Jump to content

Lēta gala monitori ,1a internetveikalā.


Railman0z
 Share

Recommended Posts

Sveiki BOOT.lv foruma biedri,

Pēdējā laikā gribas iegādāties jaunu monitoru ,jo gribas redzēt visu iespējamo jaunās krāsās un ,jo vienkārši ir apnicis mans 19" ViewSonic VA902 monitors. Kā nekā jau lietoju viņu noteikti vairāk par 5 gadiem. :D Taču problēma tāda ,ka īpaši tērēties negribu (varētu šim nolūkam iztērēt 150-160 euro) un visu laiku skatos lētā gala 24" monitorus ,1a internetveikalā ,bet īsti baidos uzdurties kaut kādam ,atvainojiet, sūdam ,kurš līdzināsies par šo cenu patreizējam monitoram. Tāpēc ļoti lūdzu atbildiet - vai ir vērts vispār pirkt kādu no lētā gala monitoriem ,1a internetveikalā, cenu kategorijā no līdz 160 euro? Nekam ļoti īpašam monitors nav nepieciešams ,vienkārši browsot internetā un spēlēt dažus FPS kā Counter-Strike:Global Offensive.


Ceru uz Jūsu atsaucību. :)

Link to comment
Share on other sites

kaa kursh, esmu pircis tikai un vienigi leta gala 23' monitorus, philips- sux (tiesa dargaka gala philips bij normals viens), kkads aoc-vel vairak sux sux,naturalakais mesls bija,leta paskata,un bilde vel letaka paskata , vislabakais kas ir lietots ir benq

tiesi shis modelis, iepirku veselus 3is vinus kopa, laikam bus 3is gadi kaadi kaa ir lietoti un veljoprojam ir NICE! (nav neviens pixelis izspradzis nevienam no 3 un krasas ari diezgan patikamas)

http://www.1a.lv/datortehnika/led_monitori/benq_g2320hdbl

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nezinu ka ar lietojamibu, bet kas man noteikti nepatik shis katerorijas monitoriem ir dizains. Visi ka viens apaljiem sturiem, tadam pludenam linijam un izliekti apaljigam kajam. Un ta ar visiem, ja gribas kko manai acij tikamaku un lai labak iederetos dizaina, gribot negribot jaskatas kkas mazliet dargaks.

Ieprieks pieminetais SAMSUNG S24D300H - briesmas, kapec tadas glumas formas? Un ta aizmugure, tada taka kkada citplanertieshu plausha :D Vai tas maksatu dargak uztaisit vinju vienkarshi geometriski noteiktakas formas?

Shie gan jutami dargaki, bet toties glitaki:

http://www.1a.lv/datortehnika/led_monitori/benq_ew2440l

http://www.1a.lv/datortehnika/led_monitori/dell_s2440l

 

tad kada problema letajkajiem uztaisit kaut vienu modeli vismaz lidzigu shiem?

Link to comment
Share on other sites

Tagad tikai D-Sub un HDMI? Praktiski patreiz ikdienā vajag abus D-Sub un DVI. Vai tad vajadzēs pāriet no DVI uz HDMi, bet tad jāmaina dators   :SOH:

Link to comment
Share on other sites

nevertell

DVI un HDMI fiziski ir implementēti vienādi, tev vajag tikai pasīvo pāreju, kas maksās zem 5€.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mikhail
(labots)

Autor, padomā par ergonomiku. Vai galds, uz kura stāvēs monitors, ļauj vienkāršu monitoru turēt tādā augstumā, lai ekrāna augšējā šķautne būtu vienā līmenī ar acīm. Ja tā nav, tad apsver iespēju iepirkt monitoru ar HAS/Pivot. Esmu pārliecināts, ka vīlies nebūsi. Papildus tam, monitoru ar tāda tipa kāju, var pagriezt par 90 grādiem, lai 1080 pikseļi būtu vertikāli. Browsot tādā režīmā ir daudz patīkamāk.

 

Par veco monitoru - kad dabūsi jauno, pieslēdz veco, kā secondary display. Gan jau ka atradīsies pielietojums :)

Labots - Mikhail
Link to comment
Share on other sites

raiviic

 

 

jo gribas redzēt visu iespējamo jaunās krāsās
  Ja vēl vēlies ne tikai jaunas, bet arī pareizas krāsas - tad meklē ar IPS matricu. Nav gluži tavā budžetā, bet  šis būs īstais. Patšam ir un tā kā darbs ar foto/video apstrādi - zinu ko saku. Protams, ja gribi visu pareizi - ir jākalibrē (kas patiesībā jadara ar jebkuru monitoru un arī laptopu, ja vēlas darīt ko vairāk, kā drukāt Wordā vai Notepadā.), tikai lētos TN pareizi nokalibrēt praktiski nereāli.
Link to comment
Share on other sites

(labots)
DVI un HDMI fiziski ir implementēti vienādi, tev vajag tikai pasīvo pāreju, kas maksās zem 5€.

 

Taisnība, pāris gadus lietoju DVI lapsi un HDMI monitoru ar prastu DVI-HDMI kabeli. Piespraudu HDMI-HDMI kabelim galā pāreju - arī viss forši.

 

Autor, aizej, papēti dabā tos Samsung uz fiksētās kājas, vai tas maz derēs. 3 mēnešus reiz pie tāda nosēdēju - riebās man tas regulācijas trūkums - galdam nokustoties, jocīgi nokustējās un tāda ļoti plastmasīga sajūta.

Pret Dell IPS monitoriem (+25% pie cenas) nekādu pretenziju - viss ideāli jau gadiem, iespēja pacelt-nolaist pilnībā apmierina, lietoju darbā un mājās.

 

AOC Benq lētais 23" gals FullHD bija 3 gadus vienā darbā - ikdienai pilnībā pietiekami, bet krāsas atkarīgas ļoti no tā, cik augstu esi galvu pacēlis. Un tad ej nu zīlē, kā jātur galva lai redzētu pareizo krāsu. Es domāju, ka tā cenas starpība nav TIK ļoti svarīga lai ie3.14stu liekus 50 EUR.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Railman0z

AndrisBB, Personīgi man liekas ļoti neglīts Tevis piedāvāts BenQ un tikai dizaina dēļ es viņu nekad neiegādātos ,tāpēc atgādināšu ,ka katram cilvēkam gaume ir savādāka un par to nestrīdas. :)
Esmu dzīvē saskāries ar tāda paša vai vismaz līdzīga dizaina monitoriem kā Samsung ,kurš Tev tik ļoti nepatīk, un man personīgi nav nekādu pretenziju pret tādu dizainu. :)

Mikhail un usver, liels paldies par ieteikumu. Noteikti tiks apsvērts arī tāmlīdzīga papildus funkcija man vēlamam monitoram.
Kā arī ,Mikhail, noteikti vecais monitors netiks aizmirsts un pieslēgts kā otrais. :)

raiviic, šajā forumā esmu lasījis ,ka IPS nav ieteicams izvēlēties ,ja spēlē spēles ar FPS lielāku par 120. Vai tā ir taisnība? Jo pagaidām neesmu spēlējis nevienu spēli ar FPS mazāku par 120 un itkā foto/video apstrādē ieinteresēts arī neesmu ,vismaz pagaidām.

Liels paldies visiem par savu viedokļa izteikšanu un ieteikumiem ,tie noteikti ļoti palīdzēs jauna monitora iegādē. Taču ,ja atradīsies vēl kāds foruma lietotājs ,kurš lieto lēta gala monitoru (līdz 160 euro) - droši uzrakstat arī savu pieredzi ar tāda tipa monitoriem. :)

Link to comment
Share on other sites

kaplis6
(labots)

Uz sava vecā monitora tu ne reizi neredzēji tos 120 fps, jo monitora refresh rate var parādīt tik kadrus cik var (parasti 60).

 

"Geimeri" mīl izplatīt mītus par to, ka IPS spēlēm neesot ieteicams samērā lielākā reakcijas laika(punkta nodzišanas laika, input lag), bet nu specenē parasti ir rakstīts cik katram viņš liels vai attiecīgi mazs. Es ieteiktu neņemt šo mītu galvā, jo ja peņemsi IPS moni ar rekcijas laiku zem 10ms būsi apmierināts, jo ja vien netaisīsi side-to-side salīdzinājumu ar kādu "ātrāku" monitoru spēlējot spēles 100% atšķirību nepateiksi

 

Pa lielam TN un IPS atšķirība ir - TN slikti skata leņķi, samērā sliktāks krāsu attēlojums, mazāks reakcijas laiks, toties IPS uzvar uz krāsu un skata leņķu rēķina, bet mazliet zaudē uz reakcijas laika. Kas der tev - izvēlies pats.

Labots - kaplis6
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Es nesaprotu runas par moderno monitoru "dizainu" 

 

Matrica un viņai apkārt ~1 cm plastmasas rāmītis. Kāds tur dizains????? Oki - vai pogas moņa priekšā vai apaksējā malā, vai sānos. Bet nu tas tiešām ir tik principiāli....??? 

Aizmugure - tā tapat parasti nav redzama.

Link to comment
Share on other sites

pcruksis
(labots)

Nesaprotu, kas vainas manam piedāvātajam SAMSUNG S24D300H http://www.samsung.com/levant/consumer/computers-peripherals/monitors/led-monitor/LS24D300HS/ZN-spec monitoram, man pašam ir SAMSUNG BX2431 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824001440 monitors, visas spēles uz ULTRA iestatījumiem iet vienkārši exelent! Cena, parametri, izmērs, viss atbilst topika autora prasībām.

Labots - pcruksis
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

 

 

Matrica un viņai apkārt ~1 cm plastmasas rāmītis. Kāds tur dizains????? Oki - vai pogas moņa priekšā vai apaksējā malā, vai sānos. Bet nu tas tiešām ir tik principiāli....??? Aizmugure - tā tapat parasti nav redzama.

No praktiska viedoklja starpibas jau nav, bet no vizuala ir. kaneka uz to monitoru visulaiku jaskatas, tad kapec nepirkt tadu kursh labak patik. Man piemeram nepatik tas pludenas un izliektas linijas, gribas kko kantainu, citiem atkasl otradak. Plus letajam galam ari materiali tadi izveleti ka pa kilometru jau acis duras

Link to comment
Share on other sites

itanium

 

 

Man piemeram nepatik tas pludenas un izliektas linijas,
 

Kāpēc lai autoram interesētu, kas tev patīk vai nepatīk?

Link to comment
Share on other sites

__Igors

Ja 24" collas nav primārā vajadzība tad nedaudz palielinot budžetu ieteiktu paņemt DELL U2312HM.

Un tie mīti ka IPS spēlem neder -bullshit, pats spēleju cs:go ~200-250fps, nekādu lagu nav

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...