Jump to content

Nozaudēta parole


Lable
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda, ka portatīvajam datoram esmu aizmirsis / nozaudējis paroli, cik esmu mēģinājis nekas nav sanācis, tākā tas ir mini  pārinstalēšanas iespēju atstāju kā pēdējo, kas varbūt arī varētu palīdzēt. Šajās lietās neesmu spečkus, bet vēlos dzirdēt kādus ieteikumus, varbūt kāds ir saskāries ar līdzīgu situāciju.


 


PS. Izmantotais OS - Windows 7 Starter


PSS. Nekad iepriekš neesmu lietojis nekādus recovery vai līdzīgus tool'us, tāpēc tos iesakām tikai ar kādu saprotamu aprakstu. 


Link to comment
Share on other sites

http://ophcrack.sourceforge.net/ lai vairāk nav jautājumu.

 

The Ophcrack Windows password cracker is by far the best free Windows password recovery tool available. It's fast and easy enough for a first time Windows password cracker with a basic knowledge of Windows.

With Ophcrack, you don't need any access to Windows to be able to recover your lost passwords. From another computer, visit the site, download the free ISO image, burn it to a CD and boot from the CD. The Ophcrack program starts, locates the Windows user accounts, and proceeds to recover (crack) the passwords - all automatically.

In a test on a Windows 8 PC, Ophcrack recovered the 8-character password (mixed letters and numbers) to my administrator account in 3 minutes and 29 seconds. Ophcrack supports Windows 8, Windows 7, Windows Vista, and Windows XP

Labots - Lappy
Link to comment
Share on other sites

Es ticu, ka var aizmist paroli, ja konkrēto datoru nelieto kādu 1/2 gadu, bet nesaprotu kā var aizmirts paroli, ja tā tiek ievadīta dien dienā. Varbūt Tev vienkāši ir ieslēgts cits klaviatūras izkārtojums, kā rezultātā dators raksta ne tos burtus, kuru gribi uzrakstīt. Piemēram ar "Latvian" klaviatūras izkārtojumu var ilgi un dikti čakārēties un nesaprast kapēc tas "stulbais Windows" saka, ka parole nav pareiza.

Ja vajag vienīgi pieeju pieeju datoram, tad ātrāk un vienkāršāk būs "nomet" paroli, nevis ķēpāties ar brute force. Pilns internets ar rīkiem Windows paroles noņemšanais. Kaut vai tas pat Hirren's CD.

Windows  7 Starter neatbalsta bitlocker (EFS) šifŗēšanu, tā ka nav pat jāuztraucas par to, ka pēc paroles noņemšanas nevares vairs piekļūt šifrētajiem failiem.

Ja mērķis tomēr ir uzzināt veco paroli, nevis to noņemt, tad gan nav citu variantu kā to lauzt ar Ophcrack, vai līdzīg­ām programmām.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Vai šo arī iespējams izmantot caur flešu ? Aprakstam uzmetot ātru aci redzēju tikai CD. Kā arī - vai pēc šādām recovery, crack u.tml. lietām flešs pēc tam būs vēl lietojams ? 

 

Vēl variants esot pārinstalēt datoru izmantojot flešu, bet tad tas tiešām būs vairs nelietojams, vai tāds variants varētu nostrādāt ? 

Labots - Lable
Link to comment
Share on other sites

pārinstalēt datoru izmantojot flešu, bet tad tas tiešām būs vairs nelietojams

  Spaisiņš vai sēnes ? Kopš kura laika, izveidojot bootablu flešku, to pēc tam nevar atkal noformatēt vai vienkārši izdzēst saturu un viss OK ?

  Kāda pareole ? Lietotāja ? Nu tad ielogojies Administrator akkountā un  noņem lietotāja profilam paroli. Ja admina parole - tad uz priekšu.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Datoram parole vai Windowsam parole? Divas dažādas lietas ar pilnīgi atšķirīgiem risinājuma ceļiem

Link to comment
Share on other sites

 

 

flešs pēc tam būs vēl lietojams ?

 

Senāk vienkārš domāju par līdzīgu tekstu (pašas domas ziņā) cik cilvēks var būt tizls, bet šoreiz pilnīgi smiekli uznāca :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

  Spaisiņš vai sēnes ? Kopš kura laika, izveidojot bootablu flešku, to pēc tam nevar atkal noformatēt vai vienkārši izdzēst saturu un viss OK ?   Kāda pareole ? Lietotāja ? Nu tad ielogojies Administrator akkountā un  noņem lietotāja profilam paroli. Ja admina parole - tad uz priekšu.

Abi. Ja tavas zināšanas šādā jomā ir augstākas par parasta lietotāja datora zināšanām - tas nenozīmē, ka visi ir tādi ģēniji. Parole ir adminam, ja būtu userim, tad būtu to arī pieminējis.

 

 

 

Senāk vienkārš domāju par līdzīgu tekstu (pašas domas ziņā) cik cilvēks var būt tizls, bet šoreiz pilnīgi smiekli uznāca
 

Kā jau esmu pieminējis - manas zināšanas šādā jomā ir ļoti, ļoti mazas. Cik nu no visurienes ir sagrābstīta informācija, tik arī zinu. Nu un jā.. Man liels prieks, ka varu likt smieties tādiem kā tev.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Latv.val zināšanas arī ļoti ļoti mazas izskatās

 

Atšķirība starp pareizu un manis uzrakstīto ir maza. Ja jau piesienies pie latviešu valodas zināšanām, tad varu arī tev pateikt, ka teikuma beigās lieto debesu brīnumu, ko sauc par punktu ( tavā gadījumā ).

Link to comment
Share on other sites

Nu ja negribi "uzbraucienus" - vismaz normāli noformulē jautājumu.  Runa ir par lietotāja profila, administratora, vai BIOS paroli? Katrā gadījumā ir cits risinājums.

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi vienalga par uzbraucieniem, pilns internets ar tādiem. Visa jezga ir par administratora paroli.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man liels prieks, ka varu likt smieties tādiem kā tev.

 

Vienkārši  nesapratu Tevis rakstīto teikumu, kurš bija adresēts tieši man. Piedod lūdzu! :sorry:

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Windows 7 parole glabājās WINDOWS\system32\config\sam. Iebūtojamies piemēram ar Hireens boot CD vai fleshku, tiekam klāt WINDOWS\system32\config\ un aizstājam datni sam ar jau iepriekš nokopētu datni sam no cita datora, kam parole nav uzstādīta. Ejam laukā un volā mums vairs nav paroles.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Parole ir adminam, ja būtu userim, tad būtu to arī pieminējis.

Jā, bet būtisks jautājums, ko Tu nepateici, admina parole uz mašīnu ir jānomet vai tas kompis ir domēnā un Tu gribi nomest domena admina paroli? 

 

Atvainojiet, sapisos gudrībā, neieraudzīju sākumā ka runa ir WIN7 Starter!!!!

 

Ir pilns internets ar paroļu nometējiem, nepatīk CD variants, liec uz flash, nekādas atšķirības.

Tavā gadījumā lābāk novelc jebkuru veidu CD variantu, ar Nero ieraksti disk image uz CD, palaid boot no CD (pie star up F10, F12, nu tas gan no dēļa ir atkarīgs) nostartē softu un izvēlies win paroles nomešanu, un viss, pēs restarta admin būs bez paroles!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Ar to atkal ir nelielas problēmas, šis ir mini dators - tātad nav vietas CD diskam. Biju atradis dažus šitos paroļu noņēmējus, bet viņu bezmaksas versijās nebija pieejams izmantot ar flešku. Nedaudz vēlāk iemēģināšu Hiren'u.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Jipatj, jipatj, jipatj...

 

1) Kaut ko Tu te lej par to paroli...

2) Aiznes uz kādu servisu - lai jau sataisa, reiz pašam nav saprašanas par to.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

par taisnīgu atlīdzību nonesīšu tev to paroli

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Ophcrack vajag tad, ja vajag uzzināt esošo paroli. Ja vajag tikai to nomainīt, tad nav jēgas čakarēties un to var izdarīt sekundēs ar to pašu Hiren's BootCD

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...