Jump to content

Kameras izvēle


rietumbloks
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

 

Beidzot, beidzot esmu nobriedis iegādāties savā īpašumā tīri labu, kvalitatīvu kameru.

Jau labu laiciņu biju metis acis uz Canon EOS 1100D, kā jau vairums cilvēku, kas pērk pirmo spoguli. Pētot šo aparātu un skatoties savā finanšu stāvoklī un padomājot par priekšdienām, nolēmu, ka šis aparāts man nebūs gana labs, jo vēlos nopirkt uzreiz ko nedaudz niknāku, lai nav tā - iesākam ar 1100D un tad pārejam uz ko niknāku. Gribu uzreiz nopirkt ko niknāku, bet protams, piezemētā līmenī, nepārspīlēsim ar kosmosu.

 

Esmu ļoti ieinteresēts, ar laiku, uzsākt savu fotogrāfu karjeras darbu, bet pirms tiktu pie saviem mērķiem un sapņiem, man starta plānam ir nepieciešama kamera. Ar to taisos fotografēt jeb ko, sākot ar portretiem, beidzot ar ģimenes foto, dzīvnieku foto un skaistiem dabas skatiem etc.

 

Budžets pagaidām, ko nevēlos pārsniegt ir 350-400 EUR. Ja tomēr nedaudz pārlec šim ciparam un ir labs aparāts, paciešams. ;)

 

 

- Ko Jūs varat ieteikt?

 

Paldies jau iepriekš un patīkamu nedēļas nogali!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kas tajā Canon 1100D tev neliekas pietiekami nikns? Pie esošā budžeta, ņemot vērā, ka ar pliku fotoaparātu nebūs aršana, nekas sakarīgāks nesanāks. Varbūt nikonisti varēs kādu līdzīgu alternatīvu ieteikt, bet nekas diži labāks nebūs.

 

Vispirms apskaties, kas cik maksā un padomā, par cik vari budžetu palielināt, un tad arī apspriedīsim "nedaudz niknākus" aparātus. Skaistiem dabas skatiem, portretiem tomēr vajadzētu sakarīgu objektīvu, kas tomēr daudz svarīgāk nekā tāda vai citāda kamera. 

Link to comment
Share on other sites

Fotogrāfa karjerai ir vajadzīgs talants nevis kamera. Punkts! Otrkārt, ko dod pliks body, ja tieši stikli nosaka tavas iespējas? Sāc ar lētu body un meklē labus lietotus stiklus.

Link to comment
Share on other sites

rietumbloks

Aizmirsu piebilst, būtu liels lūgums skatīties kameras kas ir pieejamas www.tera.lv, jo iepērkoties tur, jeb kurai precei man ir 30-40% atlaide.

 

 

 

Edited: andza, talants ir, tas jau ir sen pārbaudīts. Respektīvi, tu iesaki ņemt to pašu 1100D un likt niknos stiklus?

Labots - rietumbloks
Link to comment
Share on other sites

Lai nebūtu jāveido topiks jauns, arī es gribētu uzprasīt padomu par spogulenes iegādi. 

Gribētos tādu, lai ir laba kvalitāte bildēm, a objektīvus ar lielāku zoomu.

Jau kādu gadu fotogrāfēju un filmeju ar Canon powershoot sx150is un gribās ko labāku.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Taisni stikls dod kvalitāti un uz tiem arī jākoncentrējas. Labāka kamera, kas nav pilnas matricas kamera (stipri virs budžeta), piedos klāt dažādas fīčas (trokšņi, korpuss, ekrāns, pikseļi, ātrdarbība, akumulatori u.c.), bet nekādīgi nekompensēs lētu stiklu, zibeņa trūkumus. Izvēlies, kas tev svarīgāks.

 

Es domāju, ka daudzi šo vēlas, tikai naudas ir tik cik ir. Jānodefinē budžeta griesti, jāsaliek pretī vajadzības un jāizvelk sausais atlikums, jo stipri iespējams, nāksies vēl kādu gadu fotografēt ar SX150IS. 

 

 

gribās ko labāku
  Labots - Mežavecis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kā jau minēts - D3200 + 18-105mm lien budžetā. Ja ir līdzekļi, tad var uzreiz paņemt 35mm 1.8.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Respektīvi, tu iesaki ņemt to pašu 1100D un likt niknos stiklus?

 

Nu nodefinē ko tu taisies fotografēt? Cilvēku portretus tumšās telpās? Vai dabas skatus Amazones džungļos? No tā arī tas džentelmeņa komplekts stikliem atšķirsies.  

Link to comment
Share on other sites

Nikon D3200 + 18-55mm vai 18-105mm, atkarībā kas lien tavā budžetā.

 

Pēc tam 35mm f1.8 nopirksi.

Link to comment
Share on other sites

Bet vai gadījumam Canonam nebija lētāki un vairāk objektīvu, filtru, nekā Nikonam??

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Mūsdienās abi ir pietiekami spēcīgi konkurenti un viss pieejams aptuveni par tām pašām cenām un apjomiem. Ja pērk lietotus objektīvus, tad protams, pieejamība vairāk sliecas uz Canon pusi, jo vienkārši to lietotājiem ir vairāk. 

Link to comment
Share on other sites

Es arī ilgi briedu kameras pirkšanai. Nopirku 1100D par labu cenu + vēl otrs objektīvs. Daudzi saka, ka vajadzēja pirkt kaut ko niknāku, jo ar šo ātri paliks par īsu.

Man pagaidām galīgi neliekas par īsu. Bildēju jau pāris mēnešus un no pilnīgas nulles pagaidām nekur tālāk neesmu ticis - tagad tikai pamazām sāku iemanīties. Pērc vien droši to Canon un bildē.

Ja domā, ka kruta kamera tevi automātiski padarīs par fotogrāfu, tad esi vai nu neglābjams optimists, vai pilnīgi stulbs. :)

 

Priecīgu pijeghtdienu!

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu kāpēc joprojām visiem vajag spogulenes. Ar ko tas pats Canon EOS M sliktāks, Vai Nikon 1 V1 vai Nikon 1 S1.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Labāk pastāsti ar ko viņi ir labāki?

Ja būs vairāki objektīvi, tapat nāksies visu nēsāt somā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vienu plusu es redzu - nav mehānikas.

 

Man patīk kamera, kuru ir ērti turēt, bet tevis pieminētās nav tik ērti turēt

 

Plus autofokuss ja nemaldos ir labāks spogulenēm ne??!!

Link to comment
Share on other sites

Man liekas, ka ar to spoguļu kameru iegādi daudzi kļūdās. Kabatā pāris simti eiriķi un jau iepriekš zina, ka nevēlas izdot vairāk… Nopirkt spoguleni ar kit objektīvu un uz to apstāties… pilnīgs stulbums. Es arī savā laikā, padomju laiku eiforijas rezultātā to nopirku… un jau pēc gada pārdevu. Uzskatu, ka fotoaparātam vienmēr jābūt līdzās… gan braucot uz copi, piknikos, gan ar velosipēdu…. Tādēļ iegādājos Canon PowerShot G15 un tagad man arī tas liekas par lielu hlamu… domāju to nomainīt pret Canon PowerShot S120 vai Sony DSC-RX100, kuru var kabatā nēsāt līdzi gan uz copi, gan velobraucienos, gan slēpojot. Un vai bildes būs daudz sliktākas? Padomājiet, pirms pērciet spoguļkameru…

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Long John

Saprotu, ka traukos.lv dumji skuķēni, kam tētuks pēkšņi lielu naudiņu uzdāvinājis, veido šādas dvīņu tēmas, pat nepalasot iepriekšējās.

Bet te tomēr reģistrējas it kā tehniski domājoši cilvēki.

Nu takš "patin atpakaļ" un palasi, gandrīz katru nedēļu tādas tēmas veidojas.

 

Ja pa tēmu- fotografēju jau 50 gadu un varu pateikt konkrēti- nav un nebūs universāla aparāta visiem dzīves gadījumiem!

Piemēram, man pašam ir mazs, bet tīri pieklājīgs ziepis "Fuji F550 EXR" , bik lielāks ziepis (drīzāk kompaktkamera) Fuji X-10 un nu jau paveca spoguļkamera "Canon 40D" ar vairākiem objektīviem. Un tieši spoguļkamera visvairāk "čuč" plauktā, bet visbiežāk "fočē" fototelefons (Galaxy Note), bet otrais man populārākais- "Fuji X10":)))

 

Tāpēc labāk sākt ar vienkāršāko un, pirms pirkt ko nopietnāku, labi padomāt- vai tiešām Tev to vajag! Parasti jau cilvēks, kas nobriedis spoguļkameras iegādei, ir iegādājies un pat izlasījis dažas foto grāmatiņas (vai rakstus Internetā) un pats kaučko sāk jēgt par dažādu aparātu un objektīvu iespējām un īpatnībām, lai nevajadzētu uzdot naivus jautājumus forumos.. :)

 

Ja tomēr spītīgi gribas to spoguleni- manuprāt, visprātīgākais ir nopirkt lietotu sākumlīmeņa aparātu (Canon gadījumā 1100D ar 18-55 IS "kitinieku") un mācīties (ja naudiņa lieka- labāk pakrāt). Niknais body un krutais objektīvs bez zināšanām neko daudz nelīdzēs.

Kamēr samācīsies, jau būs jauns modelis un tad pats varēsi apzināti izdomāt- vai tiešām vajag vēl labāku un, ja vajag- ko tieši!

 

 

Veiksmi!.

Labots - Long John
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jaunajām bezspogulenēm autofokuss ir ātrāks. Bet es domāju, ka tas ir atkarīgs tikai no izlaiduma laika, un nav jau arī konstrukcijā pamata lai autofokusa ātrums atšķirtos spogulenei no bezspogulenes. Jā manis minētie modeļi neizskatās , ka būtu ļoti ēŗti turēšanai. Pats lietoju veco Panasonic Lumix ziepīti un varu pateikt ka ir diezgan ērts turēšanai, žēl tikai ka nav maināmi objektīvi un procesors arī pavārgs tagadējos laikos. Arī pētu ar ko varētu aizstāt.

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

nav jau arī konstrukcijā pamata lai autofokusa ātrums atšķirtos spogulenei no bezspogulenes

Ū ja.

Spogulenei aiz lielā spoguļa ir vēl viens, mazāks, kas padod attēlu uz kameras apakšā esošajiem fāzes tipa autofokusa sensoriem - tas arī ir tas, kas dod zibenīgo autofokusu, īpaši, ja vairāk sensoru ir t/s krusteniskā tipa, respektīvi, "redz" fāzu nobīdes gan horizontāli, gan vertikāli.

 

Bezspogulim, spoguļa neesamības dēļ, šādus sensorus nevar ielikt, nākas domāt ko citu - pulēt līdz perfekcijai kontrasta autofokusu, utt. Sony ir izdomājis kā šos sensorus uzlikt uz matricas, saucamā Hybrid af tehnioloģija jaunajos nexos un RQ/QX kamerās. Starp citu, Sony A bajonetes stiklus uz Nex kamerām var uzlikt ar 2 veidu pārejām, kur otrajam veidam ir spogulis lai darbinātu šos pašus sensorus! LA-EA1 un LA-EA2. 

 

Praktiski: Oly E-PL1 autofokuss nav tālu, lai būtu saucams par nožēlojamu.

Oly O-MD E-M5 vai kā viņu tur, situācija bija jau krietni labāka, varēja pat salīdzināt ar spoguleni uz paralēli kustīgiem objektiem. Uz klāt/prom bēgošiem objektiem gan bezceris.

Ar Sony Nex 5R/Nex 6 situācija līdzīga, AF ir labs, bet sportam nederēs. Mazbērnus gan varēs sabildēt :)

Manam Nex C3 nav hibrīda fokusēšanās, un, lai gan af ir labs, sekojošais režīms nav uzticams. Pieviļ fokusēšanās pustumsā, kur pat AF lampa nedod rezultātu.

 

Toties attēla kvalitāte pie lieliem iso un vāja apgaismojuma, nex, sākot ar 16mpix paaudzes matricu (liela daļa nexu ir ar identiskiem sensoriem, līdzīgi kā m4/3 kameras, atšķiras tikai iepakojums un fīčas) ir fantastiska, es laikam esmu pirmo reizi pa īstam apmierināts ar to, ko redzu no kameras - ja nerunājam par pro galu. Kas svarīgi, pat trokšņa struktūra nexiem atgādina vairāk filmas graudu, ne nepatīkamo digitālo zirņu zupu, kas nāca no 30D/40D un citiem canoniem.

 

Ja man šodien jāiesaka kamera, man nav īsti argumentu ieteikt spoguļkameru, ja vien cilvēks nebildē sportu - bet tāds arī man nejautās, kādu kameru pirkt. 

 

Jā, okei, Nex kameras ir mazas, stikli ne. Bet, ja arī ikdienā es nestaigāšu ar to 16mm pankūku, pie vajadzības varu uzlikt un dabūt patiesi kompaktu aparātu. Ar spoguleni man šādas izvēles un opcijas nav; ir tikai liela kamera vai ne tik liela, bet nevar runāt par mazu.

Arī RX 100 II ir izcils aparāts, sanāca pabildēt ar tādu - kvalitāte fantastiska, sensors gana liels, lai varētu runāt pat par asuma dziļumu.

 

Kas te ieteica EOS-m - ir tāds rokās turēts? Autofokuss traģisks.

 

Nav jēgas tagad raukt pieri un teikt, ka vot, spogulene ūber alles, af netur līdzi, utt - jā, bet spogulenēs AF ieviesa astoņdesmitajos. Ir pagājuši 30 gadi, bet bezspoguļi, kas parādījās vien nesen, nu jau atpaliek tikai par gadu līdz trijiem!

 

Vēl viens apsvērums par labu bezspoguļiem - Sony nex ir mazākais darba attālums no visām aktuālajām sistēmām - tas nozīmē, ka ar atbilstošu pāreju, uz Nex var uzlikt praktiski jebkāru objektīvu. Es pa Ziemassvētkiem niekojos, freelensojot ar rentgeniekārtās izmantotu 50/1.2 objektīvu - kāpēc ne? Šis būs noderīgi filmētājiem, kam nav vajadzīgs autofokuss.

 

Vēl viena lieta - Sony ir atvēris savu komunikāciju protokolu, tāpēc tirgū jau parādās, piemēram, pārejas, kas ļauj uzlikt Canon AF objektīvus uz Nex kamerām, saglabājot autofokusu un iebūvēto stabilizāciju.

 

Rezumē - es ieteiktu nexu. Auto režīmā darbosies ne sliktāk kā spogulene, būs opcijas kaut ko iemācīties, arī objektīvi kļūst vairāk un pieejamāki.

 

 

* visi komentāri par Sony attēla kvalitāti attiecas uz raw formātu. Jpeg, lai arī nav briesmīgs, kameras patieso varēšanu ne vien neparāda, bet es pat teiktu, ka slēpj.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumu. par Sony biju piemirsis. Pareizāk sakot stereotipi nevarēju iedomāties, ka viņi atvērsies. Sony biju mēģinājis gadus 4 atpakaļ. un piekrītu jpeg viņiem ir ar nedaudz īpatnējām krāsām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

EOS M ir druasmīga AF darbība, krimināla.

 

NEX ar hibrīdo AF ir super, bet cenas arī nokauj. NEX-5 sērijai nav normāla zibeņa hot shoe, jāņem vai nu NEX-6 vai NEX-7, bet tiem cenas ir vēl trakākas. NEX-7 ir kaut kāda neizdevusies matrica, man nepatika.

 

Pats lietoju dažus NEX ar pārejām uz Canon FD, M42 un Leica M. Ja nav slinkums grozīt manuāli fokusu, tad dažus labus stiklus var par sviestmaizi paņemt.

Link to comment
Share on other sites

versatile

ZIbenei es nopirku trigeri no ebay par dažiem GBP. ISO ļauj neizmantot zibeni ikdienas scenārijos, bet kad patiešām vajag, izmantoju zibeni nost no kameras.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Kompaktajos vēl vērts uz Canon S110 un S120 skatīties un arī Sony RX100 - soņam būs the ultimate kvalitāte, ar citiem salīdzinot.

 

Par panapanu viedokļa nav. Fuji ir labs.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@versatile, iedod linku uz trigeri. Vai arī Tu domāji pāreju uz hot-shoe?

Link to comment
Share on other sites

Tēmas autoram.

Pievienojos iepriekš teiktajam par "kritērija bezjēdzību" -spoguļkamera mākslai ar budžeta ierobežojumu kas izpaužas kompekta korpuss+ standarta optika iegāde. "Biezajās" kompaktkamerās optika būs "pa kārtu" labāka, tām ir arī zibspuldzes ligzda utt kas visam pārējam, izņemot sportam lielās slēdža aiztures dēļ, der. 

Bet ja tomēr, tad es pameklētu kādu pavecāku modeli ( ja par Canon, tad kādu EOS 30D-ss.lv ap 150Ls dabūnami) ar pamata fix objektīvu (50mm 1,4 "caurumu" arī ap 150 Ls dabūnams) un normālu blici (ap 100 Ls) un šāds komplekts jau varētu apmierināt visai prasīgu fotogrāfu, kā arī pie bildes neizdošanās  varētu vainot tikai sevi. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu ko var ņemties, kompaktkameras domātas portatīvai lietošanai. Ja cilvēks brauc makšķerēt ar primāro mērķi tikai un vienīgi veltīt iecerētai nodarbei, pa reizei uzņemot pāris kadrus, tad spoguļkameru nevajag. Tādam kā es, kurš brauc dabā uzņemt kādus interesantus skatus pie reizes vēl kaut ko padarīt, noteikti ir par maz ar kompaktkameru tehniskām iespējām, jo dzīvniekus ar kompaktkamerām nevar kvalitatīvi nobildēt. 

 

Daudzi min bildēšanu pasākumos kā galveno spoguļkameras pirkšanu, kur stipri kļūdās, jo aizmirst iegādāties pašus svarīgākos aksesuārus - normālu pietiekami jūtīgu objektīvu un zibeni. Nesen sanāca radu pasākumā lielā kultūras namā pabildēt. Turpat bija viena meitene, kas bildē ar līdzīgu kanonu, tikai ar kit objektīvu un iebūvēto zibeni. Lieki skaidrot, ka šādos patumšos apstākļos meitenei bildes sanāca briesmīgas un reti kura vispār sanāca asa vai nepārgaismotu seju. Ar ārējo zibeni daļēji būtu glābta situācija.

 

Tāpēc izvēlē jāapsver visi aspekti, kas tiks bildēts, kādas ir esošās zināšanas, cik vēlmes un iespējas ieguldīt aksesuāros un ko gribas sasniegt. Jebkurā gadījumā tumšā vietā par lētu naudu kvalitatīvas bildes iegūt ir utopija. 

 

 

Stipri iespējams, ka lietota kamera būtu vidusceļš starp kvalitāti. Bet 30D ir jau arhaisms un labā stāvoklī, nenolietotiem akumulatoriem to atrast būs grūti. Vēlams kaut ko svaigāku par 10-14 gadus vecu kameru, jo cenu starpība starp 40D, 450D u.c. nav tik liela. Turklāt tā ņemšanās ar dārgajām CF kartēm nav patīkamākā. Arī ļoti veciem objektīviem automātikas resurss nav bezgalīgs, līdz ar to ļoti jāskatās vai 100EUR vērts spogulis+objektīvs nav lieki iztērēta nauda par grabažu.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Visu cieņu bet gribētos lai mēs nebūtu stereotipi. kāpēc ar labu kompaktkameru nevar nofilmēt dzīvniekus. Ja ir labs objektīvs. Ja runa par lietotajiem , tad pirkt spoguleni ir lielāks risks.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Dzonijs

Iemesls pavisam vienkāršs, kamēr nospiežot podziņu kompaktkameras procesors izdomās, uz kuru punktu fokusēties, tikmēr putns vai kāds cits zvērs būs sen aizlidojis vai aizmucis. Ja cilvēkam  (bērniem diemžēl arī ne) var pateikt, lai sekundi nekustās, tad ar zvēriem jāreaģē zibenīgi un tehnikai attiecīgi jātiek līdz. Turklāt spoguļiem burst režīmā var iegūt daudz precīzākus mirkļa momentus. Parasti piemin sportu, kur ar kompaktkameru netikt līdzi, bet ir daudz situāciju, kur spogulis ir pārāks. Statiskām bildēm, dabasskatiem labu bildi ar jebko iegūt, ja vien bezspoguļa iespējas to atļauj. 

Link to comment
Share on other sites

versatile

Mežaveci, tīri intereses pēc - fuji x sērijas krutais gals, sony nex6 - ķepās turēti?

 

Un nevajag te reliģiozēt bērnu fotografēšanu - tos visbiežāk bildē cilvēki, kam ieslēgti visi ašpacmit fokuspunkti, pacelta ārējā zipene, kas močī af-assist stroboskopu, nevis fotografē un vēl objektīvam pirksts priekšā. Rezultāts neparedzams :)


Ā, un 30D 2014.gadā es tikai ienaidniekam ieteiktu.

Jā, nebija slikta kamera, bet tas pats 40D būs trīs galvas tiesas pārāks, par jaunākiem modeļiem pat nerunājot. Un tik un tā es neredzu iemeslu parastam cilvēkam vazāties ar spoguleni.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

versatile

Nav, jo man pietiek apskatīties uz to cenu, lai neanalizētu to šauro pielietojumu. Pieminētais Canon 1100D spogulis ir krietni lētāks salīdzinot ar pieminētiem dārgā gala ziepjiem. Man vismaz likās, ka mēs te nediskutējam par biezo galu, vai ne? Ja būtu diskusija, gribu max kompaktu un kvalitatīvu kameru līdz 1000EUR, tad varētu par to parunāt, bet paskatoties uz tēmas autora vēlmēs, es nesaskatu pat teorētisku iespēju, ka viņš nopirks FujiX vai Nex6

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un tik un tā es neredzu iemeslu parastam cilvēkam vazāties ar spoguleni.

Rokās labi turās... 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un tik un tā es neredzu iemeslu parastam cilvēkam vazāties ar spoguleni.
 

 

Manuprāt, jebkuram bildēt gribētājam dzīvē pienāk periods, kad rodas vēlme pamēģināt spoguļkameru. Nav svarīgī vai tāpēc ka draugiem tāda ir, vai parādās kaut kas interesants ko bildēt, vai izaug no ziepjutrauka. Iemesli daudzi un dažādi. Kaut vai - iemācīties foto pamatus. Interesanti, vai rakstnieki arī diskutē par to, ar kādiem rakstāmiem viņi raksta? :)

Link to comment
Share on other sites

kāpēc ar labu kompaktkameru nevar nofilmēt dzīvniekus.

  Pat nepieminot lēno fokusēšanos - kā tu iedomājies ātri, precīzi un stabili (īpaši vēl saulainā laikā) iekadrēt bez skatumeklētāja ??? Tūdaļ man te visi sabruks virsū, bet -  es uzskatu, ka rotaļlietu, ko fotografējot nevar pielikt pie acs, tādējādi gan labāk un precīzāk kadrējot, gan iegūstot stabilitāti, ko nekad neiegūsi turot to spēļmantiņu izstieptās rokās - nu nevar saukt par fotoaparātu, vismaz par nopietni lietojamu.

 Un te es nebūt nesaku,ka obligāti vajag spoguli, bet - lai būtu ne tikai displejs, bet iespēja kadrēt normāli un, obligāti RAW formāts (jpg nav nopietni ņemams).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

versatile
Nav, jo man pietiek apskatīties uz to cenu, lai neanalizētu to šauro pielietojumu.

Nu tad neargumentē par autofokusu! Jā, nav vēl tik labs kā, teiksim, kaut kādam 1DX canonam ar pro stiklu, kuram pašam par sevi ir pāris AF un IS režīmi, bet tradicionālā fokusēšanās sistēma ir bijusi šeit daudz, daudz ilgāk - tas pēdējā gada vai divu progress ir nenormāls. Ar entrī level spoguleni un kit stiklu IR salīdzināms tas ātrums. Un arī visiem nikoniem un canoniem nav vienādi AF sensori un AF procis - to vienkārši JŪT, pastrādājot.

 

Rokā turas labāk - jā, arguments. Tiesa, body nesver 700 gramus, kas arī ir arguments.

 

Pamatus apgūt lieliski pietiek ar to ziepi.

 

Esmu gana ilgi nobliezis ar visu populāro marku kamerām, šobrīd ik pa laikam dabūju uz testiem kādu jaunumu; bija man šovasar arī 700D canons, Mežavec, tak atceries.

Un pēc visa tā par 200EUR Vācijas ebay nopirku nex C3. Jā, ir lietas, kas mani viņā kaitina un kas pieejamas tikai nopietnajiem bračkām. Tas pats skatu meklētājs - bet fudžikam ir vairāki modeļi ar to, Nex6 ir skatu meklētājs un Nex 5 var pielikt. Vai tas, ka bildējot kko zem ārējas zibenes paliek tumšs ekrāns - nu nav tā studijas kamera, ok, bet bildēt vienalga ir iespējams, tikai process kļūst lēnāks. Vēl jāpiekrīt par stabilitāti, lai gan to daļēji kompensē IS risinājumi un ļoti lietojamie augstie ISO.

Tagad smuks laiks, grāmatu ķēde, vienkārši krastmala sestdienā - kā jums liekas, daudz tautas ir ar ne-kit stikliem un kameru ne-auto režīmā? Man tāds niķis, uz šo skatīties. Nav daudz...

Rekur salīdzinājums, uz kuru pats skatījos:

 

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-700D-versus-Sony-NEX-C3-versus-Canon-EOS-1100D___870_715_693 man svarīgi lai maz trokšņu pie lieliem ISO.

 

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Nikon-Df-versus-Sony-A7R-versus-Canon-EOS-5D-Mark-III___925_917_795 arī krutajā galā starp to, ko te saucat par ziepjutraukiem, nav vairs lielas starpības - vienam labāks tas, otram šis. Nav pamata izlikties, ka par AF uzlabošanu netiek domāts.

 

Par canoniem - salieciet tajā pašā dxomark Cann 600D, 650D un 700D - ar katru nākamo, atzīmes krīt uz leju.

Es kad pirku nexu, saliku 700D, saliku 40D un saliku savu nexu. Saliku vēl arī daudzus citus canon modeļus. Un pa visiem šiem gadiem, man kritiskākais - kvalitatīvs attēls un iespēja telpās bildēt bez zibenes - nebija būtiski uzlabojušies.

 

Un dzīvnieku bildēšana, būsim atklāti, arī ar spoguleni prasa lielu treniņu un praksi.

 

Autoram - paskaties uz 550D, šur tur var atrast. Jaunākos modeļos nav nekas pārāk būtisks nācis klāt, tačskrīns utml. Un paņem komplektā ar kādu tamron 17-50/2.8 stiklu bez VC. Dzīvniekus gan nāksies aizmirst :) Toties ikdienas bildēšnanai būs labi. Telpās zibene noderēs.

Otrs variants - nikon kaut kas (5xxx) un 18-200 - priekš tāda diapazona stikla esot dikti labs. Vēl nikonam ir dikti labs, ne pārāk dārgs, viens 70-300 modelis.

 

Te bija saite uz nepreizu sludinājumu, sorry :)

 

 

Spogulene ir cilvēkiem, kam idkienā patīk staipīt fotosomu. Man fotosomā, ja reiz ņemu līdzi, tad labāk iet midformāts - bet pārsvarā jau paliek mājās.

 

Žak, lietoju tieši tādu, kā te autoram: http://www.scottlewisphotography.eu/?p=3168

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Žaks Noriss

@@versatile, biju palaidis atbildi garām. Bet mani nesatrauc wireless trigeris, bet gan pāreja no Sony tās zibspuldzes šķirbas uz normālu hot-shoe.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...