Jump to content

ar ko pielīmēt spoguli?


markei
 Share

Recommended Posts

Sveika tauta.

 

     Mašīnai nolipa sānu spogulis no sildelementa, tagad domāju ar ko lai labāk pielipināt to atpakaļ, lai nenolīpst atkal un vēl jo vairāk lai nepazūd.  Lai iztur vibrācijas, uzkrašanu saulē un ziemas salus utt tiri piri..  ... un arī lai kaut cik normāli sildītu to spoguli ziemā. Divpusējais gan jau neturēs ilgi un siltumu vadīs vismazāk. Tur tādu plānu kārtiņu vajag pa vidu. Varianti- epoksīds, kāda logu (atpakaļ skata spoguļu) līme, silikons..???

Link to comment
Share on other sites

kameer shito drukaaji, buutu uz dalju veikalu aizbraucis un uzjautaajis paardeveejam, lai iedod tam paredzeetu liimi.

Link to comment
Share on other sites

uj uj uj cik tu gudrs, ne visi var vazāties apkārt darba laikā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kāds mašīnas modelis, ja nav noslēpums? :D

 

Enīvei, man ar šito arī ir bijušas problēmas abās pusēs. Pirmajā reizē es Depo dabūju kaut kādu "Silikona līmi". Tāda pelēka bieza ķēpa tūbiņā. Paņēmu tāpēc, ka virsū bija rakstīta darba temperatūra no -40 līdz +100, vai kaut kas tamlīdzīgs. Nu, ārkārtīgi plašs diapazons. Pielipināju ar to, ne pārāk biezā kārtiņā - turas super, sildītājs strādā. Kad sacietē, tā līme kļūst par tādu reālu gumiju, kas arī ir izturīga.

 

Kad nokrita otrs spogulis, vajadzēja ātrumā pielīmēt un nekas nebija cits dabonams, tā kā pielipināju ar abpusēji lipīgo līmlenti. Tā bija kļūda. Līmlente bieza, siltumu labi izolē, spoguli nesilda. :( Plus, nost arī vairs nevar dabūt. Mēģināju kaut kā nolobīt, dabūju plaisu un metu mieru. :(

Link to comment
Share on other sites

Ieskrien kādā servisa garām braucot, par kkādām kapeikām pielīmēs... Uz veikalos dabonamajsām līmēm var iegrābties, reiz nopirku vienu speciālo līmi, kas tam paredzēta tieši a/m, bet turēja sliktāk par pva...

Link to comment
Share on other sites

 

 

ne visi var vazāties apkārt darba laikā.

 

shito citaatu jaaieraamee.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Zebrlacs ar nokritušo salonā pie loga pielīmējamo atpakaļskata spogulīti devās uz tuvāko auto stiklu darbnīcu. Pāris minūšu darba un stāv ilgi un dikti.

Link to comment
Share on other sites

Sekmīgi esmu līmējis ar ATAK superlīmi, kas apredzēta stiklam. Tāpat esmu aizlējis priekšas tiklā izsistu robu. Stāv jau 6 gadus.

Link to comment
Share on other sites

Ja rokas aug no pareizās vietas un galva arī strādā, tad lieki ir ieteikt servisu priekš tādiem štrunta darbiem.

Biedru markei, jau būtu jāzina vai vismaz pēc pirmā posta teksta satura var jau izsecināt, ka servisu netaisās apmeklēt un muļķības nav sarakstījis, jo pats grib salabot.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Noteikti meklēt pareizo līmi, meklēt veikalu, kur to nopirkt, čakarēties, līmēt pašam ir daudz labāks "yo, es strādāju ar galvu un man rokas aug no pareizās vietas" variants, kā par, visdrīzāk, lētākām naudām ieskriet kādā servisā garāmbraucot un to palūgt izdarīt vietējam Žeņam, kurš to dara vismaz reizi nedēļā.

 

Tas jau tā, neba uz kašķi man rauj, taču šis tehniskais jautājums, manuprāt, noteikti nav kaut kāds ūber DIY projekts, kuru noteikti vajag paveikt pašam, tērēt laiku un pēc tam atrādīt kaimiņiem.

 

Tas arī viss, Zuxter kungs, tika ieteikts tikai vienkāršākais variants.

Link to comment
Share on other sites

Zeds, iet runa par āra spoguļiem.

 

Ā, tu jau noņēmi.

 

Edzhua, nu kurā katrā servisā, jau laikam nebūs tāds pakalpojums, tipa - braucu garām pirmajam un uz sitiena salaboja.

Tak autors jau rakstīja, ka nav laika apkārt skraidīt un meklēt.

Ja zinātu tādu vietu, gan jau nebūtu te neko jautājis, bet līmes ir daudz un dažādas katrā būvmateriālu veikalā.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Nu jopcik, ne jau man darba laikā laiks braukt uz servisu. Vieglāk pa ceļam, kā jau teica, nopirkt līmi un vakarā pielipināt. Ja jau šitā turpināsies, tad jau galda lampai spuldzi nomainīt, lampa būs jāved uz servisu, kur Vasja katru dienu spuldzes maina.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Benzīntnkos tirgo melno - karstumizturīgo silikonu , es mēģinātu ar to .. tik jāizdomā ar ko uz nakti stāvokli spogulim nofiksēt - nežūst tik ātri ..... no rīta būs ok

Vai dārgāks variants - gross auto - logu līme ( Bija Ls 10 tūba ) , bet nu ģipte baigā un satur visu , kas nekust un daudz ko , kas kust arī

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Kāds mašīnas modelis, ja nav noslēpums?

99% ka kāds GM ražojums ,tipa Opel vai shervolet. Par pašu pielīmēšanu : var ar divpusējo līmlentu, tik vajag speciālo ko lieto reklāmisti. Nu galvenais lai būtu vienā gabalā. Ja prasto, šauro, tad baigi rūpīgi jaliek loksne pie loksnes, lai nav spraugu. Nu gais jau nevada siltumu. Nu galvenais dabūt minimālu attālumu starp sildelementu un spoguli. Ja grib ar kādu silikonu, tad ideālākais tas , kas domāts akvāriju lāpīšanai. I stiklam , i mitrumam. Tik mīnus, kad sasmērē , tad kautkā jasaspiež kopā lai minimāla sprauga un jānofisē uz kādu diennakti. Bet spogulis jau nav plakans. Nu speciāliizliekts , lai vairāk redzētu. Tāpēc tā divpusējā līmlente priekš manis likās labāka. http://adv24.lv/lv/rolls/871/ Tas tā , ja garām brauc tam kantorim. Jā nē, tad ņem tuvāka bodē pareizu silikonu , pacietību un būs OK.

PS ja grib baigi kruta pa datoristu modei, tad meklē to siltumvadošo ''kozļeni'' , ko dažreiz izmanto lai proci pielīmētu pie radiatora. :) Tik nez vai ir tāda izmēra? Vispār visi, kam ir GM ražojumi, laiku pa laikam apčamdāt tos spoguļus, vai netāisās krist nost. Šie ir nolaiduši baigo lažu to spoguļu pielīmēšanā.

Link to comment
Share on other sites

šodien pa ceļam mājās ieskrēju Krūzā, iedeva tādu Fix All gumijotu līmi. Temperatūra kā reiz -40 līdz +90, nebaidās ne sauli, ne lietu, ir elastīga un vismaz rakstīts, ka super buper mega stiprā. Jeļi no tūbiņas varēju izspiest, ar lāpstiņu uzklāju uz abām virsmām un pielināju klāt. Salīmē 24stundu laikā, bet sajūta tāda, ka uzreiz varētu braukt un nekur tas spogulis neliktos.

    Tēma slēgta. Paldies visiem par patērēto laiku un uzmanību!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...