Jump to content

TTTSSS
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Laptops nepakam neredz jaunu MyPassport 2TB. Toshiba Satellite L750-12Z, Win7Pro Sp1 64bit

 

Pieslēdzot cietni, lampiņa deg pastāvīgi, bet nemirgo, kas laikam nozīmē, ka cietnis negriežas. Pie diskiem neparādās, tikai pie 'devices' ar tekstu, ka nevar palaisties (error 10).

 

Cik sapratu parakājoties internetā, tad cietnis izmanto win iebūvētos draiverus, viss pārējais ir tikai kaut kādām savām specifiskām fīčām, tā ka būtībā vajadzētu pieslēgties tikpat vienkārši kā piepraužot fleškarti.

Un ne es vienīgais, kam tāda problēma. Kā viens no variantiem tiek minēts beigts kabelis (nav man šobrīd iespēja pamainīt). Nezinu, devaisos cietnis uzrādās ar oriģinālu ikoniņu, tātad imho kaut ko vismaz no viņa kompis ir ievilcis, tātad kabelis laikam dzīvs. Vēl min nepietiekamu barošanu. Nav ideju, kā pārbaudīt. Laptops pieslēgts tīklam, nekādas energo taupīšanas nav uzstatītas.

 

Pirmo reizi pieslēdzot kompim, teorētiski vajadzēja sākt instalēties rūpnīcas utiļiem, bet pēc ilgākas gaidīšanas izmeta Fail.

Palaižot draivera updeitu, arī izmet neizdošanos, saistībā ar to, ka windowsam aizliegta apdeitošanās. Ir tāda lieta. Uzliku iečekot, ko tad esmu pa pēdējiem gadiem palaidis garām. Rāda, ka <500Mb visādus labumus. Thnx, neder tagad visu vilkt. Pēc kaut kādiem ieteikumiem uzliku Usbstor.sys bet nelīdz.

 

Pagaidām pieturos pie teorijas, ka kaut kas nav ar draiveriem, bet nekādu iepēju (vismaz ar manām user'a zināšanām) identificēt, kas tieši. Jeb vai nu vads vai barošana. Hz. Idejas?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Cietajam diskam ir jāgriežas neatkarīgi no jebkādiem apstākļiem. Griešanos var konstatēt pieliekot ausi pie cietņa. Ja negriežas:

- cietnis kaput.

- USB portam nepietiek jaudas, lai nobarotu cietni

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

 

 

Vēl min nepietiekamu barošanu. Nav ideju, kā pārbaudīt. Laptops pieslēgts tīklam, nekādas energo taupīšanas nav uzstatīta

 

Sveiks,

 

man arī pašam ir WD šits (nu nav jau tik traki) Precīzu modeli tagad nepateikšu, bet 320gb un 5400rpm

 

Pirkts ~gadu atpakaļ. Kalpo godam. Izmantoju kā rezerves kopiju glabātuvi tiešām svarīgiem doķiem, failiem, progām.

 

Kad pirku, man vēl bija XPSP3, bet tagad tā sanāca, ka pārliku W7 un tas cietnis pieslēdzas bez problēmām. Datus varu nolasīt un ierakstīt. Kabeļa jautājums, domāju, tas nav, drīzāk par tavu citātu es runātu - ko nozīmē - "vēl min nepietiekamu barošanu"?? Tas arī varētu būt iemesls.

Link to comment
Share on other sites

USB barošanas problēmu var pārbaudīt pieslēdzot hdd pie kāda desktopa. Tur parasti nav problēmu ar barošanas jaudām. Laptopiem gan ir novērots ka pie viena USB porta HDD neiet, bet pie diviem ar Y veida vadu iet. 

 

Tomēr ja hdd izrāda pastiprinātu vēmi pēc elektrībās, tad viņš visticamākais ir beigts vai drīz tāds būs.

Link to comment
Share on other sites

Piespraudu pie citas Toshibas ar XP - rezultāts analoģisks.

Piespraudu pie PC (vecs lūznis) - tas pats, kas uz mana laptopa - meklējas pēc storage device draiveriem, bet neko neatrod un nepieslēdzas. Uz PC man ir uzlikta tā pati win7, kas uz laptopa, tā ka iepējams kaut kāds gļuks win instalācijā kā tādā, jo laika gaitā ir manīti visādi brīnumi, kam nevajadzētu notikt.

Tātad uz laptopiem var nevilkt barošana, bet uz pc var gļukot win. Laikam gudrāks netikšu, kamēr nepamēģināšu to Y kabeli.

Varbūt ir kāda testēšanas programma, kas var redzēt cietni un pateikt, kas trūkst sistēmā?

 

Vēl viens jautājums - tādu ārējo disku var vienkārši raut ārā no kompja vai jāizmanto safe remove?

Link to comment
Share on other sites

Loģiski ka safe remove!

 

Lai notestētu hdd izņem viņu ārā no USB kastītes un pieslēdz pie pc pa taisno pie sata  interfeisa. (ja vien tas nav no diskiem kuriem ir build in usb un nav sata)

Link to comment
Share on other sites

Mjā, patālu manā gadījumā. Un nav pārliecības, ka vaina nav kompjos...

Man kaimiņiem ir gudrinieks-televizors, kam viņi savu cietni lieto. Varbūt jāmēģina tur pieslēgties.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Dažus labus tu pat izjaucot nepieliksi pie datora, ja nelodēsi nost un neliksi savu kontrolieri, jo žīdi ir ielikuši usb savienojumu pa taisno.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Derētu ekrānšāviņš no Device Manager un Disk Management. Tad arī būs skaidrāks. 

 

Kopš kura laika tas disks šādi uzvedas? Viņš ir jauns/lietots? Kas ar viņu līdz šim darīts?

Link to comment
Share on other sites

Viktorslat

Labrīt! Vai vads, ar ko slēdz pie datora ir oriģinālais, vai kāds no atvilknes? Es balsoju par viedokli ka nepietiek barošanas. Pamēģini Y vadu. Var jau smieties, bet pēc savas pieredzes zinu, ka vads, kuru lieto Card reader (tievs) nevelk ārējo HDD, bet kad pieslēdz ar tieši tādu pašu, bet resnu - to kas bija ar HDD iepakojumā - iet tā ka prieks! 

Link to comment
Share on other sites

Tikko no iepakojuma kopā ar vadu.

 

Device managerā uzrādās kā 'Other devices/unknown device' un 'USB controllers/USB mass storage device' ar dzelteno zīmīti.

Pie 'Devices and printers' uzrādās arī ar dzelteno, pie tam ierīci atpazīst pareizi kā MyPassport un ikona arī ir attiecīgā bildīte. Un tur pat blakus uz laptopa ikonas arī ir virsū errora trijstūris 'Unknown device/The drivers for this device are not installed. (Code 28)'

 

Es arī domāju (ceru), ka nevelk barošana. Pēc manas teorijas, kompis jūt, ka kaut pieslēgts, bet tā kā disks 'nevelk', tad devaisu tikai atpazīst, bet nevar korekti ar viņu tikt galā, attiecīgi mēģina meklēt neesošus/nevajadzīgus draiverus, bet nesanāk.

Y vada nav pašlaik. Kā augstāk minēju, došos pie kaimiņiem pamēģināt pielikt pie viņu gudrā tv. Rezultātu noziņošu.

Link to comment
Share on other sites

Man arī ir tāda pati situācija, iegādajos ebay WD ārējo hdd  un pieslēdzot pie pc iedegas zilā lampiņa, disks iekšā sāk griezties, bet hdd netiek atpazīts un nekas nenotiek.

Link to comment
Share on other sites

Man ir līdzīga problēma, bet neticās, ka kabelis pie vainas. Precīzu diska modeli nezinu, kaut kāds Toshiba 1GB USB3

Pieslēdzot pie datora ?(Windows7) ar USB2 portu - viss ok, noņem nost un vēlāk mēģini pieslēgt vēlreiz - vairs neredz disku, lai gan disks griežas. Pieslēdzot pie cita USB2 porta - atkal atpazīst. Kad ir beigušies USB2 porti, tad disku vairs nav iespējams pieslēgt :)

 

Pie USB3 porta var spraust regulāri.

 

Kabeli, kad būs laiks, notestēšu.

Labots - Damn
Link to comment
Share on other sites

versatile

Pēc manas pieredzes - visus tos standarta līdzi nākošos USB kabeļus var izmest uzreiz.

Lietoju tikai Canon fotoaparātu baltos vadus - kalpo gadiem un bez nekādām problēmām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Drošā noņemšana tiek lietota?

Tu tiešām domā, ka tā drošā noņemšana kaut ko maina? Vienīgais ko tā fīča dara - pārbauda vai noņemšanas brīdī netiek lietoti vai kopēt dati uz noņemamo ierīci. tas arī viss 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...