Jump to content

Krāsu printera kvalitātes pārbaudes tests


DeUld
 Share

Recommended Posts

Brīdī, kad piegriezās dižie printeru drukas kvalitātes solījumi un sastapšnās ar patieso realitāti, ienāca prātā veids, kā godprātīgam ražotājam/pārdevējam attālināti pierādīt (vai apgāzt) krāsu drukas printera kvalitātes: ieskenējam attēlu, izdrukājam to, tad ieskenējam šo izdruku un piedāvājam salīdzināt krāsu atšķirību abiem ieskenētajiem materiāliem. Kādi printeri, domāti ikdienas lietotājam, uzrādīs vismazāko atšķirību?

Link to comment
Share on other sites

raiviic
(labots)
...ieskenējam attēlu, izdrukājam to, tad ieskenējam šo izdruku...

Tikai pirms šīm darbībām neaizmirsti salikt pareizos settingus skenerim, precīzi kalibrēt printeri un monitoru, izdrukājamo failu pareizi sagatavot (atbilstošs krāsu profils, dpi, u.t.t.).  Izmantot izdrukai atbilstošās krāsas un papīru. Cerams nedomā izmantot 8 bit jpg RGB failu, kas jau pats par sevi ir ar ievērojamiem zudumiem un krāsu neprecizitāti? Vajag vismaz 16 bit tiff un CMYK krāsu profilu ja gribi salīdzināt.

  P.S.

Kad beidzot beigsies šī skanēšana ??? Ja domā skenera izdoto troksni tad jā - skan. Bet citādi ir skeneris un skenēt.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Google nedrīGst atDzīt ko citu, bet valodnieciski un akadēmiski pareiz ir kā saka raiviic, skeneris. Tautā ir iegājies ar 'a', droši vien dēļ angļu valodas orģināla.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Tikai pirms šīm darbībām neaizmirsti salikt pareizos settingus skenerim, precīzi kalibrēt printeri un monitoru, izdrukājamo failu pareizi sagatavot (atbilstošs krāsu profils, dpi, u.t.t.). Izmantot izdrukai atbilstošās krāsas un papīru. Cerams nedomā izmantot 8 bit jpg RGB failu, kas jau pats par sevi ir ar ievērojamiem zudumiem un krāsu neprecizitāti? Vajag vismaz 16 bit tiff un CMYK krāsu profilu ja gribi salīdzināt.

 

^^^ šis, ja vēlies panākt izdrukāto krāsu atbilstību oriģinālajam failam

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Jap, iraid vesela procedūra līdz putainai pakaļai konkrētajiem dzelžiem, tobiš - kalibrēšana, pareizu krāsu profilu izvēle, settingi, kamēr panāk, ka bilde-skaneris-ekrāns-izdruka ir vienādi. Tas nav - kauču ko paņem, noskanē un izdrukā :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...