Jump to content

Foto aparāts telpām līdz 300 eur


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Par nex'u tehnisko kvalitāti nešaubos. 

Bet par ergonomiku gan māc zināma skepse.

Pāris meitiešu vai pejzāž- bildes uzknipsēt noteikti nav problēmu, bet, piemēram, pāris stundas paskraidīt un pabildēt kādu kustīgu pasākumu-  motokrosu utt,  pat savam priekam (ne profesionāli) būs pagrūti.

Ar mazo "pankūciņu" vēl neko, bet ar kādu lielo rori būs diezgan neparocīgi (IMHO).

Un klāt vēl diezgan būtiskais trūkums, ka spilgtā saulītē ne vella neredzēsi tajā "televizoriņā" izstieptajās rokās...  :sorry:  

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

FRĪDI!!!!

 

B£€*, nu cik var?

Pirmkārt, cilvēks nemeklēja kameru ne motokrosam, ne kam tamlīdzīgam.

Otrkārt, davaj runā par to, ko zini, nevis šaubies.

 

Autora definētajām vajadzībām šī kamera ir ideāla. Dinamiskākiem sižetiem jāņem nex6, kam ir hibrīda af un skatu meklētājs.

 

Es tak nelienu katrā audio topikā ar šaubām, vai vajag pusi dzīvokļa ar rešiem, pastūžiem un skandām aizkraut?

Link to comment
Share on other sites

Versatile, katram ir sava pieredze un zināšana- Tu esi uz ātro apčamdījis un gudri apstāstījis desmitiem fotoverķu, es esmu desmitiem gadu reāli un praktiski fotografējis visdažādākās situācijās ar daudziem fotoaparātiem, bezspoguļi arī ir rokās turēti/ spaidīti , tādēļ man ir pietiekami liela pieredze, lai spriestu par dažādu fotoaparātu ergonomiku! :)

  

Protams, konkrētajā tēmā cilvēks- iesācējs  meklē fotoaparātu bildēšanai telpās pa 300 €.

Taču nedomāju, ka ar to telpu bildēšanu viņa fotoprakse izbeigsies- gan jau aizskries arī uz kādām sporta sacensībām vai citiem kustīgiem pasākumiem un var gadīties, ka manis minētie trūkumi arī viņam nepatiks.

Tādēļ arī šajā tēmā būtu pilnīgi pieņemami par tiem brīdināt.

 

P.S. Ja kas- palasi sākuma tekstu- topika autors tomēr nopircis spoguļkameru un ir pilnīgi apmierināts... :yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un klāt vēl diezgan būtiskais trūkums, ka spilgtā saulītē ne vella neredzēsi tajā "televizoriņā" izstieptajās rokās...
te nu gan jāpiekrīt, man tā pati problēma ar Pentax K-01. Ir jau protams pieejami visādi pie acīm liekamie adatteri, bet nu izskatās viņi, maigi izsakoties, clumzy. Tāpēc pamazām atkal briest doma par K-5 iegādi, atstājot k-01 ar 40 mm pankūku gadījumiem kad negribās stiept neko lielāku.
Link to comment
Share on other sites

Atļaušos atgādināt- es te netaisos autoritatīvi apgalvot, ka visiem būtu jāpērk spoguļkameras :yahoo:

Es tikai vēlreiz atgādinu reklāmistu teicienu- "kas der visam, neder nekam".

Tādēļ optimālā fototehnikas izvēle nav tik vienkārša- katram jāštuko pašam par savām prioritātēm un budžetu.

 

Es sev izvēlējos pēc principa- katrai nodarbei savs štruments- nopietniem darbiem spogulene, vaļaspriekiem- kvalitatīvs kompakts ar universālu zūmu (Fuji X10), "katram gadījienam"- mazs, bet gana ņiprs ziepītis ar superzūmu (Fuji F550), "avārijas situācijai"- pieklājīgs fototelefons (Galaxy Note) .

 

Bet tik un tā paliek problēmiņa- kurā brīdī kuru izvēlēties... :yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

es te netaisos autoritatīvi apgalvot, ka visiem būtu jāpērk spoguļkameras

Nē, tikai katram mēģini iestāstīt, ka sportam nekas cits neder.

Piekrītu par Tavu lielo pieredzi, tomēr, piekrīti, ka Tava pieredze ir balstīta pamatā reportāžas žanrā; kā arī piekrīti, ka no vairākiem gadu desmitiem, vismaz kādu daļu autofokuss vai nu nav bijis pieejams kā suga, vai ir bijis pamatīgi bremzēts, pat ar to pašu nexu salīdzinot.

Un jā, man arī nevieš uzticību elektroniskie skatu meklētāji - bet reāli ar tādu pabildējot, jāsecina, ka nav ne vainas. Attīstās tas viss.

Mana pieredze par katru kameru rodas vismaz 2 nedēļas pastaigājot ikdienā apkārt, pabildējot, paeksperimentējot. Tie nav daudzie gadi, bet tas noteikti ir ilgāk kā aptaustīt veikalā vai palūgt burziņā kādam parādīt.

 

Man arī patika 40D un 85/1.8 USM kombinācija - tur pat nevajadzēja pogu spiest līdz pusei, spied uzreiz līdz galam, tāpat paspēs nofokusēties. Precizitātē un ātrumā nekas nepārspēs. (Nav runa par 1D sērijas bodijiem, bet 85/1.8 bija un ir viens no ātrākajiem AF)

Te autors ir nopircis sigmas 18-200 - nu jā, ar to tik sportu bildēt...

 

Viss, ko es gribēju, bija padalīties ar iespēju par mazām naudām nopirkt mazu, bet jaudīgu kameru - ar dažiem trūkumiem, protams, bet par to naudu neko labāku nevar dabūt. Esmu no šī sellera pircis, viss smuki.

 

Šitas nexis man atļauj uz kāzām aizet kā viesim ar fotoaparātu un neizskatīties pēc idiota vai tāda, kas tūlīt aizlīdīs līgtajam fotogrāfam priekšā. Kameru varu uzlikt uz galda, netrāpot kādam šķīvī. Ja ar pankūku, tad pat dejojot ejot, var kabatā iemest. Un atnest labas bildes, neizmantojot zibeni.

Šitā kamera noteikti nav sliktāka par Tavu x10 fudžiku, bet maksā praktiski tāpat. http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Fujifilm-FinePix-X10-versus-Sony-NEX-C3___740_715

 

Tā ka vienreiz nomierinies, jo es kā reiz esmu tas, kas nemēģina bezspoguli iebāzt visur - vienkārši 90% cilvēku sporta bildēšana nav aktuāla. un 95% no tiem atlikušajiem tāpat bildes nesanāks ne ar ziepi, ne 1D.

Es sportu bildēju pēdējoreiz pirms gada, svarcelšanas sacensības - tur af nevajag vispār. Nav visi vienādi, nav vēl visiem mazbērnu, ne visus interesē bildēt suni un ne visi grib bildēt sportu.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Versatile, ko tā sašūmējies- es nebūt netaisos apšaubīt Tavu "experta" statusu- kaut mazā lapelē, bet tomēr "specs"...  :resent:

 

Es tikai noziņoju par savu konkrēto pieredzi fototehnikas izvēlē- tāds nu man tas pašreizējais komplektiņš sanācis un mani tas apmierina.

Man ir tāds, citam varbūt patiks savādāks. "Jedem das seine".

 

Bet Tu atkal savu veco plati spēlē-  "nex- the best".  :yahoo:

 

Fuji X10, protams ir prastāks par Nex'u. Taču ar viņa zūma iespējām es varu šamo iebāzt vidēji lielā kabatā, bet Nex'am ar platleņķa un teleobjktīviem vajadzēs somiņu.  Bet, ja jau jāstiepj somiņa, es labāk tur ielieku spoguleni. Tāds ir mans IMHO! Bet tas nebūt nav kategorisks!

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

tāds nu man tas pašreizējais komplektiņš sanācis

Nu tad neturi sveci zem pūra, un pasaki atklāti, ka Tev ir L klases universālais zūms, L klases telezūms, Sigma EX līnijas ultra platais gals (katrs no šiem stikiņiem ir aptuveni autora kopējā gala pirkuma cenā) un niknā gala zibspuldze; ceļojumiem ultrazūms (akurāt kā autoram). Gan jau vēl kaut kas, bet šis palicis prātā. Un lūk šeit arī balsti savus argumentus par izvēlētās tehnikas labumiem un sliktumiem, nevis kit stikliņā.

Šādiem stikliem pilnīgi analogi bezspoguļu pasaulē šobrīd ir tikai Olympusam, bet tur viss ir slikti ar matricas izmēru. Tā ka jā, ja autoram nākamo pirkumu sarakstā ir minētās lietas, tad patiešām, atvainojos par manu diletantismu.

 

Ja palasa pirmo postu, kur minēta Minoltas Dimāge... :) Tad rodas mazliet reālistiskāks priekšstats pret ekspektācijām no kameras un vēlmes nepātraukti investēt stiklos :)

Bet lai būtu godīgi, nu iemet kādu saiti un sludinājumu vai buyitnow izsoli ebajā, kur ap 250-300 Eur var nopirkt ne parāk vecu aparātu, kas dotu labas bildes - lai ir no šī spama vismaz kaut kāds pienesums forumam.

Nestrīdos, varbūt tādi aparāti ir. Es decembrī meklēju aparātu, apskatīju gan ziepjus, gan ziepjus ar lielu matricu, gan bezspoguļus, gan dslr. Izvēle redzama man parakstā.

Starp citu, par izmēru - 16-50mm objektīvs Nexam ir pankūkas formā. Platajā galā būs platāks, garajā drusku īsāks. ISO ļaus bildēt ar tādiem pašiem slēdža ātrumiem un troksni, asuma dziļums nexam būs labāks.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Es savu atbildi uz konkrētu  tēmas jautājumu īsi izklārēju atbildē sākumā (7.posts). 

Tālāk jau tēmā panesās vispārīga filozofēšana. 

 

Mans padoms bija domāts iesācējam ar 300€ budžetu.

Tālāk, ja iepatīkas, var mācīties, pētīt un funktierēt, kas vēl vajadzīgs un ko var atļauties.

Kvalitatīvie objektīvi arī Nekšiem maksās krietnu naudiņu..:)

 

Ceļojumos es tagad vairs nelabprāt staipu līdzi  fotosomu ar smago spoguleni un vismaz 3 objektīviem.

"National Geographic" savam vākam man bildes nepasūta, bet atmiņām pietiekami kvalitatīvas bildes varu iegūt arī ar Fuji X10 (ja pietrūkst platā gala vai tele- līdz ir mazais F550)

Jūtos viegli un brīnišķīgi- akurāt kā tūrists atpūtā, nevis nastu ēzelis ar fototehnikas kravu...  :yahoo:  

Link to comment
Share on other sites

akurāt kā tūrists atpūtā, nevis nastu ēzelis ar fototehnikas kravu

Šim es piekrītu. Ceļojumos spogulene mūsdienās īsti nav vajadzīga. Man patīk bildēt vājā apgaismojumā, tāpēc ir svarīga ISO noturība un dinamiskais diapazons. Ziepis nav slikti, bet ir par īsu; divi ziepji, kaut mazi, ir jāpieskata un tāpat vajag somiņu - un ja jau vajag somiņu... :)

 

Es gan eju kripatu tālāk un saku, ka spoguleni mūsdienās nevis dažreiz var neņemt līdzi, bet tikai dažreiz pēc tās vispār ir nepieciešamība :)

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šitā kamera noteikti nav sliktāka par Tavu x10 fudžiku

Nu, fudžiks tak krietni stilīgāks tomēr ;) 

Link to comment
Share on other sites

Gan jau ka Sony NEX-C3 nav  slikts! Tomēr viņam liekas ka nevar zibeni pieslēgt, līdz ar to sliktas gaismas apstākļos  viņš nebūs pārāk labs. 

Canon spogulenei ir vēl tas pluss, ka viņa ir populāra. Līdz ar to nebūs problēma ne nopirkt papildus lēcu, ne ko pārdot ja būs tāda vajadzība. Man bija minolta filmiņu SLR kamera. Sākoties digitālai ērai nevarēja pa sakarīgu ciparu nopirkt body un objektīvs un zipene bija metami. Pagājušo gadu pa kapeikām pārdevu... Neveiksmīgais slr pirkums tieši pirms digitālās ēras sākuma mani piebremzēja. Tagad ir otrais mēģinājums.

Tagad pilnībā jāapgūst esošā komplekta iespējas, tad varēs domāt par papildus  stikliem.

Un tehnika jau nav viss. Tā bilde ar suni ko šeit ieliku - skatos sune smuki guļ. Kamēr paņemu kameru, to ieslēdzu, kamēr lādējas zibens, suns vars neguļ jo pamanījis aktivitāti un kompozīcija ir izjaukta... Dabūt labu kadru pat ar mājas suni nav viegli. Tāpēc varu iedomāties cik grūti ir dabūt labu bildi national geograpics stilā ar piemēram žāvājošos lauvu saulrietā...

Link to comment
Share on other sites

 

 

nopirkt papildus lēcu

eu, beidziet vienreiz lietot šos debīlos apzīmējumus (tipa kārkluangļu dialektu). No lēcām vāra putru, cik man zināms. savukārt fotografē ar objektīvu. Reizēm lamā arī par stiklu bet ne jau par lēcu. Nu, OK, par lēcu reizēm mēdz saukt vienu palielināmo vai briļļu stiklu.

Link to comment
Share on other sites

Ivo, ja iphone labaaks pat nokia, taatad iphone ir stabili dslr liimenii! :)

Kaut gan, nekas paarsteidzosh, man jau kaadu meenesi spogulenes nav no fotosomas iznjemtas, kaut gan bildeeju katru dienu. Ar telefonu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

versatile, 12 Feb 2014 - 12:04, teica: Šitā kamera noteikti nav sliktāka par Tavu x10 fudžiku Nu, fudžiks tak krietni stilīgāks tomēr

 

Kad būsiet manā penža vecumā, bez tehniskās komponentes būs svarīga arī nostaļgiskā (tāpat, kā man ar vinilatskaņotājiem vs flac).. :yahoo:  

 

Šis fudžiks ir labs kompromiss- gan smuks, gan kvalitatīvs un ērts.

Nupat atbraucu no īsa brauciena uz Stokholmu-  tiešām nejutu vajadzību pēc spoguļkameras- pat pustumsā!   

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tomēr viņam liekas ka nevar zibeni pieslēgt, līdz ar to sliktas gaismas apstākļos viņš nebūs pārāk labs.

Nu nāk viņam pieskrūvējamā komplektā, tad var piepirkt niknāku pieskrūvējamo - man gan ir pieskrūvēts trigeris un lietoju manuālo zibeni nost no kameras.

Bet principā pēc zibeņa vajadzība maza, jo ar ISO 3200 var bez kompleksiem bildēt.

Link to comment
Share on other sites

Nu nāk viņam pieskrūvējamā komplektā

Pieskrūvējamā -  tas ir kā? Hot shue? It kā bildēs neredzēju ka būtu..

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...