Jump to content

Mini zvanu centrs un tele2 numurs


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Uzņēmums ir izreklamējis vienu tele2 mobilo numuru kā galveno pa kuru viņam zvanīt. (Skaidrs ka kļūda - vajadzēja telekoma nr reklamēt) Sākumā zvanu bija maz, viens cilvēks tika galā. Bet tagad zvanu ir palicis krietni vairāk un viens cilvēks netiek galā.

 

Vajadzētu kādu mini zvanu centru uzorganizēt.  Lattelecom protams ka piedāvā šādu pakalpojumu. Bet viņi nevar paņemt pie sevis mobilo numuru. 

CSC telekom un citi "kaktu" ip telefonijas kantori piedāvā gan virtuālo zvanu centriņu, gan paņemt pie sevis tele2 numuru. Viss jau būtu labi, bet zvani uz šiem operatoriem bezmaksas minūtēs ir iekļauti vien LMT. Pārējiem ir jāmaksā un diezgan dārgi jāmaksā. Varētu jau teikt ka po, bet nu tas nav smuki pret klientu. Es pats ntās reizes esmu klausījies mūziku pa 10 minūtēm un par to maksājis. Skaidrs ka bankrotā tas nevienu nav iedzinis, bet nesmuki tāpat. 

 

Jautājums vai te kaut ko var izdomāt lai būtu normāls zvanu centriņš un numurs būtu pie kāda no lielajiem operatoriem  uz kuru tīkliem zvani ir bezmaksas (tele2, bite, lmt, ltc)

Link to comment
Share on other sites

Un vai ta nevar pārcelt to numuru pie LMT tad? (es gan iespējams, pārpratu par šo) Pēc tam kaut vai pāradresē uz kaut kādu fiksēto, pie kā būs tas zvanu centrs, un tad sāc to jauno numuru reklamēt.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Kam uz LMT? 

 

Ja nu vienīgi LMT vai bite piedāvā voip telefoniju biznesa klientiem. 

 

Ar pāradresāciju ir mēģināts - strādā bet ilgi. 3 - 5 pīkstieni kamēr zvans nonāk līdz adresātam. Un kamēr cilvēks paceļ klausuli vismaz pāris sekundes klāt. Dažreiz klientiem apnīk gaidīt.  Un nez kā šajā gadījumā ir ar vairākām sarunām vienlaicīgi? 


Un vēl dīvaini kāpēc CSC, baltikom un citi kaktu kantori var paņemt pie sevis mobilā operatora numuru, bet lattelecom nevar. Skaidrs ka tehniski to izdarīt nav problēmu. Iznāk ka juridiskas problēmas, nav kaut kādu licenzi nokārtojuši?  Kaut kādi citi ierobežojumi? 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Nu pag, vai ta nevar paņemt kaut kādu GSM termināli/modemu, kam ir telefona izeja, tam piespraust vietējo centrālīti. Ja jau to var ar fiksētajiem telefoniem (numuriem), tad kāpēc nevarētu šādi. Varbūt ir jau kaut kādas centrālītes, kur var iespraust SIM karti, un viss notiek.

Link to comment
Share on other sites

tumsasgars

 

 

CSC telekom un citi "kaktu" ip telefonijas kantori piedāvā gan virtuālo zvanu centriņu, gan paņemt pie sevis tele2 numuru. Viss jau būtu labi, bet zvani uz šiem operatoriem bezmaksas minūtēs ir iekļauti vien LMT. Pārējiem ir jāmaksā un diezgan dārgi jāmaksā.
 

Ja tu runā par numura saglabāšanu,tad cik esmu zvanījis uz visām "parastajām" un mob.līnijām,kuras tiek nodotas CSC,tad nav nekas jāmaksā,ja vien tu no sākta gala nelieto CSC numuru.

Link to comment
Share on other sites

[/b],

 

paņemt kaut kādu GSM termināli/modemu, kam ir telefona izeja, tam piespraust vietējo centrālīti.
 Tas ir pavisam reāli  pie nosacījuma ja ir centrāle kas to atbalsta.Ja centrāles nav tad jautājums vai uzņēmums ir gatavs viņu iegādāties lai atrisinātu minēto problēmu
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja tu runā par numura saglabāšanu,tad cik esmu zvanījis uz visām "parastajām" un mob.līnijām,kuras tiek nodotas CSC,tad nav nekas jāmaksā,ja vien tu no sākta gala nelieto CSC numuru.

Tarifikāciju jau nenosaka tas, kam piešķirta numerācija, bet kā tīklā ir saglabāts numurs. Parasti visādi šitādi csc prasīs, lai numuru saglabā viņu tīklā.

 

Vispār situāciju var tiešām risināt ar pāradresāciju virkni, ja Nr.1 aizņemts, tad uz Nr.2, ja tas aizņemts uz Nr.3. BET! Šādas lietas ir jāsaskaņo ar operatoru, citādi ātri fiksi nonāksi viņu blacklist-ā vai arī operators no savas puses lauzīs līgumu. Un vispār, cik zvanu dienā ir? Kāds AHT sagaidāms?

Link to comment
Share on other sites

Iespējams ka izeja ir arī šāds verķis http://jablocom.com/jablophone/

JabloPhone also supports the advanced office functions such as call transfer, conference call and hold and mute function. Thanks to PC connectivity and JabloTool, you can use the Phone connected to a PC as your virtual PBX solution. JabloPhone is suitable for both the consumer and business market.

Labots - m2tv
Link to comment
Share on other sites

Skaties, moš vari vērsties pie Telegroup kaktu kanotora, mēs no viņiem centrāli īrējam, ne supportam tiesa, bet principā kadri tādi atsaucīgi bija small scale risinājumiem.

 

http://telegroup.lv/

Labots - Svekris
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...