Jump to content

Foto aparāts telpām līdz 300 eur


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Šad tad rodas vajadzība šo to nobildēt telpās, mākslīgā apgasmojumā. Ir vecs minolta z1 aparats. Ārā, dienā bildes sanāk oki manàm vajadzībām (bet skaidrs ka tālu no pilnības) bet telpās zipene viņam ne velna nevelk un rezultāts briesmīgs....

Radās doma ka varbūt nopikt slave flash. Bet aparāts takš neko nezinās par ārējo zipeni, būs manuālās modes jālieto, aizdomas ka nekas labs nesanāk..

Varbūt prātīgi ir paņemt ko jaunu/lietotu ar max gaišu objektīvu, jūtīgu maricu un ārējas zipenes pieslēgšanas iespēju? Vai budžets krietni par mazu? Zinot ka aparāts pa lielam krās putekļus plauktā, vairāk maksāt negribas....

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt nopērc statīvu. Ja bildē nekustīgas lietas, tad ar to arī pietiks. Zibeni nevajadzēs. Vai arī pārīti lētās studijas zibenes ar atstarotājiem, kurs palaižas no iebūvētās.

Link to comment
Share on other sites

Ja grib telpā bildēt, tad viennozīmīgi vajag normāls zibenis, un attiecīgi fotoaparāts ar normāla zibeņa pievienošanas iespēju. Ar normālu zibeni nav vajadzības pēc jūtīgas matricas un citām izvirtībām.

 

Jauns aparāts + zibenis budžets būs par īsu. No lietotajiem zinu, ka Canon S5 vai G sērijas ziepjtrauciņiem var pievienot jebkuru canon savietojumu zibeni (Metz, speedlite u.c). 

 

Kur var atrast lētas zibenes ar visu palaišanu? Man kaut kā lētāko variantu izmet sākot no 200 EUR un tas ir tikai pliks zibenis bez statīva, palaišanas, lietussarga. Pārītis budžetu vēl paceļ.

 

Vai arī pārīti lētās studijas zibenes ar atstarotājiem, kurs palaižas no iebūvētās.
Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

· Hidden by Mezavecis, Februāris 10, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 10, 2014 - Herņa

Redzi, mums jau nav ne jausmas, kas tieši jābildē telpās. Vai kaut kādi priekšmeti vai bērni, mājdzīvnieki etc.Tas diametrāli maina situāciju.

Es ieteiktu ar KONKRĒTU jautājumu, norādot, kas tiks bildēts, uzdot jautājumu fotoblog.lv forumā. Tur tomēr profiņi apgrozās, spēs iedot variantus no kā izvēlēties.

Link to comment

Tiks bildēti mājdzīvnieki un bērni. Aparātam jābūt pārvietojamam. Līdz ar to statīvi un studijas zipenes atkrīt.

 

Pagaidām skatos uz

 

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/photo-optics/flashes-and-illumination/gkmlc.html

Un

 

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/photo-optics/digital-cameras/canon/aagdg.html

Link to comment
Share on other sites

Minētā blicene derēs.

Bet Canon S5 priekš telpām gan pa švaku- kaut vai dēļ nepietiekama "platā gala"-  tikai no 36 mm, kā arī ļoti mazā sensora (1/2,5")- kompaktkameru mazie sensori uz lielajiem ISO telpās dos baigo "troksni". 

Jāskatās uz kompaktkamerām ar lielāku sensoru, un tām,  kurām platais gals no 24 mm- tādu ir gana daudz.

 

 

Par gaumēm nestrīdas, bet es tādām vajadzībām labāk pameklētu kādu mazlietotu spoguļkameru ar 18-55 IS kitinieku.

Var palaimēties iekļauties minētajā cenā, varbūt bik būs jāpiekrāj, bet toties būs kāda jēga no tāda pasāciena... :sorry: .

 

Var skatīties arī uz bezspoguļiem, taču baidos, ka sanāks dārgāk (es tajos ne pārāk labi orientējos)

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Zibeni vari ņemt, laba, bet tā kamera ... nebūsi laimīgs. Labāk tad kādu no sākuma līmeņa spogulenēm, tām tomēr normāla izmēra matrica ar krieni mazāku trokšņu līmeni, normāla vadība un maināmi objektīvi. Varēsi uzlikt kādu gaišo objektīvu un normāli apgaismotā telpā bildēt bez zibeņa. Smukas bildes sanāk.


kaut vai - pirmais kā ātrumā atradu:

http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/120382/pardodu-canon-450d-ar-optiku/

Link to comment
Share on other sites

350D diezgan draņķīgs lietošanā, mazs ekrāns, droši vien arī galīgi nolietots, jo tā kamera ražota vismaz 10 gadus atpakaļ.

 

Ja ņem no Canon spoguļiem, tad vismaz 450D, kam ir normālas SD kartes, akumulatori nopērkami un kvalitāte pieņemama. Pats arī joprojām tādu lietoju.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un ko jūs sakāt par b/u cannon 350d?

Tu joko??? vismaz 10 gadu vecs modelis ar sūdīgu un trokšņainu matricu un mazītiņu displeju. Max 50 EUR var par viņu dot. 

Link to comment
Share on other sites

Ja nevajadzētu ārējo zibeni, es ieteiktu nokia 808. Salīdzinājām ar Pentax spogulenes attēliem vienādos apstākļos gan iekšā, gan ārā, gan pustumsā un tumsā un attēli iznāca stipri līdzīgi. Pat asuma dziļums piemīt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nokia 808. Salīdzinājām ar Pentax spogulenes attēliem

tas ir joks? 

Link to comment
Share on other sites

Ja jau pirms pirkshanas skaidrs, ka aparaats lielaakoties staavees nolikts plauktaa, tad kaada jeega pirkt dslr un aareejo zibspuldzi... Z1, protams ir akmens laikmeta fochuks, bet bildes sanaak ok - 

https://www.imaging-resource.com/PRODS/Z1/Z1A.HTM

 

Liidz ar to skaties kaut ko no shiim te - 

http://www.dpreview.com/articles/9961962217/entry-level-mirrorless-camera-roundup-2013/13


Es arii gribeeju ieteikt Nokia, tikai 1020, tikai taa neietilpst budzetaa. Bet nu 808 sanaak veel labaakas bildes. 

Ivo, tas nav nekaads joks, var dpreview palasiit testu, kur salidzina dslrus pret nokia 1020. Rezultaati paarsteidzoshi, nee nu protams, ka Nikon D800 uzvar, tur paarsteigumu nav :).

Link to comment
Share on other sites

jozhix

Parādi kaut vienu attēlu no telpām ar to nokia vai Z1. Kopš kura laika ar peļacs izmēra zibspuldzi var labi apgaismot telpu? Ielieciet kaut vienu attēlu, kas bildēts telpā, kad nav saulaina diena, lai būtu kaut kāds ticamības moments.

Link to comment
Share on other sites

Njā, skatos te super duper ieteikumi iet vaļā. Cilvēki, ir 2014.gads un ticiet vai nē, bet 2003. gada kameras pavisam noteikti ir aizvēsture. Ar telefoniem, ko te iesaka - autoram gan jau ka vajag stabilu kvalitāti un "viens kadrs sanāk, 10 nesanāk" šeit tomēr nederēs.

 

Autoram ar tādu budžetu vienalga būs ļoti jāpiecieš kvalitāte, jo gribot negribot spogulene ar normālu zibeni ir labāk kā kompaktnieks ar viduvēju zibeni. Neaizmirstam, ka zibspuldzei nāk klāt baterijas un normāls lādētājs, taka savos 300€ ierakstīties būs grūti.

 

Un piekrītu Mežavecim - attēlus parādiet, lai var spriest par kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

40D lietots, 18-55 IS kits, yongnuo zibene no ķīnas - ierakstās budžetā +/-


a par to slave flash...

Aparātu manuālā režīmā, ja var iebūvētajam zibenim jaudu regulēt, tad to uz minimumu, slēdža laiku liec kādu 1/100, ārējam zibenim jaudu kkur uz pusi apmēra, diafragmu uz kādu f/5.6 - un tad skaties, ja par gaišu, zibenim jaudu mazāku vai diafragmu ciet; ja par tumšu - otrādi... ISO galvenais neliec auto, bez mazāko ciparu.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

tas ir joks?

 

nopietni. protams, zibspuldzes darbības laukā. tāpēc jau teicu, ja nebūtu prasība zibspuldzei, tad ...

 

līdzi savu 808 ikdienā nenēsāju, tāpēc bildes tagad nevaru parādīt. var tak iegūglēt un paskatīties, ko citi ir saražojuši.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

 Ne ar vienu aparātu, par mobiļņiku pat nerunājot, nevar iegūt normālu attēlu (protams, ja par normālu neuzskata plakanu bilde, bez izgaismotas telpas fonā) ar iebūvēto, tieši vērsto zibeni. Ja tām izlecošajām zibenēm var vismaz ko kliedējošu virsū uzmaukt, lai mīkstākas ēnas dabūtu, tad ko izdarīsi mobilajam ? Nu būs plakana bilde jebkurā variantā.

  Bet tā - ja nevar iztikt ar statīvu un dabisko apgaismojumu, tad vai nu ārējo zibeni bliežam griestos, lietojam kliedētāju (nav labākais variants) vai tomēr telpā izvietojam dažus papildus zibeņus.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

 

 

b/u

Offtopiks: Es saprotu, ka ar to ir domāts "nolietots", bet kāds ir "'b/u" atšifrējums?

Link to comment
Share on other sites

 

 

kāds ir "'b/u" atšifrējums?

бывший в употреблении 

Link to comment
Share on other sites

var dpreview palasiit testu, kur salidzina dslrus pret nokia 1020

Vispār brīnos par stulbajiem Canon, Nikon, Sony utt  inženieriem- konstruktoriem- būvē kaučkādus milzīgus spoguļa un bezspoguļa bodijus, objektīvus ar nenormāli lieliem stikliem un pat neapjēdz, ka ģeniālie Nokijieši visus tos pašus labumus spēj iestūķēt parastajā mobilkā (smārtā), kas ļauj iegūt "gandrīz" tik pat labas bildes. Štrunts, ka sensors kniepadatas galviņas, bet objektīvs- kaķa acs lielumā- galvenais takš fantastiskie 40 megapukseļi- tajos ir viss spēks... :yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Nodzinu "žabu" un kopsummā pa 430 EUR nopirku lietotus 

Canon EOS 450D ar slēdža noskrējienu 6355 kadri,

Objektīvu Sigma DC 18-200mm ar optisko stabilizatoru

Zipeni 430EX ar rezerves lampu - pārdevējs ieteica kaut kad nomainīt. Tā ir taisnība ka ja zipenei izbeidzas lampa viņa parauj līdzi pārējo elektroniku, tāpēc ir ieteicams lampu mainīt negaidot kamēr viņa nobeidzas? 

Vēl pa velti līdzi nāca diezgan nolietota soma ;) 

 

Nu ko lai saka - bilžu kvalitāte pa manam lieliska - spogulis ir spogulis un nekas labāks vēl joprojām nav izdomāts!

post-62913-0-45400100-1392054365_thumb.jpg

 

Sore, bilde nesamazināta.

 

Paldies visiem par padomiem! 

Link to comment
Share on other sites

Apsveicu!

 

Universāls superzūma objektīvs principā nav slikta lieta- labi noder ceļojumos vai tusiņos, kad nav laika mainīt platleņķus pret teleobjektīviem. Man arī pašam tāds ir (pa lēto iemainīts) un ceļojumos gana labs.

Tikai rēķinies- ja "netīšām" kādreiz dabūsi pamēģināt , piemēram  lētāko no labajiem , Canon 70-200/4L, uz sava 18-200 bildēm (garajā galā) pēc tam negribēsies skatīties.

Bet gan jau ar laiku visu savāksi, ja tā lieta iepatiksies. 

Veiksmi!

Link to comment
Share on other sites

Apsveicu ar pirkumu!

Vienīgi bildēšanai telpās tas 18-200 nafig nav vajadzīgs un par bildes kvalitāti jau izteicās LJ. Ar laiku pamēģini noķert kādu lietotu pamatzūmu (17-50, 17-70 etc.) ar fragmu 2,8 vai vizmaz 4.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Telpās var iztikt arī ar kādu fiksīti - 28mm vai 35mm, nebūs tik daudz naudiņas jāatstāj par stiklu.

Link to comment
Share on other sites

18-55 IS ir pavisam neslikta kvalitāte.

40/2.8 būs interesants stikls.

35/2 ari neslikts un nedārgs

 

18-200 sākuma liksies ok, īpaši pēc tās dimāges, bet ar laiku... :)

Link to comment
Share on other sites

Man prieks, ka autors ieklausījās padomos (saprātīgos), pastiepa budžetu un izdarīja jēdzīgu pirkumu, nevis staigā ar jaunu Nokia telefonu kabatā vai 11 gadus vecu kompaktkameru.

 

Lai labi kalpo. 

Link to comment
Share on other sites

Pievienojos apsveikumiem! Suns kā no žurnāla. :)

P.S. Skeptiķiem novēlu kādreiz pataustīt minēto 808. Tad, gan būtu interesantāk dzirdēt spriedumus.

Link to comment
Share on other sites

 

 

P.S. Skeptiķiem novēlu kādreiz pataustīt minēto 808.
 

 

Esmu turējis. Un. Skaidrā laikā ļoti labas bildes. Tumsā pats neesmu bildējis, bet bildes no tumšām vietām gan esmu redzējis. Mazliet labāk, kā parastam viedtālrunim, bet nekas super duper tur nav. Tad jau 1020 ir labāks ar optisko stabilizāciju.

 

Tāpat autors nevarētu dabūt to ko vajag ne ar 808, ne 1020.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Skeptiķiem novēlu kādreiz pataustīt minēto 808.

Es par to nejēdzīgo megapikseļu skaitu - 41 vai cik tur bija. Jēga no tā milzīgā palaga, kas svar n-tos magabaitus, ja viņu bez samazināšanas nevar nedz normāli pārsūtīt nedz ko citu izdarīt. Atmiņu arī pie&irš, ka maz neliekas. Man jau par Galaxy S2 palagi liekas par lielu, 5 Mpix būtu pieticis atliektiem galiem. 

Link to comment
Share on other sites

Nē, nu skaidrs, ka truba nevarēs izdarīt to, ko vajag autoram, bet huļi visi piepisās kāpēc tāda nepatika par tiem 41 megapikseļiem?

Tak bilde beigās bija cik, 5 megapiskeļi laikam? Vienkārši tas lielais pikseļu daudzums tika izmantots trokšņa slāpēšanai pie lielākām ISO vērtībām.

Labots - versatile
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Es par to nejēdzīgo megapikseļu skaitu - 41 vai cik tur bija. Jēga no tā milzīgā palaga, kas svar n-tos magabaitus, ja viņu bez samazināšanas nevar nedz normāli pārsūtīt nedz ko citu izdarīt.
 

 

Jeega taada ka tomeer vairaak detaljas tur iet iekshaa. Ok, stikls nekaads un varbuut pietiktu ar mazaak pixeljiem, bet padomaa ka peec paaris gadiem bildes skatiisies jau uz 4k monitoriem, un tur no 8MPixeljiiem neko vars nevareesi ne paarkadreet ne izkropot. Kas ar foto ilgaak nodarbojas, gan jau ka zin, kaa tagad izskataas pirms 10 gadiem taisiitaas for_web arhiivu bildes ar 800x600 pixeljiem, vinjas nu vairs pat uz telefona pa visu ekraanu bez palielinaashanas neielien ... :( 

Link to comment
Share on other sites

 

 

peec paaris gadiem bildes skatiisies jau uz 4k monitoriem, un tur no 8MPixeljiiem neko vars nevareesi ne paarkadreet ne izkropot

Nu nu, man ir savulaik uz A4 formāta taisītas labas kvalitātes izdrukas no kameras, kurai 3,2 Mpix. Rēķini pats, cik pietiktu 10x15 cm kartiņām. Ne jau visi ir pikseļdrāzēji.


 

 

Tak bilde beigās bija cik, 5 megapiskeļi laikam?

ā tad ir OK, Citādi es tiešām padomāju ka tur tas viss palags tiek saglabāts. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

ā tad ir OK, Citādi es tiešām padomāju ka tur tas viss palags tiek saglabāts.

 

Ja nemaldos tad 8 MP palika no 41. Tur dalīto pikseļu tehnoloģija izmantota, ar atsevišķiem algoritmiem katram pikseļu slānim.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu nu, man ir savulaik uz A4 formāta taisītas labas kvalitātes izdrukas no kameras, kurai 3,2 Mpix.

Ezītis tak netaisās drukāt, tik uz monitora skatīties.

Link to comment
Share on other sites

Bet parasti ekrāniem mūsdienās nav vairāk par fullHD izšķirtspējas. Tas ir - 2 mpix.... ;) 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...