaļā korpusā, vai tam veido apkārt visādus brīnumus, kas novērš interferences. Vidiem arī jau normālā kastē var iekšā rasties stāvviļņi, tad nu arī to kasti taisa tā, lai nav paralēlu sienu, uz sienām liek atstarojumus slāpējošus materiālus un tml.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Esmu mērījis starpību (uz ass un ieslīpi) starp kasti ar apaļotām malām un stūriem un šķautnaiņiem, starp filcētu priekšējo paneli un pliku. Lielākās atšķirības ir augšējos vidos un zemajās augšās.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar open baffle / baffle-less skandām gan tai šovā pašvaki, vismaz pēc tām 600+ bildēm spriežot.

 

jā, daudz nebija, bet dažus pamanīju. Par nožēlu paklausīties nesanāca, jo izstādījušie viņi bija 1. stāvā, kur bez speciāli uzbūvētas "mājiņas" tas nebija iespējams :(.

 

IMG_3393.jpgIMG_3395.jpgIMG_3397.jpgIMG_3397.jpgDažiem bija, bet tas, droši vien, nav lēts prieks... 


 

 

optimālā forma varētu būt sfēra

re ku te viena sfērvidīga horna skanda-

IMG_3399.jpgIMG_3400.jpg

apskatīju tikai no ārpuses, kā skan? nedzirdēju. 

Esmu klausījies Cabase, kuras savu vietu tirgū iekarojušas, bet tas dizains prasa daudz vietas...un sievas faktors arī nav mazsvarīgs :( ...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...