Jump to content

Digital to RF to Digital


kazarma
 Share

Recommended Posts

problēma tāda:

 

Ir vajadzība izmantojot brīvo frekveņču joslu sūtīt digitālu informāciju caur RF.

Ir vajadzīgs maz lēts raidītājs, kurš var sūtīt signālu ~ 1Km/2  attālumā.

 

Kur tiks izmantots?  - Mežs, klajs lauks, ēkas sienas.

Informācijas saturs - līdz 60 ASCII simboliem.

 

Vajadzīgs arī uztvērējs.

 

Kāds mani var ievirzīt pareizajā virzienā?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

 

 

izmantojot brīvo frekveņču joslu

 

Diemžēl nekas nav brīvs, vienīgi ja esi iegādājies, citādi ja izmantosi un kādam traucēsi, var sanāk bargi sodi!

 

Es ceru, ka tu domāji 2.4GHz

Link to comment
Share on other sites

400 ar kaut ko MHz bija rūpnieciskās telemetrijas frekvence.Es gan gatavus 5GHz dzelzus izmantotu kaut vai to pasu serialo portu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Oficiāli Tu nedrīksti savu digitālo signālu tik tālu raidīt. Nav jau arī nekadu "brīvo" frekvenču. viss radioētrs jau sen sadalīts un tiek pārdalīts kaut vai ar tā saukto digitālo dividendi. Reāli Tu vari izmantot PMR446 astoņus kanalus un tad tas būs puslegāli.bet diez vai Tevi kāds ķers. Frekvences,kuras izmanto autiņu pultis labak neizmantot. Var sanākt, ka pats savā autiņā vairāk netiksi iekšā :sarkasms: . Vēl var raidīt 27MHz CB diapazonā, bet tur antenas baigi garas un šausmīgi traucējumi brīžiem. Protams, ja ir tiešā redzamība, tad avr izmantot 2,4GHz Wi Fi, bet atkal traucējumi. Vistīrākais ir 5GHz diapazons, bet gala aparāti salīdzionoši dārgi un Tev tak nevajag lielus datu ātrumus. Uz 5GHz nedrīkst raidīt Rīgas meteoradara frekvencē. Vispār, spriežot pēc jautājuma, Tev īstas poņas par radioēteru un raidīšanu nav, tā kā labāk neņemies ar tādām lietām, vai mācies un tad šitādi jautājumi neradīsies.

Link to comment
Share on other sites

@@kazarma, pilnīgi un kategoriski aizliegts! Tu piesāņosi ētēru, tad es nevarēšu, normāli stādāt ēterā. Labāk nemaz nelien, ja nemāki, citādi uzsūtīšu vīrus melnā. Aizmirsti savu ideju. Tev ir mobīlais telefons un WiFi. Lieto tos. Gribi turpinājumu? Te varam skarbāk parunāt: http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/157621-te-var-izlam%C4%81ties/

Link to comment
Share on other sites

Da labi, tu gribi pateikt, ka reizi minūtē uz 1 nanosekundi raidot signālu, kas ekvivalents 60 ASCII simboliem es piesārņošu ēteru? Smiekli nāk.

 

Tiešām man "poņas" par RF frekvencēm nebija, tagad viss ir daudz skaidrāks.

 

@JDat

 

Laukos "čuhņā" kur 100km apkārtnē neviena nav, mans "piesārņojums"  tev JDat neko nenozīmes.

 

Bez tam vēl neviens nav īsti atbildējis uz man jautājumu.

 

@Didzis

 

Man tieši vajaga Omni raidītāju, nevis virziena antenu.

Tie PMR446 kanāli ir tie paši ko izmanto legālās rācijas pareizi?

 

Patreiz skatos uz kaut ko šādu http://www.abacom-tech.com/assets/data_sheets/TX-DFM-5V.pdf , Vai frekvence atbilst legālai izmantošanai? : 433.85 MHz SAW stabilized

 

Kā arī varbūt vari ieteikt ko analogu? 

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kāpēc vajag izgudrot riteni? Mūsdienās jebkurš telefons pa 5-10Ls mācēs sūtīt datus (īsziņas, datu pārraide), turklāt neierobežotā attālumā. Arī 3G modemi ir nopērkami pa sakarīgām naudām. Noteikti sanāks lētāk un ātrāk, nekā meklēt kaut ko unikālu un tērēt bezjēdzīgi laiku kosmosa pētīšanai.  

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Tāpēc, ka man ir šāds tāds projekts vēlams, teiksim pieskatīt lopus, katram uz kakla maza kastīte, kas man pastāsta, kur šis lopiņš patreiz ir.

 

Principā tā kā pats esmu Rīdzinieks skaidrs, ka šis projekts nav man pašam domāts, bet gan vienam radam.

 

Lūgums vairāk nekādu offtopic. Ja ir reāli ieteikumi lūdzu.

 

Ja nav ko teikt vai gribās šeit ierakstīt cik viss ir slikti labāk to darīt nevajag.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Aizmirsti par 433 Mhz. Mani neinteresē vai tev apkārt it sibīrija vai nē. Ja tev nav ne mazākās poņas, tad tajos diapazonos degunu nebāz. Nekas tev nav skaidrāks.

 

Par nanosekundi vispār nogalināt vajag. Tas pierāda tavu NEKOMPETENCI šajos jautājumos.

 

Es ļoti ceru, ka te neatradīsies neviens, kurš tevi pamācīs. Es jau teicu: Lien mobīlajā relefonā vai WiFi diapazonā un miers. Vai arī iekš PMR, ja māki. Mani neinteresē ja nevarēsi normāli raidīt uz 2.4 GHz. Tās ir tavas problēmas. Te nav nekāda offtopica. Vienkārši nelien ēterā ja neko nejēdz. Ja kaut ko sajēgtu, tad tev nerastos lieki jautājumi. Lopus pieskatīs. Sāc ar vienkāršako. Ej ganos. Sagribēji monitorā lūrēt. Pastādā fizisku darbu un tikai tad būsi pelnījis ko vairāk. Tu tos verķus nekad neuztaisīsi un ar baterijām jāsies (piedodiet) kā negudrs.

 

Mežaveci, klapē ciet, savādāt tas indigo (lamu vārds?) arī tev un daudziem citiem kādreiz var sākt traucēt ar saviem raidītājiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Arī tādi verķi sen ir izgudroti, turklāt kompakti un ūdens izturīgi - iespraud tikai sim karti un sūtīs datus uz vajadzīgo serveri. Tikai vajag atrast, kur lētāk pasūtīt un iegādāties. Tu domā uztaisīt lētāk un ne GSM tīklā? Ja neesi ar elektroniku, programmēšanu uz tu, tad pat nav vērts sapņot par kaut ko citu. 

http://www.aliexpress.com/item/Small-Portable-animal-dogs-cats-cow-gps-tracking-device-TK106-CE-certification-support-Tracking-by-GSM/789559438.html

Link to comment
Share on other sites

JDat - tu saprotu ko tu raksti?

 

Ja tu man palīdzētu tikt pareizajā virzienā tev 100% nebūtu jāuztraucas par savu ēteru.

Tā kā tu nepiedāvā reālu palīdzību, bet tikai , atvainojos, lieki " Di** " tu pats burtiski spied man izvēlēties variantus, kas nav tev tīkami.....

 

Ja tu kārtīgi izlasītu topika sākumu es lūdzu dot man padomu, ievirzīt pareizajā virzienā -> reāls links uz aparatūru vai DIY projektu no kura es varētu man nepieciešamo info apgūt.

 

Tāpēc lūdzu necenties parādīt cik tu esi "gudrs" konkrētajā jautājumā, tas nav vajadzīgs, es esmu pārliecināts, ka tu saproti visas šitās lietas, bet es nē, BET tas tev nedod nekādas tiesības nolikt citus par to ko viņi grib veidot, taisīt utt.

 

Pietiek mums Latvijā jau ar pārgudrajiem Delfi komentāriem. Es ļoti ceru, ka šī kaite nekad nepiemeklēs forumus, kur cilvēki griežas ar konkrētiem jautājumiem pēc konkrētām atbildēm.

Link to comment
Share on other sites

Mežavecis jau ieteica: katrai govij savu GPS+GSM trackeri un miers.

 

Konkrēti jautājumi un konrētas atbildes. Tu pirmajā postā kaut ko pieminēji par ganāmpulku?

 

Vispār. Tādos gadījumos labi darbojas elektriskais vai bioloģiskais gans. Skriesi pēc katra lopa uz mežu? Tu maz esi ganāpulku dzīvē redzējis? Ok, OK. Laikam jau esi, bet tad jau tev modernās tehnoloģijas ir coscmoss.

 

Pat ja kaut ko izvēlēsies uz 433.xx Mhz, tad tādu čakaru piedzīvosi, ka maz neliksies. Nu neuztversi tu caur kokiem mājās to signālu. Aizies aiz kalniņa un atkal neuztversi. A GSM ir GSM. Darbosies un tērēs enerģiju saprātīgā daudzumā, salīdzinot ar tavu DIY samopalu.

Link to comment
Share on other sites

@Mežavecis

 

Ar elektroniku uz TU neesmu un ar programmēšanu arī ne, bet savu rādio vadāmo uz arduino bāzēto signalizāciju esmu sev mājās uzmontējis.

PROTAMS, nav ritenis no jauna izgudrots, bet šis tas custom ir :)

 

Tāpēc par to ko, kā lodēt un programmēt es nejautāju es jautāju ko man vajaga, lai es varētu raidīt digitālu signālu izmantojot RF. 

 

Mans domu gājiens - WIFI nereāli , lielāka frekvence->mazāks apraides laukums, kā arī tad ir vajadzīgs nenormālas jaudas raidītājs, tāpēc šis variants atkrita uzreiz.

Tālāk domāju, kas man ir vajadzīgs? Nu ātrums nav vajadzīgs, vajadzīgs ir mobīlums, maza baterija un liels apraides laukums.

To varētu nodrošināt mazākas frekvences piemēram RF.

 

Tāpēc nāku šeit pēc padoma ko un kā man labāk darīt.

 

@ Mežaveci

 

Ar sim kartēm atkrīt - pārāk dārga mēneša maksa.

 

Tā kā projektam ir jāatmaksājas pēc vairākiem gadiem varu mierīgi pats mēģināt šādu ierīci uztaisīt +kaut ko iemācīties par RF tāpēc un tikai tāpēc apsolījos "uzmest aci" ko var darīt lietas labā.

 

Ja attiecīgie kompetentie Bootieši tiešām mani pārliecinās, ka tas nav paveicams es protams metīšu visai šai iecerei mieru.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Kur ie peoblēmas izmantot 2.4 GHz uz teiksim 600 KM attālumu. Viss atkarīgs no cuved_hands.dll draivera. Tas tā, liriskai atkāpei. 430 sagribēji.... Ko tev dos, ja viļņa garums ir 70 cm? Domā ka baigi aplieksies apkārt šķēršļiem un būs brīnumi? Brīnumi notiek līdz 30 MHz ar vismaz dažu vatu maucienu (automobīļa rācijas) un attiecīga garuma antenām. Līdzi vajag mazu kodolreaktoru staipīt. Es tev prasu vēlreiz: atstāj tīru 430 Mhz diapazonu priekš tiešās redzamības sakariem nevis savām izvirtībām. Vienā brīdi nevarēsi pats, savu auto ar pulti atslēgt. Radiotehnikā (atšķirībā no indigo pasaules) brīnumi nenotiek.

Link to comment
Share on other sites

@JDat .

 

Parādi man 2.4Ghz ierīci kas,

 

1)Darbojas uz kronas 9V

2)Kas raida visos virzienos 1Km^2 rādiusā

3)Darbības ilgums ~6 stundas

4)Raida koordinātes reizi 1 minūtē

5)Ko var ielikt parastā džinsu kabatā

 

Protams jebkādus mobīlo operatoru pakalpojumus izslēdzam. 

 

Ja to tu vari izdarīt es šo tēmu slēdzu.   

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

 

 

darbojas uz kronas 9V, kas raida 1Km^2 rādiusā, darbības ilgums ~6 stundas un ko var ielikt parastā džinsu kabatā

 

Gatavais trakums ar tevi :D

 

Par tēmu jau šeit visu pateica, meklē operatoru, kas piedāvās lētāko piedāvājumu, pastāstīsi par ganāmpulka ideju, bite iedos labu atlaidi, lai iekļautu tavu ideju savā reklāma :D

http://www.aliexpress.com/item/Small-Portable-animal-dogs-cats-cow-gps-tracking-device-TK106-CE-certification-support-Tracking-by-GSM/789559438.html

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Klausies, tu esi pārāk ieciklējies uz datu sūtīšanu, ka aizmirsti pašu galveno - kas kas tos datus ģenerēs? 

 

Te dažas problēmas:

- Jebkurš normāls GPS maksās tāpat naudu un portatīvie varianti sevišķi dārgi.

- Jebkuram normālam GPS uztvērējam ir savs protokols, kuru nevar piekabināt klāt ar dažiem elementiem un antenu. 

- Arduino ar visu raidītāju, GPS, korpusu izmaksās vairāk nekā vismaz gadu abonēt lētāko 3G. 

- lai visa iepriekšminētie sūdiņi strādātu, vajag serveri ar devaisu, kurš spēj saņemt signālus. Pieņemot, ka govis būs vairāk nekā 10, stipri jāiespringst pie dzelža, softa, lai spētu korekti strādā multitāskinga režīmā.

- lai serveris strādātu, vajag to kaut kur jēdzīgā vietā novietot, ar 365d nepārtrauktu barošanu, kas ēdīs elektrību. 

- serverim vajag pievadīt antenu, lai varētu aptvert perimetru.

- vajag kaudzi laika, speciālistus, kas visu to testēs un palaidīs darbībā.

 

Man custom variants briest vismaz uz summām, kas mērāmas vismaz četriem vai pieciem cipariem. Es nezinu kā tur rēķini, bet GSM variants ar SIM kartēm, pieslēgumiem izmaksā lētāk.

 

P.S. Esmu savulaik izstrādājis ar softu, kas savāc GPS informāciju un apkopo to serverī, līdz ar to man ir nojēga, cik daudz darba tur vajag un cik tas maksā. 

Link to comment
Share on other sites

Es ar serveriem darbojos ikdienā...

 

Nav vairs tie laiki, kad vajadzīgs kaut kāds serveris, pietiks, ja manā galā būs uztvērējs, kas tālāk jau visu info pa WIFI varēs lokāli padot kaut vai uz Mobīlo telefonu.

 

Uztaisīt aplikāciju, kas atspoguļo GPS kordinātes google maps NAV nekas sarežģīts un N tūkstošu vērts.

 

 

GPS uztvērējus vairumā varu dabūt no viena mobīlo telefonu meistara piemēram viņš man konkrēti piedāvāja 20+ nestrādājošas nokia E52, no kurām es plānoju izlodēt GPS moduli. ja nedabūšu dokumentāciju par konkrēto čipu mēģināšu GPS moduli dabūt no cita telefona.

 

Vienīgais jautājums ir reāli par raidītāju un uztvērēju par fizisko ierīci kas būs lopiņam uz kakla un pie mājas uz masta.

 

P.S mikrokontrolieri vispār neuzsakitīju, bet tie maksā santīmus.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Gps izravēt... Nu nu uz priekšu. Vēl viens iemesls lai tu nezinātu neko par rf.

Klau! Tu esi sadzēries vai sapīpējies?

Par ko es rakstu kas neeksistē?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja ar serveru darbošanos ikdienā saproti putekļu noslaucīšanu, tad ar šīm zināšanām būs par maz.

 

Kas tev pados? Svētais tēvs debesīs? Ja nebūs atbilstošs dzelzis ar savu iebūvētu softu, tad nekas nenotiks. Turklāt wifi davaiss ar integrētu softu būs nejēgā dārgs un mobilo telefonu būs lētāk iegādāties. Protams, ka aplikāciju arī kādam nāksies kodēt un pa 100Ls to neviens nedarīs. Esmu 99% pārliecināts, ka pats neko labāku neuztaisīsi. 

 

 

manā galā būs uztvērējs, kas tālāk jau visu info pa Wifi
 

 

Un kā ar devaisu un aplikāciju, kas apkopo datus? Ja tev ir zināms lēts variants, klāj vaļā, kur tādu progu nokačāt. Datu atspoguļošanai pietiek ar Google API vai vismaz 1000+ rīkiem datu apstrādei.

 

 

Uztaisīt aplikāciju, kas atspoguļo GPS kordinātes google maps NAV nekas sarežģīts un N tūkstošu vērts.
 

 

Var redzēt, ka nevienu darbojošos projektu līdz galam neesi realizējis, ja tik fragmentāri var domāt izlaižot daudzus būtiskus posmus.

Link to comment
Share on other sites

Man liekas tu kaut ko jauc vai līdz galam neizprati...

 

Ierīce, kas atrodas uz kakla govij no GPS dabon koordinātes un sūta tās pa RF/WIFI + vēl klāt ir konkrētās ierīces hard coded kārtas nummurs.

Dati iet pa gaisu nekodēti, lai viss ir pa vienkāršo.

Manā galā ir RF/WIFI uztvērējs, kas saņem konkrēto signālu un to saglabā plaintextā lokālajā atmiņa, kaut vai flash.

Viss jau pārsvarā notiks dzelžu līmenī, kā arī saņēmēja galā nav nekādu problēmu pieslēgt konkrētaji uztvērēja iekārtai Ethernet, lai viegli piekļūt flash atmiņai.

 

Tālāk jau viss ir vienkārši man ir elementāra aplikācija, kas no šīs atmiņas plaintext faila nolasa datus un attēlo tos Google maps.

 

Es nesaprotu, kur tu redzi vajadzību pēc servera, vai, kur tu redzi kaut ko Uber sarežģītu..... 

 

Aplikāciju es mierīgu uztaisīšu pats.

 

Neesmu programmēšanas GURU, bet šādu tādu programmu priekš uzņēmuma vajadzībām esmu uzkodējis no 0 nu nekā tur sarežģīta nav, ja nedomā par effektivitāti resursu izmantošanu utt. kas arī šajā gadījumā izpaliek, jo, lai cik graiza būtu aplikācija viņa Galaxy S3 noteikti to pavilks :)

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tad pastāsti, kur šādu ierīci var nopirkt un vai arī cik gadus plāno šādu sūdiņu izgatavot? Tu kaut vienu GPS moduli esi taustījis, programmējis, ja reiz tāda pārliecība?

 

 

Ierīce, kas atrodas uz kakla govij no GPS dabon koordinātes un sūta tās pa RF/WIFI
 

 

Esi pamodelējis, kā šitais "uztvērējs" strādās ar daudziem raidītājiem? Minētais scenārijs izgāzīsies kā veca sēta, ja raidītāju skaits būs 10 un vairāk.

 

 

Manā galā ir RF/WIFI uztvērējs, kas saņem konkrēto signālu un to saglabā plaintextā lokālajā atmiņa, kaut vai flash.

Ņemot vērā pieredzi pirms 2 gadiem, neticās, ka esi diži apgreidojies un būsi spējīgs uzbūvēt strādājošu aplikāciju.

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/145874-vb-tikt-klat-izveidotajiem-objektiem/

 

 

 

Aplikāciju es mierīgu uztaisīšu pat
 
Link to comment
Share on other sites

Hehe. Es kādreiz esmu iesaistīts vienā rf projektiņā kur vajag raidīt no ~60 raidītājiem koordinātes uz vienu vai vairākiem uztvērējiem rezultātus parādīt teiksim smukā lodziņā kā tekstu. Sūda darbs ar softu. Rf galā ir ko darīt.

Link to comment
Share on other sites

Nu es taisiitu sinhronizaciju izmantojot pulksteni, uz katra raiditaja griezas pulkstenis un tad nodefinet, ka katrs raiditajs raida signalu reizi minutee ar 5 sekunzu nobidi ta ka nesanak nevienam parklaties.

 

Ka ari mezaveci toreiz nonemos pus gadu to softu taisot taa kaa esmu druscin tomer upgreidojies :)

Domaju tu man piekritisi, ka programesana NAV nekas iipass ko var apgut tikai izredzeetie.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Labak pastasti plasak ko tu nesaproti un es tev paskaidrosu.

 

Vispar tas ir laikam mans laasts, ka muuzigi mani censas paarliecinaat cik viss ir sarezgiiti nepanesami utt.

 

Mezaveci to softu es taisiju jo viens programmetaajs atteicaas taisit ieksejo firmas softu ar atrunam cik viss ir sarezgiti kam tas vajadzigs utt.

 

Tagad manu softu izmanto viss uznemums un pat prieksnieki atskaisu veiksanai, tad es no programesanas neko nesapratu...

 

Tagad ari tas pats atkal man censas iestastit cik viss ir sarezgiti es varu saderet ka es ta pat atradishu variantu kaa so problemu atrisinat, kaa parasti...

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

E52 bija mineets kaa piemeers ir daudz citu vecaaku telefona modelu uz izardisanu pat, ja konkretais e52 gps modulis sim uzdevumam nebus piemerots var jau meginat citu vai ari iegadaties atsevisku gps cipu no argusa. Man jau svarigak patreiz ir uzzinat kaa dabut datus no vietas x uz vietu y. Jo uzskatu to par vissarezgitako problemu visaa mana projektaa.

 

Lasu patreiz par wifi repeater japapeta sis variants tuvaak.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Par cik man regulāri sanāk pirkt kronas 9V baterijas, jo pasākumos nevar riskēt un katreiz jāliek jauna bača, tad zinu, cik tas izmaksā.Tu tak ar tām kronām bez biksēm paliksi un govs ar pienu tās atpelnīt nespēs :sarkasms: 433MHz diapazonu protams ,kautkur laukos, var izmantot, bet pliks tāds modulītis, bez antenas un jauda spastiprinātāja, 1km nu nekadīgi neaizraidīs. Tā ir fizika. Nē, nu var govij uz muguras pielīmēt GPS aktīvo antenu un blakus raidošo uz 433MHz. Man gan neticās, ka tas būs tik vienkārši, govis nav tie mierīgākie dzīvnieki.  Bez antenām Tev tur nekas tālu nevilks. Mans grupasbiedrs profesionāli ražo elektriskos ganus un ne jau kautkādus sūdus, bet tādus, ka zaāe nodeg, kad pieskaras vadam. Varu iedot kontaktus. Zemnieki sajusmā un visu vasaru nevar no klientiem atkauties. Aploku var daudzu kilometru garumā izvilkt un džaulu pietiek lai aplpks stradātu. Domaju,ka elektriskais gans ir daudz prātīgāks risinājums.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Va velns, satiku reizē divus gigantus, cīņā! Gribās jau tam mazajam zvirbulim arī pārrunāties, nezināju, ka ir tāds LV forums, kur var labi „pastāstities” par tehno jautājumiem. Es visu laiku RU sēdēju, jo domāju, ka pie mums nekas aktīvi nenotiek, izrādās, kā es maldījos, kaifā sēdēju divus vakarus, lasīju, es jau tagad arī piedalīšos jūsu mazajos ķīviņos!

Domāju, kas ir D_L atšifrēju, jo kopā mācījāmies, palabo ja nav taisnība, mans niks nodot, un Didzis Lielvārde, ja Tu kādreiz biji Jumpravā, tad arī ar tevi mēs esam ļoti pazīstami, ja nē atvainojos! :shok:

Palasot, īsti nesaprotu kā kāds var nobarot ganības ar WiFi signālu, jo mans dēls ir fermeris, viņam ir ganības, domāju 5-10 hektāri, 200 govis.

Alibabā ir pilns šo mazo sūdu, kas nemaksā neko, lai tagad dabūtu no e52 ārā, elektrība lodāmurā maksā vairāk. Ir jautājums barošanā un kā tiek nolasīts info?

Ja pie ganiņa kā vecos laikos pieliks uztvērēju tad ok, bet savādāk, govs piens sāks spīdēt!

Ja iet runa par elektrisko ganu, centos savu suni ierobežot no dobēm, spēcīgam sunim ir pie kājas! Aukla izdedzina vilnu uz kājām, nekas nemainās! Bet bļaujoša sieva dot tādu efektu, ka suns pat tuvumā vairs negāja!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu tu esi ģēnijs, ko lai saka. Varbūt uztaisīsi arī kādu advancētu CRM sistēmu, kura maksā dažus simtus tūkstošus, jo izskatās, ka tev viss liekas vienkārši? Varētu ietaupīt kaudzi naudas, kas tradicionāli aiziet veselas izstrādātāju komandas algošanai.

 

Tagad manu softu izmanto viss uznemums un pat prieksnieki atskaisu veiksanai, tad es no programesanas neko nesapratu.

 

Ja reiz zini, ko taisies būvēt, esi pārliecināts, tad shēmu studijā, ar kādām komponentēm taisies uzbūvēt, jo kaut kā argusā nevienu GPS moduli neatrodu vai iemet linku, kuru šajā gadījumā var izmantot šādiem nolūkiem. Te vairāk ir nezināmais nekā zināmais, jo acīmredzami izvairies no konkrētības, jo nav ne jausmas kā to taisies paveikt. Nav skaidrs, ne kāds GPS modulis tiks lietots, ne kāda antena, ne kāds CPU izmantots, ne arī kāds wifi modulis tiks pielietots un kur (govs pakaļā) tiešām tiks sprausta antena. Vēl nav skaidrs, kāds sakars te ar pulksteni, jo GPS saņem precīzu laiku kopā ar koordinātām. Ja tev būtu saprašana par NMEA protokolu, tad šādas muļķības nestāstītu. 

 

ja konkretais e52 gps modulis sim uzdevumam nebus piemerots var jau meginat citu vai ari iegadaties atsevisku gps cipu no argusa

 

Es nojaušu, ka šī visvarenība rodas no tā, ka nedaudz padarbojies ar Arduino un tagad liekas, ka jebko no jebkā saliekot kopā var dabūt strādājošu risinājumu. Prototipu var, bet strādājošu un pārbaudītu risinājumu diez vai. Tev teica, ka GPS+GSM ir labākais risinājums, bet redz tas esot dārgs, tikai tev nav ar ko salīdzināt izmaksas. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Jema, atšifrēji Tu mani arī :sarkasms: Latvija pārāk maza,lai "noslēptos" :sarkasms:

Ja par elektriskajiem ganiem, tad tas tomēr ir vislētākais un efektīvākais govju ganāmpulka savākšanas variants. Ja būtu izdomāts kas lētāks un labāks, tad zemnieki to sen jau izmantotu. Pie pareizi novilktas elektriskas sētas, ne tur mežacūkas tiek cauri, ne vilki pie aitām. Par suņiem nepateikšu. Man paziņam kaimiņos ir suņu radiosēta. Tad nu tas nabaga sunīts ar baigo kaucienu izmauc tai cauri, jo otrpus sētas draudzene atnākusi ciemos. Suņu mīlestībai ir liels spēks :sarkasms: Citam paziņam visu laiku kartupeļus mežacūkas izrakājusas. Tad nu uzlika viņš manis ieteikto elektrisko ganu. Kauciens naktī esot bijis tāds, ka visi mājnieki pamodušies.Laikam bišku pardaudz tos džaulus bija sētā iemaucis un pats mežacūku barvedis pa priekšu gājis. Fakts, tikai tāds, ka mežacukas vairak neesot redzējis.

Lauksaimniecībā der tikai vienkārsas un viegli apkalpojamas sistēmas. Kurš kazarma Tev tos raidītājus govīm apkalpos. Bačas būs jāmaina, antenas jāpārvieto. pret aizgaldu saspiestie aparāti jalabo, u.t.t. Tur vajadzēs kvalificētam amatniekam maksāt. Tad jau lētāk nolīgt  kaimiņu Vasju, ar astoņu klašu izglītību,lai govis gana- būs lētāk, kā visu laiku kronas pirkt :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Edgar, pirms ķerties pie nākamā "lielā" projekta, Tu varētu pabeigt iesāktos :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

@Martins

Eh ir jau man kauns tev skatīties acīs, tiesa nav mana vaina, bet soliju jau ta visu es. Reāli paliku beigās par ķīlnieku abās pusēs. Tagad sanāk, ka jā krata galvu, ka projekts ir jāturpina utt. bet kad runa nonāk uz naudas pārskaitīšanu, tad katru reizi liek veidot jaunas atskaites utt. ka tik visu novilcināt. Tāpēc nolēmu tev zvanīt tad, kad būs reāli nauda galdā, jo man ir apnicis šitas bērnudārzs, ka normāli visu sarunā, bet, kad nonāk līdz darīšanai tad ir atrunas. Es zinu, kad viņiem šogad termiņš sāks spiest (septembris), tad maksās jebko, bet pagaidām neiespringst. Pats sliktākais ir jau visā tajā tas, ka es bojāju savu personisko reputāciju ar tevi. Tu man nāci pretī 100% un tagad beigās sanāk tev to preci pakārt uz laiku gaisā....

 

@Didzis

Par uzturēšanu arī jau domāju, šodien aprunājāmies un sapratām, ka tomēr ņems tās kastītes+operatoru. 

Vispār lielākā problēma nav jau ar vecajām govīm, bet gan ar jaunajām, kas mierīgi lec visam pāri. Pamēģini lielās plašās teritorijās to elektroganu uzturēt un izkontrolēt, ja vienā vietā uzkrīt virsū "zariņš" un veiksmīgi visu nozemē tu par to sēžot savā lauku mājā neuzzināsi a pēc tam skrien pakaļ tiem lopiem.....

Ar darbaspēku laukos ir ļoti smagi, neviens tur normāls strādnieks neies strādāt par kapeikām, savukārt 8 klašu izglītības censoņiem uzticēt savu biznesu neviens negrib.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...