Jump to content

Vai šo HDD var uzskatīt par drīzu aizgājēju ?


edzha90
 Share

Recommended Posts

Pilnajā skanēšanā HDD tune atklāja vienu bad block, vai to var uzskatīt par drīzo mironi ?

Dators - packard bell easynote ts11, 4GB ram, Intel Core i5-2410m

 

Varētu teikt, ka dators ik pa brīdim uzvedās dīvaini, piemēram, var dzirdēt, ka cietais disks ieslēdzas griezties pēkšņi.

 

Bildes: post-70013-0-45390600-1405412692_thumb.jpg un post-70013-0-21407900-1405412819_thumb.jpg

 

Datoru pirku jaunu un šis cietais disks 3 gadus bija bez bad sectoriem, palasīju internetā, ka neesmu vienīgais tieši sim modelim.

 

 
Ja skatos jaunu HDD priekš laptopa, kam vajadzētu pievērst uzmanību jaunā cietā diska iegadē ? Varbūt, ir ko ieteikt no firmām, tā lai ilgāk kalpotu ?
Labots - edzha90
Link to comment
Share on other sites

Meklē vien jaunu! Vari paskatīties WD Black sēriju, vismaz garantija ir 60 mēneši un cena nav astronomiska.

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Tas disks ir 22359 reizes nomests zemē vai kā? :D (G-sensor error rate)

Link to comment
Share on other sites

1 pending sektors ir "fignja". Tas neko nenoziimee.

Un bad bloks var buut arii softisks.

 

Vispirms izbrauc diskam cauri ar:

chkdsk /f /r

Un skaties, vai pending sektors ir pazuud.

Ja neliidz tad brauc diskam cauri ar mhdd (opcija scan&relocate) - tas 100 punkti, ka aizvaaks prom pending sektoru.

Peec tam skaties, kaads SMARTs paliek.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Borja - izmēģināšu tavu versiju. Bet ieejot cmd un rakstot , saka ka acces denied as yo do not have sufficient privileges. You have to invoke this utility running in elevated mode. 

Link to comment
Share on other sites

ja līdzekļi atļauj, tad pērc 250 vai 120 GB SSD un 1TB ārējo cieto priekš failu hoardošanas un pornogrāfijas. HDD ēra jau takā ir norietējusi un izmantojami viņi tikai failu glabāšanai ne sistēmas darbināšanai vismaz personālajos datoros.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Beztolka klačas. Borja vienīgais, kā cilvēks :)

 

Vēl vari paņemt diska ražotāja rīkus un uztaisīt pilnos diska testus. Kā jau teica, tad ļoti liela varbūtība, ka tas sektors ir "aizcietējis" elektroniski. Ja pēc Borjas ieteikuma pazūd un SMARTS ir ok, tad kādu laiku vēl jāpavēro, vai neatjaunojas atkal. Man ir bijis viens eksemplārs, kam pending sektors pazūd īslaicīgi. Vēlāk atgriežas. Un nekādi nevar piespiest viņam realokēties līdz galam. (Pat ar HDD Regenerator'u).

Link to comment
Share on other sites

Borja, nedod lūdzu cilvēkiem aplamus padomus. chkdsk domāts loģisko failu sistēmas kļūdu labošanai. Šis utils ja ir fiziskas problēmas ar hdd visu padarīs tikai ļaunāku! 

 

Mdhh, hdd regenerator un līdzīgie tūļi tikai maksē problēmu, nevis to novērš.

 

Kas attiecas uz autora jautājumu - cik ilgi kalpos šis hdd - tad te nevienam nav kristāla bumbas lai izzīlētu. Bet fakts ir tāds, ka ar disku ir problēmas. Cik nopietnas - HVZ! Katrā ziņā es šādu disku mainītu nost - parasti dati ir krietni vērtīgāki par jaunu hdd. Nē nu nokačāto filmu un citu mazsvarīgu datu glabāšanai var izmantot.


 

 

Man ir bijis viens eksemplārs, kam pending sektors pazūd īslaicīgi. Vēlāk atgriežas. Un nekādi nevar piespiest viņam realokēties līdz galam. (Pat ar HDD Regenerator'u).

 

Jā un man ir bijuši pāris eksemplāri kuri pēc līdzīgām manipulācijām tikuši nesti uz jet.lv un useris maksājis 300 - 500 ls par datu nocelšanu. Ja parādās SMART kļūdas, tad ar disku ir problēmas!

Iespējams mehāniskas un neviens softs to nespēj labot! Ja uz diska ir kaut kas svarīgs, tad uzskatu ka nav jēga ekonomēt 50 eur priekš jauna hdd.  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nedod lūdzu cilvēkiem aplamus padomus

Nu un kuraa vietaa tu tur redzi fiziskas probleemas?

1 pending sektors? Tas noziimee, ka kautkaadu iemeslu deelj to sektoru nav bijis vareets nolasiit.

Tikai peec tam, kad sektoram ir meegjinaats uzrakstiit pa virsu, ir iespeejams noteikt vai sektors ir beigts vai arii tam nav iisti nekaadas vainas.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Ja problēma ir magnētiska, kas radusies., piemēram, no kādas elektrokļūmes (noraustoties, piemēram, barošanai) un to var pilnībā izlabot, nav itin nekāda iemesla disku norakstīt. (Ražotājs arī tādu nemainīs par garantiju) Bet, ja mājās ir kodolfizikas institūts ar gadsimta pētījumiem, tad datus tāpat jāglabā savādāk. (Atsevišķs bekaps, atsevišķā telpā, seifā utt.)

Tikpat labi arī pilnīgi jauns cietais var nobirt arī tādā veidā, ka tur pat nav nekāda sakara ar SMARTu.

 

Vienkārši! Kā jau tika teikts: ja var izlabot un bug's neatgriežas, tad standarta lietotājam nav jācepās.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu un kuraa vietaa tu tur redzi fiziskas probleemas?

Jūs esat pravieši?

Tam ka nevarēja nolasīt vienu sektoru var būt 1000 un viens iemesls! Jā - var būt bija barošanas problēmas. Varbūt..... Bet varbūt uz gala iet galvu piedziņas mehānisms vai disku servomotors. Vai dēļ sitiena galva pieskārās disku virsmām un ir nedaudz bojāta?  Mana kristālā bumba klusē.... 

 

Bet Borja un Volter - jūs varat saviem klientiem piedāvāt ieekonomēt 45 Eur par jaunu hdd un dažādām metodēm mokot disku riskēt ar pilnīgu datu zudumu! 


 

 

Bet, ja mājās ir kodolfizikas institūts ar gadsimta pētījumiem
 

Te nevajag institūtu, digitālā laikmetā  99% useru uz pc ir bildes no vairāk vai mazāk svarīgiem pasākumiem, kuras viņi ļoti negrib pazaudēt!

 

Viens diezgan bagāts cilvēks nometa zemē ieslēgtu hdd ar bilžu arhīvu pa kādiem 10 gadiem.... Viņš bija ar mieru maksāt jebkuru cenu par datu atjaunošanu. Jet.lv netika galā. Piedāvāja pa ~2000ls sūtīt uz hdd ražotājrupnīcu.  Un arī tur neko nevarēja pasākt - galvas bija uzsitušas pa disku virsmām "pareizajā" brīdī - neko atjaunot nesanāca... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu, kāpēc uzreiz pravieši? Tikpat labi pravietojums, ka katra sīkuma pēc disks uzreiz jāmaina, ir tieši tikpat absurds! Tā jau ir paranoja. Ja pēc diskam nekas nekait, tad neredzu, ar ko tas būs sliktāks, piemēram, par jaunu Segate, kas jau no rūpnīcas ģenerē 6 ciparu skaitli ar RAW READ ERROR RATE. Godīgi? Mani Vairāk uztrauc daža laba klienta lētais barošanas bloks, kam 12v līnija strādā pēc sētas mietiem un visu laiku visu čakarē, kā vienreiz gadījusies minētā kļūda, kuru, piekam, ja var elementāri izlabot.

 

Bet tas, ka jūzeris pats nedomā ar galvu un netaisa bekapus, ir viņa paša ziņā. Jā, bez problēmām ieteikšu turpināt lietot cietos diskus, kuriem itin nekas nekait un kuriem viss atbilst ražotāja paredzētajiem lielimiem (priekš tam ir ražotāja diagnostikas rīki). Tikpat labi ieteikšu, kā vienmēr, taisīt svarīgo datu bekapus no jebkura diska (jauna, veca, vienalga...)

Link to comment
Share on other sites

Man patīk super speciālisti nosaka klientam, smart ir kļūdains, bet par nelielu naudu mēs jau tev, reģinerēsim smart, bet ja papisīsi info, mēs jau esam gudri, mēs negarantējam, jo naudu jau tieši nepaņēmām!

Jūs ko pirmo reizi redzat, problēmas ar diskiem, bad sektori jaunos diskos, pie viņu rezervēm? WD uz reiz maina uz garantiju, bez ierunām! 

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt, kurš teica, ka par to tiek ņemta nauda?

Otrkārt, tur jau tā lieta, ka diskus neredzam pirmo reizi. Vot tad, kad pie pendingiem būs 0, pie realokētajiem būs 0, bet pie realokētajiem eventiem vairs nebūs 0, parunāsim par reālām problēmām, kad tiešām ir sākts vērsties pie rezerves.

Treškārt, WD varbūt arī maina (nezinu), bet vairumnieki noteikti nemaina disksus, ja tie ar ražotāja disagnostikas tūli neuzrāda problēmas. Joprojām palieku pie sava. Ja pending sektors pazūd pie pilnās formatēšanas un neatkārtojas, tad, es vienkārši nesaprotu, kāds mārutks cepties? Drīzāk jājautā, kurš vairs mūsdienās iespringst, lai ziedotu laiku normālai diska formatēšanai. Pieraduši pie quickformat un tad brīnās.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
SaWI337
(labots) · Hidden by Mezavecis, Oktobris 31, 2014 - ...
Hidden by Mezavecis, Oktobris 31, 2014 - ...

edit: izdzēsiet.. ne tur ierakstīju.

Labots - SaWI337
Link to comment
  • 2 months later...

Biju aizmirsis par šo problēmu jau, datoru pārinstalēju un pāris dienas atpkaļ izskanējot datoru ar hd tune datoru, vairs nav nekādu erroru, varbūt, ir vēl kāds veids, kā pārbaudīt vai ir drīzs aizgājējs ?

 

Varbūt, varat ko ieteikt uz priekšdienām, kādu cietu mūsdienās būtu vēlams pirkt - ātrumu ziņā, kvalitātes utt. ?

 

Laptops - Packard Bell EasyNote TS11-HR-040UK

Pašreizējais cietais - wdc wd5000pvt-22hxz

Labots - edzha90
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Nopērc SSD, kaut ko no Inteļa un ieliec papildus disku, ODD vietā, vai piepērc ārējo HDD. Man dikti iet pie sirds WD Scorpio blue! Būs tev i ātrums, i viss pārējais!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Protams, ka var. Tik dublee datus, ja nu aiziet disks (lai gan meedz aiziet arii jauni diski un datu dubleeshana ir neizbeegama, ja protams tas nav kaads sestdienas prOns).

Link to comment
Share on other sites

bet vai vajadzētu uztraukties, ja pašreizējais HDD ir bez kļūdām un heath ir bez kļūdam ari ?

Link to comment
Share on other sites

Ja SMARTs probleemu neuzraada, tad mirshana netiek paredzeeta.
Tas protams nenoziimee, ka disks nevar nomirt, bet gan tikai to, ka taa nevajadzeetu notikt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...