Jump to content

IZZI interneta nestabilitātes problēma


Railman0z
 Share

Recommended Posts

Sveiki «BOOT» foruma lietotāji,

Ar interneta problēmu sadzīvoju jau kā 2 gadus un diemžēl neviens līdz šim nav spējis palīdzēt vai darīt jebko citu lietas labā (pat IZZI "gudrais" tehniskais atbalsts).

Tātad esmu IZZI klients jau apmēram kā 5 (vai pat vairāk) gadus un man ir pieslēgts viens no viņu piedāvātajiem komplektiem ,kurā ir iekļauts 100 mbit/sec. ātrs internets, televīzija un mājas telefons. Cik atminos ,tad pašos interneta lietošanas pirmsākumos (apmēram pirmo 2 gadu laikā) neesmu sūdzējies par tamlīdzīgu problēmu ,kas man ir patreiz. Problēma patreiz ir tāda ,ka māsai pieslēdzoties ar Wi-Fi palīdzību manam interneta tīklam - interneta savienojums nav stabils. Pilnīgi nav iespējams spēlēt spēles ,daudz-spēlētāju režīmā un pat sēdēt internetā ,jo daudzi mājaslapu elementi vienkārši neielādējās u.t.t. Tas notiek tikai ,ja māsa pieslēdzas Wi-Fi tīklam ar savu portatīvo datoru! Smieklīgākais jau ir tas ,ka viņa internetu lieto tikai interneta sērfošanas nolūkos ,nelietojot nekādus uTorrent, nespēlējot spēles u.t.t.
Ja tas ko mainīs ,tad māsas dators ir Toshiba Satellite C855.
 

Lai atrisinātu interneta problēmu esmu darījis sekojošu:

  • Nopircis un aizstājis savu 5 gadus vecu rūteri;
  • Aizstājis Ethernet kabeļus ,kas iet no rūtera → datorā un no IZZI modema → rūterī;
  • Izsaucis IZZI tehnisko atbalstu ,kurš var teikt neko nav izdarījis lietas labā un paldies Dievam nav pieprasījis vēl samaksu par padarīto darbu. Viņš apmēram pusstundu ir nosēdējis pie datora, cenšoties ieiet viņam zināmās mājaslapās ,lai pārliecinātos ,ka ar internetu nav kaut kas kārtībā un mērījis interneta PING nelietošanas stāvoklī un interneta sērfošanas stāvoklī. Viss!

Tas ir viss ,kas man nāca galvā kā iespējami risinājumi un ko es esmu arī izdarījis ,un diemžēl nav palīdzējis.

Patreiz vienīgais jautājums ,kurš man ienāk galvā: Ja es pārinstalēšu māsas portatīvā datora operatīvo sistēmu (Windows 7 Home Premium) ,tas varētu būt risinājums šai problēmai? Vienkārši ,kad man bija iespēja dažas stundas lietot viņas portatīvo datoru ,es biju izbrīnīts cik tas dators ir aizbāzts ar nevajadzīgām programmām, bildēm u.c. lietām. Bet nu ko padarīsi - pusaudži.

Labots - Railman0z
Link to comment
Share on other sites

 

 

... dators ir aizbāzts ar nevajadzīgām programmām ...

Starp tām noteikti ir arī mazie draugi. Norauj viņas datoru no tīkla un uzlaid virsū kādu antivīrusu LiveCD - atradīsi daudz interesanta :sarkasms: 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas notiek tikai ,ja māsa pieslēdzas Wi-Fi tīklam ar savu portatīvo datoru!

Es īsti nesaprotu... Pats (pat treknrakstā) esi uzsvēris, ka problēmas ir novērotas tikai ar māsas datoru. Kāds bija iemesls, lai mainītu rūteri, vadus un visu pārējo, ja pārliecinājies, ka vaina ir vienā konkrētā datorā?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

+1

Link to comment
Share on other sites

Railman0z

Code, viss tas tika darīts ,jo tajā laikā ,kad es pirku tos jaunos rūterus un kabeļus - man prāta pat nevarēja ienākt tāda lieta ,ka viens dators var tik ļoti ietekmēt interneta savienojumu. Bija diezgan ilgs laika posms ,kad lielais dators tika pieslēgs pa taisno ar interneta kabeli ,nevis caur rūteri un tieši tad es sapratu ,kur vaina un esmu pat pārliecinājies. Pietam veikt šādas izmaiņas ieteica arī pats IZZI ļoti ilgu laiku atpakaļ un tas tiešām izklausījās diezgan ticami ,jo neticējās ,ka rūteris ,kurš ir nokalpojis 5 gadus un pat vairāk - var arī turpmāk strādāt bez problēmām.
Bet nu jā. Itkā atbildi uz savu jautājumu es saņēmis un brīvdienās ,kad būšu atkal mājās - pārinstalēšu māsai to portatīvo datoru. Tas ir vieglāk nekā čakarēties ar to pārbāzto, bremzējošo sū**. :)
Rakstu būtu vēlams neslēgt ,jo brīvdienās ,kad darbs tiks paveikts - ierakstīšu rezultātu vai arī iespējams pat atsauksmi par IZZI provaideri. Kā arī tikmēr būšu ar prieku palasīt arī citu lietotāju viedokļus.

Link to comment
Share on other sites

Neizklausās pēc IZZI problēmas, bet gan pēc lokālā tīkla līmeņa problēmas. Ugunsmūri rūterim mēģināji atslēgt pilnībā vai arī piešķirt māsai fiksētu IP, pēc tam to ieliekot DMZ zonā? Pamēģini.

Link to comment
Share on other sites

Railman0z

Nu ko... Atbraucot mājas uzreiz ķeros pie lietas un māsai liku izslēgt savu "brīnumu" un tā vietā iedevu lietot savu portatīvo datoru ,kuram nesen tika pārinstallēta OS un tur pilnīgi nekā lieka nav. Diemžēl, manas cerības nav attaisnojušās un interneta nestabilitātes problēma nav atrisinājusies. Tātad par izbrīnu ,bet tā nebija problēma māsas datora ,taču tāpat pārinstallēt un pielāgot nācās.

error400, Pirmdien ,kad būšu atkal mājās pārbaudīšu ugunsmūri ,rutera iestatījumos ,bet tagad vēlos ,lai Tu vairāk paskaidro par iespējamo otro risinājumu. Neesmu īpaši gudrs IT jomā ,tāpēc pastāsti sīkāk.

Labots - Railman0z
Link to comment
Share on other sites

Railman0z

DJWoX, jā. Man IZZI internets ir itkā ar koaksiālo pieslēgumu ,bet problēma tāda ,ka būs gruti viņiem saprotami pajautāt. Iepriekšējo reizi ,kad viņiem jautāju vai internetam neesot kāds savienojuma limits? Tā vietā ,lai atbildētu uz jautājumu ,viņi man pajautāja adresi ,atbrauca un centās kaut ko darīt vai arī darīja skatu ,ka kaut ko dara.


EDIT (06.02.2014): Cerams neviens neiebildīs ,ja mazliet atgādināšu par manu problēmu. Neceru ,ka kāds pilnīgi spēs man palīdzēt atrisināt problēmu ,neredzot un neizjūtot problēmu dzīvajā ,taču pavisam neliela cerība ir.
Protams galvenais mērķis nebija vienkārši atgādināt par manu problēmu ,ierakstot pliku tekstu ,bet gan vēlos ,lai kāds saprotošs šajā jomā cilvēks paskatītos mana rūtera System log. Vēlos piebilst ,ka viņš ir vakardienas ,taču ja nepieciešams šodien-dienas ,tad varu dabūt arī to.
Vēlos ,lai pārbaudāt System log ,jo ,manuprāt, tur īsti nav kaut kas kārtībā un tas kaut kas arī ir nestabilitātes problēma.

System log lejuplādes URL: http://failiem.lv/u/thknmqu

Labots - Railman0z
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...