Jump to content

Video kartes nozīme?


Janis S
 Share

Recommended Posts

Hello.

 

Gribētu zināt, cik lielu lomu spēlē video kartes video apstrādes procesā?

Video montēju ar Sony Vegas.

Itkā visu video renderēšanu veic procesors. un pat RAM daudz vietas neaizņem darbības laikā. Bet šajā gadījumā ja nopirktu krutāku ārējo videokarti. Būtu kāds efekts? Un ja jā, uz ko tieši videokartēm jāskatās.

 

P.S. Es daudz neesmu montējis, tikai savējos privātos video sagraizu, salīmēju kopā.

P.S. Es spēles nespēlēju, tādēļ līdz šim video kartes nav interesējušas, un 1080p video materiāli bez problēmām strādā arī uz integrētās kartes.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Man ir tieši tāpat un neko nemaina ne SSD pielikšana ne 8GB operatīvās, kā bija 100% procesora noslodze uz stundu vai divām tā arī palika. Neesmu nekads baisais eksperts, tik man ta vien liekas ka visādu tur SSD, kruto videokaršu nozīme sak parādīties vien tad ja sāc renderēt uz pavisam ne tautas klases kompja vai arī tiek no vairakiem mp4 veidots jauns mp4, savukart ja tā kā es no dažādu formātu izejas materialiem pāreju uz DivX HD, tad vienalga viss atduras uz procesora jaudu

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Manam 3g vecajam darba zirdziņam Athlon X3 450  trīskodolnieks 3200hz

Link to comment
Share on other sites

 Kāds sakars SSD ar renderēšanu ? Tur strādā tikai CPU un, ja ir VGA ar CUDA - tā paņem daļu CPU darba "uz sevis", paātrinot procesu. Ja runa par FullHD - tad galvenais ir pēc iespējas "niknāks" i7 procis un ja regulārs darbs ar lieliem failiem - VGA, kas piedalās renderēšanā. Un jā - videoapstrāde (nopietna) un AMD CPU, kur nu vēl Athlon - tas nav nopietni.

 Ja runa par HDD ietekmi, tad OBLIGĀTI 3 HDD (nu labi, 1 SSD uz kura tikai un vienīgi sistēma, bet tas jau tikai ieslēgšanu/ielādi ietekmē), bet "melnais" un gatavais materiāli obligāti uz atsevišķiem HDD - tad gan jutīsi ātruma pieaugumu (un arī HDD mazāk karsīs un varbūt ilgāk kalpos, jo mazāka slodze galviņām renderēšanas laikā izmisīgi skraidīt pa melnā un gatavā materiāla sadaļām. :devil: )

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu šitam nu nekādīgi nevar piekrist 

 Ja runa par HDD ietekmi, tad OBLIGĀTI 3 HDD (nu labi, 1 SSD uz kura tikai un vienīgi sistēma, bet tas jau tikai ieslēgšanu/ielādi ietekmē), bet "melnais" un gatavais materiāli obligāti uz atsevišķiem HDD - tad gan jutīsi ātruma pieaugumu (un arī HDD mazāk karsīs un varbūt ilgāk kalpos, jo mazāka slodze galviņām renderēšanas laikā izmisīgi skraidīt pa melnā un gatavā materiāla sadaļām.  :devil: )

 
 
Uz sava kompja pārbaudīju un tieši tāpēc arī piemineju SSD - karoče vai sistema atrodas uz SSD, vai izejas materiāls un gatavais materiāls atrodas us SSD vai cita cietņa nu nekādīgi neietekmē renderēšanas ātrumu - parbaudīts visās iespējamās kombinācijās un ir konstēts ka renderēšanas laiku maina vienīgi izvēlētā attēla kvalitāte/izšķirtspēja/formāts gatavajai filmai un tas vēl ir tieši proporcionāls filmas garumam. Viss atduras uz CPU veiktspēju un kabini kaut 10 HDD no tā pilnīgi nekas nemainās.
 
raiviic dodot šādu padomu ir konkrēti piemirsis norādīt sākot no kādas konfigurācijas kompja CPU/VGA ir vispār vērts aizdomāties par HDD ietekmi uz renderēšanas ātrumu, un no sevis varu vien piebilst ka nojaušu ka tā būs jau tādas cenu kategorijas komplektācija kur iesviest vēl vienu vai vairākus liekus SSD nu galīgi nebūs problēma
 
P.s. nav ko apvainoties, ordnungam ir jabūt arī sīkumos
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu uz mana kompja renderejas man vajadzīgajā kvalitāte apmeram cik minūtes filma tik minūtes vai nu drusciņ ilgāk renderēšanas laiks, atkarībā kādu kvalitāti uzliec uz FullHD

Link to comment
Share on other sites

 Nu tieši tā - ja CPU un VGA nespēj pietiekamā ātrumā apstrādāt materiālu, arī ar ārējo HDD pie USB2 pietiks. Tāpēc jau minēju, ka vajag "augstā gala" i7 un pietiekami jaudīgu VGA - nevajag jau uzreiz, piemēram Quadro K4000, "svētdienas montētājam" pilnīgi pietiks GTX650, lai FullHD materiālu montējot varētu skatīt reālā laikā.

  Pats tālajos 1997. - 1999. gados kad 3 stundīgus VHS ciparojām ar visādiem filtriem, efektiem, jauna skaņasceliņa uzlikšanu, vakarā palaidu renderēties uz P1 - 133MHz, 64MB RAM - nākošajā dienā uz vakarpusi bija gatavs :grin: . Beigās darbā šitādas lietas palaidām piektdienas vakaros un pirmdien nekādu problēmu.

  Hmmm, Bonifacij, interesanti, ar ko un kādā kvalitātē tu renderē ?  Piemēram Full HD (1920x1080) DSLR filmēts materiāls, pēc specefektu, stabilizācijas (kur vajag), krāsu, gammas, u.c. filtru pielietošanas, titri, gan statiskie, gan slīdošie u.c.) stundas gatavais uz i7-3770, 16GB RAM un GTX 780 - pēc tam uz HDTV 1080p HQ (h264 kodējums, citus neatzīstu) un ieķeksējot maksimālo renderēšanas kvalitāti - divas stundas kā minimums (atkarībā, cik daudz un kādi filtri un efekti salikti). Skaņas celiņu arī vispirms eksportēju kā wav, apstrādāju audio softā (trokšņu noņemšana, līmeņu izlīdzināšanai dažādiem fragmentiem izdzīšana caur kompresoru u.t.t) un tad pie renderēšanas iebaroju atpakaļ. CPU visi kodoli strādā ar 100% jaudu, rams gan atpūšas.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu man izejas materiāls ir diezgan prasts mov jpg no Panasonic LX3, mp4 un jg no Samsung S3 un Note. Cik esmu pamanījis nekādas īpašās nozīmes tam kāds ir izejas materiāls nudien nav, kā arī tur filtri utt (Pinnacle filtrus uzreiz apstrādā, cik nu tur vajaga ilgi un cik saprotu kaut kur saglabā to rezultātu - attiecīgi uz renderēšanas ilgumu tas nekādi neatsaucas) galvenais ir kāda kvalitatē vēlies dabūt gatavo produktu, ta ka mans izcili stulbais LG televīzors mp4 nespēj normāli sagremot, tad ņemu to TV par pamatu visiem testiem - tipo ja uz mana TV ies tad nu ies uz jebkura aparāta, a man tas kā reizi ir svarīgi lai ietu uz jebkura TV, atskaņotāja un kompja. Tad lūk vienīgais kvalitates ziņā ciešamais FullHD rezultats ir dabūjams izmantojot DivXHD eksporta opciju, citi vai nu neiet pilnībā, raustas, iet tikkai pats sākums utt. uz manas pastulbas LG plazmas

Link to comment
Share on other sites

Paldies par paskaidrošanu.

Pašlaik ir Intel i3 CPU. Dažu minūšu Video montēšanu pilnīgi pietiek.

Skaidrs ir tas, ka ārējā VGA tomēr dod savu pienesumu jaudā.

Link to comment
Share on other sites

Es nedomāju pavisam ārējo :p Hmmmm, nez kurš tad tādu lieto :D

Es ar vārdu Integrētā VGA asociēju to kas ir iestrādāta Mātesplatē. Un tā kas ir uz PCI-E domāju kā ārējo videokarti.

 

Oki, varbūt nav labākā vārdu asociācija, bet man tā šķiet ka to tā daudzi saprot, protams izņemto tos kas jebkuru vārdu ņem burtiski :D

Link to comment
Share on other sites

nevertell

VGA nav videokarte. 

dGPU varētu būt kas tuvāk, bet VGA jau nu točna nav videokarte. 

 

Tas tā, ja mēs tagad izvarojam viens otra vārdus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...