Jump to content

Vai lietojam kalkulatorus


vvv
 Share

Recommended Posts

Jāpiekrīt biedram VW. 90-tajos, kad kapāju uz sava tā dēvētās poļu loģikas kalkulatora, biju ļoti pieradis pie šī RPN datu un funkciju ievades loģikas.

Link to comment
Share on other sites

Tad es ar'!
Manas ģimenes "kalkulatori" 80-jos..
BK-0010-MK61.jpgPirmais kalkulators mums bija alumīnija korpusā, spīdošs ciparu indikators ar sarkanu stikliņu. Barojās no 2(?) diskveida akumulatoriem (tādi paši bija arī mana tēva dzirdes aparātā, tajos gados). Modeli gan vairs neatceros.

Labots - Brutto
Link to comment
Share on other sites

 Pašlaik ikdienā lietoju šādu kalkulatoru http://en.wikipedia.org/wiki/HP_35s Patīk, ka ir RPN. Programmējas ļoti labi. Ikdienas darbiem man neko vairāk nevajag. Ja kas sarežģītāks - tam ir dators.

 Kādreiz biju aizrāvies ar grafiskiem kalkulatoriem. Nopietnākajiem grafiskajiem pat ir CAS (computer algebra system) iekšā, spēcīga matemātika, kas ļauj nenoteiktos integrāļus risināt, vienkāršāki diferenciālvienādojumi pat paveicami utt. Biju nopircis šādu http://en.wikipedia.org/wiki/Casio_ClassPad_300, man bija tas ClassPad 300 Plus, parādījās tas 2006. gadā, drīz vien viņš man bija. Grafiskie kalkulatori ar CAS ir ideāli noderīgi priekš skolniekiem vai studentiem, kas apgūst matemātiku, jo varētu teikt, tāds koncentrēts matemātikas apkopojums viņos ir. Savu Casio ClassPad pirku ar domu, ka viņam pievienoto PC programmu varēšu izmantot darba datorā (tas bija laikā, kad mums darbavietā priekšnieki stingri nokomandēja izvākt visu zagto programmatūru no darba datoriem, izbeidzās man mana MathCad lietošana darbā tad), ko ar zināmiem panākumiem arī darīju, varēja aprēķinus formēt, tad izdrukāt, nolikt arhīvā. Bija vienam darba kolēģītim eksāmens augstākajā matemātikā. Iedevu savu kalkulatoru viņam līdzi, nokārtoja šis eksāmenu, ļoti pateicīgs bija man par CAS kalkulatoru.

 Dažādus kalkulatorus nācies lietot, bet tagad esmu nonācis pie HP 35s, kā man optimālākā varianta. Ir viņā viss, kas man vajadzīgs. Ir labi, ja kalkulators var izdarīt ļoti daudz, bet ja kalkulatorā nav daudz liekā, tā, ko tu praktiski nelieto, tā pat ir vēl labāk.

 Tiešām, prieks, ka foruma biedri arī draudzējas ar kalkulatoriem. Zinu, daudzi mani kolēģi arī ir ar viedokli, priekš kam kalkulators, ja var rēķināt, turklāt labāk un efektīvāk, datorā, ja mobilajā telefonā ir kalkulatora aplikācija kas noder, ja neesi pie datora. Tomēr kalkulators ir manta, kas paredzēta rēķināšanai, un tā ir īsta manta.

 Ja par kalkulatoriem mūsdienās dažos vārdos. Piedzīvo, laikam, kalkulatoru ražošana kritumu, izkonkurē pamazām mobilie gadžeti kalkulatorus. Cik mana pieredze, cik pats esmu saskāries, labākie kalkulatoru ražotāji (mans viedoklis te) ir japāņu Casio, amerikāņu Texas Instruments, amerikāņu HP. Visu šo kalkulatori man ir bijuši. Nedaudz zemākā plauktiņā liktu Citizen, Sharp (šis gan varētu būt puspakāpienu augstāks), varbūt vēl Canon, tad nāk kaudzēm citu ražotāju. Un beigās visvisvisnopietnākais spēlētājs - firma bez nosaukuma jeb noname. Šitie ir masveidā pasauli piepildījuši ar dažnedažādiem kalkulatoriem, kas maksā kapeikas utt.

Link to comment
Share on other sites

GaraisVanags, ļoti labi, ja tas tev planšetē. Bet ja telefonā, zvana laikā, kamēr runā, tu paliec bez kalkulatora. Tas tā.

Zinu, zinu, ir mobilajos tālruņos tās kalkulatoru aplikācijas ļoti nopietnas, viss notiek zibenīgi, pat pie vissarežģītākajiem aprēķiniem, parastais kalkulators būs krietni lēnāks, nav tie Herci pat salīdzināmi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Paldies, Brutto, par skaisto bildi.

Lūdzu!:)
Link to comment
Share on other sites

Kā jau daudzi minēja, fizisks kalkulators ir pat ērtāks par par tiem kas iekšā windows, vai telefonā, tiesa izmantoju viņu tikai ja tiek veikti kādi aprēķini un PC staipīt līdzi negribās, bet telefonā aplikāciju ļoti reti kad nācies izmantot. Vēl jau protams kalkulatora pluss ir tas, ka viņš paredzēts tikai konkrētai darbībai un nepastāv risks, ka kas pēkšņi pazust (nomirt akumulators, kāds piezvanīt, u.t.t.).

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Ha, es jau laikam kalkulatoros esmu nūbs, jo lietoju nezinu pat cik gadus vecu citizen un esmu apmierināts.

+ piekritīšu visiem tiem, kas apgalvo, ka fizisku kalkulatoru pat nevar salīdzināt ar telefona, vai datora, kur nu vēl excell.

Link to comment
Share on other sites

Pašā 90-to gadu sākumā, laikam, kad pāri bijušajai PSRS teritorijai brāzās inflācijas viesulis, bija tāda citizen reklāma - krievu valodā, ar atskaņām. Vairs neatceros, bet latviski apmēram tā: "Ar kalkulatoriem citizen no inflācijas nav jābaidās!"

Link to comment
Share on other sites

Izmantoju MyScript Calculator uz iPad. Cik zinu, ir pieejams arī uz droīdiem. Labākais kas var būt - uzraksti vienādojumu brīvā formā ar roku, tieši tāpat kā uz papīra un šis momentāni sarēķina rezultātu.

Link to comment
Share on other sites

Gints_lv

Mammai darbā bija laikam BZ-21 ar apgriezto poļu loģiku, Reiķināju bioritmus, mājasdarbus informātikā, skolotājs noteica mainīgo pēc vietas skolas žurnālā. Sapņoju par atmiņas karti viņam vai nākošajam modelim. Darbā uz galda stāv ''sitizen'' , kopšs boss izlika open ofisu, sariķinu mājās un darbā izdrukāju ( ari ne vienmēr ). 

Kalkulātors vajadzīgs lai ekselī ievadītu pareizos ciparus.

Labots - Gints_lv
Link to comment
Share on other sites

kristovskis

90-tajos ir ticis lietots šitāds padomju elektronikas brīnums - Электро́ника МК-52 (http://en.wikipedia.org/wiki/Elektronika_MK-52) ar ārējo EEPROM moduli un stock programmām. Studiju gados tika izmantots rēķinu pārbaudīšanai kontroldarbos. Varētu teikt, ka tiem laikiem ļoti labs kalkulators. Labākā fīča bija iespēja ieseivot savu kodu EEPROM, kas citiem tā laika programmējamiem kalkulatoriem ļoti pietrūka. Tagad gan pārsvarā tiek izmantots calc.exe, bet reizēm garākiem rēķiniem ļoti lieti noder R komandlogs.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

http://education.ti.com/en/us/products/calculators/scientific-calculators/ti-30x-iis/tabs/overview

kaut kādu tādu man savulaik studiju gados uzdāvināja tēva brālis...

baigi ok aparatuss... bateriju vēl neesmu mainījis... :D

tagad sanāk reti lietot, bet ja veicu kkādus projektēšanas darbus, tad uz galda pa rokai stāv...

telefōnā iebūvētie īsti nerullē, imho... un grāmatvežu kalkulatori man ar lāgā neder, jo bieži vien jāveic vienas un tās pašas izteiksmes aprēķini, mainot tikai vienu, vai dažas vērtības...

turklāt darbību secība, vēsture n'shit...

Link to comment
Share on other sites

@@Zuxters - nesapratu, kur Tava problēma ar Windows kalkulatoru. FYI: Pārejot no XP uz Vistu, Windows kalkulators tika pamatīgi pārrakstīts. Trulu floating-point aprēķinu vietā tur tagad ir nopietna matemātikas endžīne, kas daudzas darbības spēj veikt ar bezgalīgu precizitāti. Piemēram, ja uz XP uzrakstīsi 1/3=*3=, tad dabūsi 0.9999999, bet uz Vista un uz augšu - 1. Utml. Ir parādījušies arī datumu aprēķini, vienību pārveidošanas un kredītu procentu aprēķini, u.c. funkcijas, kas iepriekš nebija pieejamas.

 

Pats ikdienā kalkulators neizmantoju, jo nav vajadzības. Ja reizēm kaut ko vajag, tad Windows kalkulators vai Excelis vienmēr izlīdz. Līdzi nēsāšanai ir telefons, bet tur neatceros, kad pēdējoreiz būtu kalkuatoru lietojis.

 

Bet tā - saprotu cilvēkus, kuriem tie patīk. Rīks visnotaļ spēcīgs, ja to pareizajā vietā pielieto. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nestādos priekšā, kā studenti pavisam senos laikos, kad vēl nebija kalkulatoru kā tādu, mocījās

mocījās ar logaritmu lineālu

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Vot ku ir kalkulatoram ergonomika un patīkams pogu izmērs, nevis tās modernās ujobišes, ko jūs te bāžat... :mrgreen:

 

1235832089_c4eti.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Priekš tiem, kas nav uz Jūs ar RPN kalkulatoriem.

Atradu foršu Android aplikāciju - Acron RPN kalkulators. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.acrongames.rpncalculator.free&hl=lv Ir arī maksas versija, bez ierobežojumiem.

Ļoti interesanti, šajā kalkulatorā apvienots RPN un algebriskais pieraksts, algebriskais pieraksts aprēķinu vēsturē. Ja kāds lieto mūsdienu HP grafiskos kalkulatorus RPN režīmā, sapratīsiet, tajos nav nekā tāda.

Iesaku pamēģināt.

 


Mājaslapa: http://www.acrongames.com/rpncalculator.html

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...