Jump to content

gāzes metināšanas iekārtas


Propaans
 Share

Recommended Posts

Nu lai metinātu ar 80A tev  10 A korķi turēs (2,5mm elektrods) . Cita lieta ka ja tas pasākums kādā garāžu kooperatīvā kur 1,5 kvadrātmilimetru vadi kilometra garumā . Reāli pie 10A strāvas sprigums var ''nosēsties'' līdz 140V. Un te ir jāskatās aparāti kuri spēj strādāt arī šados apstākļos.   Ja māki krieviski , palasi  šinī forumā http://www.mastercity.ru/forumdisplay.php?f=24&page=2  Var šo-to atrast.  Visādā ziņā paņem kādu gludekli , ieštepselē  tanī garāžā un paskaties kas darās ar spriegumu. Ja nosēstās uz kādiem 200 V , tad lieta vienkāršāka. Otrs , ja pērc aparātu, tad milzīgi jaudīgu varbūt labāk nevajag, jo tāpat nevarēsi izmantot. Nu ja gribi labu , tad pērc šitādu http://www.kemppi.com/inet/kemppi/kit.nsf/0/14917C884D4A48BCC2257873002DB9ED?opendocumenthttp://www.kemppi.com/inet/kemppi/kit.nsf/DocsPlWeb/DS_Minarc_Evo_150_AD731_1214_EN.pdf/$file .  .  Tik dārgs gan (ap 700 eiro)... Toties strādāt ar tādu ir bauda . Starp citu šim ir pamatīgi augsts tukšgaitas spriegums. Tas dikti palīdz viegli aizdedzināt loku. Daudziem lētajiem labi ja 60V, bet šim 90V. Nu pateicoties PFC efektīvā vidējā strāva no tīklā 13A. Ja tas ir tiem 150A, tad mazākiem jau tavi korķi izturēs. Tā ka nav galīgs ķinietis, tad domāju ka arī izturīgs . Bet ja maciņš nevelk šadu, tad atlīek lētais ķinietis un zīlēt : ''Ies vai neies manā garāžā''

PS starp citu tam keppi ir pat service manual- tas ja kādam intresē kas lācītīm vēderā http://www.rapidwelding.com/files/Minarc%20Evo%20150%20Service%20Manual.pdf

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Nu forši. Standarta mūsdienu servisa manuālis. Principiālās shēmas nav. Cik maksās nopietns remonts pēc garantijas beigām?

Link to comment
Share on other sites

Lai gan var to augšminēto KEMPPI arī zem 600 EUR nopirkt, tad tomēr, lai cik viņš labs arī MMA režimā nebūtu, tomēr tas TIG ir tikai tāds pseido režīms. Elektrodmetināšana tomēr aizvien vairāk aiziet arī no amatieru pielietošanas, atdodot vietu stieplei un pat TIG aparāti manos laukos būs jau kādas piecās mājās. Tāpēc, lai nu aparāts paliiek profi, kuriem tas arī ir domāts...

Link to comment
Share on other sites

Tā viņš ir, ka mašinu lāpīs ar stiepli bet ko smalkāku ar TIG. A vēl 10 gadus atpakaļ visi darbojās ar acetilēna degļiem. Vienīgi topika autoram problēma ar to , ka jāmeklē aparāts kas neizblieztu korķus uz 10A . Te nu arī viss atdurās.  Var jau pameklēt kādu ķinieti kam ir tas PFC, bet var gadīties kā tajā anekdote : " Uz žoga rakstīts  X , bet pagalmā malka"  Jāčapo vien autoram uz kādu lielāku, specializētu amatnieku forumu un ''jārok'' vai konkrēts aparāts ko noskatijis vispār kam der.  Tik jautājums kādas ir autora velmes- vai regulāri ko taisīt, vai laiku pa laikam ko piemetināt. Ja tik kādreiz vāģim caurumu aizmetināt tad vai tik vienkāršak nebūs aizves pie meistara , kam viss ir un arī labi māk. Ja grib tik ko smalku, tad atliek tik TIG aparāts . Nu vienīgi padārgi ar gāzi. Visādā ziņā tiem nevajadzēs ''resnus'' tikla drošinātājus. Tik tam skaties lai ir oscilators loka aizdedzināšanai.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

380V aparātam būs mazāka tīkla strāva kā 230V, bet trīsfāzu aparātam būs vismažākā pie vienādas izejas strāvas. No tiem ss lētajiem man EUROTEK likās vissmukākais. Izejas strāvai ir 6 līmeņu slēdzis. Jebkurā gadījumā jāskatātas vai ir pieejamas detaļas deglim - strāvas dīzes gāzes dīzes, rullīši un pārējās detaļas, kas regulāri jāmaina.

Vislabāk būtu meklēt trīsfāzu metināmo, bet tie nebūs šajā cenu kategorijā. Trīsfāzu invertors ar PFC būs virs 1000.

Link to comment
Share on other sites

Būtu labi ja tiktu nomainīts tēmas nosaukums, kurš vairāk velk uz autogēna pusi! Tēmā tomēr vairāk tiek spriest par MIG/MAG, TIG, MMA

Link to comment
Share on other sites

Metināmais šajā gadījumā man būtu vajadzīgs, lai varētu uzmetināt ieplūdes un izplūdes sistēmu auto projektam. Kādu bleķi ar gan jau ar laiku savajadzēsies salīmēt. :)


Sveicināti atkal. Tagad, varbūt kāds varētu atbildēt, kādas gāzes balonu būtu labāk iegādāties? Kur, kas vēl vajadzīgs klāt, vai sarežģiti saslēgt un cik maksā?

Esmu dzirdējis no daudziem metinātājiem, ka pārsvarā lieto co2.

Labots - Propaans
Link to comment
Share on other sites

Ir tīrs CO2, tas kalpo kā aktīvā aizsargāze, tad vēl ir dārgāka, bet labākā alternatīva un tie ir gāzu maisījumu Ar+Co2. Lētākais tev būs tīrais CO2, bet metinot ar CO2 ir vairāk šļakatas, bet tas pofig. AGA - tur ir vīriņi, kuri tev varētu pastāstīt detalizētāk.... 

Link to comment
Share on other sites

Par to gāzi interesanti. Sanāca padarboties ar AGA gāzi pie čoma. Šis saka, ka AGA esot kruto gāzi pārdevusi pa liekāku naudu, bet uz balona skaidri un gaiši rakstīts CO2 un metina tieši tāpat ka ar gāzi no vecā, melnā krievulaiku balona. Man liekas, ka tur marketings bišku tai AGA strādā un cilvēkiem smadzenes kompostrē :sarkasms: Ogļskābā gāze arī Afrikā ir ogļskābā gāze. Es negribu teikt,ka AGA nav gāzu maisījumi, bet tad tak tam uz baloma jābūt rakstītam virsū.

Link to comment
Share on other sites

No metināšanas daudz nesaprotu. Esmu tikai metinātājiem remontējis dažus aparātus. Pēc remonta protams vajadzēja pārliecināties, cik stabili un kvalitatīvi metina. Biju iedomājies, ka gāzi izvēlas atbilstoši tam, ko metina. Ir taču AGA mājas lapa un var apskatīties, ko tur tirgo.

Piem.: MISON 18, ko plaši izmanto

82% Ar + 18% CO2 with < 0.03% NO
- Working environment-friendly (ozone-reducing) shielding gas (spray arc) for MAG welding of unalloyed and low-alloyed steel
- Also suitable for cored wire electrodes.

Link to comment
Share on other sites

Galu galā iegādājos Lincoln bester pusautomātu. Ar 4 darba režīmiem.

Biju apciemojis plazmateh. Man kā daudz nezinošam cilvēkam, ļoti patika apkalpošana. Cilvēks bija ļoti atsaucīgs un nevarēja just, ka cenšas kaut ko notirgot. Pusautomāta parametrus varu uzrakstīt vēlāk, ja interesē. Tākā ņēmu saviem darb ien, ne firmai, iedeva vēl aptuveni 50 eiru atlaidi, kas beigās sanāca 425 eiras. Pirmie divi režīmi vismaz nesit korķus ārā.

Komplektā nāca klāt pulverstieple un maska. Pirmais mazais metinājums bija divu kronšteinu savienošana. Un es nobrīnijos, ka labi padauzot un locot manu mākslas darbu - tas neplīst, tāka tādiem mazākiem darbiem tā pulverstieple strādā tīri labi.

 

Lielo krievu laiku balonu man pārdos garažas kaimiņš par 15 eirām, kaut kas tur iekšā vel ir palicis. Vel tik jānopērk parastā stieple..

Link to comment
Share on other sites

 Labi, neputrojamies...

Teiksim, dažādu mix gāzu pielietošanu vai nelietošanu parastam mājas MIG/MAG metinātājam nosaka tikai cena un tāpēc tie izvēlās CO2...

 Ir jau gudrinieki, kuri ņemot kādu mix un ner. tērauda stiepli uzreiz domājās ner. tēraudu arī metināt, bet tur der tikai tīrs argons vai attiecīgs mix.

Propaans, veiksmi!

Link to comment
Share on other sites

Lincoln ir labi aparāti, tur nu neko nevar teikt. AGA ir uzskrūvētas cenas un to produkcija ir mērķēta uz firmām, kura iepērk gāzi vairumā. Ir jau visādas LV firmeles, kuras pārdod ar+co2 maisījumus, mistiskos balonos, kurus pārvadā iemetot VW transporter un tad tie kratās no Lietuvas līdz Rīgai.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...