Jump to content

Proves lampa


rumbler457
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Man ir nepieciešams kāpņu telpā izmērīt drošinātājiem 0 spriegumus. Man ieteica proves lampu( lampa ar diviem vadiem, 1 pieliek  pie drošinātāja, otru pie korpusa,spriegums ir- lampa iedegas),bet internetā nevaru neko atrast. Kā to sauc savādāk un kur to var atrast?

Link to comment
Share on other sites

Nu bļāviens paaudze izaugusi, pat provlampu vairs neprot uztaisīt un gatavi internetā pirkt :sarkasms: . Tak paņem visparastāko lampas patronu, pievieno divus izolētis vadus, ieskrūvē kādu 25W lampiņu un provlampa gatava. Lielāku spuldzi par 40W gan neskrūvē provlampā, citādāk acis apžilbst strādājot  .Lai gan labāk vispar elektrības skapim netuvojies, ja tik elementāras lietas nezini!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Vēl labāk divas spuldzes virknē, lai nav jābaidās no trīsfāzu sistēmas (kas arī ir katrā daudzstāvu mājas sadalē).

Bet vislabāk, tiešām, tam netuvoties!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Aizej uz Depo nopērc patronu ar vadu (tur jau gatavas tādas tirgo, nebūs pašam jāskrūvē), nopērc lampiņu ieskrūvē un būs tev provlampa gatava!

 

Ja esi man kaimiņos (par ko gan es ļoti šaubos) atnāc līdz manis un uzdāvināšu tev provlampu par velti! :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu bļāviens paaudze izaugusi, pat provlampu vairs neprot uztaisīt un gatavi internetā pirkt

Vēl paies 50 gadi un neviens vairs nezinās, kas tas tāds. 

Link to comment
Share on other sites

Larijssene

 

 

taadiem iisti nav vietas sjaisaulee...

Tieši tāpat kā Tev. Domā visiem ir jābūt ar elektriķa zināšanām? Varbūt viņš Tavu ģīmi var kokā izgrebt. Varbūt jurist.

Link to comment
Share on other sites

Domā visiem ir jābūt ar elektriķa zināšanām?

Ja kaut ko šitādu pasaka vīriešu dzimuma personāžs, tad tiešām jāsaka, ka pasaule deģenerējas ģeometriskā progresijā. Lai tik pašsaprotamas un bērnišķīgas lietas zinātu, nav jābūt pat ne viszemākajai elektriķa kategorijai, bet tikai kaut nedaudz smadzenēm. Tu jau laikam, lai nomainītu sienas kontaktu vai slēdzi, arī elektriķi meklēsi ?  Kaut gan - ņemot vērā tavu atrašanās vietu, nebrīnos. Kad pie manas paziņas bija atbraucis ciemiņš no Vācijas, šis uz mani skatījās kā uz brīnumdari, kad ciemojoties, aiz gara laika virtuvē slēdzi nomainīju (protams, visiem par šausmām, neizskrūvējot korķus) un pie reizes vannasistabā krānam blīvi nomainīju. Pie viņiem tādām lietām izsaucot meistaru :sarkasms: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Larijssene: nav visiem jābūt elektriķa zināšanām.

Bet zini ja man nebūtu elektriķa zināšanu es elektrības skapī tiešām nelīstu, jo tur nevarēs pēc tam forumā paprasīt "380V strāvas trieciens, apstājās sirds - ko darīt?".

Un vēl jo vairāk es nelīstu skapī pēc šajā forumā izlasītajiem padomiem,jo ne reizi vien esmu pārliecinājies ,ka šeit komentē pilnīgi aunapieres kuriem ir viedoklis, bet nav nedz attiecīgas pieredzes, nedz zināšanu. 

Labots - zeds
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

izmērīt drošinātājiem 0 spriegumus

 

Es gribu redzēt, kā viņš ar provlampu atradīs, kur fāze, kur 0 (ja vien kaste nav piejūgta nullei, kā to mēdza darīt padumjajos laikos)  - lampai ta vienalga, kurā vadā fāze, kurā 0, spīzd tāpat

 

Autoram ieteiktu doties uz tuvāko būvniecības / elektrotehnikas veikalu un paprasīt pēc mērtestera - mērskrūvgriežņa, kas maksā, ja nemaldos + / - 1 eur :)

 

 

 

38657287.jpg

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

Es gribu redzēt, kā viņš ar provlampu atradīs, kur fāze, kur 0 ...
 

Kāpņutelpas sadalē - elementāri!

Link to comment
Share on other sites

Es gribu redzēt, kā viņš ar provlampu atradīs, kur fāze, kur 0

Ar pirkstu arī var :wacko2:.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Mūsdienās pa 10EUR var labu testeri nopirkt.

Provlampas ir no tiem laikiem, kad testeri bija milzīgi un deficīts. Mūsdienās tādai neredzu jēgu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kāpņutelpas sadalē - elementāri!

 

To nu tu gan nevari zināt :) Man, piemēram, elektriķi bija sabūvējuši drošinātāju skrūvējamos korķus ne tikai uz fāzes bet arī uz 0

 

Kā tad ar kontrollampu mērīsi - liksi vienu vadu pie sadalenes korpusa un ar otru bakstīsi katrā korķī ?

Ok, ja nulle pieskrūvēta pie sadalenes, tad jā, a ko darīsi, ja nav? :)

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau testeris nekad neaizstās provlampu un indikātoru.Testeris der kad španungu vajag precīzi nomērīt. Kad vajag vienkārši uzzināt, ir vai nav fāze,tad provlampa ir neaizstājama savā vienkārsībā un ērumā.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Indikators ir laba lieta, bet provlampa taapat ir neaizstaajama. Indikators reizeem var paraadiit obratku jeb indukciju. It kaa spiid un nevar saprast vai pietiekami spozhi! Tad provlampa k'a saka ir "самое то" . Multimetrs (gan jau ka te katram otrajam ir) jau ne katraas maajaas pa rokai buus!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja kaut ko šitādu pasaka vīriešu dzimuma personāžs, tad tiešām jāsaka, ka pasaule deģenerējas ģeometriskā progresijā.

 

Nevis deģenerējamies, bet tuvojamies Jevropas līmenim.

Link to comment
Share on other sites

Larijssene

 

 

Kaut gan - ņemot vērā tavu atrašanās vietu, nebrīnos.
 

Kā mana atrašanās vieta maina manas zināšanas?

Bet ja nopietni, jā, eiropieši ir tiešām tā kā ar pirkstu taisīti. Man māsas vīrs aiziet uz riteņdarbnīcu un saka ka grib spieķus nopirkts, pats nomainīšot, meistaram acis kā spoles un saka ka tas nav iespējams, viņš 20 gadus kā meistars strādājot un ne reizi neesot neviens gribējis nopirkt spieķus ritenim. Beigās tā arī neesot pārdevis, jo pat nezinot cenu tik mazam daudzumam. :D


Riepas mašīnai viņiem šeit arī ir 2 komplekti ar visiem diskiem, jo viņi nesaprot kā tas ir pārmontēt uz tiem pašiem diskiem. Un 99% pārskrūvē tikai servisā. Prasiju kolēģim cik viņš maksā - šis atbildēja ka braucot pie čoma un ar to pa 70 eiro varot sarunāt visas 4 riepas pārlikt :D

 

Vēlviens atgadījums: Ar māsas vīru mainijām motorollerim pakaļējo ratu pagalmā, un kā reiz nebija kautkāda nummura atslēga, domājām jāiet pie kaimiņa (beļģa vietējā) uzprasīt, šis pienāk pie durvīm, paprasam ko vajag, saka atnesīšot kas viņam ir. Iznesa ārā tikai āmuru, tas vienīgais viņam mājās esot. Sākām rēkt uz vietas kā kutināti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā mana atrašanās vieta maina manas zināšanas? Bet ja nopietni, jā, eiropieši ir tiešām tā kā ar pirkstu taisīti.

 

Pats arī atbildēji uz savu jautājumu. Pieņemot, ja patiešām atrodies Beļģijā.

 

 

Viss Tevis minētais ir štrunts, jo angļi sauc elektriķi arī spuldzīti nomainīt. Šeku, arī mūsu pašu veikalos nopērkamajām modīgajām LED spuldzēm ir lietošanas instrukcija ( :) ), kurā šādas spuldzītes uzstādīšanā rekomendēts piesaistīt speciālistu. :)

Link to comment
Share on other sites

Larijssene

Vēl: Kolēģis pasūtijis sekciju internetā un parcik zin ka man ir visādi štrumi prasa vai varu brīvdienā atbraukt palīgā saskrūvēt. Sarunājam ka braukšu, pirmstam uzprasu ko līdz paņemt, šis saka ka tikai skrūvpistoli vajagot. Liekam, liekam, a tur tādi metāla dībeļi jādzen kokā iekšā, saku lai paņem āmuru, jo man līdzi nav. Viņš aiziet un atnāk ar vecu laptopa lādētāju, sitīšot ar to, āmurs neesot. :D


Un ja reiz aizkārās šī tēma, varu izstāstīt vēl kur viņi stulbi.

Darbā runājos ar kolēģiem un prasu, lai nodungo himnas meldiņu, viens saka ka nezinot, otrs nezinot, vēlviens saka ka viņš tādu muziku neklausoties, bet ja es baigi gribot zināt tad lai ieslēdzot futbolu, sākumā vienmēr esot. 

 

Cits atgadijums: Māsas vīrs nopirka kafijas automātu, Senseo, aizveda mājās, bet pārdomāja, tomēr esot gribējis Krups. Nākamajā dienā saka lai es atbraucu līdz uz veikalu apmainīt. Veikalā man protams atbild ka pirmoreiz dzirdot ka kaut kas esot jāmaina 14 dienu laikā un teica lai zvanot uz centrāli. Es arī zvanu, un pēc ilgas sarunas es viņai saku ka Eiropas savienībā ir tāds likums, viņa man klausulē atbild: ''Bet šeit taču nav Eiropas savienība, šeit ir Beļģija.''

Link to comment
Share on other sites

  Provlampa ar vismaz 5W un vairāk jaudu ir neatsverama gadījumos, kad darīšana ar izsistiem , bet slapjiem drošinātājiem. Tāpatās tad, kad uz 3f līnijas sēž 3f patērētāji un caur tiem nāk atpakaļ spriegums, vai arī pa diviem fāzes vadiem nāk viena fāze - bieži gaisvadu līnijās

.

 

Ok, ja nulle pieskrūvēta pie sadalenes, tad jā, a ko darīsi, ja nav?

 Nu tie ir ļoti reti un ekstrēmi gadījumi (negadījumi), kurus nav vērts (un nedrīkst ) ņemt vērā. Jebkuram skapim ir jābūt sazemētam, LV -sanullētam.

 

   Nu pie elementāru zināšanu trūkuma LV ir novedusi no zināmas pārpeļķes valsts ievazātā demokrātijas sērga skolā. Gribu mācos fiziku, negribu nemācos.

Link to comment
Share on other sites

Tārps, piekrītu. Jo provlampa pilda 2 funkcijas vienlaikus - sprieguma uzrādītāja un "slodzes" funkciju. Neviens sprieguma uzrādītājs to nenodrošina - tobiš ar to var nomērīt tikai vai ir spriegums, bet reizēm pie slodzes sanāk, ka sprieguma tomēr nav, jeb ir krietni zemāks, jo kaut kur ir nekontakts. Bet cik var saprast no topika autora, tad viņam vajag elementāri pārbaudīt drošinātājus. Domāju, ka pietiks ar parastu vienpolīgo sprieguma uzrādītāju, tautā sauktu par indikatoru.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Multimetrs (gan jau ka te katram otrajam ir) jau ne katraas maajaas pa rokai buus!

Un jā, provlampa tiešām visiem ir un tirgo katrā bodē :) . OK, indikators neaizstās provlampu, tas fakts.

Provlampai vēl jādomā kā stiklus aizsargāt. Vēl jāizdomā korekti kontakti vai kā lai tos nosauc. Nezinu. Viens čakars priekš mūsdienām. OK, būs tur neliela slodzes, bet nu arī. Tie kādi 50W kopā jau ar nekas nav. Es palieku pie tā, ka mūsdienās tas ir aCtoj :)

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus
Larijssene: nav visiem jābūt elektriķa zināšanām. Bet zini ja man nebūtu elektriķa zināšanu es elektrības skapī tiešām nelīstu, jo tur nevarēs pēc tam forumā paprasīt "380V strāvas trieciens, apstājās sirds - ko darīt?". Un vēl jo vairāk es nelīstu skapī pēc šajā forumā izlasītajiem padomiem,jo ne reizi vien esmu pārliecinājies ,ka šeit komentē pilnīgi aunapieres kuriem ir viedoklis, bet nav nedz attiecīgas pieredzes, nedz zināšanu.

Īsi sakot - mans variants (par pieredzi runājot), bet man ir viedoklis! Ar provlampu mēdzu pārbaudīt vai pa vadu plūst pietiekoši stipra strāva, jo kādreiz gadās apsūbējuši vadu savienojumi, kuri testerim ļauj rādīt nosrmālu spriegumu un iedegties indikatoram, bet neļauj degt vienkāršai 100w kvēlspuldzei.

Par praksi ar elektrību - skolās ir amatu mācība, kurā skolotāji liek veikt praktiskos darbus ar elektrību, tikai pēc skolas beigšanas puikas tik reti saskaras ar darbiem, kas saistās ar elektrību, ka aizmirst lielu daļu no apgūtā. Tādā veidā rodas šādi palīdzības meklētāji forumos.

Labots - canis_lupus
Link to comment
Share on other sites

versatile
Par praksi ar elektrību - skolās ir amatu mācība, kurā skolotāji liek veikt praktiskos darbus ar elektrību

Vidusskolu beidzu pirms 10 gadiem, tātad, pēdējā amatu mācība bija laikam pirms gadiem 14. Ar elektrību vienīgā darbošanās bija iespraust rozetē lodāmuru. Virpa un elektriskie zāģi bija jau iesprausti, atlika vien ieslēgt.

Man arī tā lieta ir tumša, lai gan gaiši spīd. Pie bada, kā saka, gan jau rozeti nomainītu un slēdzi arīdzan; galva it kā strādā - bet visam dzīvoklim instalāciju pārlikt gan pats neņemtos.

Pirms gadiem 25 vidējs LV autoīpašnieks bija ar normālu rezerves daļu krājumu, savu auto bija pārjaucis un pārbūvējis (ru youtūbē vēl aizvien ir raidījumi par to, kā labāk kādai JAUNAI!!! pēc PSRS paraugiem būvētai mašīnai uz sadalītāja vāciņa jāuzliek plastmasas pudele, lai tur netiek ūdens iekšā! Pat Dacia Logan tādas izvirtības mūsdienās vairs nevajag veikt, kur nu vēl citas lietas.

Otra nianse - ok, spuldzīti nomainīt, vannasistabā ventilatoru ielikt, tvaika nosūcēju pielikt, riteni pārskrūvēt - tās ir lietas, kas pašsaprotamas un ko katram pašam vajadzētu spēt izveikt kaut vai lai sestdienas vakarā nepaliktu bez elektrības vai kaut kur Aglonas novadā ar cauru riepu. Bet par to velo spieķošanu, piemēram - man tas aizņemtu vismaz stundas divas, ja gribētos lai ir taisni, + tā kā nav man stenda, tad nebūtu perfekti taisni - servisā to izdara 4x ātrāk un paprasa par to 3 latus, ja nemaldos - sorry, bet tas nav produktīvi no manas puses to veikt pašam (vieni vienīgi zaudējumi laika ziņā, strādājot es nopelnītu vairāk kā 2 EUR/h; atpūšoties un braucot ar gatavu velo labāk sagatavotos nākmajai darba dienai) un atņem darbu tam pašam velo meistaram. Tad i sūdzamies, ka mūs sauc par neproduktīviem un ka algas mazas :)

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...