Jump to content

Klusas videokartes izvēle


klf
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

 

Strādājot vēlās naktīs klusumā sāku domāt par videokartes apgreidu aizstāšanu ar citu. Pašlaik ir Gigabyte 8800 GT, kurai stock dzese aizstāta ar DeepCool dzesi, taču liekas, ka tā pat par skaļu, ņemot vērā to, ka tā pat neizmantoju pat pusi no kartes spējām). Procesors ir i5 3470s ar Intel 2500 iebūvēto gpu, taču platei (Gigabyte h61m-s2-b3) diez gan švaki - ir tikai viens VGA caurums un negribas lieki noslogot procesoru un ram rezerves, tapēc šis variants atkrīt.

 

Darbības, kas tiek veiktas uz datora - Photoshop (izmanto gpu atsevišķām darbībām), Lightroom, Internets, pa kādai HD filmai uz projektora. Taču patīk, ja programmu GUI animācijas nebremzē, tai skaitā Windows Aero fīčas (tā teikt mierīgākiem nerviem :D ). Prasības - divas izejas (DVI+DVI vai DVI+VGA), dzeses klusums (pasīvā?), PCI-E. Cenā tā līdz 80€. Der arī ieteikumi lētākām vai lietotām kartēm.

 

Tātad - kādi ieteikumi videokartes izvēlē? Lienot kosmosā - der arī ieteikumi kādai nedzirdamai dzesei priekš esošās kartes.

Link to comment
Share on other sites

Lētākais šķūninga variants - esošajai dzesei nomainīt ventilatorus uz klusiem standarta 92x25mm vai vienu 120x25mm, nedzirdamai dzesei var protams sameklēt lietotu ac accelero, bet šaubos, ka tā karte ir tādu ieguldijumu vērta. Pie tam ja neizmanto pat pusi no patrreizējās kartes jaudas prātīgāk būtu meklēt kādu hd7750 ar stock pasīvo dzesi.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Vēl variants paņemt kādu no Gigabyte zemā gala (7750/R7 250/GTX650), viņiem ir viens diezgan paliels ventilators, kas ir kluss, jā, nebūs pilnībā bez skaņas, kā ar pasīvo dzesi, bet būs klusāks par to DeepCool, bez  tam, tev tāpat arī procim ventilators strādā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

procim ventilators strādā.

 

tā pat kā PSU un HDD dzesēšana, bet bez tiem nu nekādi. intel stock kūleris jau pats par sevi ir dikti kluss. 

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt izdevīgak un lietderīgāk par jaunas video kartes pirkšanu ir pielikt papildus RAM un Biosā aktivizēt integrēto video.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir izdevīgāk, ja pietiek ar iebūvēto.

 

1) Platei ir viena VGA izeja. Man vajag divas (DVI/HDMI monitors + VGA/DVI projektors)

 

2) Joka pēc pamēģināju ar iebūvēto Intel HD 2500 palietot fotošopu. Pietuvinot uz ~66% 12mpx failu, un bīdot pa ekrānu (vilkt, turot space) ir diez gan ievērojama aizture. Strādājot ar lieliem apjomiem, katra sekunde no svara - sekunde, kas paiet videokartei pārvelkot attēlu + ~sekunde kamēr acs un smadzenes savieno informāciju par to, kas šobrīd uz ekrāna (jo kustība nav bijusi pludena), ņemot vērā, ka katram failam tas jādara pāris reizes varētu sasummēt kopā kādas 10 liekas sekundes uz failu. Vienkārša matemātika: ja man ir 300 failu, kas jāapstrādā un katram ierēķinot liekas 10 sekundes sanāk 3000 sekundes, kas ir 50 minūtes lieki nosēdētas pie datora.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...