Jump to content

Par auto FM antenām.


markei
 Share

Recommended Posts

      Sveika tauta.

 

      Problēmas aizsākums bija, ka rādžiņš ķēra tikai Rīgā un 10km aiz jau šņāca. Aizdomas jau bija uz antenu. Nedēļas nogalē noņēmu, atjaucu, a tur mitrums ticis iekšā (aktīvā antena) un viss apsūbējis. Gribēju jau atjaunot, bet pāris SMD jau bija atpuvuši kontakti. Tagad domāju, kā lai sataisa. Antena, kā jau teicu ir aktīvā, un barošanu nāk pa pašu antenas vadu nevis pienāk atsevišķs vads +12v. Antena aptuveni šāda (bildi paņēmu no i-neta priekštatam, bet ļoti tuva):

post-57618-0-34094700-1407326568_thumb.jpg

 

      Līdz šim ir bijusi darīšana tikai ar pasīvajām antenām un ir daudz dzirdēts, ka nomaina maģi un neko vairs normāli neķer vai nomaina antenu stock maģim un arī uztveramība vairs ne tā. Jautājumi, kas interesē:

 

1. Vai var uzlikt parasto antenu, ja maģis jau defaultā dod barošanu pa antenas vadu? Te neiet runa par vai var fiziski pievienot, bet kā būs ar uztveramību?

 

2. Vai uzliekot aktīvo antenu, kurai ir izvads +12v(paliks nepievienots), tā spēs arī darboties no antenas vada, pa kuru jau manā gadījumā ir palaista barošana no stock maģa? Ja nē, tad vai +12v pievilkšana atrisina problēmu? Bet tad sanāk, ka antenai pienāks 2 barošanas (no maģa un no malas +12v)? Arī variants tagad esošajai antenai izravēt plati un zem jumta pielikt kaut ko šādu, bet jautājumi paliek tie paši:

post-57618-0-21997500-1407328060_thumb.jpg

post-57618-0-00385800-1407327352_thumb.jpg

 

3. vai var pielikt kaut ko šādu pie esošās antenas, izravējot veco plati:

post-57618-0-34380100-1407327509_thumb.jpg

 

     Šajā gadījumā plate ir jau paredzēta, ka tā tiks barota caur antenas vadu un tā paredzētā FM antenai.

 

 

        Nav laika eksperimentēt un nav arī antenu, ko tur ķimerēt un skatīties kas notiek, ja pieliek to vai to. Gribas nopirkt ko vajag, uzlikt un baudīt labu uztveramību braukājot pa LV pilsētām, laukiem un dziļiem mežiem.

         Varbūt kādam ir auto antenas pamatne ar platīti iekšā, kurai barošana pienāk antenas vadu, tad labprāt iegādātos.

 

          

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tādu platīti var meklērt auto šrotos. tas ir visvienkāršākais variants. Tikai uzreiz neķer, tad Tev ielauzīs baigo cenņiku. Saki ,ka baigi jau nevajag bet kādu jevriku jau var arī par to samaksat. Tāpat viņiem nav kur tos štruntus likt. Citu pastiprinātāju es neieteiktu likt, var būt daudz problēmu. Vispār auto antenu lieta ir gana sarežģīta un kas der vienam autiņam, galīgi neder citam. Tur  no svara ir autiņa masa gabarīti, antenas augstums un lenķis. Barošanu , pa kabeli, var padot jebkuram pastiprinātājam. Tur tikai viens kindensators un viena drosele jāuzlodē. Es  ar antenu lietām ņemos gadus četrdesmit un kur nu kur, bet uz autiņa nafig nevajag aktīvo antenu. Vajag tikai radiouztvērēju ar normālu jūtību izmantot. Radiotehnikas pamatlikums saka, ka radiosignālu uztver tikai un vienīgi antena. Ja antena nav uztvērusi signālu,tad pastiprinātājam nav ko pastiprināt un tas ir apsolūti bezjēdzīga manta. Diemžēl, to daudzi neapjēdz un bāž pastiprinātājus visur, kur vien var iebāzt. Es Tavā vietā izmestu to platīti miskastē un saslēgtu visu pa taisno. Visdrīzāk ķers stacijas labāk, kā ar pastiprinātāju. Man nekad nav uz autiņa bijusi aktīvā antena, bet tiko biju kurzemes jūrmalā un ar visparastāko antenu brīvi klausījos zviedru radio.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, bet ja palaižu pa taisno kā pasīvo, netraucēs tas, ka pa to antenu no stock maģa palaista barošana?

Link to comment
Share on other sites

Pofig par barošanu,Tev tak antena visu laiku gaisā un uz masu nesit. lai tak tie 12V stāv uz antenas.

Link to comment
Share on other sites

Uztaisīju no viņas pasīvo. Bija mazliet pārsteigts, ka tas 15cm īsais pipuks ķer samērā labi. Bet tomēr Latvijas nomalēs jau sāk čirkstēt un šņākuļot, tāpēc jāuzskrūvē kas garāks un nopietnāks.

Link to comment
Share on other sites

A ko es teicu. Skaidrs, ka antenai jābūt vismaz ceturtdaļviļņa garumā. Mūsdienās tak pircējiem svarīgs ir autiņa izskats, nevis pareiza antena. Tapēc ražotji liek tos dizainiskos pipukus ar pastiprinātāju. Diemžēl, ar modernu dizainu nevar apčakarēt radioviļņu izplatīšanās likumus, kuri nosaka, ka antenai jābūt ap 70cm garai.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vajag tikai radiouztvērēju ar normālu jūtību izmantot.

Daudzu autiņu oriģinālie radio ir ar reti derdzīgu jūtību - pie tam radio ir iestrādāts auto panelī - lai nezagtu, jo citas markas autiņam bez dančiem ar bubenu un maktenas darbošanas pa torpēdu ar lobziku to radio iekšā nedabūs.

Tāpēc arī ākstās ar pastiprinātājiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

varbuut kaads var pachuksteet kur izrakt 0.76m garu paatagu ar M6 Inside?

viens ee kantoris man atsuutiija veelamo garumu, bet deelj 7mm resnuma gaudo-svilpo jau pie 60km/h

 

ar tagadeejaam 0.43m vai ~0.20m shnjaakuljoshanu var dabuut nebraucot aaraa no Riigas,

pietiek ar kaadu makanaaku dzelzsbetona objektu

 

 

 

veel jautaajums par ~40cm-etriigajaam ar aptiitu dziislu, ir taadas veerts piemeeriit?

vai taa aptiitaa dziisla ir lai kompenseetu FM 1/4 viljnja garumu vai nevienam nevajadziigajam AM

 

0.42m 4 adapters - http://www.aircomnet.lv/index.php?productID=929570&ukey=product&did=34

txm_929570_l.jpg

 

 

0.41m M5/M6 - http://www.aux.lv/lv/fm/2813-ant36.html

ant36.jpg

Link to comment
Share on other sites

Man kā reiz oriģinālā bija vītā. Uzliku uz pusi garāku izvelkamu posmainu antenu, tagad bēdu nezinu, ķer smuki pat visdziļākajos mežos.

Link to comment
Share on other sites

Te nu it tā reize,kad izmēram ir nozīme. Jā, pilsētā FM kautcik ķers arī īss puļķītis, bet, normālai uztveršanai, tālu no raidītāja, vajag 1/4 viļņa antenu. Radioviļņus vēl nevienam nav izdevies apmānīt :sarkasms: Tad nu jāizvēlas, kas dzīvē svarīgaks, smuks autiņa dizains, svilpjoša antena pie liela ātruma, vai laba uztveršana, bet gara antena. Pareizi Markei saka, iizbīdama teleskopiskā antena ir labākais variants. Stāvlaukumā, uz nakt,i to iestumj iekšā,lai kāds duraks pa pjaņam nenolauž. Pilsētā var izvilkt kaut uz pus garuma, tāpat ķers radio, bet laukos izvelc pilnā garumā un bēdu nezini.

Link to comment
Share on other sites

Man palaimējās nopirkt jaunu auto, kuram tas puļķis vispār nestrādā. Omometrs rāda bezgalību. Varbūt tur kāds barošana spriegums jāpadod? Piespraudu rādžiņā parastu tievu vadu no austiņām, nometu zem paneļa neredzamā vietā, problēmu ar uztveramību vairs nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Ja 15 cm antena uztver pietiekami labi, tad garāku NEVAJAG.

Nevienam īsviļņu uztvērējam nebija ceturtdaļviļņa antenna.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nu nesaki viss. Tas civilajiem nebija, armijniekiem ir un bija, un pat viļņa garumā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Piespraudu rādžiņā parastu tievu vadu no austiņām, nometu zem paneļa neredzamā vietā, problēmu ar uztveramību vairs nezinu.

 

      Pabrauc tālāk prom no lielajām pilsētām(raidītājiem).


 

 

iizbīdama teleskopiskā antena ir labākais variants. Stāvlaukumā, uz nakt,i to iestumj iekšā,lai kāds duraks pa pjaņam nenolauž.

 

     Es viņu Rīgā nestumju īsāku, jo man viņa uz jumta un neviens nejauši nenolauzīs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pabrauc tālāk prom no lielajām pilsētām(raidītājiem).

 

Ja vien ārpuslatvijas neskaitās, tad Latvija ir izbraukāta visa, no problem. 

Link to comment
Share on other sites

Saku gan.

Antena viļņa garumā nav vajadzīga, neko nedod. Skaitli 1/4 Didzis neuzrakstīja nejauši.

Tāpat kā mobilajam telefonam metru gara antena ir par garu (ir gadījies redzēt tādu auto antenu).

 

Armijas pārnēsājamo rāciju antenas bija apmēram 1-2m (nu, precīzi nezinu). Ja kaut kur bija garākas, tad tādas galvenokārt raidīšanai noder.

Link to comment
Share on other sites

@markei

izmeeri vecajai un jaunajai, kur pirki?

 

@Didzis

kauch kaadu fiziku tak apchakaree taas piitaas - dziislas garums sanaak garaaks par pamatu uz kaa uztiita.

citaadi nebuutu shaadi risinaajumi

http://www.ebay.co.uk/itm/Stinger-Springer-Tornado1-55m-CB-Antenna-Aerial-BLACK-/221338494595?pt=UK_Mobile_Phones_Communication_Radio_Antennas&hash=item3388cd6683

zheel ka arii shaada tipa nav ar 6M Inside viitni, taa vareetu garumu nokniebt prieksh FM

 

$T2eC16N,!zcE9s4g099eBRd8ZSbsNQ~~60_57.J

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

 

 

Saku gan. Antena viļņa garumā nav vajadzīga, neko nedod. Skaitli 1/4 Didzis neuzrakstīja nejauši. Tāpat kā mobilajam telefonam metru gara antena ir par garu (ir gadījies redzēt tādu auto antenu). Armijas pārnēsājamo rāciju antenas bija apmēram 1-2m (nu, precīzi nezinu). Ja kaut kur bija garākas, tad tādas galvenokārt raidīšanai noder.

Tu laikam īstu antenu dzīvē neesi redzējis nemaz. Kāds sakars m.telefonu diapazonam ar to, par ko šeit iet runa vispār? Un armijas mobilās rācijas tāpēc arī ir mobilās dēļ mazā rādiusa, normālas jau apkalpo komandpunktus. Negribās te gari rakstīt, bet antenas garumam ir nozīme, ceturtdaļviļņa garums tomēr ierobežo. Savā laikā nācās ar tādām antenām pastrādāt, tai skaitā eksperimentālām. Garākā manā saimniecībā bija 6,5km. Nozīme ir visam. Tas gan offtopiks jau, bet nu par to teoriju, kas attiecas uz tēmu.

Link to comment
Share on other sites

Garākā manā saimniecībā bija 6,5km.

Kur tu tik garu vadu novilki?

Es vēl saprastu 300m, bet 6 ar pusi km?

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Arī mobilā telefona antenas garumam ir nozīme. Nesesn pe viena paziņas pagrabā mierīgi atbillēju uz zvanu, a šim lielas acis un uzreiz jautā, kas par operātoru. Viņam uz Iphone sakari tikai mājas otrajā stāvā, bet es ar vecu Nokia mierīgi pagrabā runājos, jo ir kārtīga antena. Mobilajam telefonam jau tagad bāzes stacija uz katra stūra un uz antenām var ekonomēt. Nu kurš pirks Iphone, ja no tā torčīs antena :sarkasms: FM raidītāji stāv salidzinoši reti un lielākajai daļai komercradio tie ir ar mazu jaudu. Piemēram Radio Tev Bauskā uzlika 150W raidītāju, kas vienkārši ir izsmiekls nevis raidītājs. Lai tādu sūdu dzirdētu, uz autiņa jābūt kārtīgai antenai. Vienīgie jaudīgie raidītāji ir LVRTC un ar LR2 uztveršanu tak nevienam nekur nav problēmu. Par ko arī radio rētingi liecina. Ir visādas metodes, kā saīsināt antenu, bet pilnīgi visos gadījumos krītas antenas efektivitāte. Skaidrs ,ka teiksim uz 200kHz antenu neuzstiepsi, toties krievi Kaļiņingradā raidīja ar 1200kW jaudu. Ja tādu jaudu mauc gaisā, tad arī ar naglu uztvert var :sarkasms:

Klusu, Ar Tevis pieminētajiem sadzīves īsviļņu rčiņiem bija tieši tā. Skaidrs ka VEFiņam nebija ceturtdaļviļņa antena, bet kādi virziendarbības  antenu lauki un kādas jaudas bija "naidnieku balsīm". Raidīja jau speciāli uz PSRS un vajadzēja "pārkliegt" krievu traucētājus. Ir arī otrs variants, Tiko lidoja balons Lāse3 un tas raidīja ar 10mW, toties uztverošās antenas ar lielu pastiprinājumu un signāls ideāls.  Tādi nu ir radio izplatīšanās likumi un nevienam nav izdevies tos apčakarēt !

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Didzis runājot par raidekļiem & jaudām, poļi līdz kamēr sabruka 600m masts kurināja ar 2MW ;) A nekur tālu nav jāskatās, Rīgā arī radioTev (+RadioRīga, Skontovidzeme un SWHGold) raida ar 90W ... Nu neko ķerams ir tīri OK ... Rīgā :D

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pacelšu tēmu.

Pa aukstumiem sanāca nolauzt mašīnai antenu (pašai bāzei salūza vieta kur lokās).

 

Tāpēc meklēju kaut ko normālu ko uzlikt vietā. Ar veco (~40cm) bija problēmas ar uztveršanu ārpus Rīgas. Ir aizdomas, ka iebūvētais radio ir ar pašvaku jutību.

Saprotu, ka ideālais garums būtu ap 70cm. Kur tādu atrast ar visu pamatni, ko pieskrūvēt pie jumta?

Pagaidām esmu atradis pāŗis variantus Lemonā

http://www.lemona.lv/index.php?page=item&i_id=23585- dizianiski ne ļoti patīk, pie tam tas, ka ir vertikāla.. Būs uz jumta, tāpēc gribētos ar slīpumu.

http://www.lemona.lv/index.php?page=item&i_id=170866- šī būtu ok, tik garums...

 

Vai slikto uztvērēja jutību varētu uzlabot ar pastiprinātāju? (http://www.lemona.lv/index.php?page=item&i_id=23508)

Link to comment
Share on other sites

Man arī jautājums - augstāk Didzis un citi gudri vīri raksta, ka tās mazās spuras mūsdienu autiņiem esot garām no fizikas un radioelektronikas skatu punkta. Bet kā tad visos jaunākos automobiļos, tai skaitā arī manā E60, ar to sīko spuru pilnībā pietiek lai ķertu radio da jebkādos laukos, un nevajag nekādas pātagad nekur karināt? 

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

 

 

augstāk Didzis un citi gudri vīri raksta, ka tās mazās spuras mūsdienu autiņiem esot garām no fizikas un radioelektronikas skatu punkta. Bet kā tad visos jaunākos automobiļos, tai skaitā arī manā E60, ar to sīko spuru pilnībā pietiek lai ķertu radio da jebkādos laukos, un nevajag nekādas pātagad nekur karināt?

Netici tai spurai. Ar spuru vien nepietiks. Arī aizmugurējais logs strādā kā antena.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

fizikas un radioelektronikas skatu punkta

 

Tikai tie skatupunkti ir vairāki, no kura paskatās. Tās ūsas tiešām mūsdienās ķer normāli, Kā to panāk, es nezinu.


 

 

ar to sīko spuru pilnībā pietiek

 

Pag, Tu runā par to mazo haizivs spuriņu?  Tu esi pārliecināts, ka tieši tā ir tava auto radio antena? Tā spura, ja ne prieks GPS, tad dekoratīva, bet radio antena tavam autiņam iespējams kaut kur stiklā iebūvēta. Rādziņš iebūvēts, pats neliki?

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Vecākām mašīnām ar teleskopisko antenu zūd kontakts uz korpusu, parasti tas arī sliktās uztveres cēlonis.

Link to comment
Share on other sites

Spura virs autiņa jumta nu točna neķer FM 88-108MHz. Juanajiem autiņiem, kuriem radio iebūvēts, antenu montē logā, bet varbūt arī kur citur. nu nespēju es izsekot autobūvei, kad ik pa trīs mēnešim jauns autiņa modelis. Tur būtībā štelle vienkārš, konkrētam rāčiņam piedzīta konkrēta antena, viss salāgots un protams darbojas. Problēma tāda,  fig citu rāčiņu ieliksi. Vecos laikos rāčiņus varēja mainīt kā zeķes, tapēc antenai un visam pārejam bija jābūt unificētam. Kaut vai antenas kabelim ar 90 omu viļņa pretestību, vai arī antena štepseļi bija unificēti. Tagad ražotāji liek autiņā ko un kā gribi, tāpat rāčiņu citu neieliksi. Gan jau drīz, ar pirdienu sēdeklī, varēs stacijas pārslēgt :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Apskatījos beidzot manuālī - taisnība, jumta spura ir tikai priekš navigācijas GPS antenas, un FM antena patiesībā ir horizontāls strips nomaskēts aiz pakaļējā loga augšpuses gumijas. Tik un tā garumā tā izskatās ne vairāk par 30cm, turklāt ir horizontāla. Paskaidrosiet, kā ar polarizāciju un novietojumu inženieri tika galā?

 

Tagad ražotāji liek autiņā ko un kā gribi, tāpat rāčiņu citu neieliksi.

Lūk šo es nesaprotu - kādēļ vispār jebkurš cilvēks gribētu mainīt auto iebūvēto magnetolu? Es saprotu, ka ja autiņā nav normālu skaļruņu vai pastiprinātāja, tad mainīt tos. Taču pašu head unit? Priekš kam? Jebkas, kas nav rūpnīcas ražojums, parasti izskatās pēc kaut kāda spīdoša un mirgojoša sūda. Par ķīniešu izbraucošajiem LCD iekš 1U/2U izpildījumā vispār pat nerunāsim.

 

Pašam tagadējā autiņā ir rūpnīcas Pro Logic, taču pirms tam iepriekšējais auto bija E46 ar lētāko rūpnīcas stock skaņu, un bija pilnībā ok uz darbu/vasarnīcu braukājot. Tāpat esmu braucis neskaitāmos jaunāka gadagājuma auto, un pat pēdējo divu paaudžu Golfos visnabadzīgākajā komplektācijā basi un tesiens no stock'a tumbām ir nevājš. Ja negribi, lai pus iela klausās, tad vairāk kā atliektiem galiem pietiekami iekš salona.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Rāčiņus mainīja dēļ jaunajām funkcijām. Kādreiz bija tikai radio, tad nāca iebūvētais kasešnieks, tad CD atškaņotājs, tad disku čendžeris bagazņiekā. Vārdu sakot, visu laiku bija uz ko tiekties un iespēja rāčiņus mainīt. Tagad CD jau ir galīgi izgājuši no modes un radio bez USB ar MP3 plaijeri nav vairs radio. Diemžēl, daudziem autiņiem ar iebūvēto radio vēl stāv CD atskaņotāji un pat kasešnieki. Pats esmu saskāries, ka cilvēkam nepatīk iebūvētais pļerdaks un grib to nomainīt uz modernāku, bet nekā. Pārāk strauji tās tehnoloģijas mainās un tagad, droši vien, vajag radio ar vadību no mobilā telefona.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

A kur problēma, nopērc FM raidītāju, iespraud USB un aiziet ...

P.S. Jauniem auto ir iespēja nosinhronizēt auto stereo sistēmu ar mobīlo caur zilo zobu, ļoti laba lieta, pietrūkst ... 

Link to comment
Share on other sites

Didzi - palabo, ja kļūdos, bet mūsdienās jebkuram auto, kuram tas nenāk komplektā no rūpnīcas, ir iespējams piejūgt Bluetooth vai vismaz USB flash MP3 pleijeri caur tonnām dažādiem adapteriem, kas to paveic visos iespējamajos veidos - sākot jau no visprastākā FM transmitera, beidzot ar tādiem pus-oriģināliem brenda interfeisiem no tādiem ražotājiem kā Dice, CarLink un citiem, kas savus produktus ir izstrādājuši ar pašu auto ražotāju gādību, un tos pieslēdzot pa vidu auto magnetolas aizmugurē esošajam daudzpinu konektoram, tie pilnībā integrējas auto borta navigācijā, ekrānā, stūres vadības pogās, un momentā piešķir auto mediju sistēmai visas mūsdienu fīčas.

 

Piemēram, man pašam iekš vecā E46 bija tāds agregāts pieslēgts - uz iDrive ekrāna es varēju redzēt sarakstu ar dziesmām savā iPhone, redzēt Album art attiecīgajam track'am, un vadīt visu to pasākumu ar stūres pogām gluži kā parastu CD čeindžeri. Un tas bija 2002.gada auto ar stock audio sistēmu. Maksāja ap 110Ls pats kit's, un vēl 50Ls par ielikšanu salonā, jo negribēju tobrīd pats čakarēties. Principā sanāk, ka par viduvēja maģa cenu es dabūju visas tās pašas funkcijas, tikai smukā neredzamā izpildījumā, kas pilnībā integrējas autiņa esošajā sistēmā un neizskatās pēc kolhoza.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es gan šaubos, vai rāčiņam, kuram vēl kasešņieks iebūvēts, var Tevis pieminētos navarotus ielikt.. Ja antenu lietās es orientŗjos labi, tad viss pārejais, par visām tām modernajām mediju fīčām mani apsolūti neinteresē un es no tā neko nesajēdzu. Es autiņā klausos tikai radio pirmo programu uz aizvēsturiska rāčiņa, kuram pat nav kasešnieka, bet toties laba jūtība. Nu neinteresē man visi tie modernie navoroti un mūziku autiņā klausīties, MP3 formātā, ir zem mana goda. Mūzika jaļkausās mājā, bet es zinu, ka lielaķā daļa forumiešu man nepiekritīs.

Link to comment
Share on other sites

Piemēram, man pašam iekš vecā E46 bija tāds agregāts pieslēgts - uz iDrive ekrāna es varēju redzēt sarakstu ar dziesmām savā iPhone, redzēt Album art attiecīgajam track'am, un vadīt visu to pasākumu ar stūres pogām gluži kā parastu CD čeindžeri. Un tas bija 2002.gada auto ar stock audio sistēmu. Maksāja ap 110Ls pats kit's, un vēl 50Ls par ielikšanu salonā, jo negribēju tobrīd pats čakarēties. Principā sanāk, ka par viduvēja maģa cenu es dabūju visas tās pašas funkcijas, tikai smukā neredzamā izpildījumā, kas pilnībā integrējas autiņa esošajā sistēmā un neizskatās pēc kolhoza.

 

kur LV to var izdarīt? vajag e65 uz iDrive pielikt, lai var no BT klausīties mūziku caur chendžera emulatoru. 

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Kroop - šis kits http://www.ebay.com/itm/231327187798?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT(bet piefiksē, ka katram CIC/CCC iDrive modelim, pat mazajam/lielajam nagivācijas ekrāna izmēram, ir savs konektors vai specifisks modelis, atrodi precīzi priekš sava iDrive)

 

un auto elektronikas remonta kantoris uz Deglava ielas (mēģināšu atrast adresi rīt darba kontaktu bloknotā).

Link to comment
Share on other sites

zeltaporteris

 

 

Spura virs autiņa jumta nu točna neķer FM 88-108MHz. Juanajiem autiņiem, kuriem radio iebūvēts, antenu montē logā, bet varbūt arī kur citur. nu nespēju es izsekot autobūvei, kad ik pa trīs mēnešim jauns autiņa modelis. Tur būtībā štelle vienkārš, konkrētam rāčiņam piedzīta konkrēta antena, viss salāgots un protams darbojas. Problēma tāda, fig citu rāčiņu ieliksi. Vecos laikos rāčiņus varēja mainīt kā zeķes, tapēc antenai un visam pārejam bija jābūt unificētam. Kaut vai antenas kabelim ar 90 omu viļņa pretestību, vai arī antena štepseļi bija unificēti. Tagad ražotāji liek autiņā ko un kā gribi, tāpat rāčiņu citu neieliksi. Gan jau drīz, ar pirdienu sēdeklī, varēs stacijas pārslēgt :sarkasms:

Nu man arī ir spura un arī tikuši mainīti logi (priekšax2, kakaļa) bet nekur nemanijās ka antena būtu stiklā. vair;ak domāju ka vis korpus strāda kā antena. es klausos LV radio( star fm, Radio Tev, Skonto) l;idz Sauļiem vai Pasvale, tad tie sāk pamazām čarkstēt.

Link to comment
Share on other sites

bet nekur nemanijās ka antena būtu stiklā

Tieši zem jumta paneļa/gumijas tajā vietā, kur pakaļas stikls sākas. Pats signāla uztvērējs atrodas zem kreisās puses pilāra aizmugurē - pa diaognāli uz aizmugurējo kreiso pusi no aizmugurējā pasažiera.

Es runāju par E60 sedanu, lai nebūtu pārpratumu. Citiem modeļiem un pat E60 universālam antena jau nāk citur.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

 

 

kur LV to var izdarīt? vajag e65 uz iDrive pielikt, lai var no BT klausīties mūziku caur chendžera emulatoru. 

12volt.lv - paši, laikam, ieved Dension

aux.lv - tas pats InCar pie Mola 

Link to comment
Share on other sites

jā, kādu brīdi jau metu acis uz dension produktiem, gateway 500 un gateway 500 lite strādā for sure, bet tiem nav BT, tikai aux un usb porti, pāris nedēļas atpakaļ iznāca gateway 500s BT, kam itkā pēc specenes saderība ir tāda pati, bet auto audio čaļi no ss.lv protams saka, ka nezin tādu vai nezin vai strādās. Uzrakstiju dension supportam, redzēs ko šie teiks, vai būs jāsūta pašam un jāmeklē elektriķis, vai jāliek gateway 500 ar aux portu pie tiem pašiem ss čaļiem. dension 500 lite pa diez gan draudzīgu cenu liek, 340 eur ar visu moduli un ielikšanu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...