Jump to content

Plīts virsmas Miele KM 495 remonts/nomaiņa


Bonifacijs
 Share

Recommended Posts

Pēc 10 gadus ilgas uzticamas kalpošanas šodien Miele KM 495 virsma max. 6.5kW, induction 3.6kW nozibināja zem katliņa, izsita korķus un vairs neizrādīja dzīvības pazīmes. Izsauktais ss.lv speciālists "DŽamšuds" konstatēja faktu ka uz vadības plates 2 vietās ir apsviluma pēdas pakaļpusē un nodedzis 1 rezistors un kaut kas vēl, mēģināja kaut ko pielodēt, bet nekas strādat tā arī nesāka. Tika iznests verdikts ka varot mēģināt nest uz oficialo servisu to vadības plati, taču paredzamie izdevumi esot jārēķina kaut kur uz 200 Ls un tas vēl bez īpašas garantijas ka drīz nebūs atkal tas pats.

 

Tad nu lūk ir 2 viktorīnas jautājumi - vai šeit ir kāds kurš varētu uzņemties to plati salabot par sapratīgu ciparu??? nu un ko pirkt vietā?

 

Pašlaik ir Corian virsmā caurums 560x490mm, ir vēlme lai tajā arī liktos iekšā, būtu vismaz 2 riņķi ar indukciju un kaut viens ar Hi-Light (pašreizejai 2/2), sensoru vadība, kaut cik cienījams ražotājs un izskats. Miele pašlaik nav īsti aktuāla, jo tagat jau ir arī citi ražotaji tāda veida tehnikai un Mielei nu jau ir modeļi tikkai ar indukciju. Cik paskatījos AEG ir modeļi ar indukcija + Hi-Light. Nekādas īpašas papildus prasības nav, nu lai var uzlikt varīšanos uz x minūtem, tas pa lielam arī viss, pat bosster reti kad lietoju. Kādi būtu ieteikumi, uz kādam markām skatīties, ieverības cienīgi modeļi...

Link to comment
Share on other sites

Es rīt varu iedot cilvēka nummuru (nav mājās vizītkartes) kas strādā Servisā kas labo šos ražojumus, labs meistars un kvalitatīvi strādā..... 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Atsūti gan, par cik viss pārejais ir stavoklī "tikko no bodes".... labprāt paturētu veco ja vien var sataisīt par adekvātu ciparu

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Aha, solīja piektdien piebraukt nopetīt uz vietas, thanks


Sieva stāda ultimātu ka lai paralēli meklēju jaunu virsmu - skatos ka populārākas virsmas ir Electrolux, AEG, Bosch, Siemens - principā iebildumu nav ne pret vienu no šīm markām, simpatiskāk pašlaik gan liekas AEG. Varbūt kads zina ar ko šīs markas bez izkata vēl atšķiras, vai ir kāda kuru labāk nevajag nu piemēram tāpēc ka plīst vai ar remontiem problēma vai vēl nez kas cits.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Katram jau savi tarakāni. Kādreiz mēļoja, ka AEG dārgāko galu vēl arvien ražo Vācijā, vismaz pats paņēmu cenā ap 300 eiro un tur bija uzlīme par Vāciju. Neinteresēja ne indukcija, ne kas cits, tikai lai ir normāls ražotājs un ērti regulējas temeperatūras.

 

Ja nemaldos, tā ir šī virsma ar tač-kontroli. Var mierīgi slidināt pirkstu, nekas nav jāspiež, jādauza.

 

http://www.pta.lv/LV/iebuvejama_tehnika/virsmas_/elektriskas_virsmas_/221891-aeg_hk_654070_ib 

 

Par Bosch un Siemens neradās labs priekšstats. Siemens dārgs, kamēr Bosch dārgs un štruntīgs.

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Paldies par pirmo ieteikumu, taču diemžēl nederēs viss jo tur ir aš veseli 4 Hi-Light (vajag1-2) taču nav neviena indukcijas riņķa, kas savukārt ir obligata prasība. Biki padomāju un sapratu ka taimeris arī būs obligāta prasība jo ir ieradums uzlikt kaut ko gatavoties un aizbraukt uz pilsētu pa darīšanam nebaidoties ka kaut kas izskries pa gaisu, pārvārīsies, sadegs un viss tādā garā - ļoti ērti ir kad uzliec kaut ko lai gatavojas un aizmirsti, kad sāk pīkstēt tad zin ka jāiet uz virtuvi likt uz šķīvja.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

 

 

sapratu ka taimeris arī būs obligāta prasība

+1; ja kas notiks manai plītij, tad šī funkcija būs must have. Arī tač-sensors ir obligāts, lai nebūtu problēmas ar kopšanu/tīrīšanu.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@Bonifacijs, piedod, ne par konkrēto modeli vēlējos ziņot! Šim, jā, visi 4 ir "parastie" riņķi, bet uzsvēru par kvaļiķī un tač-kontroli. Gribēju teikt, ka manuprāt ar AEG viss kārtībā. Konkrētajam modelim ir arī taimeris katram riņķim atsevišķi, pogu aizslēgs, pārlīšanas indikators ar izrubīšanos. Pieļauju, ka AEG ražo arī hailaitu + indukciju. 

 

http://www.pta.lv/LV/iebuvejama_tehnika/virsmas_/elektriskas_virsmas_/213555-aeg_hk_634150_xb

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

ražo, ražo tas AEG - petiju viņu majas lapu, Elektrolux arī ražo.

Tikko izskreju riņķi pa Elkor Plaza šaj jautajumā - nu kas tur uz vietas bija nopētiju - dzīve simpatiskakie likās AEG/Elektrolux vai nu ar metāla apmali vai nu ar slīpi apslīpēta stikla malu, paris Bosh un Whirpul Ariston ari iskatijas nu ta neko ar metala apmalem, taču sīkāk papētot likās ka starp stiklu un metalu ir spraugas un tas metāls tāds bleķis vien tur ir.  Pārdevējs aizgaldē gulēja, tāpēc pēc 20 min pašrocīgas pētīšanas un fakta ka kombinetās nav nevienas devos prom un ņemu Dominas Euroniks - tur vēl bēdīgāk. Karoče uz veikaliem vairak neiešu meklēšu internetā, vel jo vairak ka vienā cenu kategorija visas viņas apmēram vienādi izskatījās.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar metāla apmalēm ir grūtāk kopjamas. Slīpās stikla malas skaitā visērtāk kopjamas. Aizdodies uz to pašu PTA, tur vienmēr teju viss ir apčamdāms.

 

P.S. man ar to vietu nav nekāda sakara!

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Par to meistaru - tomēr indukcijas plītīm diezgan sarežģīta elektronika iekšā, stipri šaubos vai pie klienta ko tādu var salabot. Tur tomēr jāstrādā darbnīcā kur ir štrumi un miers..

 

Man ir kaut kāda lētā indukcijas virsma no cenu kluba. Ir visas fīčas - taimeri, sensori, pagājis gads - problēmu nav.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

2 dienas bez pannas un katliņa mājās... sieva šņāc kā "zmej gorinič" ieeju forsētā izvēles fāzē - izskatu nu jau vairs tikkai AEG/Elektrolux, apsveru variantus full induction un 2/2 induction/Hi-Light

Link to comment
Share on other sites

Tikai ne ar dzelzs apmali. Mūžīga netīrība. AEG ir mana izvēle jau 20 gadus...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

aviators

Man jau piekto gadu kalpo laikam šāda ar diviem indukcijas un diviem hilight riņķiem http://www.electrolux.lv/Products/%C4%92diena_gatavo%C5%A1ana/Pl%C4%ABts_virsmas/Indukcijas_pl%C4%ABts_virsmas/EHG46341FK Nav dzelzs maliņa, tāpēc tagad vietām stikla malās ir iesisti pa robiņam. Toreiz domāju, ka vajag tos parastos riņķus, bet tagad laikam pirktu indukcijas, jo tāpat laika gaitā esmu nomainījis visu uz indukcijas katliņiem un pannām. Uz tiem parastajiem pāri pārgājušais piedeg, čakars tīrīt.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs
(labots)

Nu jā es te mājās ar jau pa 10x izdiskutēju tā un šā, laikam nudien var iztikt ar indukciju vien, jo ka izrādas Hi-Light tiek lietoti ar traukiem kas neatbalsta indukciju ne biežāk kā reizi mēnesī. Eh šitā izvele izskatās ir daudz grūtaka nekā domaju sākumā. Mielei ir metāla maliņa taču nevis smukumam , bet kā reizi tam lai piebīdot katlu neuzsistu to stikla maliņu - tāda gandrīz milimetru bieza vertikāla stikla malas aizsargsiena kurai vēl iekšpusē ir kaut kāds gumijveidīgs materiāls un tik tad stikls - katlu piebīdot nu nekādīgi, pat gribēdams, stiklu nesasitīsi. No šāda viedokļa riktīgi velk uz AEG, jo tiem gandrīz visiem ir skaistumbleķis apkārt smukumam un stikla aizsardzībai, taču izskatās ka laika gaitā to bleķi pamatīgi apskrapēs un tas būs riktīgi redzams, nu nav viņš neko brutāls.


Ir diezgan labi manams ka 10 gadi lietots jau pērkot ne tas svaigākais Miele modelis vēl šodien pamatīgi iekabina kā minimums lētā gala konkurentiem un man gribetos teikt ka videjās cenu grupas produktiem arī nav īsti nekas tāds kas ļautu apgalvot ka tie ir labāki. 

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Varu teikt, ka AEG pat stipri uz lēto galu esošā virsma nav malās iedauzīta, lai arī ir bez metāla apmales, kā arī tai ir kaut kāds extra izturīgs stikls. Tas nav nevienā vietā ieskrāpēts, uzraksti nav nogājuši un arī materiāls pietiekami labi atgrūž šmuci, tā ka nekas nav piededzis klāt. Nekādus speciālos kopšanas līdzekļus nelietoju, tīru ar trauku mazgājamo. Pēc 5 gadu lietošanas izskatās tuvu jaunai.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs
(labots)

Žak, a kāda izmēra traukus Tu parsvarā lieto? Lieta tāda ka man apgrozībā parsvarā ir tādi trauki kurus pat spēcīgam vīrietim ir ļoti neērti, grūti noturēt ar vienu roku, par sievieti vispār nerunājot. Teorētiski ir diezgan iespējami sitieni pa to stikla malu. Zupu vāru 3.8 L Berghof katlā, gatavoju milzīgā Berghoff biezu un augstu sienu pannā - nu lai var maisīt nesatraucoties ka viss pa gaisu iet. Tukšs katls un tukša panna ar vāku katrs sver nu kādi 2 kg vai vairāk. Ir kādi pāris mazāki trauki, bet tie tiek reti lietoti par cik visādiem pusfabrikatiem utt. mājās ir taboo un dzīvesveids ir tāds ka mājās tiek ēsts 3x dienā - attiecīgi nav jēgas ņemties ar mazpanniņu un mazkatliņu.

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Hi-Light tiek lietoti ar traukiem kas neatbalsta indukciju ne biežāk kā reizi mēnesī

 

Nav lētāk vienkārši atbrīvoties no tādiem traukiem? Alumīnijs tāpat nav labākais materiāls ēdiena gatavošanai. Tos pulētos skaistumbleķus ir grūti saglabāt smuki spīdīgus, tā lai nebūtu tumšāku plankumu. Ja esi pedants, tad nepērc tādu virsmu. 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Mantojumā saņemti vairāki Zeptera trauki, ir arī Berghoff ar biezajiem dibeniem. Viena vienīga panna tik ar ķipa teflona pārklājumu olu cepšanai. Gandrīz visi ir "smagie" katli un pannas. Pa retam uzlieku kādu stikla trauku sildīties vai espreso kannu.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs
(labots)

Tie retie trauki manā saimniecībā kas neatbalsta indukciju kā reizi nav alumīnija - ņerža, stikls. Savukārt lielā indukcijas panna ir no alumīnija + teflons. Ja vajag kaut ko apcept ar garoziņu tad lietoju nedaudz mazaku bet arī palielu ņeržas pannu vispār bez kāda pārklājuma - ļoti ārti un praktiski - nogrillēji ko vajag un iegāz drusku aukstu ūdeni - viss piedegums pats nolec nost un var sviest trauku mazgājamā mašīnā lai noziepē sterilu. Lielā stikla katlā sieva taisa īstu plovu, tas arī būtu vienīgais iemesls kur nudien labāk būtu Hi-Light, vēl ir viena alumīnija 3 rubļu pannele speciali tikkai un vienīgi pankūku cepšanai kas arī neiet uz indukciju. Viss pārējais ar indukciju nesavienojamais pa 10 gadiem ir kaut kur jau nobēdzināts un aizmirsts.

 

Tad jau sanāk ka ja prātīgi operē ar tiem lielajiem traukiem tad nav tik traki, var arī nenodauzīt tās stikla kantes.


kādam ir zināma kāda praktiska pieredze ar ko mainstreem ~300 EUR indukcijas atšķiras no 400-600-800-1200 EUR virsmām? Dod kaut ko 2-3x dārgāka virsma nu reāli noderīgu?

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nez man ir lētā concept indukcijas virsma, visas fīčas, pēc gada lietošanas kā jauna. Nedomāju 2x dārgāka būtu ar ko labāka...

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs
(labots)

Ratz ieteiktais meistars pēc x dienu gaidīšanas kad jau biju pamanījies jaunu Electrolux pasūtīt tomēr noreaģēja un Miele ir atkal ierindā - esot bijusi izsista kaut kāda izejas kaskāde, iespejams dēļ tā ka ir niķis no neizslēgtas indukcijas raut traukus nost. Lai nu kā Elektrolux pasūtījumu atcēlu un priecajos atkal par savu iecienīto Miele, prieka cena 85 eur uz ķepas

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Bonifacijs

Labrīt!

 

Tā kā nevaru uzsākt jaunu tēmu, tad nu turpinu iepriekšējo, kā teikt turpinājums piedzīvojumiem ar Miele tehniku. Šoreiz pēc 10 gadus bezierunu kalpošanas nakts vidū, vienos pa nakti saka brēkt trauku mazgajamā mašīna Miele G 1270 SCVI izmeta kodu "F 70" - ir reaģējusi Waterproof sistēma - aizveried ūdens padevi un izsauciet sertificētu meistaru. Pec notikuma vietas apskates tika konstatēts ka no mašīnas zemākās vietas sūknis atsūc ūdeni, tad ar strūklu to padod uz attēlā redzamo pretvārstu, caur to tas nonāk atpakaļ mašīnas korpusā un tiek novadīts kanalizācijā. Procesa laikā no savienojuma vietas ar korpusu lenām tek ūdens un ietek atpakaļ zemākajā vietā un protams atkal nonāk sūknī un tā random, kā rezultāta sistēma saprot ka ūdens padeve no āra ir noslēgta bet ūdens tek vienalga - Waterproof trauksme. Lai nebūtu pigoru, noslēdzu ūdens padevi un ielēju 3 litrus papildus ūdeni tai bedrē - viss tiek smuki izsūkts līdz pēdejai lāsītei un novadīts kanalizācijā, taču kā tikkai izslēdzas sūknis iztek pāris lāses no pretvarsta kurā ūdens paliek virs metāla lodītes caur blīvi un viss sākas random.


Apskatot pretvārsta korpusu tika konstatēts ka tā galā esošā baltas gumijveida vielas blīve ir sairusi un daļēji pārvertusies biezpiena masā. Pati šī baltā blīve bija tā kā ielīmēta korpusā mērenā dziļumā un ar mašīnas sienu saskārās ar kaut kādu ~ 2mm plakni. Zaudēt jau nav ko - izurķēju to blīves palieku ārā - sk. baltā driska uz foto un mēģinaju rast pusnakts risinājumu no štruntīga vīna pudeļu aiztaisamā žigli uztaisīt pagaidu risinajumu - iekš foto violetais brīnums - tas pēc izmēriem ideāli no vienas puses iesēdās rievāun tur labi nobloķējās un no otras cieši piekļāvās mašīnas korpusam. Nu neko - kļuva labāk krietni, ūdens teceja vien pavisam nemanāma tērcīte, bet situāciju neatrisināja, jo ik pec brītiņa jau atkal nostrādaja sūknis. Nu acīmredzot korķa plastmasīgā gumija kaut arī mīksta, bet nu nav saspiežama kā švamme un nespēj ilgstoši noturēt to ūdeni.


Tad nu viktorīnas jautājums pirms esmu devies meklet šo absolūti eksluzīvo zelta vērto superpuper neaizvietojamo kosmiskā kuģa detaļu - vai var kaut kā pa vienkāršo tur noblīvēt un ar ko un kur iepirkt?

Link to comment
Share on other sites

Paņem silikonu (var nopirkt jebkurā būvmateriālu vai auto detaļu veikalā) un nohermetizē to savienojumu.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pašam pirmā doma bij pameklet kādu NBR O-ring, bet nu mulsina ka Miele tur pati nav izvēlējusies tādu itkā pašsaprotamu un elementāru risinājumu, nu un vēl ka tur var būt līdz pat 95C temperatūrai varen sālīts un ķīmiķots ūdens. Ja tas O-ring sakaltīs tad nespēs noblīvēt....


Otrā doma bij ka kāda vella pēc tur ir izmantota tā supermīkstā baltā gumija - tādu esmu iepriekš redzējis vien uz ūdens jonizācijas filtra kapsulas galiem. Droši vien tā baltā krāsa nav tāpat vien un kaut ko konkretu nozīmē - nu tipo supermīksts porains antibakteriāls blīvēšabnas materiāls, nu vai kaut kas tādā garā. Kāds zin precīzāk?  Vot tieši šāda materiāla O-ring vai nu piemērota izmēra tāda materiāla šļūtenes gabaliņu labprāt ielīmētu vecās blīves vietā - tik neesmu parliecināts ka tā vienkarši to var santehnikas bodē nopirkt. Ir kādas idejas?


 

 

Paņem silikonu (var nopirkt jebkurā būvmateriālu vai auto detaļu veikalā) un nohermetizē to savienojumu.

 

Nu par silikonu nebiju īsti iedomājies, bet man liekas ka nederēs gan īsti ilgstoši tas, lieta tāda ka tā ir izņemama detaļa un ik pa laikam viņa ir jāizņem un jātīra kad kaut kādi gruži ir sagājusi iekšā un būtu vēlams ka katru reizi nu nevajadzētu gan viņu līmēt vietā ar silikonu. Otra lieta ir tā ka tā pretvarsta piespiešana pie korpusa blīves vietā ir nomināla un process tiek veikts nevis pietuvinot un piespiežot pie sienas, bet gan piespiežot pie sienas un tad pa riņķa līnijas trajektoriju velkot gar sienu līdz pretvarsts ir pagriezies pa ~30 grādiem un nofiksējas zašelka aptuveni pretī korpusa atverei. Tur ir tā ka pat ja mēģina ar to silikonu - pa lielam var tik no ārpuses apsmērēt un diezgan lielai daļai perimetra klāt tikt apsmērēt nevarēs. Nu un ir diezgan liela iespēja ka karsts ūdens + ķīmija + neliels spiediens noraus to silikonu nost vienā setā. Nu nav gluži kā auto radiātoru mēģinat ar silikonu aizlīmēt, bet nu vienalga uz to pusi laikam ir gan.

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Esi mēģinājis kādā no santehnikas bodēm skatīt šādu gumijas riņķi ar vajadzīgiem gabarītiem? Protams, no susliku taukiem gatavots supermateriāls tas nebūs. 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Vēl ne, noņēmos līdz 2 pa nakti un tagat esmu vien tikko pamodies un vēl kafiju nepadzēris. Santehnikas bodes nu nav mans mīļākais ekskursiju objekts, bet nu iegajis un so to pētījis pa laikam esmu gan, tad lūk neatceros ka būtu tur redzējis baltās gumijas izstrādajumus un kur nu vēl baltus O-ring - tapēc arī jautāju šeit - varbūt kāds ir ir saskāries un mācēs uzreiz pateikt vai kas tāds vispār tur ir atrodams. Varbūt ka uzreiz ir jābeidz  niekoties un uzreiz jāzvana Mielei un jāmaksā cik nu viņi tur nu paprasīs par veselu detaļu - nu tas gadījumā ja tāda veida blīvējumi netiek atsevišķi tirgoti.


Heh, Miele saka ka apmēram 42 eur jauna detaļa komplektā....  tā jau apmēram nojautu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Aizbrauc uz šo firmu http://www.brt.lv/lv/Gumijas-gredzeni-o-ring- , pats savā laikā meklēju zviedru vārstam O-ringus, šeit arī atradu, viņiem ir tūkstošiem veidu, tirgo arī pa vienam.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Gājiens uz Krūzu noslēdzās ar 2 secinājumiem - tur pat tuvu nekā derīga nebija un tas ka tas ko man vajag saucas silikona O-ring ar U-veida šķērsgriezuma profilu apmēram 3mm diametrā.

 

Tagat zvanīšu uz BRT, bet nu tur jau tā kā uzreiz ir rakstīts ka silikona O-ring uz pasūtījuma only

Link to comment
Share on other sites

Liec parasto gumijas un nemokies! Trauku mašīnās ūdens maksimālā ūdens temperatūra ir 60 grādi. Es mainīju gumijas o-ringus apkures katla trīsgaitas vārstam, kur temperatūra ir ap 80 un nekas.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Intensīvajā režīmā rakstīts ka 95C bet tas nu tā, tur viņi līdz 120C

 

Precīzi kādu vajag nedabuju, bet nu nopirku 5 variantus tai BRC, izmēģinajos, nomocījos visādi - prātam neaptverami, bet nu netur un viss, pat tādi kas visnotaļ saspiesti tiek, tur dikti hitriji viss uztaisīts, laikam speciāli lai šitāds fokuss neizdotos, kaut kads nesaprotams izgriezums, vai drusku šķibi, nu nevar saprast un arī apskatīties nekādi tuvuma neizdodas, bet nu tek pietiekami jautrā strūkliņā lai saprastu ka ir stipri garām tas mans piegājiens


Laikam neder tur NBR, vajag mīkstu silikonu

Link to comment
Share on other sites

nu jā, 42 eiriki par detaļu, kura kalpo nieka 10 gadus gan ir sasodīti dārgi, sevišķi ja ierēķina laiku, ko esi notērējis vizinoties uz bodēm un mēģinot visus vīna aizbāžņus :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Eh, vienā vietā darbs un materiāls, izterēts 1,13 eur par 10 NBR O-ringiem un pasakums beidzies ar mārketinga uzvaru un to ka kārtējo reizi parliecinos ka nafig nav ko bāzt degunu dārgā tehnikā. Sausais atlikums no tā visa ir vien tas ka nokaulēju cenu orģinalam līdz 34 eur un braucu savākt...

 

nnoname - tā ir gan, bet nu ko lai dara ja dikti gribas parosīties un pilnmēness :superstition:


vienkārši kad atceries ka veikalā daža laba traukmašīna jauna pilnā komplektācijā maksā vien 5x dārgāk nekā šitā blīvīte....

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

vienkārši kad atceries ka veikalā daža laba traukmašīna jauna pilnā komplektācijā maksā vien 5x dārgāk nekā šitā blīvīte...

 

der arī atcerēties, ka tāda jauna traukmašīna neizvilks ne tuvu 10 gadus pat ar 3x dārgāku remontu pa starpu...

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tas arī, nu neko, es arī īpaši nesatraucos par to ka nesanāca   -  tagat pētu uzmanīgāk un saprotu ka tur ir speciāli tā rieva 1,5-2x dziļāka nekā vajag O-ring un pluss tur vēl ir izcilnis lai vienā vietā tas O-ring tiktu saspiests un blakus vēl 2 rievas pa visu ārējā perimetra malu un paredzētais blīves iznesums virs rievas malām ir 1,5x augstāks nekā būtu rievas izmēra O-ringam - orģinali tur tiek ielīmēts kaut kas līdzīgs 4mm garam silikona caurules gabaliņam un par cik līme tad ne izcilnis ne rievas tam netraucē, kā arī materiala labās saspiežamības dēļ viņam nav jabūt īpaši piespiestam prie mašīnas korpusa, nu kaut kā tā, ja tie NBR O-ringi būtu stipri vien mīkstāki, iespejams ka būtu gan sanācis

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Par to meistaru - tomēr indukcijas plītīm diezgan sarežģīta elektronika iekšā, stipri šaubos vai pie klienta ko tādu var salabot. Tur tomēr jāstrādā darbnīcā kur ir štrumi un miers.. 

parasti izlido IGBT traņi

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Eh, finālā vienalga sanāca izmantot ronalds ieteikto silikonu - meistars ieraugot to pretvārstu uzreiz saka lekciju par pārlieku mīksta ūdens kaitīgumu tehnikai un tik pec tas noklausīsanās man izdevās viņu parliecinat ka nedzīvoju privatmajā un nu nav man nepareizi noreguleta ūdens mīkstinašanas ierīce. Otrais variants tika minets profesionalās ķīmijas izmantošana. Nu nezinu nav ne viens ne otrs, bet silikona blīves izrādas bij vēl šur tur pusjukušas, tā kā pa 20x ņemot un liekot atpakaļ bij sajāta arī vēl vienā vietā silikona blīve, bet nu tā daudz lielāka un uz sūkņa propellera korpusa - pretvārsts tai ar sānu pieskaras un nosedz kādu 1/6 riņķa līnijas garuma, nu tad to jau nu nesaku domāt kā nomainīt un uzmetos ar BISON balto silikonu - nu neko pagaidām darbojas

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu varu tik atstastīt īsumā ka Mieles servisa meistars uzreiz padomāja ka tas ir no parāk mīksta ūdens, nu ja teiksim mazgā rokas ar to un pec tam tās vēl ir drusku slidīgas, itka vēl ziepes būtu palikušas klāt. Parasti tā notiek ja privatmājā ir nepareizi noregulēts ūdens mīkstināšanas aparāts un nolasīja lekciju par to ka redz tur vajag 2-3 iedaļas ieregulēt un nevis uz pilnu jaudu, lai tas aparāts laiž cauri cik tur tos procentus nemīkstināta ūdens un pievieno attiecīgi x procentus mīkstināta. Nodemonstrejēja kaudzi ar "sakusušām" silikona šļaukām kuras daļēji vai pilnīgi irst ārā. Otrs variants ja majas mašīnā gāž iekšā profesonalo ķīmiju kas ir domata lai nomazgātu traukus tur 10-15 min laikā nevis kā mājas mašīna tur 1-3 stundu laikā. Tā ir par spēcīgu un izmantotais silikons tam nav paredzēts.

Tas tā cik nu es atceros no stastītā, pie tam es tad dikti steidzos tālak un tik bakstīju to meistaru īsāk, īsak.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...