Jump to content

Vai pie LG G2 piespraustā USB OTG zibatmiņā var pa tiešo rakstīt video?


goto
 Share

Recommended Posts

Jautājums zinošākiem cilvēkiem - vai ir iespējams LG G2 viedtālrunim piespraustu USB On-The-Go zibatmiņu izmantot kā vietu, kur pa tiešo no telefona kameras tiek veikts video un foto ieraksts? (Skaidrs, ka jau ierakstītu materiālu bīdīt šurpu turpu no telefona uz USB atmiņu un atpakaļ nav problēmu.)

 

Apsveru minētā tālruņa iegādi, un ja šī metode veiksmīgi darbotos, tas - lai gan ne pašā ērtākajā veidā, bet tomēr - kaut kā ļautu apiet Micro SD pieslēgvietas iztrūkumu.

 

Link to comment
Share on other sites

martinno

Es, protams, nezinu, BET - OTG devaisu, tojestj, šajā gadījumā fļešu, piemontēs kā disku - ar failu menedžeri tas būs redzams. Ja kameras apps ļauj izvēlēties, kurā vietā glabāt datus (un vispār var tikt līdz tam piemontētajam diskam), tad problēmai vispār nevajag būt.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ja analfabēts neesi un baigi baigi spiež rakstīt video uz fleškas, (kaut gan fleška varētu būt par lēnu) tad zini, ka rūtojot telefonu, vari ar ssh tikt viņā iekšā un nolinkot attiecīgos folderus uz flešku un viss strādās kā vēlies. 

Link to comment
Share on other sites

Nu flashku vajadzēs ātro. Nav runa par USB3, bet gan par ierakstīšanas ātrumu!

Tikai priekš tādus anālus risinājumus? Telefons nav videokamera! Var jau ka transportu uz tirgu lietot arī gokartu vai traktoru, bet tomēr auto/buss/tramvajs ērtāks. Var jau ar dažām planšetēm zvanīt un uz telefoniem zīmēt, bet ērtāk/pareizāk tomēr ir darīt uz pareizajām iekārtām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

androidz

Priekš kam tad G2, ja atmiņas kartes atbalsts ir tik nepieciešams. Piem., S4 būs līdzīgā cenā, līdzīgas konfigurācijas un ar kartes atbalstu.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Priekš kam tad G2, ja [...] S4 būs līdzīgā cenā, līdzīgas konfigurācijas [...]

  

Kāpēc ne S4? Tāpēc, ka Samsung savām viedierīcēm kopš Galaxy S3 laikiem izmanto aizmugurapgaismojuma regulēšanu ar gaismas impulsu biežuma mainīšanu, kas nozīmē nepārtrauktu stroboskopa efektu pie visām ekrāna spilgtuma vērtībām, kas mazākas par 100%.

Lai būtu saprotamāks, par ko runa, te video:

[media]

[/media]

un tas pats iekš vimeo - https://vimeo.com/101804094, ja gribas labākā kvalitātē.

 

Zem video esošajā aprakstā norādītas saites, kuras dod sākumpunktu izpētei, kā izpaužas ekrānu aizmugurapgaismojuma (backlight) regulācija ar PWM metodi. Ar neapbruņotu aci to ne vienmēr var uzreiz pamanīt, bet pēc ilgstošākas ekrāna lietošanas nepatīkamais rezultāts liek par sevi manīt. Cilvēki ar jūtīgu vai sakairinātu redzi gan diezgan ātri sajūt, ka nav īsti labi.

 

Pagaidām (ar šajā video aprakstīto metodi) ir konstatēts, ka PWM metode ekrāna spilgtuma regulēšanai izmantota šādos modeļos:

Samsung Galaxy S3, S4, S5, Note 2, Note 3.

 

Savukārt acīm draudzīgākā spilgtuma regulēšana ar strāvas palīdzību izmantota šādos modeļos:

LG G2, G3, Optimus L9 II un Sony Xperia Z1, Z2.

 

 

Tikai priekš tādus risinājumus? Telefons nav videokamera! [...] ērtāk/pareizāk tomēr ir darīt uz pareizajām iekārtām.

 

Ir manā rīcībā Sony RX100 - atzīts kompaktuma un kvalitātes apvienojums. Bet tik un tā 99% gadījumu es viņu neņemu līdzi, jo manām kabatām šī kamera ir par lielu. Šobrīd dodu priekšroku ierīcei, kura vienmēr būs viegli paņemama līdzi, un kalpos gan kā telefons, gan mūzikas atskaņotājs, gan tekstu lasīšanas ierīce, un pieņemamā kvalitātē ļaus uzņemt attēlus un video. Protams, ka katrai vajadzībai speciāli veidota ierīce ļauj iegūt daudz lielāku kvalitāti, bet šajā gadījumā primāra ir nevis maksimāla kvalitāte, bet gan maksimāla pieejamība. Video uz USB domāts priekš gadījuma, kad iebūvētā atmiņa būs jau aizpildīta ar aplikācijām, mūziku un citiem failiem.

 

LG G2 aplūkoju kā variantu, jo tam ir izcili labs displejs un gandrīz perfekts izmērs priekš manis un manām kabatām. Diemžēl SD kartes iztrūkums, video biežā pārfokusēšanās un sarežģīti nomaināmā baterija liek lūkoties pēc labākām alternatīvām. Pagaidām pie apvāršņa kā sakarīgi varianti ir LG G3 - tikai šobrīd šķiet nedaudz par lielu un pārmaksāt par 4K izšķirtspēju nav sevišķas vajadzības, HTC One E8 - ja vien tuvākajā laikā atceļos līdz Latvijai, varētu mēģināt sadzīvot ar nemaināmu bateriju, un LG G3 s - te atkal izšķirtspēja un operatīvā atmiņa (1 GB) nogriezta par daudz. Atliek gaidīt, kad kāds ražotājs tīrās nejaušības pēc saliks vajadzīgos rādītājus vienā telefonā.

 

Paldies biedriem martinno un nevertell par idejām - ja netiks atrasts labāks variants par LG G2, būs jāliek lietā.

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Tu par videokamerām neesi dzirdējis? Vai vienkārši nespēj pieņemt pareizus risinājumus?

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@goto - pag, ko Tu īsti gribi nopirkt? Man reāli slinkums lasīt to palagu, bet, manuprāt, Tu par daudz esi iedziļinājies sīkumos... Reāli pajāt kā ir realizēts displeja apgaismojums - ar aci to tāpat nepateiksi...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tu par videokamerām neesi dzirdējis?

 

Es pieļauju, ka cilvēkiem, kas neseko līdzi izmaiņām foto un video jomā, varētu joprojām būt priekšstats, ka labākais rīks, ar ko uzņemt video, ir tikai un vienīgi videokamera. Bet kopš pagājušās desmitgades beigām tas tā nebūt vairs nav.

2008. gadā tika izlaists pirmais DSLR, kas spēja uzņemt HD video - Nikon D90. Nedaudz vēlāk tajā pašā gadā tika izlaists Canon 5D Mark II, kas radīja zināmu revolūciju video jomā. Kopš tā brīža HD DSLR laukā ir sperti lieli soļi uz priekšu. Lai gūtu priekšstatu, kādā kārtībā pēc kvalitātes un lietošanas ērtuma profesionāls video speciālists sarindo aktuālās foto un videokameras, var ielūkoties šeit - eoshd.com/content/11982/video-quality-charts-february-2014

Kā redzams, ap 400 eiro vērtais RX100 noteiktos apstākļos izpogā 7 reizes dārgāko Sony VG900.

 

Bet katram uzdevumam ir piemērotāks savs kameras tips - varu tikai piekrist tam, kas rakstīts thewirecutter.com/reviews/the-best-camcorder-is-the-panasonic-hc-v720/ -

 

  • If you want the best quality, go with a DSLR or cinema camera.
  • If you want to shoot little clips to go up on YouTube, use your phone or pocket digital camera.
  • Camcorders are designed to fit in your hand and be used to shoot video all day.
 

Kā jau minēju iepriekšrakstītajā, man primāra ir maksimāla pieejamība, t.i., labākā kvalitāte, ko var ietilpināt viegli līdzpaņemamā ierīcē. Ja es gribētu uzņemt stundām garus nepārtrauktus video, skaidrs, ka videokamera būtu labākā izvēle. Šis nav tas gadījums. Nav man intereses un vajadzības staipīt apkārt čemodānu ar ierīcēm, kura katra būs labākā savā šaurajā jomā.

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Un telefons ar ārā ļurošu USB flashku ir ļoti ērts un kompakts, ja?

Neizprotams termins.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Un telefons ar ārā ļurošu USB flashku ir ļoti ērts un kompakts, ja?

Protams, ka nav :) Jau minēju, ka šobrīd tirgū nav tāda piedāvājuma, kas man šķistu pilnīgi ideāls, līdz ar to nākas izvēlēties, kura no nepilnībām būs mazāk sāpīga. Diskusijas rezultātā, bezkaislīgi sarindojot mīnusus, LG G2 pievilcība manās acīs ir nedaudz kritusies. Tāda jau ir diskusiju jēga - tikt pie lielākas skaidrības. Un ja vēl diskusijās varētu izvairīties no nepārvaramas vēlmes nonākt līdz personiskiem apvainojumiem, būtu vēl labāk :)

 

 

 

Reāli pajāt kā ir realizēts displeja apgaismojums - ar aci to tāpat nepateiksi...

 

Visu cieņu, bet nav gan pajāt - te īsais vieglais lasāmgabals:  eizo.com/global/library/basics/eyestrain/

 

Un, lai nebūtu jālasa viss raksts, citāts no zinātniska pārskata "LED Lighting Flicker and Potential Health Concerns: IEEE Standard PAR1789 Update"

 

Summary of Biological Effects  

The obvious biological effects occur: 1) immediately from 2) flicker that is visible. The risks include seizures, and less specific neurological symptoms including malaise and headache. Seizures can be triggered by flicker in individuals with no previous history or diagnosis of epilepsy.  
The less obvious biological effects occur: 1) from flicker that is invisible 2) after exposure of several minutes.
 
Invisible flicker health effects have been reported to include headaches and eye-strain.
Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

martinno

@@goto - nu pisec totāls. A Tu zini, ka veselībai nenāk par labu praktiski neviens mūsdienu devaiss - Tev jādzīvo kaut kādā svina būrī. 

Link to comment
Share on other sites

@martinno - No dažām lietām diskomforts pamanāms ātrāk nekā no citām.

 

Mans minējums ir tāds, ka tiem cilvēkiem, kam backlight mirgošana netraucē, ir ļoti laba acu veselība.

Savukārt jūtamu iespaidu tā atstāj uz tiem, kam acis ir sačakarētas vai ir jūtīga nervu sistēma (redzes nervs galu galā arī ir nervs).

 

Neesmu vienīgais, kam ekrāna ātrā mirgošana vai nu ātri nogurdina acis, vai pēc ilgstošākas lietošanas noved pie galvassāpēm, tamdēļ arī tik uzmanīgi pieeju šim jautājumam.

Link to comment
Share on other sites

G3 varbūt, ja acis vitāli svarīgas? Tam microsd karšu atbalsts ir.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

@Fruzz - jap, šobrīd G3 no fiziski iznākušajiem un Latvijā pieejamajiem telefoniem ir vistuvāk manām vajadzībām. Tikai izmērs un cena šķiet nedaudz par lielu. Ja tuvākajā laikā nekas sakarīgāks neparādīsies, būs vien jāpērk, lai gan tas ir nedaudz overkill priekš manām vajadzībām. Īsti nesaprotu, kāpēc LG nav turpinājuši pilnveidojumus tajos pašos G2 izmēros, jo G2 manā skatījumā ir teju ideāla telefona izmēra & ekrāna laukuma & izšķirtspējas kombinācija. Tā vietā viņi ar G3 ir dzinušies pēc 4K displeja un iebraukuši planšettelefonu teritorijā, savukārt ar G3 "s" jeb Beat versiju apgraizījuši gan ekrānu, gan operatīvo atmiņu. Iespējams, ka ražotāji joprojām turpina minējumus un meklējumus, kas tad īsti labāk aizies tautās.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

un tu priekš tam reģistrējies, lai šajā 3 gadus vecā topikā šo uzrakstītu?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Pirms 6 minūtēm , ieleja teica:

ir kādas idejas kā reizē [...] lietot OTG peli, klavieri un pieslēgt telefonu pie datora?

Nezinu kāda Tev īsti vajadzība, bet es izmantoju MirrorGo Andrītim, kam bij sasists un pilnībā nestrādājošs ekrāns. Uzliku aplikāciju un izmantoju kā ip webcameru. Principā vari darīt dajebko, izmantojot datora ekrānu, peli un klaviatūru.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
pirms 8 stundām , ieleja teica:

MirrorGo nemācēju iedarbināt, toties pasūtīju ekrānu un nu mans LG G2 kā jauns

 

Hmm, interesanti, man ar 3 andrīšiem un vienu aifonu viss gāja. Tiesa, pirms gada darījos, moš versija cita.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...