Jump to content

Gāzes skaitītāja pārlikšana, vajag meistaru.


wildd
 Share

Recommended Posts

Sveiki, vai kāds varētu padalīties ar kontaktiem te vai PM kādam labam gāziniekam? Nepieciešams pārvietot gāzes skaitītāju. Sasparojos jau doties uz LG, kur par to ņem līdz 140EUR naudiņām, bet tad internetā uzdūros diskusijai ka esot meistari, kas to pašu veicot par krietni mazākām naudiņām. Varbūt kāds te nesen taisījis remontu, pārvilcis un saglabājušies kontakti?

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Atceries, ja tomēr dosies uz LG pēc meistara, tad obligāti jābūt plītīj ko pieslēgt, ja tās nebūs, noslēgs gāzi.

 

Kaut kādi tādi noteikumi LG

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Jā, var pārlikt skaitītāju pa krietni mazākiem cipariem. Tomēr tas būs nelegāli un potenciāli var uz pamatīga soda uzrauties. Vienīgais legālais veids ir caur LG.

Link to comment
Share on other sites

Biju saskāries ar šādu lietu, jo vajadzēja to skaitītāju pārmetināt metru augstāk (ievietot virtuves skapī) Izmaksāja man tas 30EUR. Darbus veica meistars, kurš kādreiz bija strādājis LG, vārdā Ēriks t.29106670. Pēc tam plombes arī salika. Kad nāca kontrole (pasākums reizi gadā) no LG, pretendziju tiem nebija.

Pasākums izskatās diezgan ekstrēms, metināšanas darbi ar visām gāzes liesmām, es tikai viņam piebildu, galvenais, lai nenosvilina māju :mrgreen:

Labots - DeEK
Link to comment
Share on other sites

Ja gāzes skaitītājs ir jāpārliek privātmājā, tad tur nav nekādu problēmu - sameklē pēc sludinājuma, kurš to dara un lieta darīta.

Ja gāzes skaitītāju vajag pārlikt dzīvoklī un to var izdarīt atslēdzot gāzi tikai šajā dzīvoklī, tad tur arī to var izdarīt meistars no malas (LG plombes var būt problēma, jo tagad, katrai plombei ir savs numurs). Bet, ja skaitīt­āja pārlikšana ir saitīta ar to, ka ir jātslēdz gāze vienai kāpņu telpai, vai visai mājai, tad tur gan vienīgais veids ir iet oficiālo ceļu caur LG. Gāze tomēr nav ūdens, ko jebkurš meitars var visai mājai pa kluso atslēgt uz 1/2 stundu, un pa dienas vidu varbūt pat, ka neviens nepamanīs. Gāzes atslēgšana, metināšana, pieslēgšana ir vesela procedūra, kas ir jāievēro, ja negrib dabūt Maxima Nr.2. Bet dabūt to ir ļoti vienkārši - cilvēks uzlika zupu vārīties, gāze pazuda, liesma nodzisa, gāzes plīts krāns palika vaļā. Meistari gāzi ielaida, tā pa atvērto krānu piegāzēja dzīvokli un tālāk jau pietiek ar mazu dzirksteli, lai puse mājas uzietu gaisā. Atlēdzot gāzi, to pēc remontu darbu beigām nevar tā vienkārši uzreiz laist iekšā. Vispirms ir jātaisa hermētiskuma pārbaude (ar parastu rokas pumpi pump­ē iekšā gaisu) un tikmēr kamēr nebūs atrasti tie dzivokļi kuros palika vārīties zupa, tikmēr gāzi trubās laist nevar. Un pat tad, ja gāzes vads ir hermētisks, gāzi var ielaist trubās tikai tad kad ir iespēja iekļūt augst­ākā stāva dzīvoklī un izpūst gāzes vadu (skrūve mīksto šļauku pie gāzes vadu un pa logu laukā), lai tajā vairs nebūtu iekšā gaiss.

Jā, gāzinieki samērā bieži praktizē trubu metināšanu neizlaižot gāzi, un tas nav nekāds pārkāpums. Ir situācijas kur to var izdarīt, un ir situācijas kad neviens metinātājs neriskēs metināt gāzes vadu zem spiediena.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

To Firza, Tu esi pie gāzes iekšvadu montāžas strādājis, ka te tik gudri raksti? Varbūt tad pārliksi skaitītāju topika autoram?Pārmetināsi, veiksi izmaiņas projektā? Protams, ka Ērikonkols visu vēsi pārmetinās. Tak ne jau viņam būs jāatbild, ja kas, bet saimniekam.

Link to comment
Share on other sites

Nē, es nemetinu gāzes vadus, bet man ir dokuments "gāzes iekārtu atslēdznieks ar tiesībām veikt gāzes bīstamos darbus" (neatceros kā precīzi tur rakstīts).

Es neatbalstu pašdarbību gāzes vados, bet realitāte ir tāda, ka tāda gāzes skaitītāju neoficiāla pārlikšana nav nekāds retums (ja to var izdarīt neizlaižot gāzi), un to neoficāli dara paši LG darbinieki.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm, tagad jāpadomā ko darīt :D Firza ar savu aprakstu par pensionāru, kas zupu dienas vidū vārā nedaudz satrauca :)

Bet māja jā, daudzdzīvokļu, pirmspēdējais stāvs, augšā patiesība liekas ka neviens nedzīvo jau pāris mēnešus.

Link to comment
Share on other sites

Štrunts par to, ka pirmspēdēja stāvā neviens nedzīvo. Ja nedzīvo, tad arī zupu nebūs kam uzliek vārīties. Galvenais lai pēdēja stāvā kāds dzīvotu, jo tikai caur pēdējā stāva dzīvokli ir jēgs degazēt gāzes vadu pirms metināšana, lai tajā nebūtu gāze, un izpūst gāzes vadu pēc metināšanas, lai tajā nebūtu gaisa. Nezinu vai gāzinieki, veicot darbus daudzīvokļu m­ājās, tie­šām ievēro visus tos noteikumus. Bet ejot oficiālo ceļu caur LG, tā vairs nav klienta problēma kā viņi tos darbus veic.

Link to comment
Share on other sites

Nepareizi saprati, es dzīvoju pirmspēdējā, pēdējā neviens nav mainīts par 99.99%, nezinu kā ar tikšanu iekšā vispār būs. Būs jāskaidrojas, bet paldies par atbildēm.

Link to comment
Share on other sites

Cik ir dzirdēts (pats neesmu izmantojis LG pakalpojumus skaitītāja pārlikšanai), tad LG meistari veic visus darbus bez padeves pārtraukšanas. Iedomājieties paši cik reāli ir, piemēram, 12 vai 16 stāvu ēkā nodrošināt to, ka neizpildās kāds Firza piedāvātais variants par zupas vārīšanu!

Pagājušogad arī gribēju skaitītāju pārlikt, bet kad uzzināju cik izmaksā šis "oficiālais" darbu ceļš, atmetu ar roku un skaitītājs stāv kur stāvējis.

Link to comment
Share on other sites

Gribēji tikai skaitītāju pārcelt, vai arī ventili pirms skaitītāja?

Link to comment
Share on other sites

Tikai skaitītāju.

Plombe katrā ziņā bija / ir jārauj nost lai to varētu izdarīt.

Link to comment
Share on other sites

raiviss

jāpameklē mājās papīros, par cik man gāzenieki pārlika skaitītāju. Pirms ~7g

Labots - raiviss
Link to comment
Share on other sites

tad LG meistari veic visus darbus bez padeves pārtraukšanas

 

 

 Tieši tā, man to izdarīja bez problēmām, vēl ar humoru apskaidroja ka nekas šodien nesprāgs...t.i. vaļeji degoša truba nav bīstama līdzīgi kā gāzes plīts darbībā, bet protams ja ir gāzes noplūde - telpā ir gāze un protams arī gaiss tad gan nav labi :D

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

Ja krāns paliek vecajā vietā, un jāpārliek tikai skaitītājs, tad gan jau, ka tāds darbs nemaksās tos 140 EUR. Paziņam, pag­āju­­šā gada biegās LG darbinieki pusoficiāli (aktā par veiktajiem darbiem nebija uzrādīts viss kas patiesībā tika darīts) pārlika gāzes skaititāju ar kr­āna pārmetināšanu un pilnīgu g­āzes atslēgšanu vienai k­āpņu telpai (mājas iedzīvotāji par to laikus tika brīdināti) un par to no viņa noplēsa Ls 140. Ir aizdomas, ka ejot oficiālo ceļu tas prieks būtu izmaksājis lētāk.

Link to comment
Share on other sites

Nē, ideja nav nomainīt tikai gāzes skaitītāju kā tādu, bet pārlikt arī to nedaudz augstāk, šobrīd vertikālā caurule iet gar ārsienu (no iekšpuses protams), no tās attiet atzars gar ārsienu līdz gala sienai, pagrieziens par 90 grādiem stūrī, vēl kāds 1m uz priekšu, pagrieziens uz leju par 90 grādiem, vēl kāds 0.5m uz leju. Ideja ir dabūt gāzes skaitītāju tuvāk pie ārsienas un augstāk pie griestiem (skapītī). Aizejot līdz LG, tie pateica, ka braucot, skatoties uz situāciju un par to ņemot ja nekļūdos no 80-100ls (varu jau iedomāties, ka diapozons būs galējais :D). Dzirdēts bija, ka ir cilvēki, kas to pašu darot arī par saprātīgāku ciparu (2-2.5x mazāk), tāpēc interesējos.

Link to comment
Share on other sites

Ne vienmēr gāzes stāvvada centrālo krānu taisa ciet, kad notiek kādi darbi. To es jautāju savam paziņam, kas strādā LG. Tajā stāvvadā gāzes spiediens, ja nemaldos, ir 0.2 atmosfēras, tā kā kamēr kaut kādas manipulācija tiek veiktas ar vaļēju cauruli, to caurumu var kaut vai ar škoču aizlīmēt, lai gāze neplūst ārā. Un hermētiskumu pārbauda, ja nav speciālais gāzes sensors, ar saziepjotu švami. Ja ir noplūde, var redzēt, kā pūšas burbuļi no tā mikro cauruma (ar sērkoku pārbaudot no tāda coķa liesmas nenāk)

Gāze kā tāda paliek bīstama, ja koncentrācija ar skābekli ir 1:16 - un ja padod šādam maisijumam dzirksteli, tad rezultāts ir tāds, ka no mājas paliek gruveši utml.

 

Un jā, man to skaitītāju mainīja dzīvoklī.

 

Un vēl, ja ir paranoja un paniskas bailes no visādiem Ērikonkuļiem, var zvanīt uz šo t.67596887 - RGS būs viss pa oficiālo un nebūs LG jātramda.

 

EDIT

 

Paskatījos, kas SS.lv notiekas, nekas nav mainijies, 45EUR par gāzes skaitītāja pāvietošanu, ko veic sertificēts meistars: http://www.ss.lv/msg/lv/construction/civil-work/civil-work/gas-pipelines/bhiofh.html

Labots - DeEK
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Man ar skaitītāju pārmetināja pārliekot uz citu vietu, gāzi nost neslēdzot. Krietnu laiku atpakaļ tas bija, oficiāli toreiz kādus 80 Ls samaksāju - gāzes veči vēl ar pārmetumu uz mani skatījās, jo esot takš varējis sarunāt pa tiešo, krietni lētāk, bet, protams - viņiem ķešā :) Atstāja numurus pat toreiz, bet kad tas bij...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
itanium

Vairāk kā gadu vēlāk kopš pēdējā komentāra - kādam ir kāds konkrēts meistars iesakāms?
Nepieciešams dzīvoklī pārvietot gāzes vadu tuvāk virtuves stūrim (~40 cm) un nomainīt arī paša skaitītāja atrašanās vietu.

Uz doto brīdi ir bijuši divi piedāvājumi 200 un 230 €, no kuriem lētāko savas stulbības dēļ noraidīju (apskatījās bildes, nosauca vienu cenu, atvilkās un prasīja vairāk nekā 2x vairāk, kas man tajā laikā likās pārāk daudz par pāris stundu darbu (pašu meistaru nosauktais laiks) un tiem nedaudzajiem materiāliem, kas nepieciešami).

 

Uz 100€, protams, vairs neceru, bet labprāt šķirtos mazāk nekā no 230 €.

 

post-68306-0-79886000-1432537821_thumb.png

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

itanium, bet tu iepriekšējos rakstus neizlasīji????

 

šāda nopietna gāzes pārbūve ir veicama tikai pa oficiālo ceļu! Ja tas kreisais (kaut lg strādājošais meistars) kaut ko salaidīs ziepē un uzspridzināsi visu māju.... Nesamaksāsi zaudējumus visiem kaimiņiem! Bet nu nekādi nedomāju ka gāzes stāvvada pārvietošana ir normāla ideja! 

Link to comment
Share on other sites

@@itanium, nu i napig šāda izvirtība jāveic? un vēl par to naudu tērē.. Kam tas vajadzīgs?

Link to comment
Share on other sites

 

 

šāda nopietna gāzes pārbūve ir veicama tikai pa oficiālo ceļu!

 

Es arī tā domāju, tur tak stāvads jāzāgē divas vietās !!??...es protams neēsmu LG meistars..es saprastu ka tik pāšu atzaru zāģētu..tad jā..  

Link to comment
Share on other sites

itanium
Bet nu nekādi nedomāju ka gāzes stāvvada pārvietošana ir normāla ideja!

Ja ir licensēti meistari kas to veic, kāpēc lai nebūtu normāla ideja?

 

Kam tas vajadzīgs?

Visai neglīta truba sienai "pa vidu". Kas tur kam patikt? ;) Doma smuki noslēpt stūrītī aiz virtuves mēbelēm, skaitītāju arī skapītī paslēpt.

Esošajā dzīvoklī arī šāda "izvirtība" ir veikta, bet tas bija gadus padsmit atpakaļ.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

@@itanium, un katru reizi uz krēsla vai kāpnēm jākāpj, lai pagrieztu gāzi? :D vaļā taču arī neturēs visu laiku.. Un nav jau arī sienai pa vidu. Tajā malā, kur gribi to ielikt tā vēl vairāk traucēs kā pašreizējā vietā.

Link to comment
Share on other sites

itanium

Lai pagrieztu gāzi? Gadus padsmit neesam neko griezuši - gāzes plīts virsma ar to labi tiek galā (nekam citam netiek izmantota).

Tajā malā ir stūris, kas tur traucēs?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

Doma smuki noslēpt stūrītī aiz virtuves mēbelēm, skaitītāju arī skapītī paslēpt.

Ja nopietni, tad

Aizliegts norobežojošās konstrukcijās iebūvēt dabasgāzes sistēmu ar izjaucamamiem savienojumiem (dabasgāzes mēraprāturs, noslēgierīces utt.)

bet dari kā zini.

Link to comment
Share on other sites

itanium
bet dari kā zini.

Paldies, šo nezināju!

Tagad ir ielikts stūrī, ne iebūvēts skapī. Laikam nāksies darīt tāpat.

Meistars ir atrasts, solījās pa 200€ tuvākajās dienās šo darbiņu izdarīt.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

cik diez maksā no Latvenergo dabūt 3-fāzu elektropieslēgumu? Tā būtu bijusi saprātīgāka investīcija.

Link to comment
Share on other sites

itanium

Man nevajadzīga.

Uz doto brīdi ir 16A, bet pēc sarunas ar RNP elektriķi, liekas, ka varētu izdoties dabūt arī 21A.

Link to comment
Share on other sites

ezis666

1. Stāvvada pārbūve - gazesvadu rekonstrukcijas projekts, ar iespējamu hidraulisko aprēķinu visai mājai.

2.Iešujot gāzesvadu paredzamas ventilācinas atveres pie grīdas un griestiem.

3.230€, ja ir vēl iespēja, tad tas ir lēti.

 

KRIEVU laika vai vecākos dzīvokļos Skaitītāju pārlikt tajās pašas telpas robežās var arī pa kluso, ar kāda zinoša meistara palīdzību, tāpat nevienam nav nekādu reālu plānu, kur kas ir, pats katru dienu projektēju, bieži neatbilst plāni realitātei. Stāvvadus gan atzīmē samērā precīzi,un stāvvada rekonstrukcija ir nopietna lieta, kas jāsaskaņo.

 

Par krāniem- mūsdienu lokanās šļūtenes mēdz sākt laist cauri pēc kāda laika....

Link to comment
Share on other sites

 

 

cik diez maksā no Latvenergo dabūt 3-fāzu elektropieslēgumu? Tā būtu bijusi saprātīgāka investīcija.

 

ST (par pieslēgšanu) prasa samērā maz, vēl neesmu ticis līdz RNP elektriķim (skaitītāja iznešana ārpus dzīvokļa, visticamāk jaunu vadu ierīkošana kāpņutelpā), jo apstājos pie ziņas, ka skaitītājs būs jāiznes ārpus dzīvokļa. Droši vien būs jāgaida nomaiņa uz viedo skaitītāju - iespējams, tad paši iznesīs ārpus dzīvokļa. 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

Meistars ir atrasts, solījās pa 200€ tuvākajās dienās šo darbiņu izdarīt.

 

 itanium, tu liekas ka esi saprātīgs cilvēks. Tas halturščiks atnāks, sametinās un aizies... Problēmas paliks Tev! Es te nemaz nerunāju par gadījumu ja būs gāzes noplūde un sprādziens!

 

Problēma būs katru reizi, kad LG nāks pārbaudīt skaitītāju - labi, kādu laiku varēs vienkārši nelaist iekšā bet cik ilgi....

Ja gribēsi dzīvokli pārdot - nu ja pricējs neko nezinās - bet es 100% nepirktu dzīvokli ar šādu nelegālu gāzes stāvvada pārbūvi! Un vēl ir apdrošinātāji un vērtētāji....

Ja taisi, tad taisi pa legālo ceļu- savādāk atmet šo murgaino ideju!  

Link to comment
Share on other sites

itanium

Ja nu kas, tad tiks izmantoti šī kadra pakalpojumi.

Ir kāds veids kā pārbaudīt pieminēto licences numuru (50-1885)?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Kāds licenzes numurs? Bez projekta un saskaņošanas ar LG šāda veida darbība ir nelikumīga! 

 

Ja būs problēmas, tad vecis teiks, ka kāds ļaundaris ielicis sludinājumu ar viņa licenzes nr...  Un pie tevis viņš nekad nav bijis un neko darījis! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

itanium

ronalds_, man prieks, ka tu vislaik spurojies, bet par tēmu lūdzu. Arī gāzes skaitītāja pārvietošana, izmantojot SSniekus, ir nelikumīga ;)

Ir kāds veids kā pārbaudīt pieminēto licences numuru (50-1885)?

Interesē šis.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

itanium, labi īsti nav par tēmu, bet man īsti nav skaidrs, kāpēc cilvēki apzināti meklē sev problēmas...... Kas, citās jomās nepietiek???? 

Un kaut daudzi saka, ka šādi darīt nav prātīgi - spītīgi turas pie sava... 

Link to comment
Share on other sites

itanium

ronalds_, man šāda darbība esošajā dzīvoklī jau ir veikta.

Estētiskais foršāks, problēmu 0.

Padsmit gadu laikā nav bijušas itin nevienas problēmas ne ar gāzes noplūdēm, ne ar LG pārbaudēm. Kā jau teicu: nelikumīgi ir arī pārvietot pašu skaitītāju. Ja tas ir līki izdarīts, tur arī var būt noplūdes.

Kur ir problēma?

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Estētiskais foršāks, problēmu 0

Precizēsim formulējumu - pagaidām problēmu 0!  

 

 

nelikumīgi ir arī pārvietot pašu skaitītāju

Bet protams! 

 

Mana pieredze rāda, ka nelikumības būvniecības jomā tiek pieļautas līdz laikam! Kad viņas uzpeldēs - precīzi nezina neviens! 

Bet ja uzpeldēs, tad nelikumīga gāzes stāvvada pārbūve Tev ļoti dārgi maksās...... Un būs pilnīgi vienalga kādi sertifikāti bija tam halturšačikam!  

 

Un skaitītāju atlikt vietā vai legalizēt esošo pārbūvi nebūs mega dārgi. Tomēr stāvvads jau ir cita opera! 

Labots - ronalds_
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ai, šodien velk uz sarkasmu..

Varbūt augš/apakš-stāva kaimiņiem līdzīga problēma un var visu stāvvadu kolektīvi pārbīdīt stūrī? :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...