Jump to content

DC Drive elektromotors ap 5kW


Martij
 Share

Recommended Posts

Sveiki!
Bakalaura darba ietvaros projektēju elektrokartinu. Rēķinot tā dinamiku nonācu pie secinājuma, ka nepieciešams elektromotors ar jaudu ap 5kW (continuous kW). Rakājoties netā uzgāju ASV populāru elektromotoru: http://www.cloudelectric.com/product-p/mo-es-22-2.htm        -> 600$ + kosmisks shippings, bet dažādos projektos plaši tiek pielietots, piemēram, [ http://b2600ev.org/ev-kart-the-test-mule.html ]
Prasības:
* Virknes slēgums (series wound)
* S2 60min (aptuveni)
* Ne augstāk par 48V
* Līdzstrāva
* Vēlamie apgriezieni 2000..2500min^-1

Sākumā doma bija ņemt no kāda autokāra, bet tiem stūķē maiņstrāvas motorus. Hidrauliskas elektromotori neder (nav dinamiskām slodzēm un s2 laiks ir ļoti īss) un ja arī kāds līdzstrāvas drive elektromotors parādās, tad arī tikai 1.4kW [ http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cargo-cars/autocar/bbkcig.html ], katrā ziņā izvēle nav diezko plaša. Citi liek startera elektromotorus, bet tiem dzesēšana nekāda. 

 

Galvenais jautājums - kur Latvijā kaut ko tādu var meklēt? Kur tādus vēl izmanto? Svarīga diemžēl ir arī cena, jo doma to kartingu agri vai vēlu uztaisīt arī dzīvē.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Vecos, padomju laika elektrokaros "Balkancar" bija līdzstrāvas motori. Motoru parametrus gan vairs nepateikšu, bet jauda bija pamatīga un ja atmiņa neviļ tad max darba spriegums bija 80V.

Mūsdienās, pat nevaru iedomāties kur rūpniecībā būtu vajadzīgs tik jaudīgs līdztsrāvas motors, ko nevarētu aizstāt ar maiņstrāvas motoru + frekvenču pārveidotājs. 

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Gadījumā līdzstrāvas dzinējam nebija lielāks griezes moments ?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Gadījumā līdzstrāvas dzinējam nebija lielāks griezes moments

Man kā reiz vienā savas darbnīcas urbjmašīnā jau daudzus gadus kalpo Balcankar stūres pastiprinātāja 3kW elektromotors ar jaudīgu sprieguma regulatoru. Rezultātā ideāls instruments.... Citai urbjmašīnai uzlikts

 

maiņstrāvas motoru + frekvenču pārveidotājs
, kas pavisam mani neapmierina... 
Link to comment
Share on other sites

Artic^MX

Autor, kad būsi izmeklējis informāciju pa visiem stūriem, uztaisi, lūdzu, mazu rakstiņu šajā pavedienā par to, kur ko esi atradis, par kādām cenām, ar kādiem pārdevējiem ir vērts runāt, ar kādiem nav.

Nu tā, lai informācija paliek, un ja gadījumā nākotnē kāds izdomā ko līdzīgu darīt, tad lai ir kur aci iemest un palasīt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...