Jump to content

Vēlos izmēģināt Linux


intervall
 Share

Recommended Posts

bet pameklējos googlē, uzliku @Mate

Vispār jau Fedoras projekta mājaslapā piedāvā arī ar Mate desktopu.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Zux

    15

  • Aigars

    17

  • nevertell

    22

  • intervall

    19

Top Posters In This Topic

Posted Images

nevertell

Tā ir un vienmēr būs problēma ar linux'u, jo kodeki ir grey area. Itkā par brīvu viņus dot nevar, un noteikti nedrīkst likt instalācijas diskā iekšā, bet uzlikt jau ar nav grūti. Ffmpegs ir oupensurs projekts, kas atkodē/iekodē dajebko, nezinu, kāpēc tas nenāk defaultā ieinstalēts. Bet nu neticu, ka to nevar uzlikt bez komandrindas.

Link to comment
Share on other sites

(prasās pēc atsevišķas tēmas, bet pa lielam tas vēl ierakstās "vēlos izmēģināt linux")

 

tā pati vecā fedora20 un intereses pēc vecais stalkerCOP.iso fails - ja zinātu kā palaist to spēli(jebkuru citu) par windows varētu aizmirst..bet kā?

 

aha, wine..bet tālāk kā? un jā - esot arī tāds playonlinux..

kā notiekās tas spēles palaišānas process?

(ja tas ko maina - asus x201 netbuks bez CD draiva)

 

paldies!

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Da nu nafig to krossoveru. 

Nerakstīšu, kā visu darīt, došu norādes. 

No sākuma piemontē to iso failu. Jebšu gūglē meklē how to mount iso linux. Varbūt labāk meklēt konkrēti savai distribūcijai. Ar gnome itkā to var arī izdarīt ar GUI, bet tad iso fails tiek montēts nevis tieši tur, kur man viņu vajag, bet /run/jūzersesija/gvfs/isofails. Ērtāk taču būs piemontēt kautkādā mājas mapes apakšfolderī. 

Protamistiski, vajag arī wine, kārtīgus draiverus. To visu meklējam konkrētās distribūcijas paku menedžeros. 32 bitu bibliotēkas arī vajadzēs, par tām labāk palasīt attiecīgās distribūcijas wiki vai kādā tutoriālī. 

Tagad ejam uz appdb.winehq.org un meklējam savu spēli un lasam, vai nav kautkas papildus jādara. Pēdējā laikā nav nācies saskarties ar kautkādiem ūbervajadzīgiem hackiem un patchiem- vai nu strādā, vai nu nē. 

Palaižam winecfg un uztaisam emulētu desktopu vienalga cik lielu, lai gadījumā, ja spēle maina izšķirtspēju, netiktu sajāts viss desktops. Vēl ir dažādi veidi kā optimizēt wine'u, bet man šķiet par to jau te esmu rakstījis, un kam intresēs, tas atradīs un izdarīs. 

Kad tas viss ir pabeigts, atveram folderi, kur piemontējām iso. Un dubultklikšķinam uz setapu. Ja nekas nenotiek, tad atveram termināli un rakstam

cd /path/to/iso
wine setup.exe

Protamistiski, pielabojam ceļus un nosaukumus. Ja tagad nekas nenotiek, tad dodamies uz gūgli un skatamies, ko varam darīt lietas labā. Winetricks ir izcils tūlis, lai sakačātu visvisādas windows bibliotēkas, piemēram dx9 runtaimus, .NET runtaimus utml. Kad instalācija ir pabeigta, radīsies jautājums- kur tad tā spēle ir ieinstalēta. Parasti instalē Program Files, bet kur ir tas ? Tas ir, relatīvi no mājas mapes skatoties (~/), .wine/drive_c/Program\ Files/Spēle. Ņemat vērā, ka bash'ā, lai ņemtu vērā tukšumu, vajag lietot slīpsvītru ('\'), savādāk tas netiks uzskatīts par vienu veselu stringu. Bet, ja jums katrs otrais ceļš nebūs galīgi vienāds, tad visticamāk var iztikt tikai ar to, ka uzraksta daļu no direktorijas nosaukuma un tad spaida tab taustiņu, lai nosaukums tiktu pabeigts jūsu vietā. 

Parasti pēc instalācijas spēli var palaist arī no parastā "start menu", dažreiz ir ikonas uz desktopa. Bet ja palaižot to, nekas nenotiek, tad labāk ir atkal atvērt termināli un doties uz attiecīgo folderi un palaist spēli "ar roku", tāpat kā jau augstāk rakstīju. Ja kautkas nebūs tā kā vajag, visticamāk būs kāds error messidžš, pēc kura varēs orientēties gūglē. 

 

Lieta, kas jāņem vērā- ja tas ir ultrabuks un ir tikai inteļa videokarte, tad rūpīgi jāskatās, kāda versija draiveriem. Jo jaunāka versija, jo lielāka iespēja, ka spēle strādās un ka spēlē strādās labi. Ar AMD ir dīvaini, dažas spēles labak spēlējas ar opensurs draiveri, dažas spēles spēlējas labāk ar fglrx. 

 

Stalker iraid diezgan prasīga spēle, bet izskatās ka strādās https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=18649&iTestingId=50647 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

šī tēma man arī, vairāk vai mazāk ir aktuāla. Vēlos lēnām migrēt prom no Windows. Bet tā uz sitiena nesanāk, jo ir šādas tādas win softu atkarības. Tā praktiski it kā nav vajadzības, software izstrādi varu veikt arī tīri normāli uz Win. Migrāciju vēlos veikt, jo Linux kļūst populārāks uz visdažādākajiem dzelžiem, sākot no mikro ierīcēm, līdz gigantiskiem serveriem, tāpēc tā ir tāda kā nākotnes universālā operētājsistēma nr. 1, tādēļ ir izdevīgi veikt mentālās investīcijas tās apguvē.

 

Pēdējo reizi, kad mēģināju, apstājos pie tā, ka tie paši izstrādes rīki uz Linux darbojas lēnāk nekā uz Windows... konkrēti izmantoju Android studio + emulators. Uz Mint ar 4 GB ram bremzēja, izskatījās, ka ram par maz... Protams, varu RAM palielināt... Bet domāju, ka nav normāla situācija, ka viena IDE tik ļoti prasīga ir. Patreiz nezinu, kas pie vainas - tieši Mint vai arī pats Android Studio ports. Jāpamēģina cita distribūcija.

Labots - persick
Link to comment
Share on other sites

Ja pirms tam bija windows, tad var izmantot 10 vai citu Hirens disku ar windows tūli.

Ja atjaunošanu gribi veikt no linux, tad programmatūras centrā zem "testdisk" jābūt photorec, kas darbināms no termināļa

http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec_Step_By_Step

 

Pats par sevi saprotams, ka formatēto disku labāk neaiztikt un izmantot kādu live cd, vai Hirens CD palaižot miniXP.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

 

 

konkrēti izmantoju Android studio + emulators. Uz Mint ar 4 GB ram bremzēja, izskatījās, ka ram par maz
 

 

atgriežamies pie 10 gadus veciem pokemonu ieteikumiem - kā problēma, tā pārinstalē, uzreiz viss lidos!  :grin:

blablabla /bin/idea.vmoptions failu paskaties:

 

-Xms128m
-Xmx750m
-XX:MaxPermSize=350m
-XX:ReservedCodeCacheSize=96m
-XX:+UseCompressedOops
Xms palielini līdz 256 vai 512 un Xmx līdz 1024. Tas ir java softs, tas ir tūnējams, tāpēc nevajag griezt nost galvu un likt citu lai tikai pārbaudītu, vai cita frizūra labāk piestāv. Tāpat x86 emulatoru vajag likt ar haxm. Un problēmu būs mazāk.
Link to comment
Share on other sites

Xms palielini līdz 256 vai 512 un Xmx līdz 1024. Tas ir java softs, tas ir tūnējams, tāpēc nevajag griezt nost galvu un likt citu lai tikai pārbaudītu, vai cita frizūra labāk piestāv. Tāpat x86 emulatoru vajag likt ar haxm. Un problēmu būs mazāk.

- nu man tas ir jauns lauciņš, tāpēc nezinu, no kura gala lai tam ķeros, un uz to skatos vispārināti.

 

Paldies par ieteikumu! pamēģināšu. Šis jau ir ļoti specifisks risinājums, par kuru pats nebūtu iedomājies.

 

Par emulatoru - nu tas zināms,ka standarta versija ir ļoti lēna, bet iekš Win, salīdzinoši, normāli gāja.

Labots - persick
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...