Jump to content

skaļruņu dizains


andreart
 Share

Recommended Posts

Esmu jau šajā forumā 9 gadus, bet diemžēl esmu nolēmis pamest šo forumu un vairs nepiedalīties ne diskusijās, ne savas pieredzes apmaiņā, kamēr šeit valda bezatbildība un patvaļa, no tādiem kā drunk_lizard lietotājiem. Esmu sapratis ka administratori šeit uzspiež savu viedokli un savu pasaules sapratni, neredzot un negribot saprast citus. Mierīgi bez iemesla apvaino citus. Savā šaurībā verot ciet sev netīkamas tēmas, pat neaizdomājoties ka informācijas apmaiņas rezultātā rodas daudz noderīgas informācijas, kas noder turpmākajiem apmeklētājiem. Šis forums manās acīs ir zaudējis foruma jēgu, kur cilvēki dalās ar savu pieredzi un viedokli. Nevis bailēs no tirāniem atbild uz tēmās uzdotajiem jautājumiem privātās vēstulēš. wtf ? Šeit mīt man neizprotami likumi, kas balstās un simpātijām un antipātijām pret leitotāju grupu un to viedokli, kas nesakrīt ar konkrēto adminu viedokli. Šis ir izmisuma kliedziens, kas varbūt kādā veidā pievērsīs šai senai problēmai uzmanību.  Varbūt mana rīcība liks aizdomāties ne tikai man, bet arī citiem... 
 
Manā izpratnē moderators vai admins ir persona ar respektu no lietotājiem, cilvēks kurš ir spečuks konkrētajā nozarē, persona ar lielāko pieredzi konkrētajā jomā, nevis ....
 
... amorāls indivīds, kura pienesums forumā pedēja laikā pat nav mērojams ar 0, bet balstās uz draudzību ar foruma īpašniekiem.
 
Grisha, savaldi savus suņus.
 
drunk_lizard.jpg
P.S. Diemžēl esmu spiests izdzēst visu savu "saražoto" kontektu, jo tam izrādās nav jēga.
 
Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

RRR AS-35 Klasika, kā nekā :D

Link to comment
Share on other sites

Pats lietoju S-90B, bet vislabāk man patīk S-90D.

 

post-97138-0-51429900-1396801265_thumb.jpg

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Man ļoti patīk MBL X-Treme melones. Tapēc, ka skaļruņi neizskatās pēc skaļruņiem. Tofikstartera linkā tikai interesanti korpusi, bet gandrīz visur redz klasisku skaļruni iemontētu. Teiksim tie suņi, ar skaļruņiem galvas vietā.. Tikpat labi varēja paņemt Dāvida skulptūrai pakaļā iemontēt vienu centrālo skaļruni un tas būtu stilīgs subs?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Visi kā viens dramatiski sūdi, izņemot varbūt nautilus, īstu skandu vizuālo dizainu pakārto tehniskajam, nevis otrādi.

 

un visus tu esi klausījis! Respect!! 

Link to comment
Share on other sites

nu tiem plānajiem magnepan un arī ESL ir savas problēmas, pie zeais gals tiem pāsvaks, tāpat vajadzēs vienu bubinātāju....

Link to comment
Share on other sites

 

 

un visus tu esi klausījis!

 

Nav obligāti japagaršo sūds, lai zinātu, ka tas nav ēdams. Pieņemu, ka esi tos 2,5 eksemplārus no linka, kuri kaut cik kvalificējas normālām skandām, dzirdējis?

Link to comment
Share on other sites

Man no piedāvātajām bildēm personīgi visvairāk piedūra mammīte, kurai attiecīgajā vietā bija iesprausts štepselis. Imho, manā skatījumā minijacka vietā tur gan labāk piestāvētu kā minimums kārtīgs BNC. :D

Bet nu, Andreart, ja pareizi saprotu Tavus nolūkus, uzsākot šo topiku, lai sagaidītu vērtīgākus ieteikumus, Tev vajadzētu gan tomēr norādīt ar kādu mērķi Tu esi uzsācis šo tēmu, jo ne katros pupos Tu varēsi iebāzt 12" basinieku un tik pat lielu pasīvo izstarotāju.

Cerams, ka topika autors uz mani nedusmosies, ka pāris vārdos apstāstīšu situāciju- topika autoram ir nopirkušās JBL L150 tumbas, un nu tagad jams grib uztaisīt priekš tiem skaļruņiem jaunas kastes.

Diemžēl gan topika autors ir jābrīdina, ka ar vismaz 90% varbūtību pagaisīs lielākā daļa no iecerēm, kad tiks aiziets no pie galdnieka, kur izrādīsies, ka kaut kas sarežģītāks par prastu taisnstūra veda kasti ir "mission imposible" galdnieka skatījumā vai arī, labākajā gadījumā pēc ilgas pierunāšanas izdosies kaut ko sarunāt un pēc tam jutīsies par to pakalpojumu pus dzīvi parādā. :)

Vēl, taisot jaunas kastes šiem skaļruņiem, neskaitot tilpumu, Tev tomēr vairāk vai mazāk būtu jāņem vērā priekšējā baffla ģeometrija, attālumu starp skaļruņiem drošības pēc es netaisītu lielāku, kā tas ir šobrīd, ja nu vienīgi tas mazāk attiecas uz pasīvo izstarotāju. Arī ir svarīgi, lai skaļruņi būtu tādā pat plaknē kā oriģionālajās tumbās. Vēl Tev būtu jāņem vērā arī Tavas izstabas specifika- uztaisīt tādu kasti, kas "nelien" pārāk daudz iekšā istabā, tb, iespējams es tās kastes netaisītu ļoti dziļas. Iespējams es domātu par trapecveida formu, vai varbūt romba formu (vienīgi jāskatās, lai tās tumbas negāžas uz sāniem.)

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

 

 

topika autoram ir nopirkušās JBL L150 tumbas, un nu tagad jams grib uztaisīt priekš tiem skaļruņiem jaunas kastes.

 

vaiiii...

 

Nu tagad maisam gals ir vaļā, biedri velkomēti ar idejām. Kauč var pagaidīt arī līdz PeGdenai... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Diez vai mani varianti autoram kā noderēs, bet nu tomēr :)

LivingVoiceVoxOlympian190K02.jpg

 

technics_se-a1_su-a2_sb-10000_rs-1800_sl

 

CHorn.jpg

 

 

Kaut kā tā :)

 

P.S. ja autors tiešām domā kaut kāu super puper dizainu priekš JBL L150, tad tiešām nesaprotu, priekš kam būtu jāmaina esošais dizains. Gana glītas un priekš JBL tradicionālas kastītes. Imho, tieši ar to arī vērtīgas :)

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

... nav baltas... :)

PS Gribēju atgādināt citātu,kas tiek piedēvēts ne ta misteram Wilkinsam, ne ta seram Bowersam "TuNbas uztaisīt nav nemaz tik sarežģīti. Faktiski, tas ir tik vienkārši, ka to var izdarīt teju jebkurš idiots. ... diemžēl daudzi to arī dara"

 

Man ir zināmas aizdomas, ka Džeimsa Bī Lensinga vārdā nosauktā konstruktora biroja veikumu uzlabot jau nu Latvijā nebūs iespējams. Uztaisīt kādu art couture, kas skanēs "uz ausi" ne ivērojami sūdīgāk, iespējams, var, bet es to nedarītu. Man spēju un pieredzes pietrūkst. Maksimums, ko es varētu - atdarināt kādu Troelsa projektu. To arī tagad plānoju darīt. Basenieki vēl pastā kaut kur...

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Izskatot JBL draiveru konfigurāciju es īsti neredzu, kādā vēl kastē to visu var mest iekšā. Lai nu kas, bet kaste tur arī ir pats galvenais. Šķūnēt var krosovera elementus, varbūt arī korpusa demfinga materiālus, ja vecie sakrituši uz grīdas.

 

Iesaku izskatīt - http://www.troelsgravesen.dk/JBL_L100.htm

Link to comment
Share on other sites

Izmantošu šo topiku, lai izteiktu arī savu sāpi. Tāpat, domājams, šis jautājums varētu būt aktuāls arī topika autoram. Tātad esmu salīdzis, cerams, labu galdnieku, kurš man uztaisīs vienas tumbu kastes un nošponēs, bet es gribu tās kastes vēl cmuki pārlakot un nopulēt pēc tam. Tas mans galdnieks to darīt neņemas. Varbūt forumieši varētu ieteikt labu krāsotāju, lakotāju, pulētāju ar kuru, vēlams, pa mērenām cenām varētu ko sarunāt?

Link to comment
Share on other sites

 

 

vēl cmuki pārlakot un nopulēt pēc tam. Tas mans galdnieks to darīt neņemas

 Nu tad ļoti aizdomīgs tas galdnieks, ja neņemas apdares darbus. Pats kādreiz padomijā esmu beidzis galdnieku profeni - lakošana bija jāmāk.  Ar labiem galdniekiem, kuri taisa brīnumu lietas ir pilna Rīga, tikai pie viņiem biezie rindā gadu stāv. Afigennās kastes augstā līmenī varētu maksāt 3...10 k EUR. Vienīgi jādod precīzs tehniskais uzdevums un jākrāj piķis. Nu un skanējumu galdnieki negarantēs - viņi 8h dienā frēzes klausās. Pm varu kontaktus nosūtīt, ja ir interese.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Man par laimi rados galdnieks un pašam arī vieta, un instrumenti ir. Tā kā neliela ražotspēja ir. Cita lieta, ka kastēm konstrukcija var būt ļoti dažāda un izpildījums arī. Diez vai es uz savu roku kaut kādas riktīgi liektās formas spētu sataisīt.

Link to comment
Share on other sites

Apmēram ar kādām izmaksām ir jārēķinās lai kvalitatīvi nolakotu, nopulētu divas kastes ar izmēru 105x26x33cm, vēlams, maksājot uz ķepas? Nav ne kādas nojausmas cik tas reāli varētu maksāt..

Link to comment
Share on other sites

Luke, kād mēs ar čomu beidzot izlemsim, vai taisīt tos ciklopus kantainus, trapecveida vai izliektus, kā utopijas, tad čoms ies interesēties par lakošanu. Kad tas būs, nezinu, bet tad arī cenas kļūs skaidrākas, un mēs tev ziņosim.

Link to comment
Share on other sites

Bija insantas tumbas, kuras sastāv no basinieka un sieta, vopšim basi iet no rukšķa, bet vidus un augšas dod tāds kā siets, nosaukumu neatceros, bija kaut kāds zamaročenais, bet nesen pa diskāverī rādija kā viņas taisa, moš te vietējie speciālisti zinās to veidu. Dizainiski izskatījās feini.

Link to comment
Share on other sites

jā ts ir ESL ( ir vēl tās mgnetiskās-planārās, bet eksotika). ESL ja pareiz atceros ar ir savas problēmas, augstspriegums, vajadzīgi labi audio trafi etc. Tāpat kš lampiniekam :D un pastūzi ar vajag labu.


vēl tur mirumā viņas "dzirksteļu" + pareizi jāizvieto telpā, imho ja pareiz atceros tas bija vēl grūtāk izdarāms nekā parastām tumbām. Nu jā izskats gan ir bling bling

Link to comment
Share on other sites

Agā, tās pašas, man tīk izskats, par cenu pat negribu interesēties :D

 

MartinLogan-Montis-side-500x500.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mr.Vilks
Afigennās kastes augstā līmenī varētu maksāt 3...10 k EUR

...un kad sastele to visu kopa var but viena "maza"problema:kadel bl...tik sudigi skan....par iespeju pardot kaut par 30%no iegulditas naudas pat nerunasim...

P.S....un tie "palagi"ari noriebushies...kur skatas pargudrais dzeraj_kirzis...

Labots - Mr.Vilks
Link to comment
Share on other sites

andreart

jaa tieshi taa mans plaans ir vai nu esoshaas jbl 150 parkraasot, vai nu jaunu kasti uztaisiit. teemu iesaaku lai redzeetu, ko tad cilveeki uzskata par krutu dizianu, lai ieraudziito varbuut kaut ko ko veel pats neesmu atradis. mana gadijumaa no formas un lieluma es baigi nevaru aizrauties, bet interesee ko pamainiit nedaudz klasiskajaa formaa lai izskats butu nedaudz moderniigs, nevis vienkaarshi plika kaste.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Mārtinam Loganam ir diezgan švaka saspēle starp vūferi un paneli. Cik zinu, tad planāri ir bēdīgi slaveni ar to, ka grūti integrējas ar sabvūferiem. Magnepanus zinātāji lamā par samērā šauro virziendarbību un arī ierobežoto zemfrekvenču atskaņojumu.

 

Pieļauju, ka ir jomas, kur šamējie ir vis-vis (ultra tīrie vidi), bet lielā mērā es savus čipus liktu uz labi izstrādātiem dinamiskajiem daudzjoslu skaļruņiem. Labā istabā, protams.

 

KEF-Concept-Blade-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Konstatators
bet interesee ko pamainiit nedaudz klasiskajaa formaa lai izskats butu nedaudz moderniigs

 

Pietaisi kājeles, piemēram kā vistai, tik četras, katrā stūrī. Būs tev ultra meha hipster pipster dizains. :) Ja negribi kājas, tad nokrāso hameleona krāsā vai aplīmē ar sarkanu samtu vai baltu persiešu paklāju, būs tev pūkaini jebāļi ar samtainu skaņu! :mrgreen:

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

bet interesee ko pamainiit nedaudz klasiskajaa formaa lai izskats butu nedaudz moderniigs, nevis vienkaarshi plika kaste

Redzi, kaut ko pamainīt nav nemaz tik vienkāršs pasākums, un darīt to vadoties tikai no dizaina viedokļa ir drošs ceļš, kā sačakarēt skaņu :) Paneļā izmēŗi un skaļruņu novietojums uz tā, kā arī savstarpējais izvietojums diezgan jūtami ietekmē skaņu, un tā uz dullo neieteiktu to manīt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mans paziņa, audio entuziasts, veido ruporus , lai realizētu datora + DAC+ Yadis +Horn sistēmu:

%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE.JPG
 
 un izvēlējās Cardas vadus kā labus esam savam projektam
chassis_wire_main_transparent.png
Bet man lūgums - tā saprotami izskaidrojiet tos horna plusus un mīnusus. Vieni sajūsmā, citi šķobās (es tai skaitā). Izstādēs, parasti, kaut kā nepievērsu nopietnu uzmanību šiem izstrādājumiem un arī par Klipsh neesmu sajūsmā.
 
Var būt esmu ko palaidis garām?
Te vēl viens Itālijā populārs ražotājs:
 
izskatās dīvainas, bet nez kā skan.
Starp citu, ražo arī baltas (tas topik starteram). 
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Darkheart

Kāds tur sakars ar dizainu? Vajadzēja jautāt, vai kāds ir vizuāli estētiski izbaudījis. :D

Link to comment
Share on other sites

Jaunais cilvēk,Tu tak saproti,ka jautāju par skanējumu :)...negribu dēļ pāris teikumiem(kuru šeit vēl nav)veidot jaunu tēmu...un vai tiešam neviens pirms gadiem 10 nav paklausijies Monitor Silver?

Labots - Art1999
Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Protams, protams. Es arī negribu veidot jaunu tēmu... vai kāds ir licis starp tumbām paklāju? Kā izmainās skaņa?

Link to comment
Share on other sites

Man starp manu sēdvietu un tuNbām _uz_grīdas_ ir paklāks. Ir ievērojami labāk, kā ar pliku koka grīdu.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Tornis, tā bija tikai ironija... Es ar līdzīgu piemēru ilustrēju Art1999 offtopiku. Taču te jau novirzes no tēmas un tēmu dubultošana laikam ir normāla parādība.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...