Jump to content

kā sameklēt iekārtas ar bārkoda skanera palīdzību?


Lapais
 Share

Recommended Posts

Ir neliela noliktava - daži tūkst elektronisku krāmu. Katram verķim ir svītru kods. ir bārkoda skaneris, ir ekseļa faili ar jau saskanētiem kodiem un pretī nosaukums u.t.t. 

Ir atsūtīts ekseļa fails, saraksts ar ~500 vienībām (kods, nosaukums u.t.t., pēc tā paša standarta kā mums pieņemts), Ir jāatlasa šie priekšmeti promsūtīšanai. Izmantot ekseļa Crtl+F pa vienam pārcilāt katru krāmu noliktavā, skatīt vai tas ir prom sūtāms vai ne? Nu diez kas nav... Gan jau ka jābūt tajā pašā ekselī kādiem instrumentiem, lai automatizētu procesu... Vai vēl kādas idejas? Kā tas notiek normālās noliktavās? 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kas par aparātu? Normālās noliktavās tajā skanerī ir proga, kas sarakstā atrod vajadzīgo preci pēc svītrkoda. Vai arī skaneris pievienots pie datora, kur tālāk proga tālāk koordinē atrašanu. Princips jau gaužām vienkāršs, jo skaneris pēc būtības imitē skaitļu/burtu ievadi no klaviatūras un rezultātu izvada aktīvajā lodziņā. 

 

Kāds ir mērķis?

Link to comment
Share on other sites

skaners parastākais, rokas, pa 30$ ebajā, vai pa 60Ls tepat.. ar vadu un USB. Progas nav nekādas, skaners kalpo tikai kā ievades ierīce, tāpat kā klavatūra.

 

mērķis - atrast pēc sērijas numura (katrai iekārtai unikāls) tos 500 ko jāsūta prom un nepatērēt tam nedēļu laika.


es to iedomājos apmēram tā: nolasam svītrkodu, elementāra programmiņa (vai makross ekselī) nopīkst - ir kontakts (atrod ekseļa ailē šo kodu)... vai nenopīkst, tad nav īstais... nu kaut kā tā...

Labots - Lapais
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja grib pa vienkāršo bez skriptiem un programmēšanas izveidojot pārbaudi, vai nolasītā vērtība ir sarakstā vai nav, izmantojot parastās Excel funkcijas, kas sameklē sarakstā vērtību un tad parāda rezultātu. Vienkārši nepieciešams, lai lasīšanas brīdī kursors ir vajadzīgā laukā. 

 

Re kur ilustratīvs failiņš

http://failiem.lv/u/vxojcqt

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, paldies pa to pašu... ja vēl tā formula iekrāsotu vai kā citādi atzīmētu tās šūnas A ailē, kuras jau ir atrastas. Varētu zināt cik un tieši kuras iekārtas vē jāmeklē.

 

 

Ukaduks: Līdz šim kaut kā iztikām ar rociņām... tagad štatu optimizācija, līdzekļu ekonomija, Agrāk kādam bija laiks ar tādām lietām mierīgi nodarboties, tagad vienkārši paziņo ka, starp citu, piektdien būs mašīna pakaļ iekārtām. Un šis nav mans tiešais darbs, tikai viens no papildus pienākumiem...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...