Jump to content

Mēbeļu pulēšana


Luke
 Share

Recommended Posts

Gribu nedaudz pataisnot rokas un iemācīties normāli nokrāsot mēbeli, pēc tam nolakot un beigās smuki uzpulēt tā lai spīdētu kā spogulis.

Vēlos sākt ar vienu galdu.

Pirmā lieta, par kuru nav īsti skaidrības- ir pārpalikumi no vienas Legno bodē pirktās krāsas (laikam akrila krāsas), kurai virsū ar roku rakstīts "+ cietinātājs 50%" un vēl atšķaidītājs 10-30% (ja no galvas pareizi atceros). Tas Legno šķīdinātājs man ir, bet līdz galam netapa skaidrs no kā būs tie 50%- toļi vai jāšķaida krāsu ar to cietinātāju attiecībā 2 pret viens? Jādomā, ka pareizi saprotu, ka tam maisījumam ir jāpievieno arī atšķaidītājs (vakar neveiksmīgi sajaucu atšķaidītāju ar šķīdinātaju- laikam nav viens un tas pats.. :D ) Vai pēc tā atšķaidītāja man jābrauc uz to pašu Legno vai arī Depiņā pirktais derēs?

Laka man arī ir saglabājusies, kas laikam arī jāšķaida ar cietinātāju, bet nu vispirms jānokrāso. Nu to galdu gan jau nokrāsošu un nolakošu, bet pati galvenā lieta, par kuru gribu uzdot lamerisku jautājumu- sazvanīju vienu kantori, kas saucas www.autokrasas.lv, jo jamie tirgo arī pulēšanas pastas. Pajautāju bodniekam vai tās pulējamās pastas der arī mēbeļu pulēšanai. Jams nezināja. Googlējot internātā ar atslēgas vārdiem "mēbeļu pulēšanas pasta" vai "līdzeklis", šķiet, neko nopietnu atrast neizdevās, ja neskaita lūk šādus piedāvājumus http://www.shopdrive.lv/lv/sev/zobu-un-mutes-kop%C5%A1anai/zobu-pastas/colgate-palmolive-colgate-sensitive-pro-relief-pul%C4%93%C5%A1anas-pasta-50-ml-shopdrive vai kaut ko, kas liekas ļoti amatierisks līdzeklis.

Tātad jautājums- kur var te pat Latvijā līdz, piemēram, parītdienas vakaram nopirkt pulēšanas pastu ar ko varētu pulēt mēbeles?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nez kāpēc man liekas, ka pulēšanu veic pirms lakošanas un tad pēc vairākkārtīgas lakošanas arī veidojas vajadzīgais spīdums.  

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Cik paspēju saskatīties jūstrubē, bija licies, ka laku arī pulē.. Vai krāsu ir jāpulē pirms lakošanas- hvz..


Vispār būtu labi, ja kāds varētu pāris vārdos izstāstīt kā darās tas process..


Tas krāsošanas/lakošanas/pulēšanas process kā to esmu līdz šim iedomājies;

1. Man tas galds bija jau krāsots- ar 240.to smilšpapīru noslīpēju un vienreiz nokrāsoju.

2. Pēc tam domāju, ka varētu noslīpēt, piemēram, ar 2000.šo ūdenspapīru un tad atkal nokrāsot vienu kārtu.

3. Pēc tam atkal nedaudz noslīpēt ar 2000šo ūdens papīru.

4. Uzpūst vienu lakas kārtu. Tad to lakas kārtu arī ar to pašu 2000šo, piemēram, noslīpēt. Pēc tam nopulēt.

5. Atkārtot 4.to soli vienu vai vairākas reizes..

 

Lūdzu palabojiet mani, ja tas darās kā savādāk!

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

raiviss

varbūt neko nesaprotu no tā, bet man liekas jocīgi laku skrāpēt ar smilšpapīru

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Tas apraksts izklausās vairāk pēc auto krāsošanas/lakošanas procesa! :)

Ar mēbelēm tik smalki neņemās (ja vien nav kaut kāds xxx gadus vecs eksemplārs nelielas Jūrmalas mājiņas vērtībā! :D ).

 

Noslīpēt ar smilšpapīru, nošpaktelēt, noslīpēt, nokrāsot, nolakot. Var lakot vairākas kārtas. Ja grib ļoti spīdīgu - tad gan - lako vairākas kārtas, tad slīpē ar 2000. smilšpapīru un tad pulē.

Ar ko pulēt - atkarīgs no lakas.


Vispār jau vajadzētu lakot tā, lai nekas nav jāslīpē un jāpulē! ;)

Link to comment
Share on other sites

Lakotas mēbeles nav modē.

Piesūcini ar kādu eļļu un miers, manuprāt, daudz glītāk.

Link to comment
Share on other sites

Krāsotu jau nevar piesūcināt.

Link to comment
Share on other sites

Pēc vairāku dienu jāšanās ir kaut kāda pirmā pieredze. 

Tātad Cenu klubā par pārdesmit jevrikiem vai pat lētāk nopirku krāsošanas pistoli un mēģināju kaut ko krāsot. Neizdevās galīgi (nez vai nemācēju, vai arī tā pistole bija sūds) pat ieregulēt, lai tas krāsu kūlis veidotos vispār, nemaz nerunājot, lai tas veidotu elipsveida formu. Nu un krāsojums arī sanāca. Īsi sakot- cik nokrāsoju, tik dabūju noslīpēt atkal nost. Pirmā krāsošana bija ārā. Otro krāsošanu ar to pašu pistoli un ar tādiem pašiem rezultātiem pa lielam izveicu garāžā. 

Nu un piektdienas vakarā, kad mēģināju taisīt kārtējo atkārtojumu, liekot kopā krāsu pistoli, ne kur neatradās krāsu pistoles dīze. Beigās apnika meklēt, aizbraucu uz K-rautu, kur, tā kā cita ne kā vispār nebija, nopirku komplektu par 29eur, kur ir kaut kādi pēc skaita laikam 5 pričendāļi. Smejies vai nē, ar to to galdu nokrāsoju 3 minūšu laikā. Krāsojums sanāca pat +/- ok. Šur tur pat parādījās krāsai spīdums (kā būtu jābūt). 

Nu sestdien no rīta noslīpēju. Tad izdomāju pat uzpulēt. Viss izlikās tā kā ļooti labi. Atbrauca čomaks, apskatījāmies galdu un izdomāja, ja jau tik labi viss iet- tomēr pārkrāsošu otru reizi, lai viss ir čikiniekā. Arī krāsa kā reiz sanāk vēl vienai krāsošanai. Tā arī izdarīju. Šoreiz, liekot kopā pistoli, itkā spēcīgi nevilku, bet tai s..da pistolei, skrūvējot iekšā dīzīti, aprāvu vītni un tā pistole vairs reāli nebija lietojama. Nu ko, pamēģināju, izrādījās tā dīze der tai manis pirmajai pirktajai pistolei. Uzliku to dīzi, Mēģināju nopūst. Kā man sanāca tas krāsojums, liekas, ka nav jāstāsta. Nu ko, aizskrēju ātri uz Depiņu, nopirku tur pistoli par 10+ eur, kas pēc izskata bija līdzīga iepriekšējai. Pārlēju krāsu tajā pistolē, kaut kā nopūtu, krāsojums sanāca tā kā joslās. Šo pistoli man kaut kā neizdevās tā ieregulēt lai normāli pūstu un nešķaudītu. 

Nu ko, šodien noslīpēju, nopulēju. Vairāk vai mazāk ir ok. To, ka krāsojums ir sanācis tādās kā joslās, pie noteikta apgaismojuma var redzēt, bet nav uzkrītoši. Ir beigusies krāsa un jaunu pirkt negribās. 

Pulēšanai beigu beigās nopirku Farecla G3 pastu, tāpēc, ka viens džeks no jūstrubes to slavēja. Nu ar to pastu bija tā, ka tā pārdodas, vismaz tajā bodē, kur es to pirku, nevis uz tilpuma, bet uz svara. Man izlikās, ka pus kilograms, ko es paņēmu, ne būt nav pus litrs. Nu īsi sakot, pulējot no tā pus kilograma, kādi pārsimt grami uzreiz aizgāja biksēs, un ar tiem pārējiem 300 gramiem tā vien bija kā divas reizes knapi nopulēt. Tajā pat veikalā man vel pārdeva tādu kā rupjo ripu ar diametru 28cm, ja pareizi atceros (katrā ziņā lielāku par 18cm). Liekas, ka manam Makitas freksim/pulētājam ir diezgan pagrūti to griezt. Iespējams nedaudz tai ripai samazināšu diametru, bet tas tā..

Tā nu lūk pirms brītiņa pirmo reizi nopūtu ar laku. Negribējās šim galdam pirmajai reizei tērēt labo Legno laku. Aizskrēju uz K-rautu nopirkt laku. Tā laka, pretēji gaidītajam, izrādījās, ka nav īsti bezkrāsaina. Kaut kā nopūtu. Mēģināt pieregulēt pistoli izrādījās tik pat sarežģīti kā es domāju, jo, lakas kūli īsti neredz kāds tas veidojas, atšķirībā no krāsas. Liekas, ka tas krāsojums atkal būs sanācis viļņveida.. 

Nu lūk- pirmais rezumē- man kaut kā liekas, ja būtu to visu darījis ar parasto rullīti + otiņu, iespējams, tas galds ap šādu laiku jau būtu nokrāsots, pārkrāsots, nolakots, pārlakots, pārpulēts un jau atrastos man istabā. Kaut arī mēģināju garāžai grīdu un sienas noklāt ar plēvi, kāda būs garāža pēc šiem darbiem, pat negribas domāt.

Šonedēļ no galdnieka dabūju vienas skandu kastes, kas ir nošponētas. Gribu mēģināt pats tās nolakot un nopulēt. Gribas drīzāk to lakošanu veikt sev ierastā veidā, kas puslīdz labi padodas- ar rullīti. Jūsu domas??


Hmz, tas galds pēc lakošanas vairs nav balts, bet gan drīzāk nodzeltējis. Tā Legno laka, kas man plauktā stāv, ir bezkrāsaina. Biju iedomājies, ka visām lakām ir jābūt bezkrāsainām, ja nav norādīts kā savādāk..

Tagad ne ko negribas vairs darīt. Līdz rītvakaram izdomāšu ko darīt ar to galdu- vai sākt visu no sākuma vai arī pulēt un nest istabā..

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Izklausās - d^%$* darbs un materiāli! :D

Cik tur sanāk? Kādi 50+ eiro par trim pistolēm un vēl krāsa, laka, pulējamais, laiks...

Pa tādu naudu kāds cits to būtu izdarījis Tavā vietā un daudz kvalitatīvāk, vai ne?

Gribi pats izcīnīt? Palasi kaut vai to mazumiņu, kas ir internetā rakstīts (un ne jau Youtubē!) par auto krāsošanu.

 

Izlasot vēlreiz - rodas jautājums - kāds kompresors? Kāds spiediens tiek padots uz pistoli?

Kāda krāsa? Cik šķidra? Kā piens? Kā saldais krējums?

Cik liela dīze?

Link to comment
Share on other sites

Jā, par darbu un materiāliem, Tev, diemžēl, ir taisnība.

Iespējams par to naudu kāds cits to būtu izdarījis labāk manā vietā, tas pa visam noteikti.. Vienīgi, ja es to mācētu izdarīt pats, tad es pats to varētu izdarīt pirmo, otro, piekto un desmito reizi.. Saimniecībā tādas prasmes noder. :)

Tā doma mēģināt pašam radās, jo nav zināms neviens meistars, kurš to varētu normāli izdarīt par samērīgām naudiņām. Te pat forumā pacēlu jautājumu vai ir kādam zināms kāds meistars. Tikai viens forumietis atsūtīja man galus pāris cilvēkiem, kuri gan pēc viņa domām bez četriem cipariem savu pakaļu no beņķa nepiecelšot. 

Kompresors ir kaut kāds Remeza C50-GM193. Pēc datasheeta tam ir 1.5kw motors, 50l bačoks, itkā caurplūde skaitās 240l/min. 

Ja pareizi saprotu kā to dara, spiediens man ir uzregulēt teju vai max- 7 atmosfēras. Man tam ir parastā 10m caurule. Tā kā rēķinu, ka tajā caurulē viena atmosfēra varētu pazust- tb uz pistoles spiediens max 6 atmosfēras. Tā kā krāsojot tas kompresors visu laiku rūc, gan jau tas spiediens vēl nokrītas. Neesmu speciāli tā sekojis līdz.

Krāsa bija Legno pirktā kaut kāda "S.0500N/GL Krāsa PU 100 sp". Šķaidīju ar cietinātāju LNB 100 (lēju apmēram uz pusi mazāk kā krāsu) + atšķaidītāju LZC70 (apmēram 20% no krāsas daudzuma). Pēc šķidruma, es teiktu, ka kā piens drīzāk.

Pirmajai pistolei bija 1.4mm dīze. Pēdējām divām- 1.5mm dīze.

Link to comment
Share on other sites

Luke: manas domas ka patrenēties vajadzētu uz kaut kā vienkāršāka.

Lakas slāņi ir jāklāj vairāki , turklāt pēc katra vajag ar smilpšpapīru (1000 ) noiet pāri.Tas vajadzīgs jo lakojot veidojas mazi nelīdzenumi kuri klājot nākamo lakas slāni tikai palielinās.  Es gan parasti klāju ar otu.

 

 

Es protams neapgalvoju ka pārzinu visas iespējamās tehnoloģijas , bet vai tu ūdeni špricēji virsū kad pulēji ? Izklausās ka nē ja tev tik grūti griezās ripa... Es lietoju festool pulējamos https://www.youtube.com/watch?v=uHp4LH83sJg

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tas galds man šā vai tā bija jākrāso un jālako. Iepriekš jau biju krāsojis ar parastu krāsu (darīju to ar rullīti). Nebiju pa virsu nolakojis, nu un tā krāsa tagad bija tāda vietām nodzeltējusi..

Liekas, ka slīpēšana man vislabāk padevās. Parasti sāku ar kādu 600.to, pēc tam ar 1000.šo. Beigās ar 2000.šo. Liekas, ka izpulēju arī puslīdz normāli. Vismagāk gāja ar krāsošanu.. Jā, es spricēju virsū ūdeni. Kā pulējamo es izmantoju Makita 9049f. Tagad arī domāju atgriezties pie tā paša vecā, labā rullīša un otiņas. Ar tiem man labāk veicās. :)

Vislielākais pūdelis, imho, man ir sanācis ar to, ka tā laka NAV caurspīdīga. Tb tas galds tagad nav balts (kā es biju gribējis), bet tādā iedzeltenīgā krāsā. Man tomēr gribas baltu..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Kompresors ar 50 L resīveri un 240 l/min ražību derēs, lai nokrāsotu galdu vai kādu citu nelielu detaļu.

Pieņemu, ka pistolei spiediena regulators nav. Tāpēc vienojies klāt kopresoram tur, kur vari regulēt spiedienu (parasti ir divi caurumi - pa taisno no resīvera un caur regulatoru).

Būtu labi, ja būtu kāda pāris metrus gara, resna gaisa caurule - būs mazāki zudumi. Ja krāso galdu - 10 m caurule nav nepieciešama. Uziliec kādas 5-6 atmosfēras. Tas jādara tā - visu pievieno, nospied pistoles "gaili" un tad regulē, lai būtu tās 5-6 atm uz manometra.

1,4-1,5 mm dīze ir resna. Ar tādu var pūst biezu grunti.

Ja krāsa ir šķidra, tad visam vajadzētu izdoties. Var būt pat vēl samazināt spiedienu uz 4,5 atm (ja būs īsa, resna caurule). Nevajag mēģināt kvalitatīvi nokrāsot ar īso, spirālveida cauruli - tā ir ļoti tieva.

Rodas notecējumi? Loģiski! Krāsu jāklāj vairākās, ļoti plānās kārtās. Apakšējai kārtai jābūt apžuvušai, lai nākamā turētos klāt un netecētu. Vispār - gadījumā, ja lako - krāsas slānis būs plāns. Tikai tik daudz, lai nosegtu. Nevajag tik biezu, kā ar otu krāsojot.
Uzliec vienu kārtu, pagaidi 30 sekundes, uzliec otru, pagaidi minūti, uzliec trešo. Visas kārtas plānas, plānas. Pirmās divas pat pilnībā nenosedz virsmu.

Kaut kā tā...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Ghost, par pistolēm- vai ar to 10eur pistoli var normāli nopūst? Man vienu brīdi bija doma ņemt to pistoli iekš www.autokrasas.lv, kas maksā 39eur. Tā vēlme iebremzējās, kad ieraudzīju kā tādas pašas ebayjā tiek tirgotas par 15gbp, kas lika secināt, ka tai pistolei cena te ir diezgan saskrūvēta..

Mēģināšu apskatīties- liekas, ka veikalos bija normālas, platas, nespirālveida caurules arī..

Par krāsām- negribas tērēties priekš Legno krāsas iesākumam. K-rautā ir kaut kādas Tikkurilas. Nez, vai ir tik liela atšķirība starp tām krāsām?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Parasti divkomponentu lakas ir caurspīdīgas. Dzeltenīgu toni dod eļļas laka. un ar laiku dzeltenīgā nokrāsa tik pieaug. Nosacīti gandrīz toni nemaina koksnei akrila laka, bet tā ir pa mīkstu un īsti pulēšanai nepadodas. Pats agrāk izmantoju Becker meitas uzņemuma divkomponentu laku. Tā vispār koksnes toni nemainija.

Labots - kaads
Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Nezinu, kāda tieši Tev tā pistole - bet atceries teicienu - sliktam dejotājam arī p@$%^ traucē! :)

Domā - nopirksi pistoli pa xxx EUR un uzreiz kļūsi par profesionāli?

Galdu nopūst - derēs arī lētā pistole. Kad sapratīsi kas, kā un kāpēc darbojas (būsi kādus 10 galdus smuki nopūtis) - tad arī zināsi, vai vajadzīga dārgāka un tieši kāda pistole.

 

Krāsām starpība noteikti ir. Taču atkal - galdu nopūst - gan jau būs labi arī lētā. Galvenais noķert īsto "biezumu" - lai nav pa šķidru vai pa biezu.

Link to comment
Share on other sites

Tagad visi galdus krāso ar krāsu pistoli?

 

Nez es krāsoju pa vecam, izjaucu galdu pa detaļām, noņemu vispār krāsu vai laku nost (fēns vai orbitālā slīpmašīna) un klāju ar otiņu virsū jauno krāsu vienā slānī. Ļauju nožūt 24H un klāju otro slāni, jo pirmais faktiski iesūcies kokā.

Link to comment
Share on other sites

Tas gan laikam nav tik svarīgi, bet tas mans konkrētais galds sākotnēji bija nošponēts un lakots mdfs. Pirms pāris gadiem pašrocīgi pārkrāsots..

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Ja ir pieejams kompresors, pistole, vieta un laiks - kāpēc gan "nenopūst"? Ja ir iemaņas - sanāks labāk, nekā ar otiņu.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Liekas, ka man vakar vakarā sanāca visveiksmīgākais krāsošanas mēģinājums līdz šim.

Pa ceļam uz mājām nopirku Depiņā kaut kādu Caparol krāsu. Biju piemirsis pameklēt cauruli priekš kompresora pistoles. Mājās 10 metrīgās vietā pieliku citu, tādu pašu, kas nāca līdz vienas krāsošanas pistoles komplektam, tikai uz pusi īsāku. Noregulēju materiālu padeves daudzuma regulēšanas skrūvi saskaņā ar ieteikumiem iekš www.autokrasas.lv. Ar to kompresora spiediena ieregulēšanu bija tā, ka atstāju max spiedienu uz nanometra (7 atmosfēras). Kad regulēju pistoli kā Ghost bija ieteicis, sanāk tā, ka kompresora motors ieslēdzas tikai tad, kad spiediens tvertnē ir nokrities teju vai līdz 4 atmosfērām. Pie 7 atmosfērām tas izslēdzas. Ja pistole tiek visu laiku darbināta, tad sanāk tā, ka tam kompresoram caurplūdes jauda nav tik liela, lai pie ieslēgtas pistoles tas spētu palielināt vēl spiedienu resīverī. Tad es pat centos darīt tā, ka, brīdī, kad motors sāka strādāt, pagaidīju lai spiediens resīverī uzkāpj līdz 5+ atmosfērām un tad sāku pūst.

Krāsu pēc izjūtām nedaudz atšķaidīju ar vaitspirtu, lai tā būtu šķidrāka.

Ar pistoles kūļa ieregulēšanu bija tā, ka sākumā tas kūlis nedaudz atgādināja mēnestiņu jeb sirpi. Tad pakruķīju nedaudz regulēšanas skrūvi, apgriezu otrādi tās sprauslas. Pēc nelielas ņemšanās krāsas veidotas kūlis man likās ok.

Kaut laiku pa laikam pistole nedaudz iešķaudījās, man pašam likās, ka ļoti labi nokrāsojās. Tā krāsas kārta gan nesanāca tāda ļooti plāna.

Tā krāsošanas pistole man ir pagadījusies reti tizla tādā ziņā, ka krāsas tvertnei gar vāku tik un tā pil krāsa, kaut arī vāku esmu piegriezis cik spēcīgi vien varēju. Acīmredzot prasās pēc kādas blīves. Pagaidām izlīdzējos tā, ka ar otru roku vienkārši turēju pie tās krāsas tvertnes lupatu, lai sūcas tajā.

Nopūtu galdam vienu kārtu ar krāsu. Pagaidīju pāris minūtes un uzpūtu otru kārtu. Nez, varbūt nevajadzēja otru kārtu pūst..

No lietām, kas tik labi nesanāca- iznesu to galdu krāsot ārā. Ārā bija tomēr bik lielāks vējš kā sākumā likās. Tikai pēc kādām pārdesmit minūtēm apķēros, ka pēc krāsošanas to galdu uzreiz vajadzēja ienest iekšā garāžā. Pa šo laiku pie tā galda paspēja pielipt pāris zarazas, bet pa lielam, imho tas ir sīkums, ja neskaita divas mušas, kas arī bija pielipušas, un, kā izskatījās, bija nedaudz paspirinājušās pirms nāves. Otra lieta- vienā vietā- vai nu biju aizsapņojies un pistoli paturējis vienā vietā vairāk kā vajag- vienā vietā ir novērojams krāsas sabiezinājums. Ja neskaita šīs divas lietas, imho viss sanāca vienkārši lieliski. :)

Tagad domāju, ka šovakar varētu to galdu noslīpēt un tad skatīties vai vajag vēl uzpūst vienu kārtu ar krāsu vai arī var jau pūst uzreiz laku..?


Viens sīkums, kas lika nedaudz aizdomāties; Man, protams, patiktos, pēc iespējas nepārmaksāt par materiāliem. Interesējos, kur var dabūt lētāk Farecla G3 pastu, kas iekš autokrasas.lv maksā 20eur par kilogramu. Ir vēl tāds kantoris, kas saucas Rags. Tajā mājas lapā tur nav minētas cenas. Mēģināju iereģistrēties, itkā iereģistrējos, bet, iespējams, ka viņu admins vēl joprojām nav manu reģistrāciju apstiprinājis. Nezinu, kas ir jāizdara, lai viņš to manu reģistrāciju apstiprinātu.

Piezvanīju meitenei uz norādīto internetveikala telefonu. Prasīju, cik maksā G3 pasta. 3k pasta maksājot, ē- lielais spainis 25 eur. Bet viņiem vispār esot tā, ka viņi vairāk strādājot ar firmām. Nu tas, ka viņi strādā ar firmām pa lielam mani apmierina, tik esot jāslēdz tad līgums. Lai noslēgtu līgumu, esot jāpaņem arī uzreiz attiecīgi pasūtījums par 150+ eur. Vēl viņiem ir vairākas mazumtirdzniecības bodes. Lai piezvanot uz mazumtirdzniecības bodi, ja negribot daudz krāmēties un nevajagot dotajā brīdī daudz. Nu ko, uzzvanīju uz bodi Ganību dambī. Paprasīju, cik maksā G3 pasta lielā bundža (tb, 3.8kg vai litri, precīzi neatceros). Maksājot 42eur. Teicu- ok, nākamajā dienā braukšu pakaļ. Nepagāja ne divas minūtes, džeks man zvana atpakaļ, 15 reizes atvainojas un saka, ka esot nedaudz saputrojis- viņam ar tiem eiro tagad viss jūkot. Būšot dārgāk- tb. tas G3 maksājot virs 20eur kilogramā- lielā kanna- ap 100eur. (!).

Esmu apskatījies ebayā- ja pareizi atceros- ņemot lielo kanniņu- sanāk ap 11-12 eur kilogramā..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

ZzigizZ

Sveiki.

Šeit pārdevējs no autokrasas.lv....

 

Pāris nianses.

Gan krāsas, gan lakas ir vairāku veidu:

a) nitrocelulozes,

b) alkīda,

c) akrila uz ūdens bāzes,

d) 1K akrila uz šķīdinātāju bāzes,

e) 2K akrila, kas cietē reāģējot ar cietinātāju,

f) epoksīda

g) utt

 

Es neteicu, ka nezinu kādu pulēšanas pastu izmantot, BET gan nezinu ar kādu laku Jūs strādājiet. Šajā topikā Jūs jau minējāt vairāku veidu materiālus, kuriem pievienojiet dažādus šķīdinātājus.

Cena Farecla G-3 dilstošajai pulēšanas pastai sastāda iepirkuma cena, PVN, uzcenojums (komunālie un algas arī ir jāmaksā), piegādes izmaksas, mazā tara... Ja vēlaties iegādāties pie mums 4kg iepakojumu, tad cena pie mums būs 50,40€. "Rags" visticamāk piedāvāja Farecla G-3-Liquid ar tilpumu 1 galons, kas ir citas tehnoloģijas materiāls.

Link to comment
Share on other sites

Ups, tā Latvija ir tik maza, ka laikam nevar daudz izrunāties. Par laimi, par www.autokrasas.lv neko sliktu neesmu pateicis un arī sliktu nav ko teikt, jo nelielā pieredze ar šo kantori man ir diezgan pozitīva.

Vakar bodē man iedeva, ja pareizi atceros, epoksīda krāsu. Kāda man tā laka mājās stāv- tad jāapskatās..

Par to G3 cenu viss ir (arī tas, ka viss maksā, kā arī tas tirgus un apgrozījums gan jau ir kāds te ir Latvijā) skaidrs. Vienīgi nelielu izbrīnu iedvesa konkurējošais kantoris, kurš, kad viņiem paprasa preces cenu- īsti nezin kādu nosaukt, pie tam tie nosauktie cipari atšķiras pa kāŗtu..

4kg iepakojums par 50.40 eur tas būtu lielisks piedāvājums cenas ziņā! :) Ja tas ir nopietni, šodien pat pēc darba- ap pus sešiem nobraukšu un to nopirkšu. ;)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Zigmār, precizējums par lakām; Pārlasot Tavu minēto laku uzskaitījumu, esmu gandrīz vai 100% pārliecināts, ka man mājās plauktā ir 2K akrila laka, kas cietē, reaģējot ar cietinātāju.

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Luke

tu te veselu ''seriālu'' te ir sarakstījis

 

es praktizēju līdz šim tikai ar otām

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

ZzigizZ

 

Zigmār, precizējums par lakām; Pārlasot Tavu minēto laku uzskaitījumu, esmu gandrīz vai 100% pārliecināts, ka man mājās plauktā ir 2K akrila laka, kas cietē, reaģējot ar cietinātāju.

Es ieteiktu veikt kontrollakojumu uz kādas citas, iepriekš ar šo krāsu krāsotas virsmas. Tas ir vajadzīgs, lai pārliecinātos par materiālu savstarpēju saderību.

 

Ja darbojies ar cietinātājiem, tad:

1. jāievēro materiālu maisīšanai tilpuma proporcijas;

2. materiāli savā starpā jāsamaisa, nevis jāsakrata;

3. materiālu tehnisko datu lapās (TDS) jābūt rakstītam cik ilga ir maisījuma dzīvotspēja- attiecīgi sajauc tik daudz cik vari izlietot noteiktā laika posmā (var svārstīties no 20-30 min. līdz 2-4h);

4. neizmanto materiālus mitrā laikā vai telpās ar augstu mitrumu- cietinātājs (aktivators) reaģē ar mitrumu;

5. neizmanto tiešos saules staros vai karstā laikā- optimālā temperatūra parasti ir 18-23 grādi.

6. Tieši pirms lakošanas (virma parasti ir jau nomatēta) virsma jāattauko ar silikona attaukotāju nevis ar k-kādiem šķīdinātājiem;

6. ...

 

p.s. k-kā tā...

 

Un par pulēšanu izmantojot pulēšanas pastu Farekla G-3 paskatiet šo video. :)

Labots - ZzigizZ
Link to comment
Share on other sites

Tātad aizvakar izdomāju nedaudz pieslīpēt kritiskākās vietas galdam. Nevajadzēja to darīt, jo tas galds bija vēl jēls un tajās pāris vietās, kur gribēju novākt mušas, tās nonāca ar visu krāsas kārtu. Vakar vakarā noslīpēju to galdu un pārkrāsoju otrreiz. Krāsojums arī šoreiz iznāca ļoti labi. Vienīgi, tas nebūtu es, ja atkal kaut ko nenočakarētu. Šoreiz, liecoties pāri galdam, neievēroju kā kompresora caurule noberzās jau gar nokrāsoto virsmu. To vietu pārpūtu pēc tam vairākkārt. Domāju, ka to izlabošu slīpējot.

Pamazām, pārdomājot iepriekš darīto, kā arī pārlasot forumiešu ieteikumus, rodas versijas, kur varētu būt bijušas manas iepriekšējās kļūdas.

Imho, pati lielākā problēma pagājušajā nedēļā bija ne kas cits kā karstais laiks. Nu, ja ārā ir jau jūtami virs 30 grādiem un tas galds tiek pat iznests ārā lai krāsotu zem tiešiem saules stariem, tad tā arī sanāk, ka krāsojot, uz galda neuzpūšas viss krāsa, bet ja krāsas pulveris. Tāpēc es arī pirmajā krāsošanas reizē nevarēju saprast, kas tie par pelēkiem putekļiem ir uz galda.. Pie tam, karstajā laikā tas galds jau bija gatavs slīpēšanai jau teju vai pus stundu pēc krāsošanas. Taču tagad, kad ir palicis vēsāks- vēl divas dienas pēc krāsošanas, galds vēl bija tāds diezgan pajēls.

Nu, protams, varētu būt vēl tādi sīkumi, ka, iespējams, jaucot krāsu ar cietinātāju, es tos nesamaisīju, bet gan tikai sakratīju. Nu vēl aizvakar pie lietotāja ZzigizZ iekš www.autokrasas.lv nopirku normālu attaukotāju, lai kā nākas sagatavotu virsmu pirms krāsošanas nevis kaut kā, bet tie, imho salīdzinoši tikai sīkumi..

Tā nu šodien tas galds vēl žūs, piektdien un sestdien nesanāks pie tā pieķerties. Svētdien jau būs jāmēģina slīpēt, pulēt un likt kādu laku virsū.

Jā, pats interesantākais- aizvakar biju pieskrējis pie lietotāja ZzigizZ iepirkt pulējamo pastu un jams man ieteica, pirms galda lakošanas vispirms pamēģināt uzklāt to laku uz kādas virsmas, kas ir nokrāsota ar šo pašu krāsu, lai pārliecinātos, ka laka ar krāsu ir saderīgas- tb, lai nesanāk tā, ka laka pie krāsas neturās vai kaut kā tamlīdzīgi. Bija man nedaudz ar to balto krāsu nopūsts plāna finiera gabals, uz kura biju regulējis krāsošanas pistoli. Iejaucu vakar daždesmit mililitrus tās manas akrila lakas, ko sašķaidīju ar gandrīz vai tādu pašu daudzumu cietinātāja + kādus 20% no lakas daudzuma atšķaidītāja. Mēģināju nedaudz uzklāt to laku virsū- nedaudz uzliet, vai ar tualetes papīru uzsmērēt un..- WTF- tā laka uz to krāsu iedarbojās kā šķīdinātājs. Tb. tā krāsa uzpūtās un varētu pat teikt, nonāca nost. Nu ok, tā krāsa man uz tā finiera gabala bija diezgan pajēla, bet tagad nedaudz baidos, vai es šo laku drīkstu klāt virsū uz tās savas krāsas.

Piemirsu vai tā krāsa man bija alkīda vai epoksīda (vakarā apskatīšos). Laka ir akrila, kam klāt pievienojams cietinātājs (70 - 100%) un nedaudz atšķaidītājs (10 - 30%). Vai tas nozīmē, ka man tagad būtu jāpiemeklē atbilstoša laka??


Ā, atradu Depo čeku- tā krāsa ir Alkīda emaljas krāsa (vismaz uz čeka tā ir rakstīts)..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...