Jump to content

Āfrikas cūku mēris


NeticuNevienam
 Share

Recommended Posts

Sveicināti tautieši,

 

vēlos parunāties , apspriest ACM jautājumus. 

Nekādu info nevācu. (statistikas vai cita mārrutka pēc)

 Kāda pieredze ar šo xujņu? Pašam saimniecības ar lopiem, (cūkām) nav, bet ir tuvs pazīstams cilvēks.

Kā ar karantīnas zonām? Izplatība - jūsuprāt - kā izplatās? Tikai tiešā saskarē (sūdi, labība, jebkas mežā, atliekas no kautuvēm, cilvēki, meža cūkas, mednieki, insekti) vai arī pa gaisu?????)

Darbība un tās lietderīgums - saimnieks saka, ka sākumā neesot pat bijuši sludinātie līdzekļi pieejami - dezinfekcijas paklāji, smidzinātāji - tagad esot. 

Novēlota reakcija? PVD - tīri? Tas kantoris nu tāds - teātri mīlošs. Kam ticēt un no kā pirkt gaļu tagad? (cilvēkiem ACM nav bīstama)

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

Man nav cūku, nezinu, bet viedoklis ir. Priekš sevis, cik paspēsi nokaut un termiski apstrādāt, tik arī būs. Apkārt vazāt neļaus. Tas ACM tak ievazāts no ārpuses, kāda tur reakcija var būt. Kā Šengenas tā krievu meža cūka soļo pāri robežām paceltu galvu.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam
(labots)

ggg97 - nē!! Galīgi garām. Staipīt, vadāt apkārt nevar neko, kas nav vakuuma vai citādā celofāna iesainojumā kopā ar čeku. Karantīnas zona ir tieši pa robežu, ja neskaita kilometru kilometrā tieši. Pāri tai,novērots nekas nav. Vienīgās kaimiņvalstis ir Igaunija, Baltkrievija un Krievija. Bet tur nekas tāds nav novērots. Slēpj?   Maldījos. [atvainojos ggg97]

P.S. Cūka (meža) soļo ne lielākus attālumus kā 50km savā platībā, lai meklētu barību (parasti)

Neesmu ne mednieks, nekas, vienkārši, domāju, kā tas viss notiek? No kā sākās? HVz

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

Vienīgās kaimiņvalstis ir Igaunija, Baltkrievija un Krievija. Bet tur nekas tāds nav novērots. Slēpj? 

 

 

Ziņās lasīju pilnīgi ko citu.

Sorry, no Baltkrievijas

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam
(labots)
kāda tur reakcija var būt.

 

A vot tāda tā reakcija ir. Un šķiet, ka divkājainā cūka pie tā ir vainīga. 

 

ggg97 - ļoti atvainojos, es arī nevaru paspēt izfiltrēt visu info.

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu BY izkāva veselus kompleksus to cūku, vajprātīgu daudzumu. Tur gan zinoši cilveki mēļo ka izkāva manāmi vairāk nekā reāli vajadzeja, jo raugi tur kolhozi pārvaldas centralizeti un viņiem ik gadu ir jāziņo par jauniem un jauniem rekordiem megaražās utt. pat tad ja ražas nav vispār, savadak noņems priekšsēdētaju no amata un ieliks vēl aiz restēm. Tad nu lūk tur ir nenormali attīstīta "pierakstīšana" un ar katru gadu japieraksta arvien vairāk un finalā ir tā ka pierakstītie cipari jau vairak nekā 2x pārsniedz reālos un priekšsēdētaji vairs nespēj uzrādīt nu nekādīgi uz papīra uzražotos krājumus un nakas iet uz viltību - nokaujam uz papīra 30 000 cūkas kompleksā kurā 25 000 cūkas no bada nosprāga jau aizpagājušo gadu, jo redz  bij uzrakstīts ka cūku barība ir 3 gadiem uz priekšu ar rezervi, a reāli ta nemaz nebija. Tad lūk prieksēži ar baigo entuazismu uzņema to laimi ar cūku mēri - var visu norakstīt, cietumā nav jāiet, var turpināt zagt un dzejot

 

Es pats ik pa laikam bez īpašam problēmām ievedu no BY kaut ko no karantīnai pakļautiem produktiem, sieva kā pasaka muitniekam ka nekā nevedam, tā šie tik mirkšķina acis un mēģina jokot, karoče pa laikam es pats brīnos ko krāmēju arā no čemodāna pēc BY braucieniem - saimniecīte ir paķerusi visu ko kas tur vien ir vedams no BY, desiņa, gaļiņa, piena produktiņi. Pats interesantakais ir ka robiņu suņi uz visiem tiem gardumiem nemaz nereaģē

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam
(labots)
Un šķiet, ka divkājainā cūka pie tā ir vainīga.

 

 

 

, sieva kā pasaka muitniekam ka nekā nevedam, tā šie tik mirkšķina acis un mēģina jokot, karoče pa laikam es pats brīnos ko krāmēju arā

 

Un tad vēl censties kaut ko apturēt? Tādas sievas un citi murmuļi sazin ko tiešām arī šajā periodā pārnēsā un pārved.

Kāpēc? Tev nav ko ēst? Tagad vasarā? Zaļumi, darzā nekā nav? 

Ja ir tādi  kā boņuks un viņa mājsaimnieces, tad nebrīnos,ka nevar apturēt izplatīšanos."Robiņu" suns varbūt nereaģē tāpēc, ka gaļa ir vienkārši hujņa - no gaļas nekā nav. Viena balta ķīmija un sojas pupiņu maisījumu ar garšvielām.

Uz birkas gan rakstīts kas cits.

 

P.S.

Vēlreiz - speciāli idiotiem - Āfrikas cūku mēris NAV bīstams cilvēkiem, gaļu var lietot uzturā (termiski pareizi apstrādātu, vēlams)

Bet nedrīkst pieļaut izplatību.

Labots - NeticuNevienam
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Bij brīdis kad BY gaļa un desas bij lētākas, garšīgākas un ar mazāku ķīmijas devu, bij vērts vest un ēst veselīgu, labu un lētu. Tagat gan viņiem cūkgaļa maksā ap 12 usd/kg, liellops vēl dārgāk, stipri uzleca cenas pēc cūku slaktiņa. Da robežu tādi kā es pāriet vismaz 100 cilvēki stundas laikā un visi kaut ko ved, es vismaz esmu dikti talu no lauksaimniecības tā kā mēris jau nu točna nav manis vests

 

Suņi laikam tik cīgas un spaisu meklē

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

Da robežu tādi kā es pāriet vismaz 100 cilvēki stundas laikā

 

Šis nebūtu uzskatāms par attaisnojumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Var redzēt, ka ieleja atrodas tālu no lauksaimniecības.

Tagad uz ātro nevaru atrast rakstu par atlīdzībām, bet nu tās bija smieklīgas. Man seņčiem ir tādi radījumi un pērk ļoti mazus pa kaut kādi 30 latiem un lai uzaudzētu, tur ir jāiegrūž diezgan daudz paikā + darbs ir arī paliels. Lai beigās to sivēnu "atdotu" par  ~60eur??? 

Tā kā Tu no lauksaimniecības esi tālu, tad pajautāšu šādi:

Iedomājies, ka Tu nopērc kompi pa 250 eur un iegrūd ~500 eur upgreidā (nu tur video, procis, rams un ssd) un tad es Tev pieeju un saku : zin, pašlaik klīst apkārt PC mēris un tā kā vesels kompis maksāja 250 eur, tad es par Tavu iespējams slimo dodu 150 un metu zem preses. Tas cik viņā ir iegrūsts nevienam neinteresē.

 

P.S. Pameklē info par to kāds % no nokautajām mājas cūkām ir bijušas slimas.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Te gan jāpiezīmē fakts ka ja kaimiņš nenokaus fermu par smiekla naudu kompensācijā, tad visi parējie kaimiņi paliks vispār bez cūkām vispār bez kādas kompensācijas, pie tam bez iespējas tās audzēt pārskatāmā nākotnē

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka vairumā gadījumu sērgu izplata cilvēki ar tādu attieksmi kā bonifācijs - tikai pēc tam arī suņi, kaķi, grauzēji, putni utt.
Vienu brīdi patiešām ieroču atļaujas deva arī garīgi nepilnvērtīgajiem, kurus pat pie stūres nedrīkstētu laist. Pēdējā laika viņa rakstītie teksti ir īsts nacionālā stulbuma kalngals, pieļauju, ka, ja es ko šādu pateiktu šim acīs, šamējs vienkārši izvilktu pisķiku un mani nošautu - kā tas dīvainis tai kinoteātrī.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs
viņa rakstītie teksti ir īsts nacionālā stulbuma kalngals

 

par laimi LV ir arī ļaudis kas nav socprodukti

Vispār jau fascinējoši cik ļoti ir okupacijas laikā lielāko daļu mūža nodzīvojušo smadzenes piestāstitas ar komufašismu. Nu padomā tik nopietni interesēties par miermīlīga foruma dalībnieka psihisko stavokli, izteikt sašutumu utt. a tai pat laikā pilnīgi ignoret to ka ir tada dalbojobu nācija no kaimiņu benzokolonkas kas klibajam kremļa pi doram ir iedevusi paspēleties ātompodziņu, kas noalgo bandītus nogalinat kaimiņvalsts mierīgos iedzīvotajus ar aizliegtiem fosfora ieročiem, kas vienkārši ņem un notriec civilo lidmašīnu ar 300 pasažieriem, kapēc tas kaut kā netiek no psiholoģijas viedokļa apspriests, a? Kāpēc netiek runāts par debi lu pidorlenteņu nāciju kas jau no dzimšanas ir ar pakausī iecirstu sirpi un āmaru? Paprasi cik slimi ir gandrīz 200 miljonu kaimiņteritorijas iedzīvotāji ka dod psihopātam masu iznīcināšanas ieroča pielietošanas atļauju. Kāpēc lai es neteiktu ka kaimiņteritorijas iedzīvotaji ir slimi suņi kam jau no dzimšanas bij jabūt baltos laimes krekliņos ar garām piedurknēm un srūpīgā sanitaru uzraudzībā? Ārstu kas nozīme slimu cilvēku uz psihušku arī sauksi par stulbu dakterisma kalngalu?

 

Tā varētu vēl turpināt, bet par laimi jābrauc uz jūru sauļoties

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Vito Ventura

Ir nedaudz sāpīgi to atzīt, bet es pat visai ļoti piekrītu Bonifacijam.

Link to comment
Share on other sites

Nevajadzētu sākt uztraukties par ebolas vīrusu, kas uzņem strauji apgriezienus, nevis cūku mēri?

Link to comment
Share on other sites

 

 

sāpīgi to atzīt, bet es pat visai ļoti piekrītu Bonifacijam

Nepiekritīšu. Lai sāktos karš, vajag, kas ies un karos. Tad nu atliek vien pa kādam ādolfim vai gebelsim ar putām uz lūpām sākt brēkt "vienīgo patiesību" un visi boņifaškas dosies uz mobilizācijas iecirkņiem, nodos zvērestu un aidā - pa fašistiem.
Skumji drīzāk ir tas, ka arvien vairāk rodas ļautiņi, pie tam no jaunākajām paaudzēm, kas uzskata, ka bruņots konflitks ir normāls veids, kā risināt attiecības ar citām valstīm. Tas, protams, neattiecas uz algotajiem deģenerātiem, kas ar to pelna naudu.
Šodien "gebelsa" lomu pilda masu mēdiji un internets, pie tam daudz slīpētāk, nekā jebkad agrāk.

Link to comment
Share on other sites

Tuubijs

Pie velna visu, bet kādā nakuj sakarā (jā, es izlasiju visu topiku, diemžēl) no cūku mēra nonācām pie kkādas Ukrainas (kas atkal pavisam ir cits stāsts!!!!) un komunistiem/fašistiem? WTF? tik tiešām neviens netaisās nahrenizēt pāris gudrus un sūdcēlājsmirdētājus? Man, pat man, kas ir random foruma lasītājs šis lika sarosties, lai te kko iebakstītu un pateiktu savu viedokli, jo tas paliek pārāk pretīgi lasīt visu šo drazu, fuj, publisks fuj kā adminstratoriem, tā Bonifājveigajiem (tobiš ar tādu domugājienu džekiem/netīrām mutēm)!

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Gaidot tā mēra izplatīšanās apstāšanos arī tiku nolikvidējis un saldētavās salicis paprāvu cūci. Bēda tāda, ka pa rādžu skopa infa par karantīnas pasākumiem. Uz mobilo sms'i arī nenāk, ka esmu iebraucis karantīnas zonā un man būtu jāievēro attiecīgie drošības pasākumi.

Vēl trakāk ir ar miltiem, kurus pirku priekš sava cūča no viena lielsaimnieka, pie tā lielsaimnieka brauc mednieki ar saviem auto, kurus nav laika tā nopietni dezinficēt, apģērbu un salonu arī neviens šajā laikā īpaši neuzpasē, jo ir mūžīgā skriešana. Nezinu cik cilvēku vēl pie tā saimnieka pērk miltus, bet reāls risks sanāk infekcijas izplatībai dēļ kāda neuzmanīgāka cilvēka, kas ir bijis saskarē ar mēra inficētu lopu, pašam to nezinot. Nedaudz kaitina tas, ka mēra izplatības novēršanas pasākumos trūkst kompetentu un reaģētspējīgu cilvēku no valdības puses. Dažs labs pamanās masu medijos papļūtīt par pārorientēšanos no viena lopkopības veida uz citu lopkopības veidu. Tas, apmēram, tā kā Cēsu alus ražotnes vadībai likt alus darītavu pārstellēt uz piena pārstrādes uzņēmumu.

Link to comment
Share on other sites

 

Tad nu atliek vien pa kādam ādolfim vai gebelsim ar putām uz lūpām sākt brēkt "vienīgo patiesību" un visi boņifaškas dosies uz mobilizācijas iecirkņiem, nodos zvērestu un aidā - pa fašistiem.

Āfrikas cūku mēris un karstums veselībai par labu nenāk :)

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

canis_lupus, nekompetence visātrāk atklājas, kad ir fiksi, pareizi, precīzi, jārīkojas. Tad vēl astes, lobiji un diplomātija pa vidu un re kur rezultāts. Ar mēri ir viena laba lieta - vienā brīdī šis apstājas.

 

Grisha, http://grantbrown.github.io/libspatialSEIR/doc/tutorials/Ebola2014/Ebola2014.html rekādu viendien twiterī trāpiju.

Link to comment
Share on other sites

Cūku mēris .. nu problēma, bet ne globāla priekš cilvēkiem. Ebolas vīrus- vajag šim tik nedaudz mutēt, lai var izplatīties kā gripa pa gaisu ... un būs ''pastardiena'' klāt. Starp citu tas āfrikas cūku mēris diezin vai pats apstāsies. Nu ar meža cūkām skaidrs, ka neba 100% mirst. Kas izdzīvo tās ir izturīgas turpmāk. Un liela varbūtība ka pēcnācēji jau būs rezistenti. Bet mājas... kā viena saslimst, tās parējās jālikvidē. Tātad nav izlases uz izturīgām pret slimību. Nu attiecīgi  nav iespēju ka apstāsies . Teorētiski ja ievērotu visas iespējamās piesardzības, varbūt apstātos. Bet zinot to ka tautai pa lielam asinīs likt virsū ''miksto'' uz visu ko prasa valsts iestādes, tad atradīsies kāds kas izplatīs tālāk. Neticu ka Vidzemes pusē cūkas atskrēja no Latgales. Nu bija kāds īdiņš, kurš savu cūku, kas izskatījās nevesela, fiksi piebeidza un aizveda vai nu pārdot vai paziņām . Rezultāts ir kāds ir.  Kā teica viens gudrs cilvēks: ''Neizmērojamas ir divas lietas uz pasaules, visums un cilvēku stulbums''.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu neapstājas gan. Piemēram cilvēku - kā cirkulē tā cirkulē. Gandrīz katru gadu kāds saslims. Nu nav tāda epidēmija kā viduslaikos, bet tomēr. Laikam cilvēku mēra gadījumā cilvēki , patiešam, sabīstās un ievēro karantīnas.  Pilnīgi esot likvidētas tik parastās bakas.

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

nu jā, neprecīzi izteicos - ar mēris biju domājis mēris+epidēmijas mēroga izplatību kopā.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
NeticuNevienam

Atzīstu - nelasīju visu, (nav jau daudz) sarakstīto, bet vēlos pateikt, ka šī zaraza vēl joprojām eksistē. Cīnījās cilvēks līdz beidzamam....Šobrīd situācija ir tāda, ka visā Z-Vidzemē teorētiski nav vairs lopkopju, kas audzētu un nodarbotos tieši ar cūkkopību. Oficiāli! Faktiksi vēl ir tomēr mājas cūkas.

Nezinu, ko šeit sarakstījuši cilvēki, bet tas ir vājprāts, kas notiek, ja PVD uzliek zīmogu!

Pirmkārt, no apkārtējo viedokļa - kas tik netiek dzirdēts.

Otrkārt, pašu atbildīgo darboņu stils un attieksme - pēdējā reize. Redzu, ko valsts kantoris dara un kā, n'uff said!

 

Ieteikums citiem - ja ir cūkas apsaimniekošanā, pēc iespējas ātrāk realizēt piesardzības pasākumus. (ne tāpēc, ka prasa idiotu dienests, bet sevis dēļ, citu dēļ, kas arī audzē cūkas - idiotu dienests ir tikai statistikas vācēji un brutālisti.) Nedrīkst uzlikt mīksto!!! Citādi nolikvidēs visu cūkkopību visā Latvijā, lēnītēm vien!! Sargieties!!

 

Un biedrs - oxygen neko nav sapratis. Neapstājas tā vienā vietā tā hujņa. Robežas nepazīst - lai gan - padsmit km ir robeža.

Aizdomīgi ne? Toties apstāsies, kad nebūs vairs organismu uz kā parazitēt - vīruss nomirs reizē ar cūkām kādā apgabalā un reizē ar valsts bezzobainību. Pārāk viegla attieksme pret šo visu no valsts puses. Tā itkā būtu pohuj. Uzskaitam statistiku, sadedzinam, atmetam kaut ko un būs labi. Lopi. 

 

Mežacūkai robeža ir tāda pati lieta kā stop signāls zaķim. Dīvaini un interesanti reizē!!!! Igauņi TIKAI pirms 1.5 nedēļām esot reģistrējuši pirmo upuri 6 km no Latvijas robežas.Bet mēs ar šo surogātu cīnāmies jau mēnešiem...pierobežā!

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...