Jump to content

Palīdziet izvēlēties krūmgriezi?


Matricuha
 Share

Recommended Posts

Labdien!Ilgi esmu meklējis un interesējies par bendzīna krūmgriežiem,bet tā arī neesmu neko iegādājies!

Mani interēse lai būtu daudzmaz normāla jauda,zināms brends(tā lai detaļas ir nopērkamas),nu un summa varētu būt līdz 400eiro!Bet nu ja neko prātīgu nevar ieteikt tad varētu arī būt lielāka summa!

Link to comment
Share on other sites

man ir Stiga. Bet nu liels un smags, piegriezies. šogad pirkšu Ryobi ar litija aķiem kas darbojas.

Link to comment
Share on other sites

400 ir par maz, nem still aparatu, siksnu no husqvarnas un bus OK! Ja gribi price/perfomance, tad kadu no 7 serijas oleomac!

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Varu rekomendēt Stihl FS4xx sēriju, daudz ir lietots, nav tik smags, labi rokās turas un protams jauda, tik atliek uzdot un jūti kāpēc tas ir krūmgriezis, ne trimmeris :D

 

Tavā budžetā jāskatās mazās sērijas.

Par tām detaļām, ja nopirksi labas firmas, un veiksi apkopes, neliesi iekšā draņķus, tad zāģis kalpos ilgi, parasti reguktora gala neiesmērē regulāri un aiziet pa pieskari, bet ja labs saimnieks, tad tehnika kalpos ilgi. Cik saprotu, tas tev pašam, tad vispār saules mūžu praktiski var lietot, ja vien nav ķītietis ar plastmasas iekšām!

 

Uz tavu budžetu var saganīt jaunu husqvarna 525RX. Būs gan labs serviss, gan kvalitāte. Par jaudu jau grūti teikt, bet jenkurā gadījumā, tas ir grūmgriezis, ne trimmeris, vajadzētu pietiek, ja neveic meža atēnošanas.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Tufjord

 

 

šogad pirkšu Ryobi ar litija aķiem kas darbojas
Šito nu gan pārdomā. Pats drausmīgākais variants ko var nopirkt.Kaimiņiem divi nobeikti tikai pa zālīti ņemoties,kur ar pļāvēju netiek klāt. Sezonu nenovilka neviens.Vienam reduktors nobira otram slēdzis sakusa.+viens darbā garāžās mētājās ar nodedzinātu motoru (par to gan nezinu,kā bij apgājušies).Sapirkti viņi bij pagājušo gadu,jo laba atlaide bija +ka kombinējās ar citām ierīcēm akumalatori. P.S var jau būt,ka paredzēti tikai puķudobēm gar malu akmentiņus apļaut,bet nekam nopietnākam gan garām.
Link to comment
Share on other sites

Gadus desmit lietoju Stiga SB52. Pirms tam bija japāņu brīnums ar 40 kubu motoru. Stigai kārtīgs kniebiens un riktīgus krūmus var nopļaut.  Protams, Stiga nav sievišķim domāta, jo svars ir gana liels. Vārdu sakot, viss atkarīgs, ko pļausi. Ja tiešām krūmus, tad vajag vismaz 50 kubu motoru, ja tikai svaigu zalīti, tad tik jaudīgu mevajag. Stigu izvēlējos, jo bija optimāla jaudas servisa un cenas attiecība. Detaļas nav problēmas dabūt, bet par servisu nepateikšu, visu tehniku laboju pats. Vienīgā problēma, pa desmit gadiem, bija salūzusi ručku turētāja plastmasa. Pats jau to salauzu, jo baigos celmus močiju. Zāles plaušanai nekad neesmu izmantojis striķi, tikai  četrzaru ripu, vai paštaisītu ripu ar kustošiem nažiem. Ar asu ripu krūmgriezis zali pļauj praktiski tukšgaitā.  Man vienkārši žēl skatīties kā cilvēki moka motoru, lai ar striki nosistu zali. Benzīna patēriņā ar ripam vismaz uz pusi mazāks, jo lai zāli nogrieztu vajag daudz mazak enerģijas.

Link to comment
Share on other sites

Tufjord, norvēģi ir tik bagāti, ka uz garantiju viņiem ir nospļauties. Ja saki, ka pat sezonu nenovilka, tad jau tā vēl bija spēkā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

šogad pirkšu Ryobi ar litija aķiem kas darbojas Šito nu gan pārdomā. Pats drausmīgākais variants ko var nopirkt

 

Izskatās, ka šiem slikta karma. Atsauksmes citur ir ļoti OK. Boscham 36V agregāts atkal pārāk jauns un tas 36V aķis smags maita.

Link to comment
Share on other sites

intervall

Par EUR 400 jēdzīgu trimmeri var nopirkt,bet ne krūmgriezi!

 

šogad pirkšu Ryobi ar litija aķiem kas darbojas.

Pērc,tikai pēc tam nebļauj,ka nevar vairāk par 2 kvadrātiem nopļaut.

 

nem still aparatu, siksnu no husqvarnas un bus OK!

Galvu neesi atsitis?Esi vismaz redzējis pēdējo 2 gadu laidienu modeļus,siksnas(uzkabes)?


Vai gribēji pareklamēt Balance XT?


 

 

Oleo-Mac neņem

Šis nemaz tik čābīgs nav, labāks par visiem ryobi,mtd un pārējiem mēsliem. 

Pat labāks par Stigu,kas ir krietni vājāks ražotājs par stihl,husq,dolmar/makita.

Ja biji iegrābies uz aparātu,kas nav paredzēts mūsu reģionam,klimatam,pats vainīgs.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Mefistofels

Man jau gadus 7-8 laukos ir Stiga SB40. Pilnīgi nenokaujams verķis, man arī šķiet ērts un neteiktu, ka jāsūdzas par smagumu. Man prasītos pat vēl jaudīgāks, jo jāpļauj reāli ''wild'' pļava ar dažiem, smilgām, visādām vilku vālēm utt. Galvenais, lai spēj vilkt resno auklu, tad lielo zāli var normāli maukt nost, zāģis nav tas, baigi lēnu.

Cik dārgu pirkt izvēlies pēc tā, kas tev jāpļauj, jo normāliem pļāvējiem cena pa lielam aug reizē ar jaudu.

 

Neieteiktu ņemt neko no lētajiem Ķīniešiem. Nopirku pirms 2 gadiem Ķīniešu zāles pļāvēju tip 6 Zs, pats krutākais. Ceru, ka šogad vēl iedarbināšu - tur viss sāk sadalīties - rokturi, siksnu spriegotāji, iedarbināties ar sācis sūdīgk. Vobšem Stiga trimmeris pēc 7 gadu lietošanas ir daudz labākā stāvoklī nekā ķīniešu pļaujmašīna pēc pāris mēnešu lietošanas.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Es iesaku sava bērna Krusttēvu padomiem šādās lietās . Pirmkārt zinošs , otrkārt - viņš tos tirgo , treškārt - nečakarēs un objektīvi visu apstāstīs . Mīnus - tas ir Talsu rajonā . Bet ja interesē kontakti - PM

Link to comment
Share on other sites

Nupat papļāvu ar Mc-Culloc, nu, nevar teikt neko sliktu, nav mans, bet paziņas, teicās, esot pircis par iepriekšējām 250+ bijušajām latvju naudiņām, jauda ok, nostrādāts pietiekami kvalitatīvi.

 

No lētā gala, ja jānopļauj piemājas dārziņš, varu ieteikt MTD - bet nu nopietnai slodzei tie nav domāti :)

 

Par Oleo-Mac - bija zāģis a.k.a Husqarn poģelka, sezonu izturēja, tālāk atdeva citam īpašniekam, pirmajā pusgadā neko sliktu nevarēja teikt, par tālāko nezinu.

 

Vienu gan varu piebilst - no AL-KO veidojumiem toč ir jābēg pa gabalu. - pašam bija elektriskais ķēdes zāģis (sūda plastmasas zobrati iekšā) gan čomam ūdenssūknis - neizturēja ne 2 reizes...

Link to comment
Share on other sites

Matricuha

Paldies visiem par padomu,meginašu visu izvērtēt un iegādāties sev tīkamāko!

Link to comment
Share on other sites

Par 400€ bus gruti ko labu iegadaties.

 

Visu labāko varu teikt par stihl, fāterītim fs450 kalpo jau 12gadus, ne reizi nav bijis remontā, katru gadu 2 hektāri ap jaunaudzēm trimmerē, stigas 4km garumā un grāvjus 2km garumā, teicams darbarīks.

 

p.s paskaties darzatehnikā, ir vairāki bendzīnnieki no husqvarna ap 400€. Atkarībā ko gribēsi trimmerēt! Vai pliku zāli ap sētmalēm ar striki, grāvjus vai cirsmas ar zvaigznīti vai ripu. Aizej aprunājies ar speciālistiem, gan jau kautko ieteiks.

 

daudzi lieto tos pašus jonsered tie sri lētāki kā stihl un husis, bet nu, vairāki pazińas čikarējas pa remontiem ( drošvien jau arī labi kalpo, ja saudzē un nekauj)

 

veiksmi medībās ;)

 

Ja kko nopērc, tad iemet atsauksmi un modeli kādu pańēmi.

Link to comment
Share on other sites

intervall
pašus jonsered

Tā ir tā pati husqvarna,mainās tikai dizains,plastmasas. 

Tāpat kā Partner un MCculloch(arī husq uzņ.),kulaks tikai aizvietoja partneri :D

Fs-450 pašam bija,vairāku gadu gaitā tika tikai mainīts reduktora apvalks(plastmasa izdila) un degvielas trubiņas.Arī neko sliktu nevaru teikt.

Pašam tagad tikai jāpļauj 70 kvadrātmetri,tagad skatīšos kādu jēdzīgu trimmeri,maksimāli lētu,bet tādu,kas nenojuks pēc 3 sezonām.

Labots - intervall
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man ir Jonsered ar 52 kubiem un 2,8 kw motoru. Pļauju ar striķi un zvaigzni. Trešā sezona, bēdu nezinu. Iepriekš bija Partner ar 2.2 kw motoru, reāli par švaku, pie garas zāles ar striķi rijās ciet, spole tizli uztaisīta, grūti un tizli uztīt striķi, daudz neērtāka uzkabe. Partneri vairākkārt vedu uz servisu, protams maijā jūnijā servisā rinda 2 nedēļas. Kaut kas negāja un bija jāregulē, beigās vispār motors nobeidzās (pēc 6 gadiem), kaut arī vienmēr biju pareizi škaidījis degvielu. Vairrākkārtīgi mainīju palaidēju - tik vārgs, ka uzraujot vienkārši izšķīst. Vēl varu pateikt, ka ar Jonseredu man grāvji iet tieši divreiz ātrāk, nekā ar veco Partneri.

 

Mans ieteikums ir paņemt normālu profesionālu aparātu un uz 10 gadiem aizmirst par visām problēmām un čakariem, ko sagādāsi nopērkot lētu un vārgu budžeta trimeri.

Labots - Fedja
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Iepriekš bija Partner ar 2.2 kw motoru, reāli par švaku, pie garas zāles ar striķi rijās ciet

 

Nezinu, kas Tev tas par brāķa eksemplāru gadījies. 545RX huqvarnai ar 2,1 kw, jaudas pietiek ar dubuti atliektiem galiem. Vispār jau šādas klases aparāti ir paredzēti profesionālai lietošanai, un normālai privātmājai, vai pat trijām, pilnīgi pietiek ar 400-450 eiro vērtu husqvarnu vai analogu štīlu, džoni.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Sveiki!, nu par trimmera  karbūža regulēšanu....,

ir husvarna 250, tik sen nav regulēts, ka aizmirsies, ir 3 skrūves L, H, un T,

cik atceros, tad ''L'' bija degvielas padeve, strauji piedodot apgriezienus - rijās ciet, šorīt uz ''čuju'' grozīju, bet īsti riktīgi nav

varbūt kāds atceras, cik apgriezieni bija pēc rūpnīcas uzstādījuma skrūve atskrūvēta uz āru 

 

Didzis laikam bija spečuks.....

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Par šo te gribētos sīkāk, kā ar šiem asmeņiem var apļaut zāli piemājā, dārzā starp augļkokiem, žogiem un gan betona sienu.  Man liekas, kar metāla ripām var doties tikai klajā laukā, kur nav ne akmeņu, ne citu šķēršļu, bet ar trimmeri vairākus hektārus regulāri pļaut nav tas labākais variants, jo tam domātas pļaujmašīnas, ar kurām to var daudz ātrāk paveikt. Vai arī tev nav dārza?

 

Zāles plaušanai nekad neesmu izmantojis striķi, tikai  četrzaru ripu, vai paštaisītu ripu ar kustošiem nažiem.
Link to comment
Share on other sites

ripas vajag latvāņus un suņuburkšķus pļaut. dārzā tādas izmanto ekstrēmisti.

Link to comment
Share on other sites

Loading

Manā īpašumā ir krūmgriezis Oleo-Mac Master. Rokas izmēra kociņus kauj bez piepūles. Šogad nopirku ērtāku jostu. Tās retās reizes kad vajag remontēt kaut ko - tās dodu remontēt Liepājā, Brīvības ielas servisā, blakus hidrolata baseinam. Nomainīts uzvilcējs uz kārtīgu metāla. Nesen arī roktura stiprinājums izlūza. Tās arī lielākās problēmas kopš 1998.gada!

Otrs DEPO jaudīgākais Hetch. Ar to aizaugušu lauku grūti izpļaut. Krūmus pļaut neriskēju....

 

 

Pievienojos padomam par kārtīgu mantu. Gan aizmirsīsi n-tos remontus, gan niķīgus mezglus (karburatoru, reduktoru u.t..t), gan kalpos ilgi, gan ērti strādāt būs.

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

 

 

Izskatās,ka būs Tavā budžetā. http://www.stiga.com...sbc-645-kd.html

Dieva dēļ neņem stigu ar  4x.xx cc motoru, nu nevelk ņifiga, tad jau labāk 5x.xx (pašam diemžēl laukos mētājas sb 40 kaut kāds, nu sprāgonis, kas sprāgonis - ar asmeni vēl kaut ko, bet ar žilku ņifiga nevelk)

Link to comment
Share on other sites

Sveiki!, nu par trimmera  karbūža regulēšanu...., ir husvarna 250, tik sen nav regulēts, ka aizmirsies, ir 3 skrūves L, H, un T, cik atceros, tad ''L'' bija degvielas padeve, strauji piedodot apgriezienus - rijās ciet, šorīt uz ''čuju'' grozīju, bet īsti riktīgi nav varbūt kāds atceras, cik apgriezieni bija pēc rūpnīcas uzstādījuma skrūve atskrūvēta uz āru 

 

Ja angliski saproti, tad  http://www.manualslib.com/manual/74763/Husqvarna-250-R.html?page=31#manual  sākums 30. lpp.

Labots - zibins
Link to comment
Share on other sites

intervall
Dieva dēļ neņem stigu ar  4x.xx cc motoru, nu nevelk ņifiga, tad jau labāk 5x.xx (pašam diemžēl laukos mētājas sb 40 kaut kāds, nu sprāgonis, kas sprāgonis - ar asmeni vēl kaut ko, bet ar žilku ņifiga nevelk)

\

Ko tu te dzen...

Šim ir pavisam cits motors,šis  jau ir pus-profesionālais.

Neskaties cm3,bet apgriezienus un kw.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Alusbundža, zibins dotajā instrukcijā diezgan labi viss aprakstīts. Es gan reguleju uz čuju, jo vienkārši jūtu, kad par liesu degmaisījums, kad par treknu. Tās zināšanas un jušana vēl no mopēdu braukšanas laikiem un lielā sporta- automodelisma.

Mežavecis, es tiešam nekad dzīvē neesmu pļavis zali ar žilku.Man žēl bezjēgā jebkuru motoru dzīt uz pilniem apgriezieniem. Tāpat ciest nevaru ,kad ar striķi pļauk, tad līdz acīm zaļš paliec no zāles. Ja esi ievērojis, tad visi profesionalie zales plavēji strādā ar kustošiem nažiem. Gan ceļmalas ar tādiem applauj, gan zemnieki sienu plauj. Es jau neko jaunu neizgudroju, vienkārši uztaisīju ripu ar kustošiem nažiem. Var plaut pat visnesakoptākajās vietās. Kā iemauc akmenī vai dzelzī nazi noliecas un nekas nenotiek. A pmāju man zeme ideāli iekopta, ja nu vienīgi sieva kādu akmentiņu noliek puķudobes malā, bet tad dabū brāzienu. Tapēc izmantoju parasto četrzaru ripu, jo nekur iemaukt nav iespējams. Ripu es kapinu tāpat kā izkapti. Tad zobs cietāks un ilgāk kalpo. Skaidrs, ka lielāko daļu zālāja pļauju ar stumjamo pļāvēju, bet man daudz stāvu nogāžu, grāvmalu un dīķmalu, kur stumjamais neder. Es mierīgi appļauju gan betona apmales, gan akmeņus, gan augķukokus. Nejauši noplāvis esmu tikai dažas puķes, bet tad sieva vainīga, nav iespraudusi mietiņu un atzīmējusi jauno stādijumu. Nezinu, man nav nekādu problēmu nolaist ripu gar ābeli un nesavainot mizu. Jā, es nelietoju aizsargu. Zinu,tas nav pareizi, bet man tā daudz vieglāk strādāt. Viss sakopts un maksimums var kādā vīngliemezī iepļaut , bet tā lidojums  nāvējoš tikai gliemezim. Vispār es tos mūdžus ar lielu prieku sapļauju. Savukārt, ar kustošajiem nažiem principā nevar akmeni uzraut, jo nazis noliecas. Interesanti, kad pļauju ar ripu uz nelieliem apgriezieniem, tad dzirdu kaimiņa trimmeri, kā tas pilnā gāzē mokās. Ar ripu pļaujot benzīna patēriņs ir vismaz uz pusi mazāks.  Man, lai visus zālājus noplautu, aiziet vairāk par 5L benzīna un ekonomija ir būtiska lieta. Arī stumjamajam pļāvējam regulāri asinu asmeni, lai tas nav jādzen pilnā gāzē. Lai gan, viss ko es te stāstu laikam parastam cilvēkam neder. Kurš tad prot mūsdienas parastu virtuves nazi uzasināt, kur nu vēl krūmgrieža ripu izkapināt, vai zāles pļāvēja asmeni asinaāt.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Kā no 2001 gada ar husqvarna 245RX. Patīk, ka gāze uz īkšķi. Remontos: reduktora gultnis, kas asmens pusē, karburatora membrānas, šur tur hermētiķis.

Husqvarnai liels pluss, ka var turpat mājaslapā visus manuāļus dabūt - tai skaitā servisa manuāli. Un detaļas būs pieejamas arī pēc 10 gadiem.

Pievienojos tiem, kas iesaka ņemt kārtīgu mantu un sekot norādēm lietotāja pamācībā - tas šajā gadījumā atmaksājas.

 

(Stiga ar labs brends, zāles pļāvējam ar ir 10+ gadi (šopavuser motors paprasīja roku pielikt, vēl nezinu, kas tur atgadījās).

 

Nu vells, Didzi pa to kapināšanu gan nebiju iedomājies, izkapts ir knauzerēta, laktiņa un apaļais āmuriņš ir kaujas gatavībā, būs jāpaprovē.

Link to comment
Share on other sites

Es kapinu uz sliedes gabala un ar parastu āmutu. Izkaptij kapināšana bija pinķerīgāka un jo labāk to veica, jo mazāk enerģijas bija jātērē pļaujot. Krūmgriezim  motors griež to asmeni un nevajag tik plānu uzklapēt. Efekts no metāla kapināšanas ir ļoti labs. Es arī sākumā uz šmirģeļa asināju ripu. Stundu paplauj un atgriežas, jāšmirģelē atkal, bet kad metāls izdauzīts, tas tur daudz ilgāk. 

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Zuxters,

tu nu gan neatpīgs.....ja ir aitas pietiekamā blīvumā, tad nav ne zāles ne krūmu...., paliek tikai šašliks

Labots - alusbundža
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ir Husqvarna 543RS. Nepateikšu, cik ilgi jau ir, kaut kur nozaudēts čeks. Būs kādi gadi divi.

Nav ne vainas, lietoju.

Maksāja 330Ls, tas iziet nedaudz ārpus Taviem 400 eiro, ap 470 būs.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Didzis

To es arī gribēju dzirdēt, ka paralēli tiek izmantots arī zāles pļāvējs. Ņemot vērā, ka bērnībā daudz esmu ņēmies ar izkapti, tad kapināšanas process ir labi zināms. Tagad arī plānojās noskrūvēt zāles pļāvējam asmeni un ar slīpripu uzasināt, jo daži palielāki akmeņi un asmenī pamatīgi robi. Pagaidām benzīnu sataupu uz ātruma rēķina, respektīvi, lai nav lieki jāgrozās un uz maksimālo ātrumu skrienot līdz. Tā kā jāapļauj tikai tās vietas, kur zāles pļāvējs netiek klāt, tad šitais Bosch sūdiņš ir gana labs. Protams, ar šādu nopļaut jau 10m2 būtu elles mokas :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
alusbundza

Tā kā šajā forumā drīkst pārdot tikai elektroniskās ierīces, tad.......

bet varbūt kādam džekam der vecs , bet piedarbināt var, krūmgriezis par lēto.... jāmaina virzulis un cilindrs,

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...