Jump to content

Kā pareizi pagarināt TV antenas vadu?


Viktorslat
 Share

Recommended Posts

Labdien. Man uz jumta stāv Argus pirkta antena, virszemes TV uztveršanai. Uzreiz pie pašas antenas vads tiek sadalīts uz 2 vadiem, kuri attiecīgi dodas iekšā mājā, katrs uz savu istabu. Abu vadu galos ir labs signāls, abi TV rāda kā vajadzētu. Tagad, radusies vajadzība, vienu no vadiem sadalīt atkal uz 2 vadiem, un vienu no sadalītajiem pavilkt kādus 10m tālāk. Acīmredzot, vajadzētu tādu kastīti, kurā 1 iekšā un 2 ārā, bet tiešām nezinu – vai ir kāda ieteicamā, tiešām laba kastīte? Pareizā? Paldies par padomiem un atbalstu.

Link to comment
Share on other sites

pareizāk augšā pie antenas nomainīt spliteri, kas tur sadala uz četriem.

bet var gadīties, ka nāksies likt pastiprinātāju antenā.

kas par antenu ?

Link to comment
Share on other sites

Vari jau pamēģināt vienkārši pārgriezt un tad sagriezt kopā vadus un notīt savienojumu ar izolentu un tad skatīties kas notiek ar signālu. Iespējams ka ar to pietiks, bet ja nē tad sāc meklēt "pareizo kastīti", vai pacel antenu par kādu 1m augstāk. Es laukos ķeru virszemes TV no raidītāja kas pa gaisu varētu būt 30-40km no manis, ar šo te antenu .. Bija vajadzība palaist signālu reizē uz otru TV aparātu  .. Vienkārši uztaisīju skrutku. TV attēls brīžiem (šķiet atkarībā no laikapstākļiem) iesala uz kādu sekundes daļu. Pacēlu antenu no 5,5m, līdz 6,5m un pagaidām nesūdzos.

Labots - dudam
Link to comment
Share on other sites

jā.... man žoklis atkārās pēc tām skrutkām un izolenēm ...

par spliteriem neko neesi dzirdējis?

tas ir brīnums, ka tev tā ar "skrutku" vispār kaut ko normāli rāda.

kuļibini ...:D

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Viktorslat

Jā, paldies, skaidrs ka vajadzīgs spliteris. Varbūt kāds var ieteikt konkrētu spliteri. Var jau vienmēr aizbraukt uz Argus un pateikt - lūdzu pārdodiet man normālu spliteri TV antenai, varbūt lūk to tur, bet iedomājos, ka varbūt kāds zina, kādu tieši - ražotājs, kods, kaut kādi svarīgi parametri, kuriem jābūt ne mazāk kā utt...

Antena - nezinu kāda, tad jābildē, dokumentus nesaglabāju, Argus maksāja kādus 30,-Ls, toreiz jāutāju pēc labas antenas digitālaijai virszemes TV, tāda ragaina. Dekoderim rāda Signālu un Quality uz Max. 

Link to comment
Share on other sites

:D esmu jau esmu dzirdējis, bet kā jau dzīvojot laukos nesanāk katru dienu braukt uz pilsētu kur tādu verķi var nopirkt :) bet pa TV kāreiz gāja vaļā Pasaules čempionāts futbolā, tāpēc strādāju ar to kas bija pie rokas .. pilnīgi piekrītu Tev ka pareizi ir ar spliteri (tikai lai biedrs Viktorslat bodē paņem tādu kurš der nepieciešamajai frekvencei, citādi var gadīsies ka nopirks signāla slāpētāju) .. bet no pastiprinātājiem antenās es cenšos izvairīties cik var, jo tā  mājsaimniecībā ir vēl viena papildus aktīva iekārta, kurai ir iespēja pēkšņi nodegt visnepiemērotākajā brīdī :)

Bet ja kas .. es ar skrutku un izolentu no viena Viasat šķīvja kādreiz laidu satelītsignālu uz diviem dekoderiem  ... un nekas, kādu gadu gāja, kamēr apnika. Kamēr rādīja, tikmēr rādīja labi, bet ja nācās pārskenēt kanālus, tad nācās 1 dekoderi izslēgt un tikai tad ar otro varēja noskenēt :)

 

P.S. Domāju ka šai gadījumā derētu piemēram šāda ierīce. Ja kļūdos tad palabojiet.

Labots - dudam
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Principā aizbrauc uz Argusu, pasaki pārdevējam, ka vajag dalītāju ar trīs izejām un lai iedod labāko. Par pastiprnātāju nu... domāsi tad, ja antena trīs teļukus nevilks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...