Jump to content

Windows 8.1 un datorpeles darbība


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Tātad apdeitojās uz Win8.1 Update 1 un iegadījās šaize ar peli Logitech M505:

 

* peles rullis uz uzspiedienu reaģē nevis kā vidējā poga (open in new tab iekš Chrome utt.), bet uzspiediens skrollē uz leju, gluži kā paritinot rulli par vienu klikšķi.

 

* peles ruļļa ritināšana tagad ir kaut kāda responsīva vai velns zina kāda un "pielāgojas" lapas saturam. Vismaz man tā šķiet. Izpaužas tas tā, ka paritinot peles rulli par vienu klikšķi dažreiz tas uzvedas atbilstoši gaidām un ierastajam, bet dažreiz rullējas jūtami tālāk, dažreiz mazāk.

 

Novērtos gan ar, gan bez Logitech SetPoint softa. Vienu mirkli likās, ka SetPoint izlabo pirmo gļuku, bet tomēr Win kaut kā overraido visu pasākumu.

 

Idejas, novērojumi?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tas jau tika izveikts. Palīdzēja pāris minūtes, bet kā jau rakstīju, Win8.1 pēc tam takal overraidoja pasākumu. Diemžēl nepiefiksēju kurā mirklī atkal viss vērtās par sliktu. Šķiet, PC nerestartēju.

 

Baterijas arī ir pilnas. Uz tām norakstīt nevar.


Interesanti, ka risinājums atradās caur Win Action Center, kas piedāvāja ielādēt HP hotkey utility driver ar numuru sp59835, ja nu kādam noder. Salaboja visu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lietot jaunākos Vinndafus ir tāpat kā ēst sūdu un sūdzēties ka negaršīgs, bet turpināt ēst.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Bonifacijs

Labsvakars!

 

Vai kāds ir jau izpētījis kā iekš win 8.1 var atkratīties no maģiskajām sānu izvēlnēm kas pa laikam parādās kustinot peli šurpu turpu pa desktopu? Kur to var atslēgt, nu ja var?

Link to comment
Share on other sites

Man Windows 8.1 latviski. Tāpēc varu ātri nosaukt latviešu valodā, kas jādara. Uzdevumjoslā klikšķini peles labo taustiņu. Atverās izvēlne, pati apakšējā rindiņa Rekvizīti. Klikšķini peles kreiso taustiņu uz to Rekvizīti. Tad augšā otrais no kreisās Navigācija. Zem tā Stūra navigācija, kur pēc noklusējuma augšējā rindā ieķeksēts ķeksītis Norādot uz augšējo labo stūri, rādīt viedpogas. Izņem to ķeksīti, un nerādīsies tev tās maģiskās sānu izvēlnes.


Tas gan, ja uz augšējo labo stūri. Uz apakšējo labo stūri rādīsies tāpat, bet traucējošs ir tas augšējais, kur programmu aizvēršanas sarkanais krustiņš parasti jāspiež.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Win8.1 pie taskbar and navigation properties ir ķeksis:

"When I point to the upper-right corner, show the charms". 

Ja to ķeksi izņem, tad nerādās tā malējā josla, kad iebrauc stūrī

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Labsrīts!

 

Paldies par atbildēm! Palīdzēja saprast ka man traucē tieši apakšējais labais stūris. Tad nu precizēju jautājumu - kā var atslēgt izlecošo side menu kas parādās iestumjot peles kursoru labajā apakšējā stūrī?


Mazliet precizēšu, šorīt neparprotami pamanīju ka brīnums izlec arī nemaz nepieskaroties stūrim, pietiek vienkārši kaut ko darīt ekrāna labajā pusē kaut kur pa vidu pat nepieskaroties malai, nu piemēram 1a laimes veikalā atzīmējot ar ķeksīšiem meklējamās laimes parametrus, vai vienkārši netīšām strauja peles kustība pa kreizi kaut kādā ekrāna labās puses apgabalā. Pašam vel no vakardienas ir kaut kāda aizdoma par kaut ko līdzīgi peles žestiem, vai peles kustība + nospiesta kāda poga blakus Home-End taustiņam (lenovo ThinkPad) - nu protams speciali nekas tāds nav ieslēgts un kur nu esmu iedomājies, esmu skatījies mēģinot atslēgt visu kas vien varētu kaut cik būt saistīts ar to. Iespējams pie vainas ir tas ka peles nav un tiek bakstīts ar pirkstu tā gluži neviļus bieži izpildot vingrinājumu - zīmējam pusapli labajā apakšējā stūrī pretēji pulksteņa rādītāja virzienam ar nolūku pārvietot kursoru kaut kur krietni tālāk pa ekrānu.

Link to comment
Share on other sites

http://www.eightforums.com/tutorials/15538-charms-bar-hint-enable-disable-windows-8-a.html

 Skaties tur option one. Tur jānolādē fails, kas, cik saprotu, kaut kādus reģistrus ietekmēs. Pazudīs tie uzlecošie logi arī iestumjot apakšējā stūrī kursoru. Tā vismaz viņi sola. Pats neesmu mēģinājis, jo galīgi netraucē man tie uzlecošie logi. Gan jau, ka var arī reģistros kaut ko pamainīt, lai viņi pazūd, nezinu kā. Vienkārši ir atslēgt ieslēgt tikai augšējos stūrus. Apakšējo labo stūri caur Windows iestatījumiem, laikam nesanāks.

 Ja izmēģināsi un sanāks tev tas eightforums ieteikums, pastāsti arī mums.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Paldies! Būs jāpamēģina


Eh, nekas nesanāca, nu neko, cerams kāds kaut ko izdomās vēl par šo tēmu

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Nu, ja tik ļoti tie stūri traucē, vari jau uzlikt StartIsBack vai ko tamlīdzīgu. Bonusā gan nāks start menu, bet vismaz tur ir opcijas, lai viņus pilnībā atslēgtu

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Būs vien tas jāpaprovē, ja reiz pa vienkāršo nesanāk

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

o, šis ar būs jāizprovē

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...