Jump to content

Oppo vs Dune HD


litrs
 Share

Recommended Posts

Pašķirstīju šīs sadaļas tēmas, bet neatradu nevienu diskusiju par šādiem visnotaļ populāriem media pleijeriem. Tā kā gribas kaut ko no šī klāsta piepirkt, tad vēlos izmantot foruma dalībnieku spēju izprast dažādas tehniskas ierīču nianses, kuras man nepiemīt. 

   Labu laiku atpakaļ audio sadaļā aprakstīju savus neveiksmīgos mēģinājumus mūzikas strīmera iegādei savai stereosistēmai. Iespējams, ka kāds no šiem var veiksmīgi apvienot divu iekārtu funkcijas - Flac failu atskaņošana un HD/ 3D failu atskaņošana.   

  Var jau protams par šiem ārzemju saitos visu izlasīt, bet gribas arī lai LV kaut kas notiek, pēc iegādes arī došu savu netehniska lietotāja viedokli.

 

http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players

http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-105/ 


Dune HD Base 3D maksā ap 300 EUR.  OPPO BDP 105 - 1000 EUR. Oppo atskaņo diskus un ir dac. Vai starpība cenā ir tā vērta?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ja 3D ir side by side, tad to spēles arī visparastākais WD TV HD zem 100 eur.

 

Mājās ir viens BD OPPO un galvenā problēma iegādāties bija ar visu BD reģionu atkodējumu. OPPO laikam taisa čiptūningu :D

Link to comment
Share on other sites

Es palasīju par WD TV, bet uz mani tā ierīce neatstāja iespaidu. Es pagaidām vēl nevaru atļauties mūzikas serveri Burmester 111 (laikam vēl ilgi nevarēšu), bet kaut ko universālu un puslīdz kvalitatīvu digitālo mūzikas un filmu kolekciju atskaņošanai 500...2000 eur varu atļauties. 

   Pagaidām abu aparātu aprakstos neesmu atradis atsauksmes par interfeisa lietošanas ērtumu ar android ierīcēm. Gribu atrast info arī par mūzikas straumēšanas servisu lietošanu (Deezer, Spotify). Ikdienā ļoti bieži lietoju Deezer, tas ir ļoti ērts, var ātri ieslēgt un taisīt dažādas izlases. CD mūziku klausos arvien retāk (vakarā pie kamīna vēsā laikā). Digitālā mūzikas FLAC kolekcija atpūšas, jo nav strīmera.

  Visdrīzāk, ka ņemšu mājās uz testēšanu, ja būs veikalos, bet patreiz vēl nav laika - vasarā daudz darba. 

Link to comment
Share on other sites

Arī bija vajadzība pēc mediapleijera video un flac atskaņošanai, paņēmu Popcorn Hour A-400 + ārējo DAC, bet man tomēr ērtāk mūzikai izmantot laptopu + DAC. Popcornam gan pluss ir ventilatora neesamība, ielikot SSD var mūziku klausīties pilnīgā klusumā.

http://www.cloudmedia.com/

Labots - boto
Link to comment
Share on other sites

Kā jau es esmu biedram litram stāstījis, es gāju citu ceļu un FLAC klausos ar Cambridge Audio NP30 no mājas servera, apgādāta ar Plex softu, BD spēlēju no BD player, failus skatos no augstākminētā servera pa tīklu ar WD TV Live. Nav man izdevies atrast vienu aparātu, kas visu to darītu visās frontēs gana labi.

 

Tiesa, pēdējā laikā klausos gandrīz tikai vinilu un TV neieslēdzu gandrīz nemaz. Seriālus apgūstu ceļojot.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā jau es esmu biedram litram stāstījis, es gāju citu ceļu un FLAC klausos ar Cambridge Audio NP30 no mājas servera, apgādāta ar Plex softu,

 

  Man ir psiholoģiska problēma - nepatīk sarežģītas darbības ar eletroniskām ierīcēm un programmu instalēšanu, tamdēļ meklēju burvju kastīti. Arī interjerā negribu TV plauktu piegrūst ar dzelžiem. Es piekrītu, ka BD un Flac vajadzētu lietot atsevišķas iekārtas, bet kādēļ nepatestēt universāļus?  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Laikam LV nav īpaši daudz šo aparātu īpašnieku. Esmu vairāk nobriedis uz Oppo pusi, jo tam ir disku lasītājs. Ir divi varianti: Oppo BDP 103 un BDP 105. 105 ir ar, it kā krutu DAC (Sabre 32) un pure audio režīmu. Lasot dažādus destus ir radušies daži nesaprotami jautājumi, kurus kāds varbūt varētu apskaidrot:

1. RU saitā minēts ka negrib atskaņot novilktās 3D filmas (lielos kvalitatīvos failus) - vajagot kaut ko atkodēt???? Tehniskajā specenē minēti it kā visi formāti. Man cietajā diskā ir filmas ap 40GB katra, kuras tv iebūvētais pleijeris nelasa   - vai Oppo visu atvērs?

2. Otra dilemma vairāk saistīta ar audio. Vai Oppo BDP 105 līdzvērtīgi atskaņos Flac failus kā, piemēram, Naim NAC-N 172 XS, vai Sony Z1ES, vai Marantz NA11S1.

Tātad - vai labāk komplektēt atsevišķi Tv sistēmu ar Oppo BDP 103, bet stereosistēmu ar atsevišķu mūzikas strīmeri. Vai arī abas funkcijas apvienot BDP 105...  

Link to comment
Share on other sites

Nu, 40 Gb filmas kačāt - tas man pēc tāda kā mazohisma paveida izskatās. Neticu, ka uz aci var atšķirt kvalitatīvu 4-5 Gb ripu no tā lielā kluča.

Link to comment
Share on other sites

BD izdoti dažādās valstīs atšķiras pēc kvalitātes, nu kāpēc lai to nesaskatītu video ar vairākas reizes mazāku bitreitu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Neticu, ka uz aci var atšķirt kvalitatīvu 4-5 Gb ripu no tā lielā kluča.

Nu vispirms vajag paskatīties. Un nokačāt īsti problēmu arī nav. Man šķiet, ka kvalitāte lielam failam būs labāka, tikai to nevarēs redzēt uz slikta ekrāna. Vismaz uz mana 2011 gada LG 55" var just ka 15Gb rips ir krietni krutāks par 5Gb. Bet tagad jau 4k sāk parādīties un pēc gada tie būs ņemamās cenās.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Aktualizēju tēmu. No sākotnējām ierīcēm esmu palicis pie OPPO BDP-105D. It kā dārgāk par Dune, toties ir iespēja visus diskus palaist. Bet tirgotāji nenormāli presē iegādāties Electrocompaniet EMP3. Cik ir lasīts, tad EMP3 iekšas ir tas pats oppo, tikai tipa uzlabots. Veikalos cenas starpība ir 1000 eur (dubultā), bet ir iespēja dabūt ar 500 eur starpību. Dienas jautājums : vai tur tiešām ir kaut kas uzlabots, vai arī vienīgais uzlabojums ir dizains?

 Ja paskatās iekšu foto, tad tie neizskatās līdzīgi, Oppo iekšas izskatās nopietnāk (no celtnieka viedokļa).

Link to comment
Share on other sites

Pie kaa sleegsi to EMP3? Jo visu speeleejamo formaatu atbalsts un streamings tagad ir iekshaa katraa 100eur blueray speeleetaaja, bet lai buutu jeega no vinja krutajiem DACiem un xlr izejaam vajag atpilstoshu aparatuuru.

Link to comment
Share on other sites

Uff. Beidzot atdzīvojos. Palasīju diskusijas Hi-Fi+. Secinājums - Electrocompaniet, atšķirībā no Lexicon vismaz kaut ko ir uzlabojuši, nevis tupa Oppo iekšas iemetuši smukākā kastītē, tomēr tirdzniecības cena x2 nav tā vērta. Bet Rīgā vēl neesmu atradis labu cenu Oppo, kamēr EMP3 ir dabūnams ar atlaidi. 

 Un vēl es arī UK saitos neatradu info par EMP3 spēju veidot kvalitatīvu 4k attēlu. Zinot, ka EMP3 ir uzbūvēts uz Oppo BDP 103 bāzes, tad var pieņemt, ka Oppo BDP 105d tomēr būs krietni labāka video kvalitāte (ja palasa aprakstus ar ko 105 derby atšķiras no 103 modeļa).

  Vēl viena interesanta nianse. Electrocompaniet nespēlē vairākus 3d formātus, kurus parasti nokačā torentos. Tomēr tam līdzi (it kā) nāk fleška ar firmvare, kuru palaižot problēma tiek atrisināta (oficiāli tas netiek reklamēts). Par Oppo šādas info nav. Krievijas saitos raksta, ka Oppo vajag internetā pašam novilkt softu un instalēt. Cik saprotu, tad Latvijā ar to pagaidām vēl neviens īpaši nav aizrāvies.

  Piebilde jožikam : ar pārējo aparatūru viss kārtībā, patreiz bija aktuāli salīdzināt EMP3 un Oppo bdp105d.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...