Jump to content

tehniskais projekts radiatoru nomaiņai dzīvoklī


SolvitaK
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Vēlamies nomainīt radiatorus dzīvoklī (lietuviešu projekts, 3istabu). Sazinājāmies ar Namu pārvaldi un šie saka, ka pirms iet rakstīt iesniegumu, nepieciešams iesniegt tehnisko projektu (Citēju: Lai veiktu dzīvokļa sildelementu  nomaiņu pret cita veida sildelementiem:

nepieciešams tehniskais projekts. Tehniskais projekts par sildelementu nomaiņu jāizstrādā un jāapstiprina sertificētam speciālistam, kurš novērtē, kādi sildelementi (cik lielas jaudas) var tikt uzstādīti dzīvoklī. Sildelementu nomaiņa jāsaskaņo ar Sabiedrību un AS „RĪGAS SILTUMS”). Varbūt kāds var palīdzēt tādu dabūt vai ieteikt, kur to dabūt, kā saskaņot ar Rīgas siltumu un galu galā nomainīt? Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Tajā pašā ss.lv noteikti ir kantori kas ar to nodarbojas, jums mājas kāpņu telpā vai kaut kur citur "rajonā" arī noteikti ir reklāmas un sludinājumu stabi. Galvenais meklējiet kantori, kuriem šo tipveida dzīvokļu projekti jau ir gatavi. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Var mainīt bez tehniskā projekta, ja uzstāda tādas pašas jaudas un nemaina pieslēgumu veidu

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Solvita - jūs to dzīvokli plānojat tirgot tuvākā gada laikā un paredzēta dzīvokļa novērtēšana? Ja ne, priekš kam taisaties čakarēties ar tehniskajiem projektiem un maksāt piecās vietās par ne par ko? Ļoti dauidzās Rīgas daudzstāvenēs ir patvaļīgi nomainīti radiatori - kā jau minēja, galvenais neuzlikt kaut kādus maza diametra mēslus, kas paredzēti privātmājām ar papildus apkures sūkni - tad gan būs pakaļā, un kaimiņi sacels trobeli pēc pilnas programmas. Piemklējiet radiatorus ar identisku siltumatdeves jaudu (pilni krievu forumi ar tipveida padomjlaika ēku radiatoru parametriem), un identisku caurules diametru, un paņemiet jebkuru ss.lv atrodamo kaut cik pieklājīgi izskatošos kantori, lai nomaina, vai arī vienkārši pašā kantorī pasakiet, un tur veči jau zin ko un kur drīkst mainīt.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Cik saprotu problēma ir atslēgt ūdeni maiņas brīdī, bet nu vasarā jau nav tik traki. Te gan jāatzīmē ka izjaukt apkures sistēmas balansu mājā ir nieka lieta, var sanākt tā ka kaimiņiem turpmāk būs auksti

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
J.Reinis

Tu privātmājā vari likt 2x lielākas platības radiatorus un priecāties par siltumu + ierīkot silto grīdu. Dzīvoklī tas var beigties ar lieliem sodiem, ja kaimiņš sals nost. 

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Mārtiņ - es taču skaidri rakstīju, ka jāuzstāda radiatori ar tādu pašu paredzēto siltumatdevi un trubas diametru, kā oriģinālie. Protams, ka silto grīdu taisīt no centrālapkures nedrīkst. Tāpat kā ierīkot neatbilstoša veida jaunā tipa palielinātas cirkulācijas radiatorus, kā daži idioti to izdara.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Vai tad nav tur kāds dežurējošais Vaska-santehniķis, kam ir teikšana par stāvvada atslēgšanu un kas šādus darbus var izdarīt? Iet cauri visai tai birokrātijai nav prāta darbs!

Link to comment
Share on other sites

Es kā reizi atradu ēkas apkalpojošo santehniķi, samaksāju 50 latus viņam par darbu (tas bija 2005 gads) un jamais uzlika manis pirktos radiatorus + nomainīja arī dvieļu žāvētāju pēc tam...

 

Radiatorus pirku pats, uz dullo, Polijā.

 

Esmu dziļi izbrīnīts par vēlmi kaut ko projektēt ;)

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Ja kaut ko mainīs, tad, lai kādi arī nebūtu tie radiatori, stipri iesaku aprīkot tos ar termostatisko vārstu! Bieži santehniķi nerekomendē, vai arī atsakās tos uzstādīt, piedāvā regulēt ar noslēdzējkrānu palīdzību, atgādina par biežu vārstu iziešanu no ierindas. Šādus padomus aicinu neklausīties. 

Link to comment
Share on other sites

Tikko senči tam gāja cauri. Gribēja pa smuko, bet reāli kaut kādas N-tās firmeles ss.lv vai internetā nemaz nepūlējās nosaukt cenu tādai padarīšanai.

Beigās izdarīja pa vienkāršo - sarunāja ar kaut kādu mājas santehniķi, kurš norubīja sistēmu un nomainīja tos radiatorus. Domāju, ka tie noteikti ir ar lielāku siltumatdevi kā oriģinālie. Bet nu vismaz uztaisīja "apvedceļus" katram radžiņam, lai var nogriezt apkuri, ja ir par karstu :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Es ar pirms gada mainīju. Piezvanīju pa tiešo Rīgas siltuma meistaram. Vienu dienu atbrauca, sarunājām kādus kur radiatorus likt. Šis nopirka, atveda, nolaida ūdeni, uzlika radiatorus, atnesa man čekus par radiatoriem +samaksāju par darbu. Un viss.


un nekādu papīru. Laika patēriņš- viena diena tupēt mājās, kamēr nomainīja 3 istabās + virtuvē.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Vispār jau radiatori dzīvoklī ir visas mājas iedzīvotāju kopīpašums, tāpēc juridiski radiatoru nomaiņai vienā dzīvoklī vajag visu (lielākas daļas) īpašnieku piekrišanu.

Bet kuru gan tas interesē?! Viss caur irsu tiek darīts, saliek radiatorus, lai man pašam būtu silti un par pārējiem iedzīvotājiem pokuj.

Link to comment
Share on other sites

SolvitaK

Viss jau izklausās skaisti...atrodi meistaru, nomaini...Kur lai atrod šādu Rīgas Siltuma meistaru? 

Link to comment
Share on other sites

Kādi sodi? Ir vecas mājas, kur pieliktas dubultsekcijas un visi kaimiņi klusē un sildās teicami.

Tikai, kā cilvēks rakstīja, nedod Dievs ielikt ar mazāku iekšējo izvadu diametru.

Dzīvokļus nododot izvērtē speci un pirms EU mājās nekādu aktu par sekciju skaitu radiatoram nav.Pods, vanna, durvis, plīts utt. Radiatorus parasti sīki neaprakstīja.ZG arī šaubos, vai radiatori sīki aprakstīti plānos.Protams, ēkas projektos bija, bet PK parasti atzīmēja centrālapkures sistēma. Protams, ja jaunus ieliek, pierādīt var, bet ja tādus, kas ražoti ēkas nodošanas laikā(vecie), tad 5 vai 8 sekcijas, kā pierādīs?

Jaunās jā.

Lai vispirms pierāda, ka radiatori mainīti!Tiesā, un ar mazu prātu 10 gadus var to tiesu vilkt.

Taisnība, ja mazāks diametrs būs, sūdi būs šausmīgi lieli un ļoti ātri.Sodu sagaidīt nepaspēs.

Kad radiatori tek, uz tādiem pat pa kluso nomainīt ir labāk, kā apkures sezonā appludināt kaimiņus un gaidīt tiesas sēdes, dabūt ka kaimiņi tevi ienīst.

Galu galā meistars sertificēts, tātad viņam par likumu radiatoru lietās jāzina vairāk kā klientam.

Labots - beryl
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...