Jump to content

Palīdziet izvēlēties hibrīdu


18YO
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Nepieciešams iegādāties hibrīdkameru. Patreiz skatos uz sony a5000 vai olympus EPL5, kamera nav domāta man, bet mātei. Labprāt paņemtu kādu no lētā gala spoguļkamerām, bet hibrīdkameras varētu būt nedaudz draudzīgāks variants. Nav noslēpums, ka ar jaunajām tehnoloģijām viņa ir uz "Jūs", bet visu jau var iemācīties.

Galvenie jautājumi ir par to vai fīčas kā viewfinder, matricu izmēri kautkādā veidā ietekmē parastu lietotāju. Protams, jo labākas bildes taisa, jo labāk, bet vai šajā gadījumā varēs redzēt kautkādu atšķirību starp šiem diviem nosauktajiem modeļiem ? Manuprāt, svarīgākais varētu būt AF precizitāte, ātrdarbība, stabilizācijas iespējas utt. (tās fīčas kas lietotājam atvieglo dzīvi)?

Iespējams ir kāds modelis šajā cenu līmenī ( +- 400 EUR) ko esmu palaidis garām...

Īsumā - nepeiciešams vienkāršs, ātrs un lietotājam draudzīgs hibrīds (ar maināmiem objektīviem).

Kautkur lasīju ka EPL5 ir kvalitatīvs AF, kas šajā gadījumā ir liels pluss.

 

Viewfidner varētu būt tas mazais lodziņš pa kuru skatās, kad taisa bildi!? To varot piepirkt tiem sony vai kautko jaucu ?

Labots - 18YO
Link to comment
Share on other sites

 Jautājums, kādiem nolūkiem mātei tas aparāts. Ja parastai ģimenes un ceļojumu bildēšanai - labāks būs kāds advancētāks ziepis, jo hibrīdam tomēr jādomā par objektīvu izvēli. Protams, matricas izmērs ir būtisks un tieši mikroskopiskās matricas dēļ no Olympus jāturas pa gabalu - lai ko arī kāds "ģēnijs" kaut kur rakstītu. No sūda konfekti neuztaisīsi.

 Ja tomēr met aci uz hibrīdu - nu tad Soni NEX 6 vai NEX 7 un pāris objektīvus. Ja nē - tad  Canon PowerShot SX50 HS vai Nikon Coolpix P530 būs ideāla izvēle - derēs gan ainavām, gan putniņiem kokā, kā arī abām ir normāls skatumeklētājs. Lai ko te daži rakstītu - kamera bez skatumeklētāja, tikai ar displeju nav un nebūs normāls fotoaparāts, bet hipsteru rotaļlieta.

 Par spoguli - nu tur tiešām tikai tad, ja mamma grib kļūt par nopietnu fotogrāfu - svars, cena, objektīvi - nu nav nepieciešams ģimenes albūma papildināšanai.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Hidrīds tāpēc, ka kompakts un var mainīt objektīvus. Un ja būs nepieciešamība un vēlme pēc labākām bildēm, tad paņemt spoguleni.

Nex 6 jau labs, bet cena par augstu priekš "iepazīšanās" kameras. Tevis nosauktie canon un nikon izskatās diezgan ok, tomēr te strādās tas efekts - ja kamerai nav maināmu pribambasu, tad tas ir mēsls un man to nevajag. =D

Varu tikai piekrist, ka bez viewfinder būtu ļoti neparocīgi. Varbūt kāds ir saskāries ar a5000 izteiktiem mīnusiem. Un ko jūs domājat par Nex 3N?

Link to comment
Share on other sites

Kam tev maināmus objektīvus priekš kameras? Domā taisīt makrofoto/telefoto? Telefoto bez statīva sanāks tikai ļoti labā apgaismojumā, pie liela shutter speed (tā vajadzētu būt).

Vēl ja līkas rokas, var nospeķot objektīvam aizmuguri un sabirdināt putekļus uz sensora, vai vispār nomest glāzi zemē. No pieredzes saku ka glāze ar 14 līdz 54mm der 90% gadījumu.

Labots - Morzek
Link to comment
Share on other sites

Long John

Es priekš dāmas tomēr ieteiktu labu kompaktu ar iebūvēto objektīvu, nevis maināmiem. Mazāk kreņķu dāmai.

Piemēram, ļoti cienījama izvēle varētu būt Sony RX100 (1,2,3 versijas, atkarībā no maciņa biezuma):

 

  http://www.salidzini.lv/search.php?q=dsc-rx100

 

Kvalitāte nebūs daudz sliktāka, bet krietni kompaktāks un universālāks.

 

Pats lietoju Nex-7 un vairs negribētu kameru bez iebūvētā skatu meklētāja.

Taču nevar salīdzināt dāmu ar padzīvojušu gadžetomānu... :yahoo:

 

 

Te var saprotamā valodā palasīties mūsu kolēģa apskatus:

 

 http://www.kursors.lv/apskati/foto/

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...