Jump to content

Nesaprašanās ar UEFI BIOSu.


Kitai
 Share

Recommended Posts

Laptops MSI CR70. Pievienojot bootable USB ar Win 7 x64 uzlec errors - Invalid signature detected. Check Secure Boot Policy in Setup. Atslēdzu BIOSā secure boot, bet tas pats. Flashu UEFI BIOSam taisīju pēc pamācības.

Link to comment
Share on other sites

Nē, pats neko nedarīju. Vecāki iegādājās portatīvo, kuram ir 2 BIOSa režīmi - Legacy un UEFI.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Lizārd, tā iet, bet gribas, lai darbotos UEFI.

 

???? UEFI fīčas pilnā mērā atbalsta tikai win8. nomierinies un instalē kā viss iet.

Link to comment
Share on other sites

 Var Windows 7 uzinstalēt UEFI modē. Būs ātrāka datora ieslēgšanās. Pirmajā brīdī bija tā Windows instalēšana UEFI modē tāda čakarīga. Internetā daudz tekstus par to salasījos pirms liku sev. Paskaties ražotāja mājas lapā, varbūt tur kas par to tavu biosu atrodams, varbūt ir pieejama jaunāka bios versija.

 Tomēr, biedrs e = d nesliktu padomu deva. Pie tam, vecākiem, toč, būs vienalga.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Klau ir kāda jēga no tā UEFI priekš win7? Ir jēga pērkot jaunu kompi čekot līdzi vai tai konmretajai MB var uzlikt win7 ar UEFI?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir jēga pērkot jaunu kompi čekot līdzi vai tai konmretajai MB var uzlikt win7 ar UEFI?

Savulaik safanojos par to UEFI, uzliku OS UEFI modē. Jaunāks izgudrojums tas UEFI pret legacy biosu. Biosā var ar peli darboties. Kaut kādi labumi no viņa bija, lasīju. Pats ko jutīsi, ieslēdzas dators nedaudz ātrāk. Bet citādi, kā ar visām lietām, ir tev viņa, lieto un vairs nedomā par to. Noteikti googlē daudz atradīsi, ja meklēsi. Nezinu precīzi, bet varētu būt, ka jaunās MB jau pārsvarā ar to UEFI biosu.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu jā tas gals uz kuru es skatos ir jau nu gan ar to UEFI, tik doma bij drusku savādāka - vai ir speciāli jāčeko jaunai platei var vai nevar uzlikt win7 ar UEFi?


Vai nespēja uzlikt win7 ir tik izplatīta problēma un vai ir verts iespringt meklējot MB kam tas ir iespējams, nu kaut kā tā

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu par šitādu pakalpojumu maksāt būtu nesportiski :taunt:

Link to comment
Share on other sites

 Nezinu precīzi. Liekas, ka tur bija tā, Windows 7 64 bitu var, Windows 7 32 bitu nevar instalēt UEFI modē. Man ne pārāk jauna Gigabyte mātesplate, jaunākas bios versijas ik pa laikam ražotāja mājas lapā tika izliktas, pa kādai jaunākai bios versijai es arī pāršuvu. Pati pēdējā, kas iznāca pagājušā gada sākumā tik bija UEFI bios versija. Lai to uzliktu, bija jāčakarējas, ar parastu bios pāršūšanas metodi nevarēja. Es pat uz Gigabyte suportu aizrakstīju, vaicādams kā. Ķīnieši visai skopi atbildēja gan, bet vajadzīgo infu dabūju tomēr citur. Pirms Windows instalēšanas nebija biosā kur ieķeksēt, kā biedrs Kitai tēmas 6. komentārā raksta, starp diviem režīmiem - UEFI un Legacy bios. Pati Windows instalācija notika interesanti. Instalēju caur dvd. Kad biosā bija jāķeksē, ka jābūtojas caur dvd, tur tik vien tas bija, ka jābūtojas caur dvd. Palaidu instalāciju, kuru brīdī pēc cieto disku formatēšanas pārtraucu. Atkal bija jāiet biosā, bet tur jau parādījusies opcija, kā primāro disku norādīt nevis tikai dvd diskdzini, bet jau bija papildus dvd UEFI mode. Ieķeksēju to, tad viss aizgāja, kā parasti. Jāsaka, pasen to darīju, aizmirsies jau, man kā nemācētājam nācās diezgan burties pa visādiem rakstiem, kamēr tiku līdz vajadzīgajai informācijai, lai to visu izdarītu, bet bija ļoti interesanti.

 Vai es izmantoju tās priekšrocības, ko dod UEFI, nē. Priecājos tik, ka Windows startēšanās ir ļoti ātra. Ir tur daudz kas, ko var sadarīt, ja ir tas UEFI. Kādam varbūt svarīgi, ka ir ļoti lielu disku atbalsts (ja nemaldos virs 2 TB), tas ir uz tik lieliem diskiem var uzinstalēt OS, kas legacy gadījumā nav. Tāpat daudz vairāk partīcijās var cietos diskus sadalīt. Kam tas noder, tie noteikti to izmanto.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ahaa nemaz nebiju piefiksējis ka tas atlalsts diskiem virs 3 Tb tiek realizēts tieši ar UEFI. Paldies par info, tad jau būs speciāli jāpērk 3 Tb disks lai pasakums būtu maksimali jautrs un sagādātu iespējami daudz prieka rēbusu risināšanā

Link to comment
Share on other sites

Tradicionālā latvieteļa problēma - labāk sapirksies kaudzi nevajadzīgu importa lietu, nekā samaksās tautietim par darbu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ukaduks, nekā tu nesaprati. Nav te tas rezultāts galvenais, te pats process ir interesanti. Tiem, kam vajag gatavas, pilnībā sakomplektētas un sainstalēta sistēmas no salona, nedzīvojas pa šādiem forumiem. Un kurš šajā tēmā rakstīja, ka ir sapircies kaudzi nevajadzīgu importa lietu? Neatrodu. Un ko? Kaut kur sēž bariņš izbadējušos datorspecu, kuri gaida, kaut tik kāds pie viņiem atnāktu ar savām datorproblēmām, bet tie lietotāji, maitas, tautiešiem naudu nē, čakarēsies tik paši. Pietiek datorspeciem darbu, jo tādu lietotāju, kas neskrūvē un neinstalē ir vairākums.

Link to comment
Share on other sites

Neenu process ir interesanti, bet tu jau neko neiemācies no tās ākstīšanās!

Tu domā ka ātrdarbību uzlabos lielāks disks! :D

Link to comment
Share on other sites

Būs ātrāka datora ieslēgšanās.

Pat uz sava PC nepamanīju,ka tā ir,no pogas nospiešanas  win 7 x64 iestartējas 28 sekundēs.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Bija, bija nedaudz ātrāka datora ieslēgšanās. Mērīju, bet nevar teikt, ka ievērojami. Ne UEFI mode bija, teiksim, 28 s (neatceros), UEFI mode ir 25 s. Sīkumos, protams, bet ātrāka ieslēgšanās ir.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ou, tad nu noteikti vajag šito izmēģināt, man jau nagi niez nesties uz veikalu pēc jaunas MB

Link to comment
Share on other sites

Sistēmas uzstutēšanai šādās reizēs izsaucu ielādes brīdī sarkastu no kuras ierīces startēt, norādu to ko man vajag un kas nav saistīts ar uefi - un viss notiek. Ja trāpās ielāde uz uefi, tad sākas brīnumi.

Manuprāt uefi jālieto tikai tad, kad bez tā nevar (praktiski ļoti reti), visos citos gadījumos manuprāt uefi ir tikai lieks čakars un nekādu ieguvumu - līdz ar to pagaidām vēl tas uefi nav praktiski lietojams.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Vai nav gadījumā ta ka tam UEFI ir kaut kadas vairakas izpildījumu paaudzes un konkrēti "ražotaji" ar savam specifiskām kaitēm?

Link to comment
Share on other sites

Windowsloadr nestrādā ja ir UEFI.

Visādi citādi septīto nav neka'du problēmu uzlikt ne uz Legacy, ne uz UEFI.

Par ātrdarbību ieslēdzoties - tie ir sintētiski dati un tāpat lielāka nozīme ir tam cik sačakarēta ir pati sistēma un kas startējas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...