Jump to content

win7 pēc vairākiem mēnešiem paliek lēns


GL_Dreambox
 Share

Recommended Posts

win7 pēc vairākiem mēnešiem paliek lēns. To vislabāk var just, kad dators ir ielādējies, palaiž jebkuru web pārlūku, tas atveras ar milzīgu aizturi, aptuveni pēc 1-2 min.

 

datori nav ātrie, bet tā vilkties arī nedrīkst : CPU 1.5GHz, RAM 512MB. antivirus avast visu ko gribēja noskanēja. Uzinstalēto programmu daudzums ir tāds pats kā bija sākumā, kad vēl visas programmas palaidās normālā ātrumā. vienīgais ko neizmēģināju ir cietā diska defragmentācija, bet negribas ticēt, ka tas atrisinātu problēmu.

Pēc win7 pārinstalēšanas viss griežas kā paredzēts.

 

vai kādam ir idejas, kas win7 pēc ilgāka laika liek griezties stipri lēnāk ? Atceros ka arī uz win XP ko līdzīgu biju novērojis.

Varbūt kādam ir ieteikums kā atgūt iepriekšējo normālo ātrumu, kāds ir tikko sainstalētam datoram ?

 

Link to comment
Share on other sites

Gribējās mesties ārā pa logu, ka uzliku w7 1.6 ātomam ar 1gb ram, bet te jau ir pa traku. Liec xp vai meklē papildus ramu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

datori nav ātrie, bet tā vilkties arī nedrīkst : CPU 1.5GHz, RAM 512MB.

 

Te diezgan advancētiem jūzeriem būtu ko galvu palauzīt, lai to visu dabūtu kaut cik raiti strādājošu un ejošu ilgtermiņā. Un tā kā neizskatās, ka saproti cik lēni tie dzelži ir, tad labāk iedod kādam, kas vairāk saprot.

 

Bet man ja man būtu jāsaka, kas pie vainas, tad, manuprāt, tas būtu Superfetch. Tai pat laikā tas CPU var būt kāds Semprons un jauda tur nekāda, RAM jau arī uz pusi mazāk, nekā minimālais nepieciešamais.

Link to comment
Share on other sites

Tak tas dators pat ar 1GB RAM būs lēns, ja lietos ar Win7. Nezinu par ko cilvēks domājis, lai uz tādu datoru liktu Win7??? Pat WinXp čābiski strādās pie šādas sistēmas....Liec Win98Se un Interneta pārlūks ātri ielādēsies! ( :beee: )

Labots - PCMANS
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pat WinXp čābiski strādās pie šādas sistēmas....Liec Win98Se un Interneta pārlūks ātri ielādēsies! ( )

 

Uzlikt praktiski neejošu OS uz veca dzelža?? Nevajag. Šeit praktiski paliek Linukša variants vai jaunu dzelžu variants.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Uzlikt praktiski neejošu OS uz veca dzelža

 

Par SE protams bija joks. Bet ja nopietni, tad jā: vai nu linux, vai arī pieliec klāt vismaz vēl tik pat RAMa un lieto XP, vai arī apgreido uz min 2GB Rama un tad ar Win7 vari mēģināt ilgtermiņā darbināt šo PC. Tā sapratu, ka autoram tas ir 1 kodola PC?

Link to comment
Share on other sites

Pēc win7 pārinstalēšanas viss griežas kā paredzēts

 

...arī šis apgalvojums liek aizdomāties: tad lūdzu uzraksti konkrēti - cik % no šā RAMa daudzuma OS Win7 "norij" pat dīkstāvē stāvot, t.i., nepalaižot nevienu papildus progu? Domāju, ka vismaz 75%... :shok:

Labots - PCMANS
Link to comment
Share on other sites

Es gan domāju, ka datoram ir uzlikts bioenerģētiskais lāsts.  Šo faktu skaidri apstiprina tas, ka uzreiz pēc pārinstalēšanas griežas labi. Ja nav pazīstams kāds dziednieks, tad vismaz var mēģināt pagriezt datora korpusu tā, lai CD-ROM atvērtos austrumu virzienā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Piemēram - AMS Sempron 1.6 Ghz 1 kodola procesors ar 1,5 Gb RAM un Windows 8 iet pat ļoti ok, priekš interneta pietiek, jo ir pareizi konfigurēta. Tavai kastei pat minimālās prasības nav sasniegtas, lai 7to Windows lietotu.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

GL_Dreambox

Grūti jau iet bērītim , bet pāris reizes menesī, zupu vārot, satalīta streemu un kaut ko webā aplūkot ir visas iespējas. Avasts tika uzlikts tikai, lai uzzinātu vai nav kaut kas ieperinājies. ja realtime aizsardzība ir ieslēgta tad jā, visam paliek grūti. Vai tiešām ko līdzīgu neesat novērojuši uz 2GHz CPU un 1GB RAM datoriem ? 

Link to comment
Share on other sites

 

 

2GHz CPU un 1GB RAM

 

Šis patiesībā neko neizsaka. Tas var būt sūdīgs procesors vai salīdzinoši ok - visu vienalga nosaka arhitektūra.

 

Bet es jau tev teicu - Superfetch atslēdz uz tādas "jaudas" kompja.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Piemēram - AMS Sempron 1.6 Ghz 1 kodola procesors ar 1,5 Gb RAM un Windows 8 iet pat ļoti ok, priekš interneta pietiek, jo ir pareizi konfigurēta.

Nu kas tā par brīnum pareizu sakonfigurēšanu, ko tu visu laiku piemini? Neko daudz jau tam Windai nesakonfigurēsi. Apaudzēt ar lieku drazu var ātri gan, bet svaigai Windai, nekāda uberkonfigurācija porformanci nezlabos.

 

Autoram, tur nav divas domas - 512 rāmis, pat winXP ir paīsu. Kur nu vēl win7, kur dzīves sākas pēc 4GB.

 

Par to lēnumu. Pārinstalē, atslēdz automātisko apdeitus, neinstalē antivīrusu un vispār neko neinstalē. Var būt lēnāks (vēl lēnāks) nepaliks.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu kas tā par brīnum pareizu sakonfigurēšanu, ko tu visu laiku piemini? Neko daudz jau tam Windai nesakonfigurēsi. Apaudzēt ar lieku drazu var ātri gan, bet svaigai Windai, nekāda uberkonfigurācija porformanci nezlabos.   Autoram, tur nav divas domas - 512 rāmis, pat winXP ir paīsu. Kur nu vēl win7, kur dzīves sākas pēc 4GB.   Par to lēnumu. Pārinstalē, atslēdz automātisko apdeitus, neinstalē antivīrusu un vispār neko neinstalē. Var būt lēnāks (vēl lēnāks) nepaliks.

 

Bet protams! Reģistri, services, startup, programmas un aplikācijas - tās jau ir lietas, ka nav nevienā Windows no paša sākuma. Un kāpēc brīnumpareiza?? Tā es sakonfigurēju manis instalētos kompjus, lai viņi ir kaut cik ciešami. Lietotājs jau tāpat sainstalēs drazu, kas aizpildīs startup un laidīs visādus liekus mēslus fonā, bet kamēr tas nebūs noticis, dators ies kaut cik ok.

 

Vai arī var tavu variantu - nelietot kompi, kamēr nav 4Gb RAMs vai arī visu laiku pārinstalēt kompi un nelikt apdeitus.

Link to comment
Share on other sites

Tās visas (Reģistri, services, startup, programmas un aplikācijas) ir vispārīgas frāzes, bet konkrēti, nosauc dažus piemērus, ko pielabot  svaigi uzinstalētam win7, lai uzlabotu tā performanci?

 

Par apdeitu atslēgšanu, tas ir atbilde autoram, kā viens no variantiem, kāpēc tā nožēlojamā kaste paliek vēl nožēlojamāka.

Link to comment
Share on other sites

Gribi zināt kā padarīt Windows ātrāku, bet esi par slinku, lai sameklētu pats?? Tad reku būs:

 

1. Rediģēju dažus reģistrus, piemēram, Auto end tasks, wait to kill app timeout un vēl vairākus, kas nepadara sistēmu ātrāku, bet gan padara darbības nedaudz dinamiskākas. Turpat atslēdzu dažus UI fīčas, kas tērē resursus.

 

2. Services - uzlieku Disable tiem services, kas nevajadzīgi tērē vājas sistēmas resursus, uz jaudīgākām sistēmām šos parasti neaiztieku. Visizteiktāk lēnu sistēmu sabremzē Superfetch, bet ir arī daudzi salīdzinoši lieki services, kas startējas ar Windows, bet nav vajadzīgi fonā. Dažiem datoriem esmu ietaupījis par ap 20% RAM idle režīmā.

 

3. Start up iztīru pēc Windows instalācijas un programmu uzstādīšanas, jo visādi Skype, utorrent un vēl citi mēģina startēties ar sistēmas startu.

 

4. Salieku programmas un aplikācijas, pēc nepieciešamības, bet tajā pašā laikā, ja ir iespējams, tad nokofigurēju, lai lieki nelieto sistēmas resursus. Utorrents izmanto RAM default priekš cache. Neļauju to, jo ar 1Gb RAM jau tā grūti dzīvot.

 

Tā es daru - varbūt pareizi, varbūt galīgi garām, bet sūdzību nav bijis un 4Gb RAM ne vienmēr ir variants.

Labots - Rubenis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

GL_Dreambox

 

 

Gribi zināt kā padarīt Windows ātrāku, bet esi par slinku, lai sameklētu pats?? Tad reku būs:   1. Rediģēju dažus reģistrus, piemēram, Auto end tasks, wait to kill app timeout un vēl vairākus, kas nepadara sistēmu ātrāku, bet gan padara darbības nedaudz dinamiskākas. Turpat atslēdzu dažus UI fīčas, kas tērē resursus.   2. Services - uzlieku Disable tiem services, kas nevajadzīgi tērē vājas sistēmas resursus, uz jaudīgākām sistēmām šos parasti neaiztieku. Visizteiktāk lēnu sistēmu sabremzē Superfetch, bet ir arī daudzi salīdzinoši lieki services, kas startējas ar Windows, bet nav vajadzīgi fonā. Dažiem datoriem esmu ietaupījis par ap 20% RAM idle režīmā.   3. Start up iztīru pēc Windows instalācijas un programmu uzstādīšanas, jo visādi Skype, utorrent un vēl citi mēģina startēties ar sistēmas startu.   4. Salieku programmas un aplikācijas, pēc nepieciešamības, bet tajā pašā laikā, ja ir iespējams, tad nokofigurēju, lai lieki nelieto sistēmas resursus. Utorrents izmanto RAM default priekš cache. Neļauju to, jo ar 1Gb RAM jau tā grūti dzīvot.   Tā es daru - varbūt pareizi, varbūt galīgi garām, bet sūdzību nav bijis un 4Gb RAM ne vienmēr ir variants.
 

 

 

Pēc taviem ieteikumiem:

Startupā noņēmu Java un OpenOffice updeitus,

apstādināju to superfetch un windows update servisus

uzliku windows clasic theme, 

 

un tiešām bērītis sāka griezties iepriekšējā ātrumā :)  

Paldies visiem par ieteikumiem :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...