Jump to content

gāzes metināšanas iekārtas


Propaans
 Share

Recommended Posts

Sveiki, kāds varētu palīdzēt izvēlēties nedārgu gāzes metināmo pusautomātu? Esmu dzirdējis nesliktas atsauksmes par firmu KRAFT&DELE germania. Sludinājumos var atrast pat par 230 eur jaunus aparātus, kas der gan metināšanai gan gāzes vidē, gan bez tās - ar pulverstiepli. Tie 230 eur nebūt nav griesti. Kas būtu svarīgākais, kam pievērst uzmanību? Darbiem visdažādākajiem - auto izpūtēja, sliekšņu metināšana, dažādu konstrukciju veidošana no bieza metāla.. Ja ir kāds labs, sakarīgs aparāts, droši iemet linku. Pagaidām vairāk par kādiem 350-400 eur nevēlos tērēties.. :)

Link to comment
Share on other sites

Sāksim ar to, ka tas Mede in Germany ir ķīnīzeris, kura ražošanu iespējams pasūta kāds vācietis. Tā nav gāzes metināšana, tā ir pusautomātiskā metināšana ar monolīta / pulvera stiepli aktīvās gāzes vidē (Argons+Co2 maisījums vai tīrs co2). Īsāk sakot MAG metināšana. Visiem aparātiem aizmugurē ir tabula uz kuras atzīmēts vai ir sertificēts Eiropas vajadzībām + vēl visādi sūdi kā konstruktīvie mezgli (taisngriezies, strāvas frekvences pārveidotājs). Ļoti silti iesaku ņemt pusautomātu, kuram pie 60% noslogojuma neizdala mazāk par 90 ampēriem vai pusautomāta gadījumā mazāk par 24V. Par gāzēm labāk ņemt aktīvās gāzes, kuras minēju iepriekš un konkrēti varu ieteikt MISSON 21 (21% ar 79% co2 + 0,03 NO) vai alternatīvu AGAMIX, var izmantot arī inertas gāzes tīru argonu vai hēliju. 

Apskatoties sludinājumu servisā ss pilnīgākais ķīnas varianti, tavā cenu amplitūdā, es gan nesaku ka viņi ir šausmīgi slikti, mājas vajadzībām viņi der pilnībā, tiesa gan pie vājiem punktiem varu minēt stieples padeves mehānismu. Kārtīgs pusautomāts izskatās šādi (spied te) . Varu ieteikt aizbraukt līdz Sanistal Tīraines ielā 9  tur zinošāki speciālisti par mani.


Rēķini, ka nāksies iegūldīt arī stieples padeves rullīšos, tiem ir savi izmēri kuri atsevišķi atbilst stieples diametram, gāzes sprausla vismaz 15mm, Sarkana vai melna vadīkla kurap aredzēta melnajam metālam strāvas kontakta uzgalis (dīze), ta arī jāatbilst stieples diametram. Gāzes patēriņš ir l/min un to regulē pēc sprauslas diametra respektīvi 15mm = 15l/min. :)

Varu ieteikt vēl iegādāties grāmatiņu O. Pētersona J. Priednieka MIG/MAG Metināšana izdota grāmata, kura noder jaunajiem metinatājiem.

Labots - Copmanis
Link to comment
Share on other sites

Šādu tad tikai ar 4 rullīšiem, varēs uzlikt arī alumīnija komplektiņu (rullīšus, vadīklu, dīzi) Vēl jau ir svarīgs tīkls pie kā ir pieslēgts 3 fāzes vai viena, bet parasti pusautomāti servisos ir ar trim fāzēm, mājas vajadzībām der ķīniešu 1 fāzīgais ar puskilogramīgo stieples buhti, tiesa sen neesmu redzejis tās maziņās buhtes, pats pērku ESAB nekaparoto 235 tērauda stiepli 5 kg 0,8 vai 1,0 diametrā. 

Man pašam aparātam ir ļoti svarīgi, lai rāda voltāžu, parastajiem to nerāda, ir režīmi, kuri apzīmēti ar cipariem, manuāļos jābūt ir norādītam kāds spriegums ir pie rēžīma piem. 4 17.5- 1.7.9 V

Labots - Copmanis
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Aha, firma, mēsli pēdējie. Tās ir ķīniešu noname replikas, jeb kā krievu biznesmeņi-spekulanti saka "аналог". Tas par tādiem "vāciešiem", kā Einhell un Eurotec.

Link to comment
Share on other sites

Loterija? Ķīnas kuģi ir labāki par RU?

Link to comment
Share on other sites

Firma BIMAX, ir kas zināms?

 

Konkrēti var kāds ieteikt kaut ko normālu. Ar iespēju metināt gāzes vidē, regulējamu stiprumu (bez 4 vai 6 utml. iedaļām). 200A + . Pie 400 + eur?

Labots - Propaans
Link to comment
Share on other sites

Tavā cenu kategorijā viss ir normāli, ieteikt neviens nevar jo neviens tādus nelieto. Man ir Migatronic. Vēl ļoti labi ir ESAB, Kemppi, Lincoln Electric, Fronius, Miller... Ne Ķīnas ne Krievijas aparāti profesionālā sfērā šķiet netiek lietoti, lai gan arī brendiem tiek ražotas detaļas Ķīnā un citur āzijā.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Iesaku versties mūsu pašu firmā Plazma Pluss kam veikaliņš liekas Vestienas ielā - paši RAŽO, remontē un tirgo kā sākuma līmeņa tā profesionalos aparātus, gan jau ka varēsi sarunat lai iedod pamēģinat turpat uz vietas darbnīcā pametinat ar dažāda līmeņa aparatiem un uz vieta ssaprast kāda līmeņa aparātu Tev vajag/vēlies

Link to comment
Share on other sites

Var vēl paskatīties čehu ražotos GAMASTAR aparātus. Kalnciema ielā ir veikals, kur tos tirgo. Bet tajā veikalā nav obligāti jāpērk, jo sanāks 2-3 reizes dārgāk (jā, tā te pelna) nekā pa taisno no Čehijas pasūtīt http://www.omc.cz/ Vismaz ir "Made not in China".

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Varu pieminēt, ka cilvēks, ko minēju sākumā, tirgo Kemppi aparātus, paši lietojam, paziņas lieto, līdz šim labākais metināmais kāds bijis, to atzīst visi...

Link to comment
Share on other sites

 Draugi mīļie, neviens metināšanas aparāts no jums neradīs meistaru. Pirmais tomēr mācieties atslēdznieka utml. darbus, trenēties un trenēties, kamēr rokas pašas sāks automātiski kustēties, protams, pie nosacījuma , ja galva tur līdzi....

 Nu nav amatierim domāti profesionālie MIG/MAG aparāti, pārmaksāti 2x...

Nopērkat to pašu TELWIN (Sanistal v-los) un metiniet atspērušies...

Link to comment
Share on other sites

Kaut kāds ķinietis. Nu lielākais mīnuss ir jautājums par pārdevēja garantiju ? A tā pat ļoti ok  mājas vajadzībām, jo gan ar elektrodu gan ar stiepli .  Vismaz pa to cenu . Nu krutāki ir tik tie kas var vēl arī volfrāma elektrodu. Tas tā , ja grib ko unversālu mājsaimniecībā. Starp citu ar nekūstošo elektrodu smalkām lietām ir pats ideālākais variants. Mīnuss - dargais argons.  Vispār brīnos kāpēc  visi ''necep'' tādus unversāļus, jo ja izmanto invertoru, tad strāvas raksturlīnes ir sīkums . Nu ar mikroprocesoru var ielikt ko grib.

Link to comment
Share on other sites

Šim aparātam var izmantot  "svarkas" elektrodus, stiepli ar gāzi un stiepli bez gāzes?

Tie regulatori ir - strādas stiprums, spriegums un stieples ātrums? Kā ar gāzes padevi?

Link to comment
Share on other sites

Nu principā, tā nav problēma, bet tas ir mārketings. Tādi universālie ir, tiesa gan starp ESAB, Linkolniem un citiem brendiem tos neatradīsi... Vispār uz inventoru nemaz neieteiktu skatīties, ja šim nav TIG funkcija ar zemām frekvencēm (ar pieskārienu pie pamatmetāla). Profesionālam darbam tā pat ir vajadzība pēc atsevišķiem aparātiem ar tam pielāgotiem konstruktīvajiem mezgliem. Tas pats ar TIG... Man galīgi neder, ja nav AC režīms alumīnijam un loka aizdegšanās laiks / nodzišanas laiks, tomēr parastajiem inventoriem šīs funkcijas atkrīt, vai arī ir viena ieprogrammēta.

Propaan, šķiet ka šis pat būtu optimālākais variants. Ir vienfāzīgs, nebūs problēmu ar 3 fāžu rozetes meklēšanu. Ir piemērots 2 metināšanas veidiem (mma+mag). Ir maināma degļa pakete, nezinu vai der standarta paketes, bet nu prieks mazajiem pusautomātiem reta parādība. Droš vien nāk 15mm sprausla ar 0,8 rulīšiem + dīze. 

Ieteikums - Pirms iegādājies pārbaudi komplektāciju, vai visi kabeļi ir uz vietas, vai visas pogas ir vietā, vai rullīši ir ielikti... Protams garantija... 

 

 

 

Šim aparātam var izmantot  "svarkas" elektrodus, stiepli ar gāzi un stiepli bez gāzes?

 Jā, tu vari izmantot rokas loka metināšanai paredzētos bāzisko, rutila, celulozo, skābo pārklājumu elektrodus. Ja metināsi ar stiepli, tad pērc gāzi, jo tās ko saka ka var metināt bez gāzes (pūlverstieples) ir pilnīgs mēsls, šuve sanāk pretīga un nekvalitatīva. Sanāks gan uz gāzi pārmaksāt, bet būsi laimīgāks.

 

 

 

Tie regulatori ir - strāvas stiprums, spriegums un stieples ātrums? Kā ar gāzes padevi?

Tad, kad tu noņemsi pusautomātam paketi un pieliksi elektroda turētāju, tavi rādītāji no V - voltiem (spriegums) pārleks uz A- ampēriem (strāvas stiprums), parasti tas notiek automātiski. Stiples padeves režīms būs noteikti. Gāzes padevi tu regulē gāzes reduktorā, kuru tu pajautāsi, kad brauksi uz SIA "AGA" un paprasīsi arī reduktoru un gāzes šļauku. Hamtusu nopirksi veikalā, ar tiem nostiprināsi šļauku gan pie reduktora, gan pie aparāta gāzes ieplūdes sistēmas, lai gāze nelaužas cauri, pēc tam ar ziepjūdeni pats pārbaudīsi. Gāzes balonu ar pusapgriezienu attaisi vaļā, tev monometrā parādīsies spiediens balonā (bāri) tālāk ieslēgsi aparātu, nospiedīsi pogu uz "pistoles" un turot to, griezīsi to rulīti kurš atrodās uz reduktora. Tālāk, matemātika vienkārša, ja tev ir gāzes sprausla 15mm tad patēriņam aptuveni 12-15 litri minūtē, tas uzrādās blakus monometram.

Labots - Copmanis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Galu galā, pedejais tāds jautājums varētu būt.. Vai es ar šo varēšu metināt, piemēram auto slieksni. Un taja paša laikā pieķerties, piemeram, niknākai konstrukcijas izveidošanai - sametināt galdam metāla kājas, kuru trubu sienu biezums, piemeram, ir 4mm..

Labots - Propaans
Link to comment
Share on other sites

Vienīgais , ka ja metini ko biezu, vajag kārtīgu strāvu. Bet ja kārtīga strāva izejā , tad vajag arī niknus drošinātājus elektrotīklam . Standartā bieži ir 16A attiecīgi neko lielu nepieslēgsi . Max 3, 6 kW . Tam aparātam ir aprakstā 9,5kW, tad sanāk jau 40A vai vairāk no elektrotīkla. Nu kur tādu tīklu?

Link to comment
Share on other sites

Es arī biški skeptiski skatos uz tiem 9,5kW. Uz vienu fāzi parasti orientējas ar 16A drošinataju. Nu labi 25A, bet ne 40A. Tādu strāvu netur parasts elektrības štepselis. Pirms pirkšanas vajag visu uzmanīgi izpētīt.

Copmanis, izskatās, ka Tu gāzes lietās orientējies. Varbūt zini alternatīvas AGA gāzei. Man nav nekādas pretenzijas pret AGA gāzi, bet katru mēnesi  maksāt tam kantorim  abonēšanu, nu lai viņi iet uz poda. Ogļskābo gāzi vēl var dabūt citur, bet acetilēnu es nezinu kur dabūt.

Jā, ja par ogļskābo gāzi, tad man paziņa paņēmis lielo ogļskābās gāzes ugunsdzēšamo aparātu, noskrvējis to dzēšamo trekteri, pieskrūvējis reduktoru un metina ar pusautomātu uz nebēdi. Nezinu, cik izdevīgi pildīt pažarnieku aparātu ar ogļskābo gāzi, bet lielums gan tam balonam ļoti ērts. Veco krievulaiku melno balonu viens pats līdzi nepastaipīsi.

Link to comment
Share on other sites

 Es tāpēc no AGA pārgāju uz http://www.airok.lv/, kur, piemēram, par lielo argonu maksāju ~70,-, kad AGA tikai mazais jau maksā ~55,-

 Vispār jau es jau ļoti sen gāzi pats pārpildu mazajos balonos, kurus ērti līdzi ņemt

 Copmanis, tu daudz ar TIG metināšanu strādā...? :)

(Tabulā cenas latos)

Rupnieciskās_gāzes-klients.pdf

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

Didzi -mums te siguldā autogāzes tankā maina visas gāzes bez problēmām(ne agas)

tikai savu balonu vajag dabūt.

Link to comment
Share on other sites

Man kā  sola,  būs līgums uz gadu, vai jāmaksā abonentmaksa, tā pumpas sāk mesties. Es esmu gatavs kaut no AGA nopirkt balonu un maksāt tikai, kad balons no jauna jāpilda. Palika no treknajiem gadiem acitilēna balons, bet legāli to vairs piepildīt nevar. Lai gan AGA par balonu savulaik drošība snaudu iekasēja un zagts tas nesanāk. Vienkārši kantoris krīzē nogāja uz grunti un katrs darbinieks savāca ko nu var. Stulbi sanāk, AGA man tepat aiz stūra, bet jābraukā pa pasauli gāzi meklēt.

Link to comment
Share on other sites

Mans uzņēmums pērk no AGA, bet tikai no Igaunijas. Neesmu vaicājis, bet varbūt tas ir tāpēc, ka tur lētāk. Starp citu, kas ar messer ( http://www.elmemesser.lv/ ) kādam ir sakars ar to kantori un viņu  FERROLINE ???

Link to comment
Share on other sites

Vel tāds jautājums.

 

Šodien skatijos - manā darbnīcā - garažā ir drošinātājs uz 10 A. Drošinātāja kaste ciet un ar plombi aiztaisīta. Pieslēdzu svarku, paņēmu 2mm elektrodu un 20 sekundes noslogoju.

Strāvas patēriņa merītājs dotajā brīdī rādija aptuveni 13A, dažbrīd uzspļaujot līdz 16A, 20 sekundes bez apstājas, bet korķi ārā nesita..

 

Kā varētu būt ar pusautomātu? Vai šāds drošinatajs spes kādu laiku nesist ara.. man problēmas dabūt elektriķi rokās un nomainīt to korķi. 

 

Korkjis, kaut kads vecaa tipa, ar sarkanu izslegšanas pogu un baltu - ieslegsanai - apaļš.

Labots - Propaans
Link to comment
Share on other sites

 Izsaku tev līdzjūtību, jo ar tādiem drošinātājiem - tā nav darbnīca... Citi vienfāzes metināmie, pat tikai tos ieslēdzot, izsit 16A B automātu.Kur nu kombinācijā ar vēl kādiem patērētājiem.Tomēr, ja strādā tikai ar augstāk minēto TIG metināšanu, tad neatceros problēmas pat kādā dzīvoklī...

Link to comment
Share on other sites

Nu pec idejas vai tad svarka neēd vairak par tādu pusautomātu?

Garažas kaimiņām ir pusautomāts uz 380v un 16A drošinatajs, teica, ke nakad nav bijušas problēmas, strādā ikdienā ar metināmo. Teica arī, ka nekvalitatīvi aparāti var sist ārā, tapec, lai pērku daudz maz zināmu firmu..

 

Svarku ieslēdzot, rādija aptuveni 1.5A, pie slodzes, kā jau teicu - līdz 16A.

Link to comment
Share on other sites

Kā nu kurš pusautomāts salīdzinot ar konkrētu inventoru. Lai gan nekādu problēmu dzīvē ar elektrības sagādi nav bijušas... Ir vasarnīcās trepes metinātas ir vēl visādi sūdi, tur gan ne vairāk kā 16 V neesmu dragājis... 

Link to comment
Share on other sites

Man ir paštaisīta svarka vēl no krievulaikiem. Slēdzu to starp fāzēm un gadās, ka 20A korķi izsit. Nu jā, tas gan ar resnu elektrodu sliedes metinot :sarkasms:

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Nu paši varat sarēķināt kādu jaudu vajag loka metināšanai ar elektrodu. Loka degšanas laikā  spriegums uz loku kaut kur 20V attiecīgi kādus 150 A varat izspiest no 16 A drošinātāja . Tas tā teorijā. Praksē ... ja ir labs invertors kuram ir sistēma kas izmanto visu strāvu no tīkla sinosoīdas (PFC mezgls), tad tā būs . Bet lētajiem ... kad ir tik pliks taisngriezis , kas tālāk baro pašu invertoru, tad.... nekas dižs nebūs . Ar 150A jau var metināt šo-to biezāku. Tā ka  ja taisāties pirkt metināmo ko gribat darbināt vājos tīklos , tad skatāties lai tam būtu tas PFC, citādi saekonomēsit naudu, bet nevarēsit neko dižu metināt.

 Kas tas par ''zvēru'' PFC tiem kas ar elektroniku uz jūs, uzskatāmi bilde http://www.coltonweld.com/technology.php  .

 PS tanī lapā ir viens aparāts ( tig) kur ar 16A drošinātāju  no tīkla ''izspiež'' baigos kW .( metīnāšanas strāva 200A) http://www.coltonweld.com/product_details.php?id=62

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

 

 

PS tanī lapā ir viens aparāts ( tig) kur ar 16A drošinātāju  no tīkla ''izspiež'' baigos kW .( metīnāšanas strāva 200A)

 Šeit, domāju, maz būs tādu, kuri līdzīgus aparātus pirks...?

Un vispār, pat jebkādi TIG metināmie, kuriem tad ir mājās...

Tie ''TIG 200A'' jau tikai kaparam un alumīnijam, bet tā ar 100A aparātu pietiek 95% visās situācijās.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tā ka ja taisāties pirkt metināmo ko gribat darbināt vājos tīklos , tad skatāties lai tam būtu tas PFC, citādi saekonomēsit naudu, bet nevarēsit neko dižu metināt. 

Aparāti ar PFC ir EU prasība. Es tikai nesaprotu kāds labums parastam aparātu lietotājam no PFC. Aparāts ir krietni dārgāks un nedrošāks. Es pietiekoši pa garantiju un pēc garantijas mainījis šādus PFC blokus. Nosvilst ar lielu blīkšļi un remontējams nekas tur nav. Ja pamēra ar mērstangām strāvu, kas plūst pa tīkla vadu, tad bez PFC ir krietni lielāka. Bet ja tā ir reaktīvā jauda, vai tad par to ir jāuztraucas? Teoriju es esmu mācijies pirms vairākiem desmitiem gadiem. Varbūt esmu kaut ko būtisku aizmirsies?

Link to comment
Share on other sites

Mja, tagad, kad atduros pie tā drošinātāja jautājuma, visa griba un velmes ir pazudušas :(

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka trīsfāzu metināmiem aparātiem pie tās pašas izejas jaudas vajadzēs mazāku drošinātāju, kā vienfāzu metināmajiem aparātiem. Man ir nācies remontēt dažus metināmos aprātus. Vienfāzu vidējas jaudas metināmajam aparātam ar maksimālo izejas strāvu 160A vajag 25A drošinātāju, jo 16A pie max strāvas pēc dažam minūtēm sit ārā. Pērkot vajag skatīties kādu strāvu aparāts nodrošina pie 60% (10 min cikls - 6 minūtes metina ar elektrodu un 4 minūtes maina un pīpē - dzesē aparātu). Daudziem ķīniešu un Telwin metināmajiem par 1/3 uzrakstītos parametrus jāsamazina. Piem. Telwin Telmig 161 solīto 145A vietā varēja izspiest tikai max 120A. Par pusautomātiem runājot, tagad ir tendence transformatoru metināmos aizstāt ar invertoriem. Aparāti un arī remonts ir krietni dārgāks.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Invertora metināmajam ir kondensatori, kas to pirmo strāvas pīķi spēj nodrošināt. 50Hz  transformatora metināmajam uz 1 fāzes 240V vai starp 2 fāzēm 400V nekā tāda nav. Teorētiski jau sekundārajā pusē varētu uzlikt.


 

 

Mja, tagad, kad atduros pie tā drošinātāja jautājuma, visa griba un velmes ir pazudušas

 

 

Tad vajag ģeneratoru.

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

 Puiši, jūs tā izteikti aizraujaties ar nosacīti lielajām metināšanas strāvām...

Ko tad tādu, tik ļoti masīvu un bieži, ilgstoši, jūs savas mājas saimniecībā metiniet un vēl ar elektrodu...? Parasti taču tas ir pareti un tad var noorganizēt gan aparātu kā arī elektropieslēgumu un kaut vai metināšanas ģeneratoru.

 Man mājās ir n skaits dažādas jaudas un tipu metināmo, arī 50A trīsfāzu pieslēgums, paliels visādu pasūtījumu klāsts, bet es tiešām pat neatceros, kad pēdējoreiz ar resnu elektrodu būtu tā riktīgi lējis...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...