Jump to content

Konferences/lekcijas translācija pa LAN


chronos
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Tā kā ar video/audio esmu salīdzinoši uz jūs, tad varbūt šeit būs kāds biedrs, kas ar to nodarbojas. Pamata vajadzība ir translēt bildi un skaņu uz citu telpu no konferenču/lekciju telpas. Ir jātranslē vēl prezentācijas no diviem datoriem, bet ar to es tikšu galā :)  Galvenā problēma paliek skaņa un bilde no telpas. Ir pieejams optiskais LAN un arī labs WI-FI tīkls (priekšroka tiek dota cat5 vadam, ja nepieciešams var novilkt jaunu), kurus varētu izmantot informācijas pārsūtīšanai. Skaņa iet caur konferenču sistēmu BOSCH plus viens uz ausīm spraužams mikrofons, kas caur pulti tiek padots uz aktīvajām tumbām, tā kā skaņu it kā varētu izmānīt no turienes, bet tur tad papildus vadi uz blakus telpu jāvelk.

Esmu skatījies konferenču sistēmu komplektus, tādus kā Polycom utt. bet tas sanāk nedaudz par šerpu jo $10 000 ir bik tā kā par daudz. Iespējams ir kādas labas kameras, kas pa tīklu var sūtīt bildi un skaņu? Iespējams ka tur nepieciešamas kādas papildus kastītas/dekoderi. Šim projektam būtu gatavs iztērēt ap EUR 2000 +-.  

Uzreiz saku, ka neinteresē kaut kāda lēta IP kamera pa EUR 70, kur bilde nekāda nebūs, risinājumam jābūt pietiekami nopietnam. Pieļauju iespēju sadarboties ar kādu SIA vai komersantu. 

 

Varbūt kāds var ieteikt atbilstošu kameru vai risinājumu...

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Jautājums kādas prasības pret bildes kvalitāti? 

Kāda normāla IP kamera varbūt arī varētu derēt. 

 

Un cik m ir starp telpām? vai tiešām vajag IP? Varbūt der parastā hd kamera, hdmi, un kāds hd tv vai projektors.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ja spēj dabūt gana smuku un kvalitatīvu izvadu no audio sistēmas, tad kur problēma samiksēt kopā audio ar tiešo ievadi no dajebkādas kameras ? Pec tam vari hoķ jūtūbā strīmot. 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Papildināšu. Atkarībā no budžeta un vajadzībām ir 3 risinājumi šai problēmai.

 

1. IP kamera. Ne jau pa 70 EUR, bet normāla. 

2. HD video kamera un HDMI range extender 

http://argus.lv/shop/productinfo/A016132

Bet šajā gadījumā nevarēs skatīties uz PC. Varēs autora minētajā budžetā 2000 eur ierakstīties.

 

3. Ja vajag no PC skatīties tad jāliek PC ar hdmi capture karti un kāds video live stream server. Bet te jau nesanāks 2k eur ierakstīties.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Normālas IP kameras (cenās ap 150-200 € - Hikvision, piemēram) mūsdienās spēj nodrošināt lielisku attēlu un atskaņošanai var izmantot kaut vai ikdienā pieejamu lan multimēdiju atskaņotāju vai pc. Skaņu varam iebarot kameras MIC ieejā, samazinot audio līmeni ar vienkāršu shematiku. Budžets tādā gadījumā ir ultra-mazs.

Uz kā tiks nākamajā telpā laists video? Projektora, LCD vai monitora?

Konferenču sistēmas strādā 2 virzienos un parastam lietotājam nodrošina identisku pakalpojumu kā 2 LG Smart TV ar kamerām un elementāru aplikāciju.

Variantu ir daudz - tikai jāizdomā konkrēti, kādu rezultātu jāsasniedz - ja pilnu funkcionāli (runātāja video, pārmaiņus ar slaidiem no prezentācijas), tad var likt kādu opensource conference platform.

Link to comment
Share on other sites

chronos

Pagaidām nosliecos uz konferenču kameru http://www.logitech.com/en-us/product/conferencecam-cc3000e-business   jo tur ir gan kamera, gan mikrofons un izskatās, ka būs vienkārši konfigurējams. Varbūt kāds ir lietojis un var kādu atsauksmi iemest. 

Ar šo es varētu visu to risinājumu nepiesiet vienai telpai, bet novirzīt plūsmu uz jebkuru telpu, kur man ir esošais tīkls. 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

1000 usd...   (un tas iekš usa. Tātad +sūtīšana, +ievedmuita, +PVN, +muitas brokeru darbs)    tā kā drusku par sālītu! nedomāju ka tai kamerai būs cenai atbilstoša bildes kvalitāte! Nedomāju ka būs labāk kā labai video novērošanas kamerai. 

 

Ta jau labāk kādu videokameru, puspofesionālu mikrofonu, un datoru ar hdmi capture karti.

Link to comment
Share on other sites

Atrodi kādu kadru leišos un sūti uz viņa adresi. Aizbraukšanu pakaļ var apvienot ar plezīru.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Iespējams, ka tai kamerai ir papildus daudz ērtību, bet nu sālīti līdz riebumam. 

Kā jau parasti - ja ir vārds conference, tad cena griestos.

Nu un tā cena ir par katru un nav atrisināts nedz jautājums par prezentācijām tajā pašā ekrānā, nedz kas cits.. 

Vienīgā starpība ir h264 kompresija kamerā lai nav datorā jāspiež, bet nu cena apstulbina nemērā. Līdzīga ideja ir visām tām Smart tv kamerām, kas arī spiež h264, bet tur cena ir simtos € nevis tūkstotis.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...