Jump to content

Brīvais elektroenerģijas tirgus (diskusija)


CAP
 Share

  

151 members have voted

  1. 1. Kāds ir jūsu elektrības patēriņš mājsaimniecībā vidēji mēnesī?

    • Līdz 100 kWh
      17
    • no 100-200 kWh
      50
    • no 200-300 kWh
      35
    • no 300-500 kWh
      31
    • virs 500 kWh
      18


Recommended Posts

ronald, kā tas ir, nav iespējama konkurence tehnisku iemeslu dēļ?

 

Ļoti vienkārši - pie manas mājas pienāk tikai Latvenergo vadi. Oj, tagad formāli viņi pieder sadales tīkliem :D  Tas ka formāli īpašnieks ir mainījies, tas pēc būtības neko nav mainījis. 

Konkurence ir tad kad pastāv vairākas neatkarīgas infrastruktūras kā mobilo operatoru gadījumā. Tad brīvais tirgus nozīmē cenu samazinājumu. Domāju ka vismaz daži atceras kādas bija cenas kad pastāvēja Lattelecom monopols. Vai kad LMT nebija konkurentu.

 

Un par NordPool te nevajag - tur elektrību pērk un pārdod valstis un lielie elektrības koncerni. Salīdzinājums - man principā ir vienalga kāda ir naftas cena pasaules biržā - mani interesē cik maksā benzīns benzīntankā. Un benzīna gadījumā ir konkurence - alternatīvie pārstrādātāji, pārvadātāji, uzglabātāji un konkurējošās benzīntanku ķēde. Elektrības gadījumā ir tikai Latvenergo (sadales tīklu) monopols. Plus valsts noteiktiem papildus nodokļi OIK izskatā!

Un vēl absolūti neloģiski no brīvā tirgus viedokļa ir noteikt maksu par ST pakalpojumiem pēc patērētajām kwh. ST apkalpot manu līniju maksā vienādi vai es ieslēgšu vienu ekonomisko spuldzīti uz 1h nedēļā vai es lietošu zemes siltumsūkni 24x7. Godīgāk būtu bijis noteikt maksu par pieslēguma jaudu, bet tas nebūtu izdevīgi mazajiem patērētājiem - penši bļautu - valdība to nevar atļauties. No brīvā tirgus te nav ne smakas... 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CAP

    31

  • ju

    14

  • ivo

    23

  • viesturs0711

    15

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

 

Vienkārši, kā tuvu stāvošs personāžs šai lietai, vēlos viest skaidrību.

Izskaidrojot lietas, automātiski noliec sevi zem sitiena - sliktais AKA "boksa maiss" uz kuru izgāzt dusmas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Es tam saucamajam brīvajam tirgum īpašu uzmanību nepievēršu, jo zinu, ka tas ir vienkārši kārtējais jājamzirdziņš un smadzeņu čakarēšana.

 

Kāds prasīja, ko viņam dos brīvā turgus izvēle, ja citi pakalpojumu sniedzēji nav fiziski tuvumā? Neko! Arī tiem, kuriem ir tuvumā - neko. Reālu taustāmu labumu tāpat no tā visa nejutīs mirstīgie līdz tām +/- 600kwh (arī tad varbūt nē)

Un ko dod, ka man vienkārši nomainās tas saucamais pakalpojuma sniedzējs? Tas nozīmē tikai to, ka es kādam citam maksāšu

 

Tagad izies uz mobilo tīklu analoģiju - ar bonusiem, visādiem sū.., bet elektrība ta plūdīs pa tiem pašiem vadiem, līnijām, pa tām pašām vietām (kur citus gadus vētru laikā bijuši postījumi līnijās), iegūšanas veids arī nemainīsies. Kvalitāte tā pati, bet cena vienā reģionā cita, otrā atkal cita un skaidro ar visādiem mistiskām valstu nodokļu sistēmu atšķirībām. Un gan jau beigās ir tādi, kas uz to uzvārās un tādi, kas domā, ka ir iep...ši kādu kapeiku  un tādi, kas saprot, ka jebļa vien bija tas viss un dzīvojam tik un maksājam. Vienkārši dzīve kļuvusi dārgāka.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un vēl absolūti neloģiski no brīvā tirgus viedokļa ir noteikt maksu par ST pakalpojumiem pēc patērētajām kwh. ST apkalpot manu līniju maksā vienādi vai es ieslēgšu vienu ekonomisko spuldzīti uz 1h nedēļā vai es lietošu zemes siltumsūkni 24x7. Godīgāk būtu bijis noteikt maksu par pieslēguma jaudu, bet tas nebūtu izdevīgi mazajiem patērētājiem - penši bļautu - valdība to nevar atļauties.

Redzi, Tas ko Tu uzrakstīji ir pilnīga taisnība. OK, ST izmaksas tomēr nedaudz ir atkarīgas no patēriņa galā - par līnijas un trafa slodzes zudumu tiesu. Un uz jautājumu, kādēļ tas tā ir pats arī atbildēji. ST būtu ar mieru noteikt tarifu pēc pieslēguma jaudas kaut rītdien. Bet valdībā neviens pagaidām nav bijis gatavs akceptēt to, ka trūcīgam pensionāram vai garāžas īpašniekam, kurš gadā notērē 5 kWh enerģijas tarifs pieaugtu kādas 5 vai cik tur reizes. Bet domāju, ka tas ir laika jautājums.


 

 

Izskaidrojot lietas, automātiski noliec sevi zem sitiena - sliktais AKA "boksa maiss" uz kuru izgāzt dusmas.

Da izgāziet veseli, kas man :D 

Link to comment
Share on other sites

@ieleja - nav jau teikts, ka vaina ST tīklā, bieži vien pie vainas ir dzīvojamo māju iekšējie tīkli, kurus "pa lielam" neviens nekopj, kamēr vien ir elektrība.

Link to comment
Share on other sites

 

 

interesanti, ka tajā 'nordpoolspotā' 5x zemākas cenas nekā mums tiek tirgots:

Paskaties cenas tuvākajiem kaimiņiem ar ko mums ir savienojums, pierēķini klāt apmēram 2 santīmi  OIC un 4 santīmi sadales izmaksas par kWh un tam visam piepluso PVN.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@ieleja, tā ir tīrās elektrības biržas cena..  un kur tu redzi 5x lielāku cenu? Var atrast 1-2¢ kWh cenu, ne jau 5x.. 

 

http://www.nordpoolspot.com/Market-data1/Elspot/Area-Prices/ALL1/Hourly/

 

vidējā biržas cena - 44,64€/mWh jeb 0.04464€/kWh... Latvenergo piedāvā cenu 0.05648€/kWh.. tātad.. atšķirība ir tikai ~1.2¢/kWh..

Labots - CAP
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@ieleja jā ST parasti atbild līdz ievadam mājā. Var jau būt piederības robeža arī trafā, situācijas dažādas, bet mājas iekšējie tīkli nekad nav ST pārziņā.

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Gudrais versatile, pastāsti man kā es varu nopirkt eletrību ieks nodrpool?

Apskaties, cik un kas tur ir tirgus dalībnieki. Pēc Tavas teorijas tur būtu jābūt ~20-30 dalībniekiem.

Par gala lietotājiem manis dotajā saitē ir smuki uzrakstīts, kādā veidā izpaužas viņu dalība nordpoolā.

bučas.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Par cik elektrība ir pirmās nepieciešamības prece, tad valstij būtu jādara viss, lai iedzīvotāji to saņemtu par pašizmaksu, bez visādām spekulācijām biržā! Nav normāli, ka kaut kas aiziet valsts budžetā kā dividendes no Latvenergo. Normāli būtu tā, ka viss ko LE nopelna tiktu ieguldīts tikai un vienīgi LE attīstībā un uzņēmums kalpo tikai un vienīgi tautai. Domāju, ka arī elektrības cena tad būtu nedaudz zemāka. Vēl mazliet kretinē dažu debiloīdu izteikumi par to, ka mums ir viena no zemākajām elektrības cenām eiropā. Tad ko man tagad, sanāk jāraud par to??? Da mums algas ir zemākās eiropā!

 

Par tēmu runājot, man patēriņš ir videji 300kWh mēnesī. Ziemā vairāk, vasarā mazāk. Palasot visas tās epopejas par tirgotāja maiņu un rēķināšanu un tarifa plāniem... da nu i na....! Es vienu dienu labāk ražīgāk pastrādāju, nekā meklēju izdevīgāko variantu kurš gada laikā ietaupīs labi ja pāris eiro! Bija un būs man tirgotājs LE.


 

 

LTC piedāvā cenu 0.05648€/kWh

 

Nē nebūs gan taisnība, jo LTC diemžēl elektrību neražo un netirgo!

Link to comment
Share on other sites

vidējā biržas cena 0.035 man tirgos par 0.16

Tev elektrību tirgos par ~0,05 , pārējais ir sadale, pārvade un OIK.

 

 

 

Normāli būtu tā, ka viss ko LE nopelna tiktu ieguldīts tikai un vienīgi LE attīstībā un uzņēmums kalpo tikai un vienīgi tautai.

Piekrītu tev.

 

 

 

Vēl mazliet kretinē dažu debiloīdu izteikumi par to, ka mums ir viena no zemākajām elektrības cenām eiropā. Tad ko man tagad, sanāk jāraud par to??? Da mums algas ir zemākās eiropā!

Mums ir viens no garākajiem tīkliem uz klientu, uz patērēto kWh un tml. Tādā ziņā mums tā elektrība vēl ir ļoti lēta.

 

Portams, nebūtu OIK, par kura jēgu ekoloģiskuma veicināšanā pat nav jāstrīdas (jo tam ar to reāli nav nekāda sakara, diemžēl), nebūtu tipa dividendes valstij jamaksā, tad jā, cenu gan jau varētu arī atļauties mazāku. Bet tā, jau viss Latvenergo koncerns galu galā ir bizness, tas tāpat ņem kredītus, un bankas, kā arī citas finasu iestādes, skatās tos pašus rādītājus, kā jebkuram citam uzņēmumam. Ja šis uzņēmums strādātu ar minimālu peļņu, tur atkal procenti būtu ievērojami lielāki un tml.

Nav tik vienkārši viss, kā patērētājam no malas izskatās.

 

Te jau arī tomēr valdības vaina, jo LE koncerna sadalīšana, viss šis tipa atvērtais tirgus, tās jau Eiropas direktīvas, kas nebija akmenī cirstas, bet mēs jau paklausīgās meita, kā saka, tā darām, lai gan varēja principā runāt un pierādīt to, ka mūsu valstij tas nekādu labumu nedod.

Labots - ju
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@ieleja, jā jā.. visu dienu jūk.. LTC vs LE :D saīsinājumi..

 

Tu tiešām nesaproti atšķirību starp tīro elektrības cenu un cenu par 1kWh gala lietotājam ar iekļautu OIK+sadales tarifu+PVN?

 

 

@@ju, es uzskatu, ka elektrības tirgu vajadzēja atvērt jau daudz ātrāk, vismaz reizē ar Igauniju, tad arī tas cenas kāpums utt nebūtu tik krass kā pašlaik, gandrīz par 40% starta tarifa lietotājiem.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Man domāt tas "atvērtais tirgus" der valstīm, kurās tiešām ir no kā izvēlēties.

Kā jau teicu - es neticu, ka Rietumeiropas elektrības ražotāji nu tā metīsies uz mūsu tirgu - pārāk sīki esam.

Analoģiski ar gāzi - uz šejieni kāds vilks alternatīvo gāzes vadu???

Link to comment
Share on other sites

@@Pirkss, gan jau būs tas pats, kas ar LE.. izmantos to pašu infrastruktūru, ko LG/Gazprom..

 

Turklāt.. nekas īpašs elektrības tirgū nemainīsies kamēr pārvades jaudas būs tādas kādas tās ir.. Presē minēts 2016. gads Lietuva-Zviedrija un 2020. gads Latvija-Igaunija.

Link to comment
Share on other sites

 

 

2020. gads Latvija-Igaunija.

 

A kas ar Latvija - Igaunija? Ar igauņiem mums līnijas ir. Dod dies tās pašas izmantot uz pilnu klapi. Ar zviedriem, jā, laikam tas kabelis Zviedrija-Igaunija vēl nav palaists. Vai ta plānojas negants tranzīts no Zviedrijas uz Poliju?

 

p.s.

 

Skatos ast.lv, šobrīd, pateicoties HESiem mūsu elektrosistēmā pozitīvs saldo. Tikai, kas mums no tā? Tāpat igauņiem lētāk.

Link to comment
Share on other sites

versatile

http://www.ast.lv/lat/par_ast/parvades_tikls/Latvijas_Igaunijas_3_starpsavienojums domāju, ka šis bija domāts.

 

Par cik elektrība ir pirmās nepieciešamības prece, tad valstij būtu jādara viss, lai iedzīvotāji to saņemtu par pašizmaksu, bez visādām spekulācijām biržā! Nav normāli, ka kaut kas aiziet valsts budžetā kā dividendes no Latvenergo.

Ir tiesības izvēlēties. Neesmu pētījis, bet ieteicamo dzīvesvietu saraksta augšgalā varētu būt Ķīna, Kuba, Vjetnama, Venecuēla, Ziemeļkoreja.

 

uzņēmums kalpo tikai un vienīgi tautai

Maksājot peļņu budētā, uzņēmums kalpo vienīgi tautai. Neticēsi, bet tā naudiņa tiek maksāta ārstiem, skolotājiem un mūsu ceļiem. Teiksi, ka tur situācija vienā vietā? Jā piekrītu. Tavā skatījumā situācija uzlabosies, ja samazināsies maksājumi budžetā? Gribi brīvo tirgu medicīnā?

 

s vienu dienu labāk ražīgāk pastrādāju, nekā meklēju izdevīgāko variantu kurš gada laikā ietaupīs labi ja pāris eiro
Nebūs tā, ka pāris eiro, bet pa lielam - jāpiekrīt.

 

 

Dod dies tās pašas izmantot uz pilnu klapi

http://www.ast.lv/lat/elektroenergijas_sistema/energosistemas_pasreizejais_stavoklis/starpvalstu_skersgriezumu_caurlaides_spejas/ kolonna ATC, ja neko nejaucu. Nullītes redzi?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir tiesības izvēlēties. Neesmu pētījis, bet ieteicamo dzīvesvietu saraksta augšgalā varētu būt Ķīna, Kuba, Vjetnama, Venecuēla, Ziemeļkoreja.

Vakar bija viens no 1000 jūdžu raidījumiem. Viņi tur bija kādā Gruzijas ciemā. Tur vispār elektrība par brīvu, vismaz tai ciemā. Blakus HES uz kalnu upes, visu dienu deg uz ielas lampas un miers. Neies taču mocīties un slēgt ārā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile
Statistika par elektrības cenu un cik kwh var nopirkt par vidējo algo: http://www.1prime.ru...7/771434761.png

Piekrītu. Kur, Tavuprāt, ir problēma - elektrības cenā vai vidējā algā?

 

 

Viņi tur bija kādā Gruzijas ciemā. Tur vispār elektrība par brīvu, vismaz tai ciemā

Ir Gruzijā vietas, kur gāze par brīvu. Ka tik cilvēki nebrauktu uz lielākām pilsētām. Apsveicami, protams, bet tur mazliet citi apstākļi.

Pieņemu, ka šaize sāktos, ja HESs būtu jāpaplašina vai jābūvē no jauna.

Tikpat labi, ka ar to bezmaksas štromu iedzīvotāji ir piekukuļoti, lai to hesu vispār būtu varēts uzcelt.

Man patīk haļava, bet lietas maksā tik, cik tās maksā. Arī par tā Gruzijas ciema patēriņu samaksā kāds cits.

Labots - versatile
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir Gruzijā vietas, kur gāze par brīvu. Ka tik cilvēki nebrauktu uz lielākām pilsētām. Apsveicami, protams, bet tur mazliet citi apstākļi.

Redz kā to ņem, par to jau kādam jāmaksā, ka tur tas ciems tiek uzturēt.

Baltkrievijā, piem., atkal politika, ka atsevišķas mājas likvidēt, jāveido ciemi. Tur pat mājas dod par brīvu tajos ciemos. Arī faktiski politika, lai kāds būtu arī laukos, bet ar bik cietu pieeju. Lai gan Gruzijā cilvēki jau ar ciemos dzīvo.

Beigās ir tas ciems, ar nepieciešamo minimumu, to pašu skolu, nedpunktu, arī energokompānijas visu var pievilkt vienā vietā bez garām ķeskām un tēriņiem uz vienu māju ar patēriņu tuvu 0. Arī nevajag kaut kādu autobusu, kas visus apbraukā un tml.

Bet mums jau latvietim tā mazmužnieka mentalitāte ...

Bet nu ekonimika jau visu lēnām saliek pa vietām.

Tāpēc abonešana tik nāktu par labu. Kas varētu, maksātu, un arī pakalpojuma sniedzējam nebūtu problēmu nodrošināt pakalpojumu un cietiem šī garā ķeska bez patēriņa nebūtu jāsubsidē.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

   IVO, jau no pirmās atbildes bija skaidrs kurā pusē Tu stāvi.  Protams Tu neskaties TV , kur rāda veselus ciemus, kas nedēļu ir bez elektrības. Kur paliek likums par 24 stundām?  Tāpatās par vietām, kur LE nedēļām tīra līniju trases un katru rītu atslēdz spriegumum, bet vakarā pieslēdz. Teiksi, jā līnijas jātīra. Protams, bet ne jau tā 21. g.s..

   Ja vēlies ko konkrētu, tad lūdzu.  Jau pirmajā nelielajā rudens pūtienā Ventspils pilsēta un novads palika uz 10 - 15 stundām pilnīgi bez elektrības. Un tas tikai monopolista vainas dēļ. Tā kā runāt par dažādiem tur koeficientiem ir pilnīgi lieki. 

  Nākošais piemērs. Izbūvējot Kurzemes loku, vairākiem pagastiem (arī skolām) tika lielajā salā atslēgta elektrība uz veselu dienu. Un tikai tādēļ lai izdarītu pārlaidumu montāžu, kas nebūt nebija pēdējais posms darbos. Vai tas ir normāli? !!!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Teiksi, jā līnijas jātīra. Protams, bet ne jau tā 21. g.s..
Un kā tad tīra 21. gadsimtā, ko?

 

 

Jau pirmajā nelielajā rudens pūtienā Ventspils pilsēta un novads palika uz 10 - 15 stundām pilnīgi bez elektrības
Un cik bieži tas notiek. Pie tam Ventspils bija bez rezervēšanas tajā brīdi, dēļ citiem darbiem.

 

Pie mums arī cilvēki rukā no tumsas līdz tumsai, arī pa tums, ko nu var.

Tepat netālu Somijā, tikai no 8:00-17:00 un viss. Pa nakti nekas nenotiek.

Jā Somijā ir kompensācija par nesaņemto elektrību. Bet tur arī pēc lielām vētrām ņemas nedēļām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Bet mums jau latvietim tā mazmužnieka mentalitāte

Mentalitātei ne vainas, tik vajag saprast, ka ne liel-, ne maz- muižniecība nekad nav bijusi lēta.

 

Par atslēgumiem - neesmu specs, bet pat es zinu, ka mantojumā no psrs tika saņemts pamatīgs gaisvadu bardaks, ko nupat jau lielākoties būs pārbūvējuši. Izmaksāja tas nevāji. Protams, pareizāk būtu bijis rakt zemē, nevis vilkt kabeli pa gaisu, bet tur tām izmaksām vēl pāris nulles var galā pierakstīt.

Link to comment
Share on other sites

Vai par to līniju tīrīšanu nebija tā, ka zaļie nāca virsū ka nevar cirst, līdz ar to koki aug bezmaz vai pāris m attālumā no līnijas?

Nu un trakajās ziemās kad daudz sniega, koki lūzt ar visām no tā izrietošajām sekām.

Tagad laikam zaļie pa lielam pasūtīti uz zināmo pilsētu Peru un vairs nav tik traki.

Bet visur vēl nav izcirsts.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

 

 

 Ja vēlies ko konkrētu, tad lūdzu.  Jau pirmajā nelielajā rudens pūtienā Ventspils pilsēta un novads palika uz 10 - 15 stundām pilnīgi bez elektrības. Un tas tikai monopolista vainas dēļ. Tā kā runāt par dažādiem tur koeficientiem ir pilnīgi lieki.    Nākošais piemērs. Izbūvējot Kurzemes loku, vairākiem pagastiem (arī skolām) tika lielajā salā atslēgta elektrība uz veselu dienu. Un tikai tādēļ lai izdarītu pārlaidumu montāžu, kas nebūt nebija pēdējais posms darbos. Vai tas ir normāli? !!!

 

Par tādu lietu, kā stihija, droši vien neko neesi dzirdējis, vai ne. Un vispār - abiem šiem gadījumiem, nav nekāda sakara ar Sadales tīklu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Protams, pareizāk būtu bijis rakt zemē, nevis vilkt kabeli pa gaisu, bet tur tām izmaksām vēl pāris nulles var galā pierakstīt.

Kabeļiem arī ir trūkumi. Ja kāds zemnieks saars kabeli, remonts būs ilgāks, kā gaisvadu savienot. Mežā arī kabelim trase būs jāuztur. tas pats koks var izdomāt gāzties, un ar saknēm izcelt pie viena arī kabeli. Un kabelis, jā, ir ļoti dārgs.

 

 

 

Vai par to līniju tīrīšanu nebija tā, ka zaļie nāca virsū ka nevar cirst, līdz ar to koki aug bezmaz vai pāris m attālumā no līnijas?

Zaļie nav pie vainas, vairāk mežu īpašnieki, jo viņiem kokus atņem, t.i. principā to zemi, kas dod kokus.

Link to comment
Share on other sites

  Pareizi IVO !!!!    Gan Lattelecomam , gan Latvenergo tie saskarsmes modeļi ar klientiem ir līdzīgi un iekšējās lietošanas noteikumos noteikts, nekad neatzīt savu vainnu.

 

 

Par tādu lietu, kā stihija, droši vien neko neesi dzirdējis, vai ne. Un vispār - abiem šiem gadījumiem, nav nekāda sakara ar Sadales tīklu.

  Kur gan pagājušajā rudenī bija dabas stihija ? Vai tas 18m/s vējiņš?  Dabas stihiju paziņo ministru kabinets ar savu lēmumu, nevis katra monopolista runas dzeguze.

 

Un cik bieži tas notiek. Pie tam Ventspils bija bez rezervēšanas tajā brīdi, dēļ citiem darbiem.

  Vai maz zini cik 110 kV līnijas baro normāli Ventspili ? Un nepalika nevienas jau 2. reizi.

 

Un vispār - abiem šiem gadījumiem, nav nekāda sakara ar Sadales tīklu.

  Un kurš te tieši runā par sadales tīklu ?  (rekā sevi nodevi) Arī sadales tīkls nav balts un pūkains. Neizaicini .

Link to comment
Share on other sites

Njaa manas patēretās ~150kW tagad izmaksās 25EUR mēnesī (17,5Ls) iepriekšējo 10-12Ls mēnesī ... skābi :(  Cik papētīju Baltcomu, tur būs ~24Eiriki +/- ... karoche atkal mūs slauks pēc pilnas programmas

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Ar mieru maksāt kādu eiriku vairāk, lai tikai kabeļus vairāk zemē gulda. Apnikuši tie stabi, labs skats ir pirms Ugāles, Ventspils novadā, tur pāri labības laukam iet paralēli vairākas augstsprieguma līnijas, tam zemniekam ar tarktoru riktīgais slaloms sanāk, lai to lauku apstrādātu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

iekšējās lietošanas noteikumos noteikts, nekad neatzīt savu vainnu.

Esi lasījis šos noteikumus? 

Link to comment
Share on other sites

@, atšķirība LE un Baltcom būs tikai 0.075€ uz taviem 150 kWh.

Link to comment
Share on other sites

Tur nu es piekrītu. Pats parasti maksāju 10-15€, tagad būs 17-20€. To, ko ar nodokļiem iedeva uz rokas, to elektrības veidā iekasēs atpakaļ :D

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Maksājot peļņu budētā, uzņēmums kalpo vienīgi tautai. Neticēsi, bet tā naudiņa tiek maksāta ārstiem, skolotājiem un mūsu ceļiem. Teiksi, ka tur situācija vienā vietā? Jā piekrītu. Tavā skatījumā situācija uzlabosies, ja samazināsies maksājumi budžetā?

 

Tas ir labi, ka nauda nonāk skolotājiem, ārtiem un iespējams ceļiem, bet tai pat laikā tie paši ārsti un skolotāji to ar vienu roku saņemto naudu,ar otruroku atdod tam pašam LE maksājumos par elektrību. Skolotāju un ārstu jautājums jau nu būtu jārisina citādāk. Protams visam pa virsu nāk vēl OIK, par kā nepieciešamību pat zirgam jāsmejas.

Link to comment
Share on other sites

  īstenībā ,visvairāk nosacīti brīvā tirgus atvēršanā mani uztrauc sekojošais :

kā būs ar bojājumu novēršanu. Redziet, jau tagad LE problēmas , kā karstu kartupeli, grūsta no vienas struktūrvienības otrai. Sadales tīkls saka, mēs nevainīgi. Vainīgs augstsprieguma tīkls. Tie savukārt katru stiprāku vēja brāzmiņu nodēvē par dabas stihiju un arī saka , mēs nevainīgi, u.t.t..

   Bet manai desai ledusskapī, manam apkures cirkulācijas sūknim, vai ventilatoram siltumnīcā ir pilnīgi vienalga, kurš vainīgs, kad elektroni manas mājas virzienā neskrien.

   Pieļauju pat domu, ka LE iekšienē varētu izplatīt (iespējams mutisku) rīkojumu par to, ka tos klientus, kas pirks enerģiju no LE, apkalpot pirmos, bet citu operatoru klientus pēc tam.  

  Gribētos ,vienlaicīgi ar cenu piedāvājumu ,redzēt to citu operatoru līgumus ar sadales tīklu. Kas notiks, ja sadales tīkls nespēs pildīt savas saistības. Un kurš tad īsti atbildēs par strāvas kvalitāti. Pārvadītājs vai ražotājs?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...