Jump to content

Kojas, jeb kur dzīvot Rīgā?


Baltais
 Share

Recommended Posts

Labrīt. Ceru, ka trāpiju pareizajā vietā.

Vai kads var, lùdzu, padalīties ar viedokļiem, info, varbūt ieteikumiem utt kur dzīvot studentam Rīgā? Esmu iestājies un uzņemts RTU būvniecības fakultātē, ja tas ko dod. Vēlētos ko saprātīgā cenā un +/- normālos apstākļos.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

liidz 100 euro buus labi dziivoklis Kjemeros ar malkas apkuri. Riigaa par tadu naudu spiid tikai istaaba kopiigi ireetaa dziivoklii.

Link to comment
Share on other sites

Reiz gadījās redzēt RTU kojas... tici man, labaak meklee domubiedrus kopeejam dziivoklim :)

bet no otras puses, kojaas dziivot vienmeer jautri...

Laikam paveicaas, ka VeA mācījos, kojas turpat skolā, svaigas un pa lēto :)

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

 

 

tici man, labaak meklee domubiedrus kopeejam dziivoklim
+1

 

Ja tiešām gribi mācīties, nevis regulāri mest pa lampu un ik pa laikam iekulties sūdos, labāk ar pāris kursabiedriem sametaties un paņemat trīsistabnieku. Trīsistabniekiem cenas zemākas, jo ziemā apkures cenas lielas, taču tajos pašos 100-150 Eur iekļausieties, un vismaz kā baltie cilvēki dzīvosiet. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

ss.lv

Link to comment
Share on other sites

Pa 100 - nekur!

 

Diemžēl.

 

Ar dzīvokļiem ir tā, ka normāli (1ist.) dzīvokļi rajonos (ne centrā) maksā sākot no 200 eiro + komunālie (droši vien 50-100 eiro vidēji).

 

Iesaku pameklēt info par stipendijām - tās ir daudz un dažādas un var dabūt pat tuvu tūkstoš eiro mēnesī no tām vien.

Tās būvniecības studijas droši vien nav tās vieglākās, tāpēc par strādāšanu pagaidām aizmirsti - ja nu vienīgi kaut ko uz pusslodzi.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Rīgā students bez kontaktiem darbu uz puzslodzi, uz kurā atmaksājas strādāt, nedabūs. 

Meklē kādu, ar ko dalīt istabu. 

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Baltais - nu bet Tev tak cilvēki saka - atrodi čomu (vislabāk divus) ar ko mesties kopā, un par 300 ar kapeikām Eur jau var dabūt ļoti pieklājīgu trīsistabnieku Juglas/Teikas rajonā. 

 

Piem: 

http://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/riga/yugla/glfkf.html

http://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/riga/teika/ajbhp.html

http://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/riga/teika/aeelm.html

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Da nav tik traki, man divistabu dziivoklis pashaa centraa (3 min ar kaajaam no origo) maksaa 280 euro+komunaalie, pielauju ka gulamrajonos buus veel leetaak... pa trijiem 2-3istab dziivokli maksaas ap 120-150 eur katram

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tikai tāds sīkums, ka jāatrod tāds dzīvoklis, kuru izīrēs 2-3 jauniem džekiem. Izīrētāji ir diezgan prasīgi un negrib pirmo nācēju laist iekšā. 

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis
Izīrētāji ir diezgan prasīgi un negrib pirmo nācēju laist iekšā. 

 Taisnība - bet ja ir galva uz pleciem, un māk runāt kā pieklājas, var visnotaļ ātri pārliecnāt saimnieku, ka puiši akurāti, un depozītu nenāksies ieturēt.

 

P.S. - autor, neaizmirsti, ka sākot īrēt gandrīz vienmēr tiek prasīta nauda uzreiz par diviem mēnešiem - atkarībā no norunas vai nu "par pirmo un pēdējo" vai "garantijas depozīts", ko saimnieks atdos, ja vācoties ārā visas mēbeles būs uz vietas, un nekas nebūs salauzsts/piedir*ts.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Ne man,ne nevienam no maniem draugiem nav bijusi taada situaacija, ka atsaka vecuma deelj

Link to comment
Share on other sites

Nu kojas ir dažādas. Savā laikā dzīvoju Ķīpenē - nu man patika. Vēl jau pluss bija tas ka kojas tad maksāja kapeikas - 7ls mēnesī vai ... Precīzi neatceros. Tagad kojas ir krietni dārgākas, principā tas pats kas 3 -4 kopā īrēt dzīvokli. 

 

Bet pirms pāris gadiem sanāca ieskriet rtu kojās kas teikā... Nu ūķis kas ūķis.... Bet ar īrēšanu tā problēma ka vajag atrast sakarīgus cilvēkus ar ko kopā īrēt. Kas maksās regulāri. Un nesajās īrēto dzīvokli.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Mani divi centi - protams, cilvēki ir dažādi. Es kojās iemācījos daudz ko par sadzīvi ar citiem (ilgi biju vienīgais bērns ģimenē, vienmēr bijusi sava istaba, utml.), ballītēm, pretējā dzimuma anatomiju un tā tālāk. Tai pat laikā ir arī kaut kādi formāli noteikumi, kuri jāievēro, mazāks risks, ka kāds no dzīvokļabiedriem pēkšņi atvilks nariku baru, utml. Kojās nodzīvoju 5,5 gadus un izvācos tikai tāpēc, ka biju jau kļuvis par vienu no vecākajiem iemītniekiem. Protams, tam bija savi bonusi - mūs (tādi bijām vairāki, pēc tam kopā īrējām milzu dzīvokli pašā centrā) pat dienesta viesnīcas vadība ņēma par pilnu, ja solījām kārtību, tad tāda arī bija; gājām runāt par lietām, kas jāsalabo/jānovērš/jāmaina; utjpr.

Imho, kojas ir ja ne puse, tad liela daļa noteikti no ieguvumiem studējot augstskolā.

 

Man gan bija ar kojām paveicies, Hipokrāta iela 3 - relatīvi labā stāvoklī, pat prusaku nebija.


Heh, uznāca nostaļģija, atcerējos vienu gadījumu - tur katrā stāvā bija 4 sektori pa 4-5 istabām un katrā sektorā viens balkons - tāds kārtīgs, ar ugunsdzēsības trepēm, utt.

Nu vienā jaukā dienā izdomājām gaļu uzcept uz grila balkonā. Bet baigais vējš, necepas, jāiet laukā pie ezera

Nu, vajadzēja redzēt dežurantes sejas izteiksmi, kad pirmajā stāvā atveras lifta durvis un čaļi hodā izstiepj kūpošu grilu :D:D:D Es pat nezinu, vai viņa iebrauca, ka tas grils jau ir iekurts un karsts, bet nu smaržu noteikti bija jājūt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Gadu dzīvoju Ezermalas ielas kojās pirms 15 gadiem. Tolaik tur remonts bija ticis tikai līdz trešajam stāvam un divi augšējie bija ķieģeļu sienas. Vismaz tolaik ūķis bija konkrēts un visa apkārtne kā pēc atomkara, tad vēl tas policijas akadēmijas kontinents arī bija krimināls, kur kadri vazājās un viegli pa seju varēja dabūt. Plus vēl bijām vienā istabā 5 purni iespiesti, kur knapi gultām vieta pietika. Mēbeles (skapīšus, krēslus) gājām lasīt no blakus esošiem graustiem. Gultas bija čīkstošās ar atsperēm, kur bija ilgi jāpierod, kad kāds biedrs pagriežās vai vālē kaimiņistabas veceni.  Prusaki tur bija kā biezs un reiz pat uz mājām dažus aizveda, kad bariņš no magnetafona izlīda, tāpēc somas pēc atbraukšanas no kojām bija jāizčeko, lai kāds mūdzis nav atceļojis līdz. Dušas tikpat ekskluzīvas - uz augšu pagriezts krāns strūklakas izskatā un bieži vien bija tikai aukstais ūdens. 

 

Iespējams, ka tur tagad kaut kas ir mainījies. Transports arī ir tikai viens autobuss un tuvākais tramvajs 20 minūšu attālumā un stundu līdz Ķīpsalai jākratās. Kā jau varēja redzēt RTU lapā, ka īres cena ir viena no viszemākām. 

 

P.S. Man konkrēti riebās dzīvot kojās, jo neciešu nepārtrauktu burzmu un privātās telpas neesamību.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Vot ko es nespēju iebraukt, vismaz LLU kojās, ir tas, ka ārzemniekiem ir kudi labākas/izremontētas kojas nekā mirstīgajiem (vietējiem) studentiem, prieks, ka vismaz beidzot jauni logi salikti, bet ar laikam ne visās kojās. Vai tas pats ir arī Rīgā?

Labots - Domugrauds
Link to comment
Share on other sites

 

 

ārzemniekiem ir kudi labākas/izremontētas kojas

Pieļauju, ka viņi par studijām maksā vairāk, ne tā? 

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Iespējams, bet tā samaksa neatsver tās izmaksas par remontiem, ko pārdesmi ārzemju studenteļi apamksā ar studiju maksu + ja vēl esi erasmusietis tad vispār pa velti studē. Tomēr letiņu studenti ir čuma vairāk un maksā visi, kas dzīvo kojās, bet acīmredzot tā nauda aiziet kaut kādā vienā vietā, nevis jēdzīgi tiek izlietota.

Labots - Domugrauds
Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumiem. Bet varbūt kāds šeit ir pašlaik arī studējošs, kam varētu paprasīt ko konkrētāku?

Link to comment
Share on other sites

Es vienkārši ujeju, vienā topikā čalis meklē haltūras, bet dažs labs jau apsver čaļa pārvietošanu uz citu pilsētu un piemeklē dzīvokli ar mūža kredītu ))

Šeit jau nāk ārā nākamās pērles:

 

 

Atrodi zaķi ar savu dzīvokli un lieta darīta, kā saka-labums divi vienā,

ģeniāls ieteikums pirmkursniekam!!!

 

Mežaveci,

pirms gadiem 12 pāris reizes sanāca pamosties tajās Ezermalas kojās, tajā laikā viņas īpaši ne ar ko nizcēlās, ja salīdzinu ar citām LU, RTU kojām, ja neskaita jau tevis aprakstīto kolorīto apkārti un problēmām ar prom tikšanu no turienes.

Link to comment
Share on other sites

Ķīpsalas kojas toč nevar likt vienā maisā ar citām... nekādu briesmīgo garo gaiteņu ar istabām ik pēc 5 metri un izvarotām 1-2 virtuvēm, tualetēm un mazgāšanās telpām uz visu stāvu.

Dzīvokļu tipa, pa 3 istabām, kur parasti gudru ziņu tiek saliktas meitenes ar večiem lai cits citu pieskata :D Ja atrod pieeju, var feino sadzīvot, tīrību turēt līmenī un pat iegūt ēst gatavotājas utt... :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Atrodi zaķi ar savu dzīvokli un lieta darīta, kā saka-labums divi vienā

+1

 

Bet ja jau studē būvniekos, tad āzenes kojās tev vajadzētu varēt tikt. Pēc remonta tur apstākļi gan jau ok. Pats kādu laiku tur padzīvoju pirms remonta, bet nu diezgan neiepatikās, istabas biedru dēļ. Vispār baigā loterija sākumā, ar kādiem istabas biedriem tiksi dzīvot. Vēlāk laikam var arī samainīties. 

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

ja vēl esi erasmusietis tad vispār pa velti studē
Tas, ka pat mācīšanos nemaksā pats students, nenozīmē, ka studē par velti.
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Versatile, tas nemazina lietas būtību, atkal ārzemniekiem tiek laizīta pakaļa, kamēr uz vietējiem liek mīksto. Ar ko tad vietējais sliktāks par ārzemnieku? Davai visiem nodrošini vienādus dzīves apstākļus, nevis tikai vienai mazai daļai

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Domugrauds

Cik nācies sastapt vairāku koju iemītniekus, kuriem nav nekāda respekta pret īpašumu, bet paņemt no tāda neko nevar, jo visu naudu ir nodzēris.  

Link to comment
Share on other sites

Āzenes bišku vien virs taviem 100€ budžeta, bet ieguvumi ar nevājie, būvniecības faķis spļāviena attālumā, var celties 10min pirms lekcijas un vilkties ar kafijas krūzi un halātu mugurā :D  kā arī pārējie ieguvumi un izklaides iespējas atrodoties praktiski centrā. Ietaupījumi uz transportu un ceļā pavadīto laiku ir ievērojami.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

versatile
Ar ko tad vietējais sliktāks par ārzemnieku?

Ar to, ka par vietējā studijām maksā vietējais vai budžets, bet par ārzemnieku - ES. Ja students no ārpus ES, tad viņa studiju maksa būs jau tuvu kosmiskai. Un augstskolas prestižam ir svarīgi, lai apmaiņas studentu būtu iespējami daudz, attiecīgi, sliktas atsauksmes ir ļoti nevēlamas.

Skarbā realitāte.

Savā laikā par kojām maksājām 15 Ls mēnesī (kad izvācos jau bija 40 Ls), bet kojas tika īrētas no Medicīnas koledžas. Tās koledžas studentes maksāja 3 Ls mēnesī, toties mums tika piedotas visādas nākšanas pēc pusnakts un vēl vis kaut kas - negodīgi? Jā. Bet kojām izdevīgi.

 

Salīdzini pats: http://www.rsu.lv/studiju-iespejas/pamatstudijas/studiju-programmu-maksa un http://www.rsu.lv/eng/international-students/degree-programmes/tuition-fee-and-scholarships

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

 

 

var dabūt pat tuvu tūkstoš eiro mēnesī no tām vien
 

 

Treknie gadi beidzās jau 2009. Un 1000 EUR mēnesī bija stīpa doktorantiem, nevis tikko studijas sākušiem censoņiem. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

P.S. Man konkrēti riebās dzīvot kojās, jo neciešu nepārtrauktu burzmu un privātās telpas neesamību

 

Vismaz man ir skaidrs kāpēc tā... Ja man būtu tādā ūķī jādzīvo...  Laikam jau man paveicās ar ķipeni...

 

Bet nu tarakāni bija jo trekni tur manā laikā! Kā zirgi :D :D :D bet tas neko daudz netraucēja!  

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ronalds_

Ne gluži. Tolaik atvācoties uz Rīgu nebija priekšstata, kādām jābūt kojām :) Kā jau minēju, nepatīk man būt visu laiku cilvēkos un koju nomaiņa pret mitekli dzīvoklī (arī tas bija ar tarakāniem un citām sadzīviskām nebūšanām), bija salīdzinoši svētlaime, kur pašam sava istaba vēl bez n korišiem, jo man patīk pa naktīm vienmēr kaut ko darīt. 

 

 

Dzīvoklim ir savi plusi, ja vien atrod labu biedru, ar ko kooperēties. Brālim nepaveicās, jo otrs it kā klases biedrs, ar ko kopā mācījušies, naudu nodzēra un par īri/komunāliem nemaksāja. Nācās citu vietu meklēt. Kojās atkal nav nekādu izvēles iespēju, kāds vienmēr izēd ledusskapi (ja vispār tāds ir) vai nosper paiku. Kam tusiņi un nemitīgā čupošanās neiet pie sirds, jāskatās citā virzienā.  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pie tantinam istabu. Un ne caur ss. Jastaiga pa pagalmiem, jauzmacas ar so jautajumu veciem laudim, tie zinas kada tante iznoma istabu. Nu un tur jaskatas, ir sakarigas tantinas un istaba ka majas, ir tadas kam dzivokli meslaine un istaba ka cukkuts. Nezinu ka tagad, bet 10 gadus atpakal par cukkuts gribeja 10 latus, toties sobrid sakarigo par 100-150 eur, var atrast.

Minusi nevar velu nakt majas, ja negribas kaski. Nevar vest kadu ciemos parak biezi, ja atkal negribas kaski ar tendenci izlidot. Jamazga traukus, pasam nevar smirdet. Nevar pipet un dzert. Jo redzets ka kojas dzivo, trauku pilna cupa uz gridas, viss izskatas pec cukkuts, protams ta nav visiem, bet nu informacijai.

Ja galva tikai macibas istaba pie tantinas ideali. Vismaz garantija ka tantina neapzags, nu ja sakariga atrasta pirmsakumos. Meklet labak pec februara marta menesi, aizrunat, julija gribetaju bus jau daudz.


Kadam reali izdevas atrast zaki ar savu dzivokli, vai tas ir urban legends? Nu vot man neticas, ka esot tadas letas, kuras ielaidis sava ipasuma sazin ko, nu ja nu tikai ja tas esot briesmone un sen 40 gadi bija. Dzirdeti otradi gadijumi, tipa ireja kopa, bet dzivoklis isteniba piedereja dzekam.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...