Jump to content

Kamera līdz + - 200 EUR


maverick007
 Share

Recommended Posts

Sveiki, īdz vasarai plānoju iegādāties fotokameru,

Šajā jautājumā uzskatu sevi par diezgan lielu iesācēju, tāpēc uz spoguļkamerām vēl neskatos un kamerai esmu gatavs atdod ap 200 EUR, max 250.

Kameru pārsvarā plānots ņemt līdzi ceļojumos, izbraucienos utt. tātad lai ērti ņemt līdzi un ātri saprotami varētu darboties. Palasot nedaudz vairāk par kamerām saprotu, ka pats svarīgākais ir sensora izmērs, bet skatoties piedāvājumu ziepju trauku segmentā 99%      ir 1/2.3'' sensors, tātad foto kvalitāte tiem visiem ir daudzmaz vienāda, vismaz mana acs droši vien neko daudz neatšķirs.

 

Tas kas man ir svarīgi, lai foto kvalitāte būtu pēc iespējas labāka 200 EUR robežās un ļoti svarīgi ir lai var varu filmēt 1920 x 1080 izšķirtspējā 60 kadri sekundē (pārsvarā visi piedāvā 30 kadrus, bet skatoties youtubā visādus sample video, 60 kadriem ir jūtama atšķirība). Un noderīgi būtu labs zūms ap 20, bet ja tas baigi upurē foto kvalitāti, tad var iztikt arī bez baigā zūma.

 

Pašlaik 3 kameras ir manā redzeslokā:

 

SONY DSC-WX300                              http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/digitalas_foto_kameras/sony_dscwx300_black#

OLYMPUS SH-50                                 http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/digitalas_foto_kameras/olympus_sh50_black

CANON POWERSHOT SX270 HS        http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/digitalas_foto_kameras/canon_powershot_sx270_hs_grey

 

Vairāk sliecos uz Sony, kaut kā vienkārši labāk patīk. Sākumā biju vairāk uz šo Canon pusi sliecies, bet pilns nets ir ar sūdzībām par problēmām ar bateriju, laikam tomēr izvairīšos no konkrētā Canon.

 

Kādi komentāri par šīm kamerām,  varbūt citi ieteikumi?

 
Link to comment
Share on other sites

ķeblis

Ņem kādu gribi - 200Eur kategorijā nekādus lamborgini neatradīsi. Vēl vari apskatīties ko Samsung piedāvā.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
(labots)

Nemuļķojies ar lētajiem ziepjutraukiem, pats vēlāk būsi nelaimīgs. Ņem kaut ko no šīm:

http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/digitalas_foto_kameras/nikon_coolpix_p530_black

http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/digitalas_foto_kameras/canon_powershot_g16#

vai vislabāk šo:

http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/hibridkameras/canon_eos_m_black_efm_1855mm_f3556_is_stm__speedlite_90ex

un būs tev kamera ar APS-C formāta sensoru, varēsi mainīt objektīvus, derēs arī DSLR stikli (ar pāreju).

 Kaut gan - filmēšanai ļoti noder kamera ar maināma leņķa (atlocāmo)  displeju, kas ir diezgan būtiski filmējot nostatīva kā arī no zemāka punkta - vari normāli stāvēt un lūrēt displejā, nevis saliekties 9 līkumos lai būtu acis displeja augstumā.

 Par 60 kadriem - nu nez, izmantoju tikai un vienīgi 25 un ja gribas kinematogrāfiskāku efektu - 24.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

maverick007

Manā gadījumā kameru ar objektīvu nevēlos, jo vajag kaut ko kompaktāku un nez vai man galīgam nepratējam, kurš neko nesaprot no objektīviem un spoguļkamerām tas būtu piemērots. Man ir pāris paziņu, kuri nopirkuši labi dārgas kameras, bet fotogrāfiju kvalitāte ir vienkārši nekāda. Protams, neliela vēlme ir padarboties ar nopietnākām kamerām, bet līdz tam tikšu pakāpeniski, sāksim ar ziepjutrauku :)

 

Diezgan daudzi slavē Canon powershot s110, cik saprotu šeit ir tā retā reize, kad sensors ir lielāks par 1/2.3''. Bet vai attēlu kvalitātes ziņā tas tiešām būs vērā ņemams pārākums par manis minētajām kamerām? 

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Bet vai attēlu kvalitātes ziņā tas tiešām būs vērā ņemams pārākums par manis minētajām kamerām?

 

Atkarīgs no tā, pēc kādiem kritērijiem tiek vērtēta attēla kvalitāte, un cik ļoti ir "vērā ņemami". Prasmīgi fotogrāfi, izmantojot zināšanas, gaismu un pēcapstrādi, arī ar maza sensora kameru varēs sabildēt augstvērtīgākus un tīkamākus attēlus nekā viens otrs ar dārgu spoguļkameru.

 

Canon S110 lielākais pluss ir nelielais izmērs, kurā ietilpināts relatīvi labs sensors. Lielāka sensora priekšrocības parādās gaismas trūkuma apstākļos. Vai atšķirība attēla kvalitātē starp to un minētajām kamerām būs kā diena pret nakti? Diez vai. 

 

Vēl var uzmest aci Panasonic Lumix DMC-TZ40 un aplūkot Cameralabs veidotos S110, TZ40 un Sony HX50 (WX300 dārgāks radinieks) apskatus. Ja ir pietiekoši daudz laika pētīt un salīdzināt, tad var izvērtēt, kuri aspekti būs svarīgākie, un attiecīgi veikt izvēli.

 

Salīdzināšanai iekštelpas skats ar S110 un HX50.

 

Ja jāizvēlas tikai no pirmajām trim, tad es balsotu par SONY DSC-WX300 - salīdzinoši nesliktās video kvalitātes dēļ.

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

staggars

to: versatile

kad notestēsi S120, lūdzu padod ziņu.... vai atšķirībā ar S110 ir manāmi uzlabojumi....

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ir Rīgā vieta, kur tos Fuji var paspaidīt? Elkor?

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

kad notestēsi S120, lūdzu padod ziņu.... vai atšķirībā ar S110 ir manāmi uzlabojumi....
Atkarīgs, ko saprot ar uzlabojumiem. Bildē labi, ir advancētākas sociālo tīklu iespējas. ZIbspuldze nepaceļas automātiski... Nu, pilns apraksts pēc pāris nedēļām - baigi laiks aiziet rakstot.
Link to comment
Share on other sites

maverick007

X10 izskatās diezgan nopietns verķis, bet s110 tomēr ērtāk paņemt visur līdzi, ielikt kabatā utt. + par s110 krietni vairāk informācijas un visos apskatos to baigi slavē. vienkārši Ir tāda sajūta, ka ņemot s110 neieberzīšos.

 

Vispār izskatās, ka video kvalitātei kadri sekundē nav pats svarīgākais rādītājs, paskatoties youtubā s110 video kvalitāte galīgi neatpaliek no tām 3 kamerām, ko es sākumā minēju.

 

Tagad jau sekos nākošais jautājums, varbūt kādam ir canon s110 un vēlas to pārdod?

Link to comment
Share on other sites

staggars
(labots)

Ja pareizi saprotu, tad salīdzinājumā ar S110, S120 gan sensors,gan procesors cits, kā arī objektīva parametri pamainījušies.... tikai jautājums, vai to var manīt... vai tas dod kādu efektu.

... un par fuji, to kabatā iebāzt pagrūti. Pats savā laikā bildēju ar G15, bet visvairāk bildes uzņēmu ar ixuss 800, kurš vienmēr bija manā somiņā....vai kabatā...

Labots - staggars
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...