Jump to content

Ekospuldzes


Marss
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Pēdējās pelēkās dienas man atgādināja, ka tuvojas, visticmamāk gada pelēcīgākais periods, ja brīnumainā kārtā globālā sasilšana neatkāpsies. :) Tāpēc mērķis ir padarīt gaišāku savu istabu, neiecērtot pārāk lielui robu maciņā.

 

 

Mājās atradu 30w un 20w ekoglobusus. :) Ar tiem bija ok. Viens deva 2000lm, otrs - 1160lm. Viņu cena mani apmierināja, liekas ap 5Eur gabalā maksāja vai kaut kas tamlīdzīgs, bet radās daži jautājumi:

1. Ķīnā ražotais brīnums raksta, ka dod 2700 kelvinus, bet man savukārt likās, ka vēl mazliet baltāku gaismu un jau būtu zils (ne tuvu nebija tik silts tonis kā pašreizējām 42w halogēna spuldzēm). Tātad jautājums - vai jaudīgām spuldzēm būs balta gaisma lai vai cik mazu krāsas temperatūru norādīs ražotājs? Pret baltu gaismu nav iebildu, pret zilu gan ir.

2. Kādi ir viedokļi par LED spuldzēm. Vai ir pieejama kāda spuldze, kas dotu 1200lm, nebūtu zila un gaisma neraustītos (kaut kur lasīju, ka lētas ledenes tā darot). Par spuldzi būtu gatavs atdot līdz 10EUR. Un vēlams, lai tā spuldze būtu klasiskas spuldzes formā. Vēlams, lai arī nebūtu lielāka par 100w spuldzi, citādāk izskatīsies diezgan dumji manos mazajos kupolos. :) Bet tas nebūtu tik traki, pieciestu arī, ja līstu ārā, ka tikai gaišs būtu.

3. Ir doma ieskrūvēt koridorā ledenes, tākā lampām ir veiksmīgi abažūri, tad nevar redzēt spuldzi, kas ir iekšā, tāpēc radās ideja par šādiem Frankenšteiniem: http://www.ebay.com/itm/E27-5050-SMD-60-86-132-165-LED-10W-15W-24W-30W-AMPOULE-LAMPE-Bulb-LUMIERE-220V-/371023168383?pt=FR_YO_MaisonJardin_EclairageLumiere_Ampoules&var=&hash=item5662b4437f Vai kādam ir pieredze ar šiem brīnumiem?

 

Paldies,

Dāvis

 

Link to comment
Share on other sites

 Atkal sekos kārtējais ūdens par spuldzēm...

It kā līdzīgu tēmu trūkst...

Link to comment
Share on other sites

Es atradu tikai vecas tēmas par spuldzēm. Vairāk interesē vai no LED spuldzēm ir pieejams kaut kas apskates vērts. Ja kādam ir kaut kas iesakāms, būšu pateicīgs. Un varēs dzēst ārā tēmu.

Link to comment
Share on other sites

Pēdējās pelēkās dienas man atgādināja, ka tuvojas, visticmamāk gada pelēcīgākais periods, ja brīnumainā kārtā globālā sasilšana neatkāpsies.

Hmmz, laikam jau no globālās sasilšana ir tik traka, ka tas neļauj izlauzties cauri saules gaismai. :sarkasms:
Link to comment
Share on other sites

Jā koridorā LEDenēm ir vieta - tur kur patīk bieži slēdzelēt. Bet ja vajag normālu apgaismojumu nedabūsi pagaidām alternatīvu halogēnniecēm. Neatkarīgi no cenas.

Link to comment
Share on other sites

Eiropā grūti būs atrast lielās LED spuldzes.

Apgalvojums, ka LED der tikai koridorim ir sen novecojis. LED spuldzes lieto kā angāru apgaismošanā, tā veikalu apgaismojumā un arī mājās - dzīvojamās telpās.

 

Lielākās viegli pieejamās E27 cokola klasiskā paskata spuldzes būs analogs 60W spuldzītēm - dod tā uz 810 lūmeniem - cena ap 10 eiriķiem. Nekādā gadījumā neņem lētos ķīniešus. Ir tomēr vērts piemaksāt par Philips, Samsung, Osram. LG vai kaut ko tādu - ir vērts.

 

Leds.de ir tā vieta, kur skatīt spuldzītes.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

820lum ~ 75w aizvēsturiskās vai 14w "eko" )tā uz Philips iepakojuma rakstīts)

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

1200 lumenu LED uz E27 nav dzīvē redzēta, bet 1000 lumenu gan. Šī ir Eiropā veikalos viegli nopērkama. e-bay jau nu nebūtu īstā vieta, kur ko tādu pirkt.

Link to comment
Share on other sites

Pašlaik esmu pasūtījis 60w un 40w ekvivalentus no leds.de. Manai istabai, iespējams, būs mazliet par īsu, bet māja ir gana liela, lai viņām atrastu pielietojumu citur.

 

Varbūt vari ieteikt pareizo veikalu šādām lietām?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pārbaudīts uz savas ādas - ebay neņem LEDus. Vismaz 80% sprāgst nost.

Link to comment
Share on other sites

Ok, tā arī darīšu. Neesmu jau galīgi tups tehniskajos jautājumos. Zinu, ka laba spuldze, kuru būtu vērts ņemt, nemaksās 5$ gabalā.

Link to comment
Share on other sites

Mani nomāc ari jautājums par spuldzēm. Tūlīt jāpārceļas uz jauno mājvietu, iepriekšējie iemītnieki izmantojusi spirālveida ekonomiskas,bet karstums no viņam laikam baigais nāk, jo ap spuldzēm bija uz sienas un griestiem melns palicis. Domāju kur un kādas Led spuldzes ņemt, vajag diviem stāviem, cipars ari domāju bus smuks kopā,bet nomierinās doma, ka laika gaitā atmaksājas un ilgmūžība liela viņām.jaizdoma galvenais kur cik jaudīgas likt un tas formas ari daudz un dažādas. Ā un jā, tgd liela čupa stāv ar tam.spirālēm, osram,Philips, ir viņas reāli ekonomiskas, var piemēram garāžā ielikt,jo nu tas ka karstumu dod nekādu Skadi sienas,griestiem jau nedotu, vai vsp tas ir noiets etaps tgd?

Link to comment
Share on other sites

kāds tev karstums no CFL spuldzēm? tāds nāk no aizvēsturiskajiem kvēldiegiem vai lediem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Šis pieņēmums ir nepareizs. Gāzizlādes spuldzes silst, it īpaši pie elektroda, un melnie pleķi ir nokvēpuši putekļi. To saukt par karstumu ir muļķīgi.  

 

 

karstums no viņam laikam baigais nāk, jo ap spuldzēm bija uz sienas un griestiem melns palicis.
 
Link to comment
Share on other sites

Nu labi, lai vai kā, bet domāju vai atstāt tās Eko spuldzes cik viņas ir palikušas vai mest musarā un aizstāt visas ar Led.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
kicker

Ja nauda kabatu spiež, tad var pirkt visu jaunāko un modernāko. 

Link to comment
Share on other sites

Šobrīd kabatu nepavisam nespiež, gribēju tikai noskaidrot vai tās ir vsp jēga kkur vēl skrūvēt vai nomainīt pret led, ja ne visu uzreiz tad ar laiku.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Podā tos eko mēslus - tizla, auksta gaisma, sprāgst kā mušas, dārgi. 120w halogēns :punk:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
ricijs

Tās spuldzes vai nu ir baigi švakas vai arī ātri izdegs, jo ne velti spožām LED lampām ir metāla korpuss, kas veic dzesēšanu. Šim te es neko tādu neredzu.   

Link to comment
Share on other sites

Iesakat kadas spuldzes galda lampai.

Aukleties ar letu halogenu?Ir ik 2ned mainitas.

Dienasgaismas zem 15 jurkaam skatits, par tumshu.

Ar to spuldzju mainju daudz naudas iziet, ta ka ja ko labu, var dargaku ieteikt.

Link to comment
Share on other sites

aigarello2

Ricijs, šādas spuldzes var tepat Latvijā pa lēto nopirkt , apskatīties internetā var ledakcijaspunktslv . Aizvakar tajā bodē biju iegājis un kā reiz brīnījos par šīm spuldzēm .

Link to comment
Share on other sites

Ir vienkārši stulbi un ekonomiski nepamatoti visu māju pārtaisīt uz LED spuldzēm.Katrai spuldzei sava vieta. LED labi der gaiteņos, treputelpās un arī hauzītē, jo ko tur daudz skatīties, ka tik podu redz :sarkasms: . Dzīvojamās telpās LED pagaidām ir garām. Istabās var likt ekonomiskās, bet tā jau gaumes un acu gaišum lieta. Darbavietās noteikti halogēnspuldzes, jo gaismas spektrs cilvēka acij tīkams. Savukārt paspārnē vai pagrabā labāk izmantot vecās kvēlspuldzes. Tās nebaidās mitrumu un aukstumu, dedzinātas tiek reti un lēti maksā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tikko kā saņēmu paciņu ar ledenēm no leds.de.

Pasūtīju:

http://www.leds.de/en/LED-lamps-and-luminaires/LED-lamps/Osram-Star-Bulb-Classic-A60-10W-E27-warmwhite.html

http://www.leds.de/en/LED-lamps-and-luminaires/LED-lamps/Samsung-Classic-A-E27-6-5W-warmwhite-140.html

http://www.leds.de/en/LED-lamps-and-luminaires/LED-lamps/Osram-Star-Classic-LED-Lampe-E14-6W-warmweiss-frosted.html

 

Tagad gan ir diena, bet tualetē jau vienmēr ir tumšs. Ieskrūvēju 810lm spuldzes. Gaisma ir, manuprāt, daudz patīkamāka par kvēlspuldzes doto - ir mazliet baltāka, bet joprojām silta.  Man tā pat labāk patīk. Nekas neraustās un nemirgo, viss kā normālai spuldzei pienākas, bet ar vienu bet. Ar to gan rēķinājos, un tā arī ir, ka tiek ļoti maz gaisma padots uz griestiem. It kā jau baigi uz nerviem tas nespiež, bet, ja kādreiz celšu māju, tad censtos tam atrast risinājumu (kvēlspudzi variet neieteikt). Citam tas varbūt nemaz arī netraucētu, bet man acis prasa daudz gaismas. :) Naktī patestēšu kā ir citās istabās.

 

Paldies par ieteikumiem, pagaidām esmu apmierināts!

 

Dāvis

 

p.s. mājās koridorī ir ieskrūvēta 2.5w ledene. Liekas ESMO, tā gan ir kaut kāda lētā parodija - gaisma zila un blāva, bet nekas neraustas. Domāju, ka drīzumā tiks lidināta ārā, bet pagaidām vēl tiks patestētas šīs. Izskatās cerīgi.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ja kilowatstunda maksaatu 1,6 centus 16 centu vietaa, lielaakajai daljai tautas buutu pilniigi paj...t uz eko spuldzeem un lediem.

Link to comment
Share on other sites

Aīr tagad lielākajai daļai tautas pilnīgi uzspļaut uz visām tām ekonomiskajām spuldzēm, jo maciņā jau ekonomija nesanāk. Tā sauktās ekonomiskās spuldzes sprāgst kā mušas, bet LED ir tik dārgas, ka pensionārs nu točna nevar atļauties šādu "ekonomiju" .  Visa tā "ekonomija" ir Philips un Osram lpbijs jevropas parlamentā. Savādāk ķīnieši 100W vecās iļjiča lampiņas taisija tik lēti, ka ka šīm ražotnēm bija pipec. Tad nu dabuja cauri kvēlspuldžu aizliegumu un bīda daudz dārgākos produktus. Visiem labi, ražotājiem peļņa, tirgotājiemarī lielāks procents un valdībām lielāki nodokļi. Citādāk, es Superneto 100W normālas spuldzes pirku pa kādiem 15-20 santīmiem.Tad kāda tur maza varka visiem ,bet tās lampas tak no Ķīnas jāatved, noliktavā vietu aizņem, a peļņas nekādas. Tagad spuldzes tik pat lielas, bet peļņa visiem desmitiem reižu lielāka. Tikai mēs lietotāji paliekam jaņos. Es jau neesmu pret modernajām spuldzēm. Katrs izvēkas, ko var atļauties nopirkt, vai, pa dārgo, zaļi dzīvot, tikai nah** vajadzēja aizliegt 100W kvēlspuldzes. Nu nevajag man mājas bēniņos krutu un dārgu spuldzi, kura pie -25 grādiem neiedegas, jo lūk gāze tajā "saslusi". Man visam mūžam tur kalpotu parasta 100W ķīniešu spuldzīte.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Didža viedoklim nevar nepiekrist - ir stulbi ar administratīvajiem aizliegumiem regulēt tirgu. CCCP tā darīja un beigās viss bija pilnīgā pakaļā.... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Protams, nav jēgas likt "eko" lampas tur, kur viņas 100 gados nevar savu cenu atsist.

 

Pats šur tur dzīvoklī un laukos esmu ieskūvējis pa kādam OSRAM, Leduro, Philips un ir ok, vecākajai lampņai pie 2 gadi būs riņķī, neviena nav vēl izdegusi. Vecmamma nesūkstās, ka avīzi neredz. 

CFL'i ir paprovēti un izdeguši un nepatika iesilšana, kas tomēr ir arī tām, kam ķipa būtu uzreiz jāspīd tuvu maksimumam.

 

Man viens radagabals sapriecājās un sasūtīja no Ķīnas LED'us - priecīgs it kā, bet man traucē robotefektu radošā ņirboņa - šis saka, ko muldi viss normāli, nu figviņzin, bet tās Ķīnas lampas paņemot prikstos un tuvāk apskatot tomēr tādas ar izskatās. Tur gan ir 1001 ražōtājs un droši, ka tāpat kā ar lētajām planšetēm, ir atrodami arī sakarīgi varianti.

 

Kvēlspuldzēs man visvairāk riebj biežā mainīšana - ir vietas laukos, kur ar ķeblīti nepietiek, lai tiktu klāt, atceros, ka agrāk viena skapjaugša bija piekrauta ar kvēlspuldzēm, lai būtu vienmēr pa rokai.

Par to atmaksāšanos - nū.. skaitīju, ka ir kādas 15 x 100W, kas deg 5-8h diennaktī - nav jau nemaz tas tik maz.

 

Kā ir ar tiem aizliegumiem? Vēl šur tur "piparbodītēs" mana 100W nopērkamas.

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

Es 100W spuldzes un etiķa esenci pērku zem letes un jūtos kā krievulaikos, kad daudzkas bija aizliegts vai grūti dabujams. Visi sojuzi vienādāki un ph** vai likumus izdomā Maskavā vai Briselē, nekas nav mainījies.

Link to comment
Share on other sites

Man te kvēlenes vēl pāris kastes ir aizķērušās, sākot ar 25w, beidzot ar 150, 200 un 300w. :)

 

Dikti patīk izstarotais siltums, mājīgums uzreiz.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Kā lielāko LEDu plusu saskatu to, ka tās var slēdzelēt cik patīk. Un vēl viena lieta ko esmu izveidojis no 12V LED lampām rezerves apgaismojuma līniju. Ja latvenergo līnijā ir atslēgums pieslēdzu pie aķīša un nav jāsēž tumsā. Bet tur kur vajag normālu apgaismojumu ne ar luminiscentajām ne ar lediem to panākt nevar , tikai ar kvēlspuldzēm. Ekonomiskās jau labu laiku kā nepērku. Šogad izdega pēdējā no ekonomiskajām. Un tā bija pirmā no nopirktajām. Jā un tā bija OSRAMS. Pārsvarā ir haloģēnnieces kombinācijā ar lediem. Pilnībā atteikties no haloģēnniecēm neredzu iespēju pat par lielu naudu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es gan nepiekrītu. Spuldžu ierobežojumiem mērķis samazināt kopējo elektroenerģijas patēriņu nevis veikt ietaupījumu ģimenes budžetiem. Tas bija kompromisa variants, lai kompensētu pieaugošās elektroenerģijas prasības.  Aizbrauciet uz kādu trešo pasaules valsti, kur enerģija ir tikai dažas stundas dienā un sapratīsiet, par ko ir runa. Ir liela starpība, vai 1 miljards purnu dedzina 100W spuldzes vai 25W. Tak enerģija pa lielam nerodas no gaisa.

 

Didža viedoklim nevar nepiekrist - ir stulbi ar administratīvajiem aizliegumiem regulēt tirgu.
Link to comment
Share on other sites

It kā jau pareizi saki, tikai patērētājam no maciņa kopumā tik pat tiek izcelts.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc tad vispirms aizliedza ekonomiskākās 100w spuldzes un atstāja neekonomiskākās 60w un 75w spuldzes. Lai panākt to pašu gaismu ko no 1 100w spuldzes ir jāslēdz 2 pa 60W . Kāds tur elektroenerģijas samazinājums?

Labots - Dzonijs
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pa lielam uz galda ir šādi subjekti vienā eksemplārā. Kā tu tur iebāzīsi 2 spuldzes? Domājams liels vairums lampu neatļauj apgreidoties. Atliek vien piepirkt atbilstošu spuldzi. 

 

lampa-bakelit-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mani šodienas secinājumi:

Pašreizējās ledenes dod patīkamu gaismu un neraustās, acīm nav ne mazākā diskomforta;

Skrūvēt var tikai lampās ar lodveida kupolu vai vietās, kur nepieciešams, lai gaisma tiktu raidīta noteiktā virzienā.

 

Varbūt kādam ir kādi ieteikumi, kur varētu iegādāties ledenes g9 ligzdai? Vajag nomainīt mazās 20w halogēnās. Ebay atradu ko šādu: http://www.ebay.com/itm/Philips-MASTER-LEDcapsule-NV-2-5W-827-G4-360-/271376533819?pt=DE_M%C3%B6bel_Wohnen_Leuchtmittel&hash=item3f2f4d493b Bet cipars ir mazliet par lielu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...